icon

Jak dlouho jste kojila vaše děťátko? 💙

monika_nutriklub
Moderátor
7. črc 2020

Maminky, věděly jste, že mateřské mléko má unikátní složení a přizpůsobuje se "na míru" potřebám miminka? Jak dlouho jste měla možnost kojit vaše děťátko právě vy? 🙂
#💙Nutrilon

Strana
z4
krtcice
7. črc 2020

První dceru 3 roky a měsíc, druhou dceru 3 roky a 10 měsíců a synovi je 26 měsíců a je stále hodně kojený, ty 3 roky pokoříme 👍😝

papousekpaja
7. črc 2020

@jade85 neuvazovala, uprimne jsem byla rada, ze jsem od tamtud s malym vypadla po tydnu od narozeni maleho ( tu bebu do nej nacpali jeste nez mi ho provezli na pokoj, nemohla jsem s tim nic delat 😢). Mlika jsem mela habadej a hadej co napsali do propousteci zpravy... Dokrmovan z duvodu u nedostatecne laktace matky! 😠 Doma jsem ho zacala plne kojit, jen 2x denne dostaval specialni mliko napsane doktorkou na rychlejsi pribirani na vaze. Jenze pred 14 dny se mu objevila kyla (poprve se uskrihla, tak jsem na ni prisla) a on se zacal u prsa silene vztekat, nejdriv u leveho a to pred tim byl pricucly klidne hodinu. Jak se vztekal, tak vylezala kyla. Nemohla jsem ho nechat se vztekat, tak jsem zacala odsavat, jenze odsavacka neni tak ucinna, jako mimco a mlika se zacalo delat min, tudiz jsem zacala dokrmovat bebou, jako dostaval v porodnici. A ted, ikdyz se mi mliko jeste tvori se vzteka vic a vic, v sobotu i nedeli se mu ta kyla zase uskrihla, tak mi i "zakazali" na detskem, kde od soboty jsme, ho nechat brecet a vztekat se... Nerikam ze jeste nezkousim ho prikladat, ale fakt temer hned spusti hysterak 😢 a to tady na detskem na me detska doktorka vyrukovala s tim, proc jako nekojim a ze bych mela, ze je to to nejlepsi co muzu malemu dat, byla dost neprijemna. Doprd*le, to si jako mysli, ze to nevim? Ja tak moc chtela kojit!

jade85
7. črc 2020

@papousekpaja zkus laktační poradkyni, kvalitní se dá vybrat např. na mamila.sk. Zdá se mi to jako bojkot způsobený lahví. Určitě vám poradí, jak se vrátit zpět ke klidnému kojení a um odbourat. Je jasný že s tou kýlou ho nenecháš se vztekat. Věřím, že to dáte!

papousekpaja
7. črc 2020

@jade85 jenomze s tou kylou pujde na opraci az za tyden. Jedina doktorka oboru detska chirurgie ma do pristiho tydne dovolenou to se mi mliko uz asi vytrati uplne.

vakiss
7. črc 2020

První: 16m
Druhá: 24m (ukončeno odchodem do porodnice)
Třetí :19m (ukončeno odchodem do porodnice)
Čtvrtá: do 4 let

martt
7. črc 2020

@urtica Máš pravdu, hlavně když se fakt nerozkoji a potká se s kojícími matkami, tak si připadá jak špatná neschopná matka. U prvního mne to dost štvalo, že nekojim. A u druhého už jsem to neřešila. Akorat mne naštvalo to ze ho nechali tak dlouho bez mlika ikdyz jsem jim rikala, že u prvního jsem mliko vůbec neměla a laktace se mi ani nespustila.

jade85
7. črc 2020

@papousekpaja laktační poradkyně ti může pomoct hned. Držím palce ♥️

lachtanice86
7. črc 2020

Vůbec

vladienka
7. črc 2020

28 mesiacov a druhu zatial 2 😁

hanica83
7. črc 2020

Prvního syna do samoodstavu ve třech letech. A to jsem ze začátku tvrdila že max do roka! 😃 Doufám, že nám to tak půjde i u druhého, který bude mít 5měsíců

chrystyanna
7. črc 2020

odpověď na otázku :zatím 6.5 měsíce kojím.

jednaholkaa
7. črc 2020

@jade85 Jezis to je pravda. Holce vedle me na pokoji taky rekli, ze ma maly bradavky a narvali ji kloboucky. Pak to rekli i me, jenze ja uz davno byla rozkojena..mazec. Kojim 17cty mesic, to nevyspani me nici, ale pokracuju..pac jinak je to fajn..

lysecek
7. črc 2020

@papousekpaja klid, rozkojit se můžeš vždycky. Ještě není pozdě a ani za týden nebude. Lp si zavolej hned, poradi ti, jak si mliko udržet do te operace.

inkheart
7. črc 2020

Já mám teprve tříměsíční miminko a stále kojím, minimum je pro mě rok. Po tom roce bych chtěla znovu otěhotnět a bojím se samovolného potratu kvůli oxytocinu, který se během kojení vylučuje a používá se taky na vyvolání porodu - prý může způsobit i potrat, což někdo zpochybňuje, ale takhle vysvětleno mi to dává celkem smysl... Jeden potrat jsem uz prodělala a proto se bojím. Zároveň bych ale moc ráda kojila do dvou let, vím, že se to všeobecně doporučuje a kojení mě moc těší. No uvidíme... Bude to těžké rozhodování.

merope
7. črc 2020

@papousekpaja Neříkám, že to musí být u všech, ale já používala odsávačku skoro půl roku - postupně jsem pak malého převáděla jenom na to, co si odsál sám. Takže týden na odsávačce klidně mlíko vydrží. Je léto, tak hodně pít a pohlídat si hlavně ucpané mlékovody.

