Úterní SOUTĚŽ: Nejoblíbenější vánoční dekorace
Přeji krásný den a hodně štěstí vám všem, které si s námi dnes zasoutěžíte! 😉 Vánoce bez výzdoby a dekorací by byly jako ryba bez vody. Věnec na dveřích, ozdoba na okně i nazdobený stůl k Vánocům prostě patří. Moje maminka mívala vánoční dekorace tak ráda, že neopomněla vyzdobit jedinou místnost v bytě. Některé ozdoby měla ale raději a ty měly vždy své speciální místo.
Napište nám nebo nejlépe vyfoťte svou nejoblíbenější dekoraci, která má u vás své speciální místo, a povězte nám, proč je to právě tato. Na konci týdne jednu z vás odměním poukazem na nákup v KiKu v hodnotě 250 Kč a vánočním dárečkem. Psát můžete až do středy 9:00, a pokud svou oblíbenou dekoraci ještě hledáte, možná ji najdete u nás: www.oblekamesechytre.cz

naše nejkrásnější a nejoblíbenější vánoční dekorace je papírový betlém, který syn vymaloval ve školičce, když mu byly 3 roky a od té doby nám visí na dveřích pokojíčku 🙂 CELÝ ROK 🙂)))
Moje nyní nejoblíbenější dekorace patří na vánoční stromeček. Je to baňka, kterou jsem si schovala po milované babičce a dědečkovi. Babička už s námi není dlouho, děda už tu s nebude druhé Vánoce, nedočkal se ani mojí dcerky, která přišla na svět o 18 dní později 😢. Proto jsem si jako vzpomínku schovala tuhle baňku, je na ní kominíček, tak je i pro štěstí. Vím, že na mém stromečku nebude nikdy chybět
nejoblíbenější dekoraci nemáme,ale vyzdobeno máme všude - decentně ,ale všude 😉 😵
K Vánocům u nás doma patří plno dekorací ...letos ještě box s dekoracemi s názvem Vánoce leží uložený hluboko pod dalšími věcmi a tak jsem nestihla vyfotit,ale pro mě jsou nejkrásnější dekorací skleněné foukané ozdoby na živém stromečku, Foukané skleněné baňky se od nás vozí do celého světa, svět po nich prahne, máme tu úžasné a šikovné lidi, kteří ani nevědí jakou radost rozdávají tím, že při své práci vytvoří krásnou vánoční ozdobu, která když se pověsí na stromeček rozzáří oči tisícům nejen dětí,ale i dospělých. Vím, plno lidí si řekne, že jsou drahé a proto si člověk nemůže dovolit mít pak třeba stromeček ozdobený pokaždé do jiné barvy, jiného stylu.....ale i to je to kouzlo...objevit při strojení stromku kouličku, která pamatuje desítky let a každý se o ní krásně stará, balí do krabic a dává si pozor, aby se nerozbila a mohla udělat radost zase za rok. Někdo si i řekne, že je to jen nahraditelná věc,ale pro mě jsou skleněné ozdoby jeden ze symbolů českých Vánoc....krásně provoněný byt živým stromečkem, který je nádherně ozdobený českými skleněnými ozdobami..Nikdy jsme neměli umělý stromek a nikdy jsme neměli umělé kouličky a troufnu si říct, že nikdy nebudeme 🙂 ..Číny si užíváme každodenně až až, tak proč si neudělat Vánoce české aspoň stromečkem 🙂
Krásné Vánoce...at už máte ozdoby umělé či skleněné 🙂)
Tady bydlím teprve druhým rokem takže speciální místo pro věci asi nemáme-teprve si jej děláme, ale v loni jsem měla jmelí tam kam ho hodlám dávat asi každý rok > protože je to ideální a to nad průchod mezi kuchyní a obývákem > vypadá to hezky a polibek je téměř jistý 😀
Nejoblíbenější dekorace je ta, která je dělaná růčo a nejlépe od někoho z rodiny 🙂 bohužel nemám fotku, ale už se těším tento rok, jak budeme s dcerou (3roky) vyrábět spolu nějaké ty dekorace 😉 začneme hned o víkendu 😉
@hhranolka nooo to je kraaasa 😊 a jak ho delate, ze vam tak krasne drzi tvar? To je ze spejli?
@grejsina ten je!! ❤ jednoduche, krasne, muj vkus 👍
Naše nejoblíbenější dekorace byl skleněný anděl. Dostali jsme ho, takže o to jsme ho měli raději. Bohužel ho přítel minulý rok nechtěně rozbil. Snad se nám poštěstí a potkáme jiného, který se nám bude opravdu líbit. Vánoce bez anděla....to by bylo jako bychom neměli stromeček.
My máme soba z Kiku, je s námi už několik let 😎 Vánoční průvodce 😀
Tou nejkouzelnější dekorací je pravé vánoční jmelí, které na Štědrý den každoročně vyrážíme nasbírat s přáteli.
Část dovezeme rodině, část si dáme na štědrovečerní stůl a část pověsíme v obývacím pokoji.
Mě se vždycky líbil louskáček-tak jsem si ho letos konečně pořídila a už se těším až si ho vystavím... 🙂
u nás to jsou háčkované ozdobičky od naší babičky..pokaždé když je pověsím na stromeček mám pocit jako by tu byla opět s námi! 🙂
Pro me to jsou drevene ozdoby na stromecek. Stare asi 15let. Jako mala jsem je mela na svem malem vanocnim stromecku a tuto tradici bych rada predala i synovi.
@doubravovah je to mrkev a na ní paratkama ovoce 🙂
U nás jsou to doma vyráběné perníčky. Krásně provoní byt při pečení a při zdobení si zase užíváme kreativitu. Poté perníčky používáme jako dekorace a dárečky pro ostatní. Takový dárek od srdce vždycky potěší 🙂
u nás začíná čas vánoc tím, že se zapálí skořicová svíčka, provoní nádherně celý byt, dále světýlka na oknech, adventní věnec na stole a dveřích, vylepená okna 🙂 a všude svíčky v chaloupkách 🙂

Moje nejoblíbenejsi dekorace je hrozně starý zvoneček, který má nahoře hvězdičku- prý po prababiččce, vždy jim zvoníme jako příchod ježíška... A synovou nejoblibenejsi dekoraci bude cca 30cm vysoky stromecek co sviti :D To je mi vcelku jasne uz ted :d :D