Vitamin D pro miminka, co používáte místo Vigantolu?
Ahojte, vracim se k casto diskutovanemu, nenachazim moc aktualnich informaci.
Co pouzivate pro miminka misto vigantolu? Chtela jsem koupit kapicky svanson, ale nejsou k sehnani.
Ahojky tak za nas rozhodne vigantol ne. Ten tyden co ji ho davam katastrofa v noci se vrti rano se budi s histerickym placem a do toho ma na kacence silenou opruzeniny ktere se i pres neustale prebalovani a mazani, nemohu zbavit a je i jina nez vzdycky miva. ☹ takze ji dam jeste patkrat nez vymyslime co jineho. Nasla jsem si prirodni rybi olej ale nejlepsi pry je original a ten se tu v cr tezko shani. ☹
@baraskaska Nedávej do té doby vůbec. Je to vitamín, ne lék, tak se to pár dní nezblázní, Než aby malá trpěla. Vitamín D je důležitý, nejen na kosti, rozvoj mozku, je i na prevenci alergií, na všechno možné, ale kriste pane, je to jen vitamín, takže týden klidně nemusíš dát. Jestli chceš mít čisté svědomí, tak po tu dobu jez hodně rybího tuku (když kojíš, samozřejmě... jinak v UM je vitamínu D dost, konzultováno s lékařkou) a choď s prckem ven. Jinak já tedy dávám BabyD a dobré. Je to strašný, a nejhorší je, jak se vždycky najde idiotka, která řekne "Ale naše malá je po vigantolu v pohodě, to si vymýšlíte, to je něčím jiným, co blázníte." To bych to normálně mlátila. 🙄
Zkusila jsem dnes dat pro zmenu vecer, ale myslim ze to bude stejne. Mala ma odlozene ocko mmr tak se bojim aby mela dostatek imunity. Ja se bojim zeptat i dr. Ona je takova ta naockovana farmateutickym prumyslem. Stacilo mi kdyz mi rekla ze to nevadi kdyz ji boleji zoubky ze na to se mmr dat muze. Marne vysvetluju, ze nespi je podrazdena a tim padem asi i nachylnejsi. No par dnu zkusim vecer davat a uvidim kdyztak vynecham. Jenze u nas v rodine ted je chripajzna tak i proto si rikam aby to decko mela... ano takove maminky jsou bomba. Muzou byt rady, ze jim to ty deti zvladnou. Hold nektera ditka jsou citlivejsi. At mi nikdo netvrdi, ze ne. Takhle nikdy nebrecela ani pri zoubkach. ☹
@marleey87 ja objednavam primo z http://www.greenpasture.org/public/Order/index.cfm vzdycky k nekomu v americe, kdo jede sem nebo kdyz jedeme my. Ted uz jsme ale dva roky nebyli. Kazdopadne koukam na ty ceny a ted ten blend masla a oleje vyjde uplne stejne jako kdyz se to objedna zvlast, takze bych ted asi sla do toho.
Baby D od Jamieson má už stejné složení jako Vigantol. My dáváme vitamin D od Terezie (česká firma), tam je nosič olivový olej. Jamieson obsahuje prý nově palmový...
už jsem přešla na Swanson, objednala jsem ze Slovenska 🙂 Jamieson nebudu dopotřebovávat
druhýmu dítěti jsem dávala D od Marny´s. Ale velmi málo. Teď má rok a půl a půl lahvičky pořád máme 🙂 Je to velmi zdravý kluk. V pozdějším věku občas dostal rybí olej.
@mummy88 http://swanson.sk/p/468/vitamín-d3-kvapky. je potřeba zaplatit předem na účet (z pochopitelných důvodů - doběrečné je z ČR na SR či naopak v řádu pár stovek, takže je zbytečné tolik platit) - vše proběhlo v naprostém pořádku s příjemnou komunikací. 🙂
Dobrý večer, měla bych na prodej Swanson vitamin D. V případě zájmu, napište prosím ;)
Ahojte, ak by bol zaujem,mam k dispozicii este 3 neotvorene balenia Oleovitu s expiraciou do 2018 - je to rakusky vyrobok, ktori pediatri dost odporucaju namiesto Vigantolu
Od rána mi malá řve, já už zoufalá protože byla několikrát kojená, přebalovana, namasirovana, vykoupana, prevlecena ...furt zjišťují proč z čeho jsou ty prdiky protože se kroutí jak paragraf a došla jsem až k nežádoucím účinkům vigantolu a tím i na tuto diskuzi..No mazec, musím co nejdřív sehnat alternativu a zjistit zda to je tím.
