icon

Trojčata a případná redukce

sofinka84
26. črc 2017

Najde se tu maminka, která také zjistila, že čeká trojčata? Je to pro mě strašný šok. Zvažuji i redukci na dvojčata, ale potřebuji radu.

Strana
z5
renap
26. črc 2017

Ono to taky může dopadnout takto,což je ještě horší varianta,než o ně přijít úplně
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/109606010...

p_a_t_r_i_c_i_e_
26. črc 2017

Podle mne je to jen na lékařích, vašem zdravotním ale i sociálním stavu. Nemá do toho co mluvit ani ty co to zažily natož tady některý ty hyeny rádoby uvědomělé matky. Záchrana dvou životů na úkor jednoho není žádná vražda. O jedno miminko jsem přišla a teď čekám velice rizikově dvojčata. To je ale vedlejší. Prostě věřím tomu, že nikdo opravdu nikdo nemá právo vás ani vaše konečné rozhodnutí soudit. Ony za vás váš život neodžijí. Držte se.

muhehehe
26. črc 2017

@p_a_t_r_i_c_i_e_ Však ji tady vůbec nikdo nesoudí, tak se hoď do klidu ;)

p_a_t_r_i_c_i_e_
26. črc 2017

Nic proti, přestože všichni známé přísloví o potrefené huse, než něco takového napíšete přečte si všechny příspěvky od začátku i autorka se ohrazovala proti nemústným komentářům a já s ní jen souhlasím. Pokud mi něco chcete napište mi to do sz tady na hádky není místo. Autorka hledá pomoc, pochopení,podporu a reálné názory né žádné JÁ BYCH. Děkuji .

novamamina
26. črc 2017

kamarádka me kolegyně nedávno porodila trojčata. Jsou zdravá. Rodila je myslím (ale nejsem si jista) tři týdny před termínem. N

novamamina
26. črc 2017

*nenechávají je déle.
Byt tebou tak bych do toho šla. Evidentně to jde, takže bych to zkusila. Lékaři umějí hodně a určitě by tě hlídali.
Přeji hodně štěstí ať se rozhodneš jakkoli. 🙂

verinikki
26. črc 2017

Pročetla jsem vše a pouze bych chtěla říci, že ať se rozhodnete jakkoliv, tak s tím musíte být opravdu nakonec vnitřně smířená a nic si nevyčítat, kdyby se něco pokazilo. Ta následná rizika jsou u obou variant poměrně vysoká a ať se rozhodnete jakkoliv, tak prostě ty komplikace nastat mohou. Samozřejmě přeju to nejlepší a hodně sil. Jinak bych se asi také poradila s partnerem, ať jste za jedno - je fajn, když za tebou někdo stojí a je ti i v tom rozhodnutí oporou v dobrém i zlém.

evinav1
26. črc 2017

Asi Vám to moc neulehčím a nepotěším. Já před 5 lety podstoupila redukci 3 na 1, i když jsme se sami rozhodli nejprve pro 3 na 2, ale po odbor.konzultaci u Apolináře Praha tedy 3 na 1, což bohužel nakonec špatně dopadlo, protože pár dní po redukci začala více odtékat plodová voda až žádná nezbyla a tak nebylo možné dále v těhu pokračovat. Byla jsem pak dost na dně a myslela, že další snažení a těhotenství už ani psychicky znovu nezvládnu. Ale nakonec opravdu nečekaně rychle otěhotněla a dnes máme 2 krásné a šikovné holky (4 a 2,5 roku) a jsem za ně fakt moc šťastná, ani nemám čas, jen párkrát si vzpomněla co kdybychom si nechali trojčátka... Ale je fakt dost riziko, že nějaké nebo více může být postižené a pak musí být hrozně náročný, chlap většinou nezvládne a opustí ženu s dětma, ale taky může dopadnout tedy dobře?
Určitě si hlavně nic nevyčítejte a držím moc palce, ať Vám to hlavně dobře dopadne - zdravé a šťastné dítě nebo více🙂!!!

pabka
26. črc 2017

@orchidis četla jsem jen par příspěvku a mezi nimi ten vas, vyplývá z nej a chapu správně, ze v případě vaši kamarádky dělali redukci ve chvili, kdy byly deti schopny přežít? Ze při redukci porodila dvě deti a ty prezily? Možná jen špatně chapu prispevek, ale to se mi opravdu nezdá..

