Už malé děti mají jasné představy o tom, kým chtějí být a jaké povolání by je bavilo. Některým se jejich sen z dětství splní 🙂 Mám třeba kamarádku, co chtěla být od malička módní návrhářkou, a jeden můj kamarád si přál být ošetřovatelem v zoo, a oba jsou dnes moc spokojení. Se svatebnicemi LEGO DUPLO si můžete spoustu povolání a povídat si o tom, co kdo dělá a jak vypadá jeho den. Čím by se vaše děti staly nejraději? 🙂
Mladší dcera chtěla být výtvarnice, návrhářka kostýmů, anebo architektka.
To se mění každým dnem. Podle toho, co ho zrovna zaujme, ale nejčastěji je to hasič a popelář 🙂
Starší dcerka chce být autoopravářka, drží ji to už dlouho. Vypadá, že v tom má fakt jasno. Návštěvy u strejdy autoopraváře miluje 🙂
Syn -detektocukrář (detektiv, který řeší zločiny a po večer bude péct dorty, jak na to přišel netuším :D )
Dcera - zubařka (její teta je zubařka a ona prý převezme ordinaci) :D
U našeho miminka zatím těžko říct, čím bude 🙂 Každý mu ale předpovídá něco jiného. Zkoumá hodinky - bude to hodinář, zkoumá něčí nebo svoje zuby - bude to zubař, líbí se mu u táty ve výšce - bude to pilot 🙂 Tak jen můžeme zatím hádat a doufat, že ať bude čímkoli, bude se mít dobře 🙂
Syn chce být fotbalistou 🙂
U nás syn chce být jezedakem. 🙂 Je mu pět a minimálně dva roky ho to drží. A holka asi právničkou. 🙂 Ale jasno v tom uplne nema.
Starší Štěpánek má úplně jasno - bude elektromechanikem jako táta (páč ten je jeho modla) a mladší Matoušek prý elektrikář jako děda 😀
Moja bude určite hérečkou 😅😊
Našeho syna (dítě dvou lékařů) se ptali, jestli bude taky doktorem. Dlouze přemýšlel, pak zakroutil hlavou, že ne, že bude radši pacientem. Tak to tedy doufám ne 😔
Tak zatím to vypadá na velké hudební nadání, ale sama toho zatím moc neřekne ;) uvidíme časem...
Můj sedmiletý syn chce být Youtuberem. Nemůže se dočkat, až mu bude 13 a bude mít svůj účet. Snad si to do dospělosti rozmyslí.
nejstarší dcera slovo povolání pochcopila až v 6,5 letech a od té doby chce být kadeřnicí.. (pro ty co se diví - máme těžkou vývojovou dysfázii) 😵
Prý "maminkou" 😀
No, kdybych se zeptala našeho broučka odpověděl by asi takto: taatadanepadatajenakuku....... prostě by toho napovídal víc než dost, tak jako vždycky, ale přebrat si to musíme už sami 😀
Péťa ( 4,5 roku) chce být kopatelem. Když jsem se ho zeptala kdo je kopatelem, tak přece ten co kope díry. Ze třeba až se rozbije potrubí, tak ho taky opraví😁. Občas nemůžu z jeho hlásek.
Dcera bude doktorka. Ale ještě o tom neví.
Dcerka chce byt od ctyr let osetrovatelkou lvu v ZOO. Po letosni navsteve zahrady k tomu pridala i slony. 🙂
@makynaeliska to je jasné, i tučňáci potřebují svou ošetřovatelku! 🙂
@brendamonique staršímu synkovi přeji hodně štěstí! 🙂 Určitě se mu to povede a dostane se přesně tam, kam by chtěl. 😉
U syna (5 a půl roku) je to docela jasné, bude prý opravovat auta. Tatínkovi hodně pomáhá s opravnami, moc ho to bavía pozná už snad všechno nářadí coecistuje Uvidíme zda se mu to splní.
Vojak jako tatinek 😉
Momentalne vojak jako tatinek😉 ale meni se to, pres hasice, bagristu, traktoristu,.. Mne by se teda libil spis treba doktor😁
moje dcera (3roky) často mluví ve stylu, že až vyroste, tak z ní bude tatínek 😀 🙂
Několikrát jsem se syna (za týden dva roky) zkoušela ptát a zatím moc moji otázku nepochopil. Nejčastěji teď o sobě říká, že je "malý chlapeček". Ale nejvíce teď ujíždí na hasičích, popelářích a obsluhuje snad všechny kuchyňské spotřebiče (skládá a rozkládá odšťavňovač apod.) a asistuje při každém pečení a vaření (vajíčko bez něho nesmím rozklepnout nebo oloupat snad nikdy! Tím je fascinovaný.). Jo a baví ho drhnout houbičkou dřez. Vydrží u toho třeba 15 minut a ozývá se jen: "Fuj, bléé. Špína." 😵.
U nas je to jasne. Deta i tatka kamionaci, takze my budeme mit dalsiho kamionaka prej 😊
Pošťák jako máma 🙂
Starší syn chce být prý hasič nebo jezdit vlakem.
Mladší zatím nic neřekne, ale berou ho traktory, zvířata a práce na zahradě, tak třeba budeme mít doma jednou nějakého farmáře 😀