Vitamin D pro miminka, co používáte místo Vigantolu?
Ahojte, vracim se k casto diskutovanemu, nenachazim moc aktualnich informaci.
Co pouzivate pro miminka misto vigantolu? Chtela jsem koupit kapicky svanson, ale nejsou k sehnani.
Neplánuje se, prosím, nějaká hromadná objednávka kapiček od Swansonu?
@xpetulkax ono to nevhodné do tří let je prý proto, že u takhle malých dětí jsou potřeba speciální atesty, které jsou dražší a když to výrobce nechce platit, napíše že to je od tří let a hotovo... Já ho tedy dala zatím párkrát, dala jsem 0,5ml. Teď jak bylo hezky, tak jsem si říkala, že přes den načerpal D ze sluníčka, ale třeba dneska to vidím na kapičky 🙂 a malému byl teď rok.
ja si nakonec koupila od Jamesonu a zatik sme spokojeni.
U nas Vigantol celkem sklamal. Davali jsme ho male hned jak jsme prijeli z porodnice a byl to horor. Hrozne nas bolelo brisko, do toho prdiky a hrozny kolotoc place vubec jsme nespali. Ani pres den ani v noci a doslo to tak daleko ze jsme dosli na umelou stravu. Prestala sem Vigantol pouzivat protoze sem zila v domeni ze umela strava by ho mela obsahovat kdyz je napsany vitamin d na obalu. Po mesici vysazeni jsme meli veselou a hravou holcicku. Po kontrole u lekare mi sestricka naznacila ze by ho mala mela met. Tak jsme ho zacali znovu davat a zase ten samy kolotoc. Cely den probreceny,vubec nespi az z vycerpani, mame problem s kakanim a je cela rozhozena takze zvazuji ze tento pripravek prestaneme pouzivat driv taky nemeli takove vymozenosti a nenecham sve dite tak vedomne trpet kdyz vim ze ji to dela zle.
Já koupila v lékárně vít D od Natures Aid, používáme ho už dva měsíce. Zezacatku se mi hodně vyblinkal, ale třeba to tím nebylo. Jinak bez problémů, takže já doporučuji.
Tak ja se pridavam k tem, ktere maji pocit, zen Vigantol zpusobuje boleni briska...ted jsme nekolik dnu nedavali a vse bylo v poradku. Predtim jsme davali pravidelne a vzdy odpoledne strasny krik, z niceho nic... vcera jsme rano dali, po obede straslivy rev, nepomahalo nic a po hodinovem placi s vykricenymi hlasivkami malej usnul...Jsou mu dva mesice... Takze vigantol vysazujeme. Venku je hezky, tak snad nacerpa decko ze slunicka.
Můžu vřele doporučit EMULIPS na bolestivá bříška! perfektně nám zabral,navíc podporuje tvorbu mateřského mlíčka.Taky mám odzkoušeno na sobě,při laktačce jsem si jej nasadila a nestačím se divit.Taky zpevnuje prsa a pomáhá hubnout po porodu.Moje malá má 4 měsíce. 😉
ahoj holky tak ve středu jsem začala davat vigantol dle dr 2 kapky, od čt řvaní a je nervozní plna vzduchu bricho nafoukle, a to je ponděli a je to pořad. Dnes vysazuji vigantol a uvidime. Máte to taky některá tak?
Emulips je pro nás maminky,já jsem nesmírně spokojená, a můj chlop taky- říká , že co užívám Emulips mám krásnější prsa,i když nepřetržitě kojím! ( mám druhou dceru ) A místo vigantolu můžu doporučit Ok Gama plus,je to bylinný produkt.tzn.není zaměřen jen na jeden daný problém,bo obsahuje vícero bylin,které svými účinky pomáhají při vypadávání vlasů,na oslabené nehty,při onemocnění štítné žlázy,má to v sobě omega-3nenasycené kyseliny,které přispívají ke správné činnosti mozku a zraku např.Plus vitamíny A,D,E.....Hl.je to bez chemické stabilizace.což je úplně úžasné.Já jsem spokojená a neměnila bych.Vigantol nedávám vůbec.
Koupila jsem http://www.lekarna.cz/tekuty-vitamin-d-30ml/ ale na obalu je uvedeno, že se může užívat od 3 let. Konzultovala jsem to v lékarně a řekli mi, že toho malý musel brát 2,5ml, aby dosáhl množství jako ve Vigantolu a prý by z toho mohl mít průjem...kvůli olivovému oleji. Takže koupíme Jamieson a hotovo...kdyby někdo chtěl ten od Marnysu, pošlu za 100,- PC 160,-
Tak u nás vigantol nepřekvapil, řev a kroucení. Takže po konzultaci s MUDr. koupen vitamin D od anglické firmy Jameison a pohoda. Za nás doporučuji a dá se sehnat volně v lékárně.
Naše doktorka se ještě hrozně divila, že nezná nikoho, kdo by měl s Vigantolem problém... No, co na to říct? Jinak D od Jamiesonu už máme pár týdnů a v pohodě 🙂
@katyxq Mám na Vás dotaz - lze tento vit.D3 ve formě kapek podávat dítěti od narození? V infu mají, že není vhodné pro děti, ale když jsem pročítala tuto diskuzi, dočetla jsem, že je dětem dáváte, pokud jsem to nějak nepopletla.. Kamarádka čeká v září miminko, má k tomu taky něco načtené a má objednané právě tyto kapičky, tak jsme teď trochu v rozpacích.. http://www.swanson.cz/catalog/101
A kolik kapiček dáváte toho BABY D od Jamieson..máme miminko 3 týdny staré..děkuji🙂
🙂 ahojky, já jsem dávala kapku OKGama+ , čistě bylinný výrobek, žádná chemie (y)
já nevim, ale přijde mi, že i když používám vit D od Jamesonu tak mi malá po něm nemůže usnout :(
No, moc nechápu samovolné vysazení Vigantolu a nasazení něčeho, co nemá atest pro děti do tři let, obzvlášť u takhle malinkých dětí. Atest je možná drahý, ale pokud bych byla přesvědčená, že můj preparát splňuje požadavky pro kojence a na trhu je jen jeden, který by mi konkuroval, neváhala bych a nechala jej testovat. Určit dávkování něčeho, co se nevyloučí močí, není žádná sranda, zvlášť u tak nezralého dětského metabolismu.
tak po Vigantolu to bylo podstatně horší 😉 to samé by se dalo říkat o očkování a podobně- to si myslim, že se jim do toho jejich "nezralého metabilismu" cpou o dost větší srajdy, ale to už jsme zase trochu jinde.
Ahoj holky, mohly by jste mi poradit co místo Vigantolu? Zda swanson kapky či Jamieson kapky? Jaký je v nich rozdíl? A ten jamieson který konkrétně? Tam mají i nějaký D baby. Jsem z toho jelen. Díky za radu!

@andys3k diskutuje se o tom na fb a pani to ma od dodavatele....