Zakladatelky obavy naprosto chapu. Rizika nesou obě varianty možného řešení, je potřeba zvážit to tak, aby připadne následky byly pro vas snesitelne a rozhodnutí bylo podle vašeho svědomí únosné. Musí to byt opravdu těžké.

japona
27. črc 2017

@sofinka84 Každý, kdo má predcasne narozene dítě, vám napíše, ať vsadite na jistotu - radši méně dětí a donosit.
Na vašem miste bych vycházela z lékařského doporučení nejlépe porodnika, co se na vicecetna a predcasna narození specializuje.
Další věc je vas zdravotní stav a vaše tělesna konstituce. Něco jiného bude 2m basketbalistka a něco jiného žena, co má 50kg i s postelí.
Btw. ani redukce na dvojčata není zadna výhra, mnoho žen nemá šanci odnosit do rozumného termínu ani ty dvě..
Rozhodování nezávidím, přeji stastny průběh, ať se rozhodnete jakkoliv..

karlajasmine
27. črc 2017

@renap Ono nema moc smysl sem davit takovyhle pribehy, protoze pro kazdy takovyhle pribeh je i pribeho o potratu trojcat nebo naopak o stastnem konci..

sofinka84
autor
27. črc 2017

@japona Děkuji moc, já už více méně rozhodnutá jsem, člověk by se měl na některé věci podívat reálně, opravdu tak, jak to cítí.

agnes2ivory
27. črc 2017

@sofinka84 urcite ses rozhodla spravne! Drzim palce 🙂

sofinka84
autor
27. črc 2017

@agnes2ivory Děkuju za podporu, moc si toho vážím 🍀

pavca1982
27. črc 2017

Nejhorší jsou nevyžádané rady😉

kokoska321
27. črc 2017

@sofinka84 Přeji Vám, ať se dobře rozhodnete 🍀.
Můj gynekolog, primář, říká, že jak dopadne těhotenství je už víceméně dané od začátku. Věřím, že i ve Vašem případě příroda ví, co dělá, a dokáže se zařídit tak nebo onak. 🌹

sofinka84
autor
27. črc 2017

@kokoska321 Děkuji, já mám od začátku (radši klepu) bezproblémové, doufám, že to tak i dál vydrží.🍀

anetka1701
27. črc 2017

@sofinka84 je prima že ses rozhodla. Myslím že to musí být velkej kámen co spadl ze srdce a klid. Pokud to tak cítíš, rozhodnutí je správné... Dej třeba pak vědět jak to dopadlo - nejseš první ani poslední co si tímhle prochází a třeba tvůj příběh pomůže v rozhodování těm, kdo přijdou po tobě...

mari90
27. črc 2017

Tohle je maminka s trojcatky @yamato snad nevadi, ze jsem Vas oznacila, ale hned jste me napadla 😉

Jinak musi to byt asi strasne tezka situace, mne na prvnim utz lekar sdelil, ze to vypada na tri dutinky, popravde me to dost vylekalo, vychovu i financni stranku bychom nejspise nejak zvladly, ale prvni co mi problesklou hlavou byla stranka zdrravotni. Nejspise bych je donosit nezvladla, protoze uz s prvni dcerou jsem mela problemy a navic jsem po trech ZT, takze by to bylo velmi rizikove. Nakonec to osud zaridil podle sebe, dve miminka to vzdaly a zustalo jedno. Musim rici, ze ac me to nesmirne mrzi, ze miminka nedostaly sanci na zivot, je vlastne asi dobre, ze to takhle dopadlo a ja sama nemusela ucinit takhle tezke rozhodnuti. Kazdopadne tobe preji at to vsechno dopadne co mozna nejlepe a at se rozhodnes tak ci onak, tak at je to rozhodnuti spravne 😉

marton
27. črc 2017

@sofinka84 ahoj, dala bych na radu lékařů.I kdyz konečné rozhodnutí je jen na tobě a manželovi. My máme dvojčata s tím, že už jsme doma měli 2 děti. Mě redukce nenapadla, manžel se časem přiznal, že mu ta myšlenka hlavou prolétla. Těhotenství bylo dost náročné, možná to bylo i věkem/39/. Jeden ze synů byl chvilku v inkubátoru a i to bylo náročné, psychicky.Obdivuji rodiče, kteří trojčátka zvládnou. Mysli hlavně na své zdraví, ty budeš muset fungovat a porodem to fakt nekončí.
Moc držím pěstě🙂.

yelowangel
27. črc 2017

@sofinka84 Teda moc držím pěsti aby jste se rozhodli co nejlíp pro vás. Vlastní zkušenost nemám, jen partnerův kolega měl 3 holčičky. V těhotenství nevěděli ani kolik jich bude, věděli jenom že víc než 2. Po porodu to jedna zvládla asi jen 2 dny a druhá týden. Skoro se jim rozložilo manželství, i teď půl roku po porodu se s tím nedokážou úplně srovnat. Za mě lepší jít na redukci než porodit 3 děti a o 2 přijít. Moc vám přeju ať si rozhodnutí nikdy nevyčítáte a víte že je to nejlepší co jste udělali. A posílám moc síly.

