icon

Čtvrteční SOUTĚŽ: Nejmilejší vánoční píseň

klara_kik
24. lis 2016

Co nejraději posloucháte o Vánocích? Jakou hudbu si pustíte při pečení cukroví, během štědrovečerní večeře, nebo prostě když se s dětmi zachumláte pod deky? Posloucháte české koledy, staré vánoční písně nebo něco modernějšího? Která je ta vaše nejmilejší a proč? Navoďme si dnes příjemnou atmosféru pěknými písničkami. Nejhezčí či nejmilejší příspěvek jedné z vás v neděli odměním poukazem do KiKu za 250 Kč a vánočním dárečkem. Své písně s námi můžete sdílet až do pátku 9:00.

Já pro vás mám jednu netradiční českou swingovou verzi Jingle Bells od Ondřeje Havelky a hlavně doporučuju podívat se na video 😉

Čtvrteční SOUTĚŽ: Nejmilejší vánoční píseň
Strana
z4
soda365
24. lis 2016

Štědrý den mám spojený s tím, jak mě maminka ráno budila mazlením a koledou - většinou to byla koleda Jak jsi krásné neviňátko, takže si tuhle koledu pouštím vždy od začátku prosince docela často.. Tahle koleda pro mě znamená víc než Ježíška, připomíná mi časy, kdy jsme ještě jako celá rodina byli nejvíc šťastní...

kajjina
24. lis 2016

na Štědrý den české koledy,ale třeba na mytí oken, rozhejbání se a těšení se u toho miluju All I Want for Christmas is you....na vánoční uklid je skvělá 😀 😀

asashley
24. lis 2016

Nejlepší vánoční písničky má za mě prostě Karel Gott a Lucka Bílá poslouchám každý rok k úklidu a pečení vánočního cukroví.
Také mám moc ráda i zahraniční vánoční písničky třeba Wham - Last Christmas.

cerlada
24. lis 2016

Mám moc ráda LedaCo od Tomáše Kluse a také No Name-Biela krása. Dokáže mě tak navnadit na vánoce, že už o nich jen píši a těším se 🙂

kouna
24. lis 2016

Az do svych 17 jsem byla jedinacek a vanoce u nas byly sice fajn ale byli jsme jrn tri. A pak se narodila segra a kdyz ji bylo pet zazpivala nam u vanocniho stolu tichou noc...a ja si pamatuju jak jsem byla hrozne vdecna ze mam sestru. Takze Ticha noc pro me vzdycky bude cislo jedna. A pak take hradistan a jeho byla cesta byla uslapana🙂❤

pilsner
24. lis 2016

Mám ráda klasické české koledy, u našich dětí nejvíc bodují Rolničky a Půjdem spolu do Betléma, průběžně si je zpívají už od půlky října. Ze zahraničních písniček mě vždycky potěší, když zahrají v rádiu So This Is Christmas od Johna Lennona.

germaine
24. lis 2016

Jak mám ráda české koledy, tak nejoblíbenější je asi Last Christmas od Wham ;)

monika51
24. lis 2016

Já si při pečení pouštím klasické koledy, zpívané sborem. To k tomu pečení prostě musí být, jinak by to cukroví nebylo ono 🙂
No, a rodinné nejoblíbenější jsou Vánoce, Vánoce přicházejí, a pak Love is all around z Lásky nebeské... a za chvíli je to tu zas 🙂

hohe
24. lis 2016

Začnou první tóny Tiché noci a brečím... takže tohle je jedna z mých top... za ní následuje John Lennon - Christmas a pak zase české Chtíc aby spal...