95newmommy2020
7. črc 2020

3 týdny. Ale už v porodnici dostával na dokrm nutrilon. Doma jsme s nim pokračovali.

andelka
8. črc 2020

Prvního 13 měsíců, druhého 15 měsíců. U nich se dařilo přirozeně postupně vyměňovat od 7 měsíců kojení za příkrmy. Po odstavení jsem ještě dávala umělé mléko. První ho pil do 2 a čtvrt a druhý do 3 let. Vždycky jsem měla za to, že nejsem typ na dlouhodobé kojení. No třetímu prckovi bude 18 měsíců a kojím stále,ve dne i v noci a počítám,že ještě budu, možná až do 2 let. Jemu už um zavádět logicky nebudu.
S kojením jsem naštěstí žádné větší potíže neměla. Jen u prvního asi v 5 měsících náběh na zánět a jednou ucpaný mlékovod u mladšího. A u posledního taky zpočátku a ve 2,5 měsících zánět prsu s ATB. Ale od 3 měsíců už úplně bez problémů. Stojí za to vydržet.

herminka
8. črc 2020

Prvního bez měsíce 2 roky, dvojčata 2 roky a 3 měsíce.

@inkheart Je spousta matek, které kojí, i když jsou těhotné (třeba až do porodu dalšího dítěte), a nic se nestane. Nevím, zda existuje nějaká statistika, jaký vliv má kojení staršího dítěte na případný potrat.
Já sama jsem čekala dvojčata, dál jsem kojila starší dítě a počkala si do doby, kdy bude zralejší k odstavu (a kdy mně nebude tak špatně a budu schopna řešit jeho případnou nespokojenost). To nastalo v 5. měsíci těhotenství s dvojčaty a syn to zvládl naprosto v klidu.

ivana_sed
8. črc 2020

@monika_nutriklub Zkoušela jsem přestat 2x, když byly dcerce 2 roky a 4 roky. Ale pokusy se nezdařily. Nyní jí je 5,5 a už kojíme jen občas, tak obden. Už jen cucne, má to na uklidnění. Je to taková naše soukromá mazlicí chvilka.

vendes
8. črc 2020

První 16 měsíců, pak nejevila zájem, tak jsem to nelámala přes kokeno. Zkusila jsem dát nějaké UM a lahvička letěla do kouta. U druhé to bude snad stejně dlouho.

pekosek
8. črc 2020

Prvního jsem kojila do 13 měsíců a druhého téměř 20 měsíců stále kojím

posterez
8. črc 2020

2,5 roku. Přestala jsem v I. trimestru druhého těhotenství, protože mě kojení začalo šíleně bolest. Ale zvládli jsme to 🙂

posterez
8. črc 2020

@inkheart Je přirozené kojit i v těhotenství. Dělalo se tak vlastně vždy, když nepočítám ženy, které kdysi mívali kojné. Při nástupu UM se to změnilo a ženy se teď bojí, protože neví, co od toho mohou a nemohou díky dezinformovanosti čekat. Samozřejmě k vůli kojení nepotratíte, nebojte. Oxytocin, který se tvoří při kojení, je v úplně jiné dávce, než ten, který podávají lékaři v porodnicích, když chtějí vyvolat porod. A hlavně i funguje jinak! 🙂 Doporučuji se odkázat na Mášu Kalousovou z Jemného zrození a přečíst si tuto knihu, kterou napsala lékařka a je zcela objektivní: Jemný porod, jemné mateřství. Už jen proto, abyste si srovnala trauma z potratu, které pro Vás určitě nebylo jednoduché a narušuje Vaší pohodu.

iris92
8. črc 2020

@hanka_12345 Jako treba 5 let 🙂

puhelin
8. črc 2020

@inkheart Kojila jsem cele tehotenstvi a jeste jsem prenasela. Nebojte se toho. Spis jestli vam bude prijemne v tehotenstvi kojit, hormony trochu zmeni citlivost.

lysecek
8. črc 2020

@inkheart taky jsem kojila ve druhem těhotenství a kojim i teď ve třetím, dokonce obě děti (nejstaršího už jen večer na uspani, na asi tři měsíce byl i úplně odstavený, protože mi to vadilo), teď jsem 31.tt. Gynekolozka mě upozornila na riziko potratu, kamarádka PA mi řekla, ze to bych ale musela při kojení cítit stahy nebo křeče břiše, což se mi nestalo nikdy. Teď mam nového doktora, ten mi řekl hned ať kojit přestanu, když jsem mu řekla, ze jsem bez problému kojila cele minule těhotenství, jen řekl, ze s tímto (jako lékaři) nemají moc zkušenosti. V minulém těhotenství mi kojení nevadilo vůbec, v tomto ze začátku poměrně dost. Kamarádka taky kojila v těhotenství, prý ji to ale fest bolelo. Spis bych viděla problém v tomto.

zuzita15
8. črc 2020

@inkheart taky mam za sebou potrat a vymodlene dite, presto ted v tehotenstvi stale kojim, ackoliv nekdy bych u toho rozkousala bolesti tuzku 😆😆

lady_giraffe
8. črc 2020

Měla jsem možnost kojit, jak jsem chtěla. Starší se kojil 3,5 roku. Po celou dobi těhotenství a rok jsem kojila oba syny zaroven. Ted uz se koji pouze mladsi, ten ma rok a pul a verim, ze jeste par let si kojeni budeme uzivat.

oresvo
8. črc 2020

10,5 měsíce pak jsem odstavila. Spokojeni jsme byli oba dva , měl to ke konci spíš na hraní. A mě už to pak bylo nepříjemné. Přešla jsem pak na UM a to měl do 2 let.

Strana
z4