Slyšeli jste už o atopickém ekzému? Trpí jím někdo z vašeho okolí?

simi_linola
11. led 2016

Znáte toto onemocnění? Setkaly jste se s ním vy, vaše děti nebo někdo z vaší rodiny?

huremsultan
11. led 2016

Zdravím,ano setkala jsem se stímhle onemocněním.Chtěla bys poradit či si o tom promluvit. 🙂

nefertiti20
11. led 2016

Já mám od narození ekzem :( doufám,že ho prcek mít nebude,je to děs

kajalka
11. led 2016

A co doporučíte na kvasinky, které se velmi často tváří jako atopický ekzém?

markyska88
11. led 2016

Ano, atopici jsme já i manžel , takže naše malá nejspíš bude taky trpět 😒

evapater89
11. led 2016

Syn má ekzém, pres léto je v pořádku a jakmile orijde chladne obdobu tak se začíná rozlézat. Včera jsem šla koupit tyto krémy - dostali jsme tip a pry smichanim těchto kremu 1-1-1 se pokozka pekne promastí a lepší. Včera poprvé vyzkoušené a ráno pekne vlacna pokozka ještě. Hlavně dohromady kremy stojí asi 130kc.

evapater89
11. led 2016

Jeste me napda, nikdy jsme nezjistili nějakou alergii potravinovou. Pomáhá Vám něco co nejist nebo naopak co jist pri ekzemu?

evapater89
11. led 2016

@kajalka na kvasinky co se tvari jako atopak? Neslyšela jsem, ale na kvasinky jsou krémy tipu clotrimazol, fungicidin, canesten.. A kvasinky pry mají rsdi sladké, tak omezit sladké..

sarivojvodova
11. led 2016

@simi_linola Ahojky já Řím trpím od mala, brala jsem kortikoidy (masricky), ale teď těhotná nemůžu a koriguje se too jinak, ale svědí too a je mi too nepříjemný, má mm to celý život. Chce to omezit sladké, ale já mám cukrovku takže bez sladkého a stejně se to tvoří. Další věc je hormony, je to taky nervového podnětu, takže to chce klid. Žádný stres a změny prostředí. Taky pomáhá nejíst cizokrajne ovoce moc (pomeranč, kiwi, ananas) jsou agresivní a koření. 🙂 ptej se a co chceš mám to celý život.

simi_linola
autor
11. led 2016

Ďakujem maminky 🙂 Veľmi sa teším, že ste prišli a že si spolu podiskutujeme 🙂 Mojej dcérke tiež ako 1,5 ročnej ekzém zistili a dosť sme sa s ním natrápili. Našťastie sme sa s pomocou Linoly dostali do štádia, kedy je dcérka už skoro pol roka bez príznakov 🙂 Stále máme vysadené niektoré alergény, ale verím, že sme na dobrej ceste 🙂

apacheee
AMBASADORKA
11. led 2016

Zpočátku jsme měli strach, že náš syn bude mít atopický ekzém, i dr. nám tvrdila, že ho má, NAŠTĚSTÍ to byly "jenom" kvasinky, které jsme zvládli přemoci úpravou mojí stravy při kojení.

simi_linola
autor
11. led 2016

@evapater89 Nám sa oplatilo zredukovať väčšinu alergénov , aj keď na nich alergia potvrdená nebola. Teraz už keď je bez príznakov, postupne a opatrne pridávame 🙂

simi_linola
autor
11. led 2016

@kajalka Kvasinkovou infekci je nejlepší řešit u dermatologa nebo pediatra (pokud se to týká dítěte).
Ten jvám může předepsat krém nebo mast s klotrimazolem.
Pak na doléčení a trvalou péči môžete použiť přípravky Linola.

zu_za
11. led 2016

Já ho mám od narození.. v pubertě se to zlepšilo a po porodu dost zhoršilo ☹ Nepomáhají mi ani masti s kortikoidy.. naštěstí to děti "zatím" nezdědily 🙂

suzik161
11. led 2016

Naše dr nám také tvrdí, že dcera má atopický ekzem. Doporučila nám Linolu a je úplně úžasná, dáváme do koupele a už 2 týdny nemažeme. Musím zaťukat ale nikde nic 🙂

simi_linola
autor
11. led 2016

@suzik161 som veľmi rada, že vám Linola pomohla a ďakujem za tvoju skúsenosť 🙂 Držím palce a prajem všetko dobré 🙂

katyxq
11. led 2016

Ano, ekzém "mám" já, dcerka i syn ... to mám v uvozovce je schválně, protože díky Věře Zíkové (tady na MK jako kam.zyk) jsme dlouhodobě až na výjimky čistí 🙂, vím, že ekzém není nic jiného jak kvasinky a vím, jak na ně - bez antimykotik s nežádoucími účinky (na játra hlavně), bez kortikoidů a podobných hnusů 😉. Vystačím si s úpravou stravy (zelená zelenina je základ), Hylakem forte a se zinkovou mastí nebo zásypem Leontýna (taky zinek) a na dohojení s přírodním hydratačním krémem (nemastným, mastné i předčasná hydratace jde proti hojení).

simi_linola
autor
11. led 2016

@katyxq som rada, že ste našli niečo čo vám pomáha a som veľmi rada, že ste dlhodobo bez príznakov 🙂 prajem všetko dobré a ďakujem za tvoju skúsenosť 🙂

prada11
11. led 2016

Naše malá atopicky exzem naštěstí nemá ale kamarádky syn ano, takže vím tak trošku o či jde. Jsem ráda, že jsou má trhu výrobky, které temhle destičkám pomáhají.