A Vánoční bláznění na mě přijde vždy koncem září, kdy hrají Vánoční písně u úklidu a na advent měním vyzvánění v telefonu na Vánoční písně... Ségra se mi směje, že jsem Vánoční magor... Ale já to mám ráda... jinak v posledních letech jsem propadla Michaelu Bublému...

verkaunka
24. lis 2016

U nás vede Ticha noc v jakémkoli podání , a Janek Ledecky Ryba rybě a další jeho písničky....konkrétně tuhle miluje naše dcera a když ji hraji tak mám az slzy v očích jak si dcera pobrukuje s Jankem, dokáže navodit vánoční atmosferu..

lazna
24. lis 2016

Poslouchám rádio Evropu 2.

kkaatte
24. lis 2016

Z anglických se mi líbí Last christmas a z českých jsem si poslední dobou oblíbila píseň Půlnoční od Vaška Neckáře. Děkuji za připomenutí, hned si ji pustím 🙂

lvicek2000
24. lis 2016

Rybova Česká mše vánoční...Tu neposlouchám doma, ale kdysi dřív jsem chodila na půlnoční do kostela. Ted s malýma dětma to už úplně nejde, ale pořád vzpomínám na tu atmosféru toho ztichlého města, když jsem před půlnoci přicházela k rozsvícenému kostelu. Mám to spojené s tím, že je konečně po všech těch shonech, balení, nakupování, vaření, rozbalování a v ten moment jsem se vlastně poprvé zastavila a zamyslela a měla jsem čas trochu rozjímat. Nejsem extra věřící, ale ta půlnoční má prostě atmosféru a ta akustika, varhany, to mě vždycky dostane 🙂

kajule
24. lis 2016

Těžko vybrat tu nejoblíbenější. Mám ráda české písničky, ale více než ty klasické jsme si zamilovali tyto od Richarda Pachmana. Snížek padá je písnička, kterou každé Vánoce zpívá nejstarší a já si vzpomínám jak ji zpíval úplně poprvé, když ve tmě pokojíčku koukal za okno na Štědrý den večer a čekal na Ježíška. On mu zpíval, aby ho zavolal a najednou se objevilo světýlko a Páťa se začal usmívat, že Ježíšek už je tady. Krásná je od něj i písnička Olomouc a Kouzlo. Tyhle písničky mě vždycky rozbrečí a já si přijdu jako dítě. Jsou to opravdu silné písničky a mají v sobě neskutečné kouzlo. 🙂 Hodně ale miluji Do they know it´s Christmas, což je taky neuvěřitelně silná písnička, dále z českých od Václava Neckáře Andělé strážní a krásnou písničku má i moje oblíbenkyně Dido a tou je Christams. Tohle všechno jsou písničky, které musí podle mého dostat do vánoční nálady snad každého. 🙂
Richard Pachman - Snížek padá

https://www.youtube.com/watch?v=WEPw3ZOkl64

Richard Pachman - Olomouc

https://www.youtube.com/watch?v=M3siC2L1ZiE

Richard Pachman - Kouzlo

https://www.youtube.com/watch?v=g9nBEWzRVGE

Band of Aid - Do they know it´s Christmas time

https://www.youtube.com/watch?v=bjQzJAKxTrE

Václav Neckář - Andělé strážní

https://www.youtube.com/watch?v=eQWeneJrdPw

Dido - Christmas day

https://www.youtube.com/watch?v=ukOYxn2xjIw
joannah13
24. lis 2016

Ve mě vzbuzují vánoční atmosféru vsechny vánoční písně. Nemám žádnou oblíbenou víc nebo míň. Stačí někde v obchodnáki nebo v rozhlase slyšet vánoční písničky a hned mi to vykouzlí úsměv a rtech 🙂

princeznaj
24. lis 2016

Moje nejoblíbenější je Tichá noc a pokud si můžu poslechnout v kostelíčku, tak je to pro moje srdce a duši balzám 😍😇

mysicka003
24. lis 2016

Dobrý den, tak já si s dcerkama zazpívám takové ty klasické písničky, ty jedou přes Vánoce hodně. Ale osobně si jdu poslechnout do kostela krásně zpívanou Rybovu mši.

bonavoxa
24. lis 2016

U nás klasika, Tichá noc, Šťedrý večer nastal, V půlnoční hodinu, Den přeslavný, Byla cesta,... Chtic, aby spal... a všechny koledy od barokního mistra Adama Václava Michny z Otradovic, mají v sobě dynamiku, jsou prostě úžasné.
Adeste fideles.
A nesmíme zapomenout Narodil se Kristus Pán, aby bylo jasné, co se vlastně prioritně slaví o Vánocích.
Z těch modernějších jsou to Bílé Vánoce, Lets it Snow, Alžbětinská serenáda od Karla Gotta.
Ze zahraničních klasických Amazing Grace, Entre Le bouf de l' âne gris.