@anomisv zkuste to a uvidíte, já tomu taky nejprve nevěřila. vysadila jsem ho asi 3x. Když jsem to řekla Mudře, koukala na mě jak na blázna, že je to nesmysl. Pak jsem jí přinesla ukázat Swanson a nyní už ho maminkám též doporučuje 🙂 Vigantol je plný chemikálií a miminka ho špatně snáší ☹
@anomisv Ahoj, ak by bol zaujem,mam k dispozicii este 3 neotvorene balenia Oleovitu s expiraciou do 2018 - je to rakusky vyrobok, ktori pediatri dost odporucaju namiesto Vigantolu,lebo je kvalitnejsi a nesposobuje bolest bruska.Ak by ste mali zaujem,dajte vediet ;) vdaka
@karolinka1991 děkuji v pondělí jdubk dr tak se zeptam co mi doporučuje..ikdyz nechápu proč mi tu chemii vůbec napsala😥
@anomisv oki,no bohuzial Vigantol predpisu tak ako v CR,tak aj na SR hned ako prvu vec a o alternativach mnoho dr ani nechce pocut,tiez to nechapem :(
Nejhorší je, že dr nechtějí slyšet o tom že Vigantol má tyto nežádoucí účinky ☹. Nedávám ho, měly jsme po něm velké balení a hrozně se budil
Vigantol obsahuje pouze vitamín D a střední nasycené triacylglyceroly což je nosič toho vitamínu - olej. Nic víc, nic míň, žádné chemické sračky. To stejné obsahuje Baby-D - má totožné složení s Vigantolem, tak pokud někdo píše, že mu pomohla změna na tento vitamín, tak to určitě nebylo vitamínem. A kapky Swanson se nedoporučují podávat dětem, protože mají vysokou koncentraci vitamínu, dospělým se podává jedna kapka, tak nevím, jak bych dávkovala miminku.
Jinak co se bolení bříška týče, první 3-4 měsíce děti bříško prostě bolí, ta hysterie kolem Vigantolu mi přijde směšná. Hlavně, že je to na co svést. U starších dětí jsem nevěděla, co je bolení bříška, Vigantol jsem dávala poctivě, nejmladší bolelo bříško téměř pořád, zkoušela jsem probiotika, espumissan a kde co, ale bez úspěchu, samo to ve mě hlodalo, že za to může Vigantol. Na tři týdny jsem ho vysadila, změna se nedostavila, takže ho s klidem dávám dál, období bolení bříška jsme překonali a od 3 měsíců mám usměvavé, zdravé a hodné miminko.
Holky tak jsem trochu vystrašena. ... podávám vigantol z vědomím,ze je to v pořádku. ..
Ale z některých přispevku vypliva moje nynejsi obava.
Holky a co když vigantol vynechám a i jiného preparáty ..
Co memu Dítěti bude chybět. .
Vigantol je synteticky a způsobuje u miminek nežádoucí účinky (plynatost, nadjimani...). Proc cpát do nasich nejmenších tohle, kdyz jsou na trhu přírodnějsi alternativy. Swanson obsahuje 400IU v jedne kapce a Vigantol 500IU, tak jak muze byt koncentrovanejsi? Pouziva ho spousta spokojených maminek a jeste jsem se nesetkala z jedinou negativní poznámkou. Je na uvážení každé z nas, kterou cestou se vydame a jakou variantu zvolíme.

@sapinek Nejdřív, když byla malá opravdu malinká (tři týdny a více) mi přišlo, že je to prašť jako uhoď. Pak jsem, po dohodě se známou lékařkou, na léto D úplně vysadila. Dcera byla na UM, ve kterém D3 je, a přes léto byla venku, atd. V září jsem zkusila zase dávat D, ale právě to BabyD, Vigantolu jsem se přeci jen bála víc. A dobré, možná den dva prděla víc, ale možná to bylo i něčím jiným (přijde mi, že i když krmím tak nějak pořád stejnou stravu, někdy prdí víc a někdy míň, legrační je, že i když nekojím, tak nějak se to kryje s dobou, kdy taky trpím na nadýmání, třeba v rámci MS 😀 kdo ví, jak to vlastně všechno je), a pak se to krásně srovnalo a kapeme normálně denně. Vigantol jsem zkusila právě jen takhle jednou a už NIKDY.