verka4d
11. led 2016

Syn ho má asi od tří let,teď mu je 13 a nelepší se to. Chodíme pravidelně ke kožní,používáme dělané mastičky na předpis a ty zabírají. Když se to zhorší,pravidelně mažem několik dní jednou denně a pak je to zas jakoby v pohodě,ale jen na určitý čas. Pak to zas vyleze,svědí a nevypadá to dobře. Mastička velmi pomáhá zmenšit příznaky,ale nevyléčí. V létě je to mnohem lepší,skoro neznatelné,ale jak přijde zima a pokožka je suchá,zhorší se to.

fouskovi
11. led 2016

Ano o atopickém ekzému jsem slyšela a mám s tím vlastní zkušenost, přes léto je to v pohodě, ale když začne chladnější počasí tak se to zase objemí. Když se malej narodil tak jsem se bála, že to bude mít taky .Zatím se to u něj neprojevilo a doufám, že neprojeví, vím jak trpím já a natož ten malej prcek.

markyska88
11. led 2016

Chce to prostě promazávat kůži. A pak taky zjistit, které potraviny ten stav zhoršují. Každý reaguje na něco jiného. Mně dělávaly zle citrusy, sladkosti a ostrá jídla. Naštěstí poslední výskyt jsem měla když mi bylo 15 (spustilo se to stresem z přestupu na SŠ) a teďka chvilkově během těhotenství (za 2 týdny to bylo pryč). Je to strašně nepříjemná nemoc, ale dá se to zvládnout a do dospělosti to opravdu u většiny odezní anebo jako u mě velmi zmírní.. Jsou horší nemoci. Ale to drápání do krve a že mi mamka musela na noc zavazovat ruce, abych se ze spaní neškrábala, to si pamatuju až moc dobře 🙄

simi_linola
autor
11. led 2016

@verka4d je mi ľúto, že s ekzémom stále bojujete....prajem všetko dobré a držím veľmi palce, nech sa synovi polepší 🙂

simi_linola
autor
11. led 2016

@markyska88 súhlasím a je mi ľúto, že si si z toho obdobia odniesla také nepríjemné spomienky :/ aj my sme si poriadne užili, ale verím, že už je to za nami 🙂 a koniec-koncov všetko zlé je na niečo dobré a keby sa u dcérky ekzém neprejavil, nespoznám Linolu a nezažijem všetky skvelé skúsenosti s ambasádorovaním a aj tuto s vami počas Dní s Linola 🙂 Verím, že aj u teba bude platiť, že všetko zlé sa deje kvôli nejakému dôvodu <3 Držím palce a ďakujem za tvoju skúsenosť 🙂

kami1984
11. led 2016

Bohuzel atopik jsem ja a je to vzdy beh na dlouhou trat:(( zrovna ted se to zase rozjeli..ach jo..jsem moc zvedava na tyden s Linolou a hodne stesti;)

simi_linola
autor
11. led 2016

@kami1984 Ďakujem veľmi pekne 🙂 Dokonca to budú 2 týždne 🙂 <3 Všetko dobré prajem 🙂

svobodpetika
11. led 2016

Ahoj já sama jsem atopik v těhotenství to byla hrůza a po porodu se to ještě zhoršilo, kvůli kojení jsem se snažila vše zvládat bez léků a je to tedy hrůza, linolu používám ale bohužel ji snáším dobře jen když nemám akutní příznaky ☹ celé těhotenství jsem se trašně bála hlavně aby syn nebyl atopik jako já, zatím se zdá že má štěstí a nebude po mně 🙂 pro mě asi nejdůležitější a nejzásadnější je nemáčet se 🙂 jednoznačně minimální styk pokožky s vodou, veškerá domácí práce v rukavicích ( i vaření )

medrin
11. led 2016

všem velmi ráda doporučuji Avene xeracalm pro velmi suchou a atopickou kůži; poradila nám to paní v lékárně.. umýt mycí emulzí a pak natřít 2x denně balzámem. A mizí... musí se to pravidelně. Sice se občas vrátí, když zapomenu, ale jinak je kůžička jak samet jemňučká. Jinak já ho nemám, malý ho zdědil po tátovi ☹ Jo je sice cenově dražší u nás v lékárně 380 Kč, ale co jsem již vyzkoušela krémů, tak jen tenhle nám zabral, takže cenu neřeším.

kspp1
11. led 2016

Manžel byl atopik v dětství, já jsem také trpěla na ekzémy. Malá je zatím naprosto v pořádku, ale asi to můžeme očekávat. Mi v poslední době praská kůže na prstech po různých čistících prostředcích včetně jaru a když vezmu rukavice, mám zase ekzém....takže to budu muset řešit, ale atopický to asi nebude.

qz
11. led 2016

Trosicku provokativni otazka pro vsechny, kdo s tim svadeji boj na zivot a na smrt. Vy, kteri jste o tom neslyseli, uzivejte zivota, ani nevite, jake mate stesti 🙂

monasdo
11. led 2016

Trpím ekzémem od mala, no a Linolu teda nechci ani vidět.. viditelně mi ekzém zhoršila a od té doby ani na miminka! Mám malou sestru a ta po linole byla taky ještě horší.. Takže já tuhle zkušenost. Zatím jsem spíš na "samoléčbě" a momentálně těhotná.. ekzém je zhoršený, ale když se hlídám, tak to jde. Navíc mi zjistili silnou alergii na mléko.