apacheee
AMBASADORKA
24. lis 2016

Já jsem kdysi nazpívala vlastni cédéčko vánočních koled a jelikož Vánoce travime u babičky, musím ho každý Štědrý den slyšet několikrát. Uz mnoho let .Babička s mamkou si to nechtějí absolutně nechat vymluvit 🙂 🙂

kiki83
24. lis 2016

u nas vede Vanoce, Vanoce prichazeji a Hajdom,hajdom,tydlidom - z prvni maji deti u nas v rodine srandu a u druhe zpivaji refren i na Velikonoce 😉

a.n.e.t.t
24. lis 2016

Já mám moc ráda klasické koledy a hrozně ráda je zpívám, už minimálně dva měsíce před Štědrým dnem, loni jsem měla zákaz, syn tehdy dva a půl roku, řekl, že nemám zpívat 😀 , letos je ve školce, tak můžu 😎 . Mám ráda Vánoce, vánoce přicházejí, Tichá noc, Půjdem spolu do betléma, Nesem vám noviny apod. Hrozně ráda mám Chtíc aby spal, je úžasná a mám z ní vždy husí kůži, já ji bohužel "nevyzpívám". A z modernějších mám moc ráda od Neckáře Půlnoční, ta se mu nesmírně povedla 🙂 .

mrkew
24. lis 2016

Mám ráda píseň chtíc abys spal a štědrý večer nastal. Když jsem pracovala jako učitelka mš tak od rána do odpoledne valilo Ježíšku panáčku dudlaj dudlaj dudlajdaaaa aaaaaa zase.mi to naskakuje takže vím že dnes už tuhle písničku nedostanu z hlavy :D

petuliee
24. lis 2016

Nejrači mám Tichou noc klasika ale miluju ji <3 bez téhle koledy nemůžou být Vánoce 🙂

evulineek
24. lis 2016

U mě je srdcovka Last Christmas, ale letos to vypadá na koledy, dcerka si je nosí z klubíku, tak zpíváme a pilujeme 🙂

lucipech
24. lis 2016

Nejkrasnejsi je Tichá noc, hlavne ta kterou hraji v kostele, to je magicke a take si ji zpivame u stromecku na Stedry den. Vanocni pisne jsou vsechny krasne, ale ty ceske asi nejvic maji takove svoje kouzlo a clovek si je muze zazpivat. Koledy jsou proste symbol Vanoc.

markysek2
24. lis 2016

Hříbě s rolničkou (i když to není původní vánoční píseň) pokud mám nostalgickou náladu a pokud se chci pobavit tak určitě všichni se těšíme na ježíška a vánoce vánoce přicházejí

8slunicko6
24. lis 2016

Mám ráda tradiční české koledy ale i třeba Mariah Carey a její vánoční album 😉

zulitvi
24. lis 2016

Nejradši last christmas, ale je to jen jedna z mnoha, co mám na youtube ve svém vánočním seznamu

mari90
24. lis 2016

Ja osobne miluji jak ceske tak anglicke pisne. Z ceskych je mou srdecni zalezitosti Ticha noc, tu bych mohla poslouchat nepretrzite, pak mam rada Chtic aby spal a Purpuru. Z anglickych mam rada samozrejme Silent night a dale treba Last christmas, Jingel Bells, Jingel Bells rock, So this is christmas ( tu si take muzu ject nekolikrat dokola) a v neposledni rade si rada zavzpominam na stara dobra leta na ZS a to na hodiny Aj, kdy jsme pred Vanoci zpivaly Rocking around nebo We wish you a merry christmas. Takze vybrat jednu jedinou opravdu nejde 😀

sam99
24. lis 2016

Miluji klasicke ceske vanocni koledy, je to takovy ten okamzik, ktery cloveka vraci do detskych let.. Ja ted se svymi drobecky ve skolce trenuji nekolik krasnych koled, nejvic se nam libi Dej buh stesti.. Je to nadhera, kdyz vidite ty male spunty zpivat a je videt, ze je to bavi a zpivaji radi.. Miluju vanocni cas, cas koled a radosti..

Strana
z4