icon

4. DPO a čekání. Jak jste na tom vy?

anpineapple
23. únor 2021

Ahoj holky!😊 je tu někdo kdo taky napjatě čeká co bude dál?😁 O miminko se snažíme 5. měsíc a i když vím, že to jeste neni žádná doba, tak jsem samozřejmě strasne nedočkavá a už bych nejradši těhotná byla 😀. Jak jste na tom vy? Pojďme si to čekání trochu zkrátit a zpříjemnit 😇

kikika87
19. lis 2021

@anpineapple
@misule777 To jste Mě holky uklidnily, díky. Tak sem si na oslavu 2.trimestru vzala paralen, dneska mi teda bylo pekelně a do toho ta bolest hlavy🙏 sem celý odpoledne prospala a vzbudila se jak přejeta bagrem. Tak sem si dala zdravotní procházku se psem a začíná mi být lépe.
Knackenbrot😂? Takový věci teda fakt nejim. Já si docela často dávám rajcata s mozzarelou, mám na to pořád chuť. Aspoň něco zdravejsiho. I když období čínských polivek už mě snad přešlo..🤦‍♀️😂

anpineapple
autor
19. lis 2021

@kikika87 Ja jsem z toho prave byla taky vyplasena 😁 porad mi říkali na kontrolách, ze je hodně nízko, ale ze to jeste nic neznamená a bylo to nekonečný 🤦🏼‍♀️ A pak najednou, ze uz je nahoře 😳 tak jo no 😂😂🤷🏼‍♀️
Tyjo tu hlavu ti nezávidím 🤦🏼‍♀️ Me bolela snad denně, občas fakt nesnesitelny 🤭
Ja bych teda nějakou dietku asi taky brala 😂 jak musim ležet a uz je to dlouhé, tak mi přijde ze občas jim z nudy a ze ty chutě fakt nakonec přišly po těch měsících nejezeni. Mam nahoře 5 kilo a vidím jak mi roste zadek 😂
@misule777 a ty dostavas nejaky jídelníček podle kterého mas jist?😊

kikika87
19. lis 2021

@anpineapple Kde máme fotku toho pupiku?😁👍 jen si hezky doprej, v těhotenství je vše dovoleno 😁

anpineapple
autor
19. lis 2021

@kikika87 Jako predevcirem jsem sezrala celou hořkou čokoládu s oriskama, to se mi uz dlouho nestalo 😂😂 Tak snad to pak rychle půjde dolu 🤷🏼‍♀️😁 a furt mam chuť na latte, ale to se snažím si dat jen občas 😅
Nojooo fotka 😁😁😁 mam z minulého týdne 😊 ale myslim, ze bříško je plus minus stejne 😁

kikika87
19. lis 2021

@anpineapple No hezky nám Valinka roste 🤗 Sim te, 5kg necháš v porodnici jak fík. Vůbec bych se tím nestresovala. Já sem teda víc žrala když sem začala kojit a teprve pak sem nabrala a byla sem celá nafoukla. Vůbec sem kojením neshazovala😔🙄🤷‍♀️
Tak a ještě by se mohla pochlubit prckem @misule777 😍🙏

misule777
19. lis 2021

@kikika87 Na prvním screeningu mi řekli, že je placenta vepředu a dost nízko, ale že se to vytáhne tím, jak roste děloha. Od dalšího ultrazvuku už mi tři různí doktoři říkali jen že je na přední stěně a že je to v pořádku. Takže neboj, určitě se do pár týdnů vytáhne nahoru 😁
No já knackenbroty teď taky nějak nejedla, ale většinu pečiva nesmím, tak jsem si jeden dala. On by byl sám o sobě v pohodě, jen prý ne na druhou večeři.
Jeee mozzarelu s rajčatama bych si dala, to i můžu, děkuju za typ 😁😀 a na čínských polívkách jsem taky docela ujížděla 😀