bamishop
27. črc 2017

@sofinka84 myslim, ze se spis budes potrebovat s klubem dvojcatek a vicercat, aby ses k takovym maminkam dostala. A fakt to res hlavne podle sveho zdravotniho stavu a podle toho, na co se s manzelem nebo tatinkem citite, tohle zdaleka neni jenom o financich, muze se stat, ze nejake detatko bude treba postizene, muze, ale nemusi, pri redukci se zas muze stat ze treba prijdes o vsechny, muze, ale nemusi, ono se to muze stat, i kdyz se je pokusis odnosit. Vesteckou kouli nema nikdo, co pro tebe bude nejmensi stres bude to nejlepsi pro tve dite ci deti a to nejen pro ty co mas v brisku, ale i pro ty pripadne dalsi, je treba si v hlave stat za tim, ze si udelala cos povazovala za nejlepsi a nelitovat, ale zaroven neocekavat, nikdo ti nemuze byt schopny rict, jak to pro tebe a tve deti dopadne at se rozhodnes jakkoliv. Deti dokazou v deloze prezit leccos, takze pokud se neco stane, rozhodne to neni jenom o tvem rozhodnuti, proste to tak ma byt. Pokud se na trojcatka citis, spatne bys psychicky nesla nejake detatko potratit zakrokem a pripadas si dostatecne zdrava na to, abys je zvladla odnosit a zvladnes velkou cast tehotenstvi prolezet a zachovat si pri tom urcity vnitrni klid, pak mej tri. Pokud ne, pokud jsou pro tebe trojcatka hruza a bojis se komplikaci, bojis se o svuj zivot, je lepsi byt tehotna s dvojcatky nebo jednim miminkem, ale v klidu. Takze pokud se nedokazes oprostit od toho, co vsechno se muze stat, jdi na redukci, ten stres ve kterem bys byla z rozhodnuti nechat si je za kazdou cenu by mohl vest k prusvihu a vycitkam. Fakt tady neexistuje zadne spatne rozhodnuti, jsou to deti tvoje a tveho partnera, nalozte si, co si myslite ze zvladnete a to hlavne psychicky. Jak se rozhodnou detatka, zda zustat ci odejit neovlivnis, ani lekari do vseho nevidi, pokud by doslo k potratu, hlavne si to nevycitej. Pozehnani je hlavne to, ze s muzem ty deti muzete mit, rozhodnete se nejlepe podle sveho svedomi a vykaslete se na coby kdyby, at se rozhodnete jakkoliv, bude to spravne!!!

orchidis
27. črc 2017

@pabka Nene, bylo to složitější. Jednak dělali redukci dost pozdě a jednak tam došlo k zanesení infekce a navíc se jí tím jakoby spustily stahy, které se dařilo oddalovat už jen pár týdnů. Děti se pak narodily opravdu kolem 24 tt a špatné.... jako ano, žijí a rodiče se o ně skvěle starají, ale jsou na vozíku, nevidí,... a vše s velkou pravděpodobností opravdu zbytečně.

kafr
27. črc 2017

@sofinka84 ahoj, moje babicka je z trojcat. Babicce je pres 80let. Tehdejsi medicina ve srovnani s dnesni by se dala oznacit za stredovek. Samozrejme ze trojcata nejsou bezne, ale jde v prvni rade o tebe- jsi zdrava? Jsi fyzicky schopna tehotenstvi ustat? Dnesni medicina je daleko a moznosti ma spoustu, stejne jako priroda, ktera si nakonec udela svoje.

katgatoo
28. črc 2017

Ahoj, držím palce a posílám něco pozitivního: https://magazin.aktualne.cz/obrazem/foto-estons...

sweet81
28. črc 2017

Ahoj, u nás to vypadalo taky po IUI na trojčátka, ale Dr říkal, že se nejspíš třetí nebude vyvíjet, a tři by mi nedoporučovali, nemusela bych je donosit. Při dalším utz tam byli už jen dvě, ale nakonec srdíčko mělo jen jedno. Bylo to opravdu uplně na začátku těhu. Že nejsou dvě, to mi bylo líto... nakonec dobře, že to tak dopadlo, nejspíš bych porodila ještě dřív, jestli bych je vůbec donosila. Syn se narodil v 30tt.

isabelafuentes
28. črc 2017

@sofinka84 A jak jste se tedy rozhodla?

sofinka84
autor
28. črc 2017

@bamishop Děkuji 🍀

sofinka84
autor
28. črc 2017

@sweet81 Já uvidím, co mi doktor řekne na kontrole. Tohle by byla ta pro mě přijatelnější varianta, když by se jedno přestalo vyvíjet, ač to může znít sebe více sobecky a drsně.

sofinka84
autor
28. črc 2017

@isabelafuentes Uvidím podle toho, co mi doktor řekne na kontrole, ale jsem už rozhodnutá pro redukci. V noci kvůli tomu nespím a představa trojčat je pro mě prostě noční můrou, i kvůli zdraví a finanční stránce.

Strana
z5