@anpineapple jeee, krásně roste 😁❤ 5 kg nic není, z porodnice půjdeš jako před těhotenstvím 😁 jen si dopřej, když má malá chuť 😁
Nedostala jsem žádný jídelníček. Jen nějakou brožuru, ze který jsem toho moc nevyčetla a sestra mi řekla, ať tam na to vůbec nekoukám, že je to dost zastaralý. A od sestry jsem dostala pár rad, čemu bych se měla vyhnout a co naopak můžu. Doktorka mi řekla, ať si projedu internet 🙈 na instagramu jsem našla ale profil nějaké maminy s těhu cukrovkou a jsou tam super inspirace na jídla. Takže do toho nějak přijdu 😁

@kikika87 Tak fotku udělám zítra, teď ležím rozkydlá na gauči ve vytahaném tričku 😂 ale každopádně bych řekla, že mám oproti @anpineapple teda větší břicho, až se stydím 😀

anpineapple
autor
19. lis 2021

@kikika87 No zatím je to 5… se jeste treba za ty dva měsíce vyzeru na víc 😂😂 a s tim kojením jsi me tedy taky neuklidnila, ja treba před MS byla vždycky schopna vyžrat lednicku 😅 ale tak aspoň uz se budu moct víc hýbat 😊 a co tvoje bříško? Uz roste trochu?

anpineapple
autor
19. lis 2021

@misule777 Jojooo mala ma chuť, ale všechno pak zbyde mamce 😅😁 jako ta chuť na sladké fakt přišla, takhle to nikdy nemivam 😂
Aha, tak to je taky dobry, ze nemají nic aktuálního 😳😅 jeste ze ten internet existuje 😊 a muzu se zeptat jaký profil na tom insta sledujes? Ze bych jen tak pro inspiraci mrkla 😁
No ze me si porad všichni dělali srandu, jestli rodim az v červnu, ze nemám žádné břicho 😅 tak ted uz si říkám, ze tam neco je 😁 každy to ma proste jinak 😊

misule777
19. lis 2021

@anpineapple Ty chutě na sladký jsou hrozný co 😂 taky jsem to do nedávna neznala 😂 teď bych vyžrala cukrárnu 😂
Jako taky jsem v tý poradně čekala víc rad 😀 sleduju profil mama_s_cukrovkou 😁 jako inspirace je to fakt celkem fajn, i když ne všechno sedí každé.
Tak to máš úplně opačně než já. Kamarád mi už ve 3. měsíci říkal, že jeho známá co je v 7. měsíci má stejný břicho jako já 🤦‍♀️ a teď taky pořád poslouchám, že mám pupek 😂😂 ale přesně, každá to máme jinak

anpineapple
autor
20. lis 2021

@misule777 ale přesně 😅😂 ja vždycky byla na slaný a nejaky dortiky me vůbec nelakaly a ted bych snedla i sladkosti co máme doma uz klidně od minulého Mikuláše 😂😂 hrozny fakt 😳 a hlad mam uplne porad 🤦🏼‍♀️
Mne porad říkala mamka, ze ma větší břicho jako netehotna nez ja jako těhotná 😅 pak uz to člověka trochu štve 🤷🏼‍♀️ Ale tak fakt na bříšku nezáleží, hlavně ze mimco dobre roste 😁🥰

kikika87
20. lis 2021

@misule777 Tak uka to břicho 😁
@anpineapple Mě už zase začíná bolet hlava, to budu ty paraleny zobat jak lentilky. Ale když si to nechám rozjet tak ta bolest nebere konce.
Já sem teda zatím taky spíš na slaný, ale už začínám jíst i sladký 😂
Já už mám taky bříško, ale zatím se to dá nějak zakrýt. A zatím sem nějak nepribrala, ale to už taky konci podle mě.

misule777
22. lis 2021

@kikika87
@anpineapple
Celý víkend jsem nestíhala, tak se omlouvám za zpoždění 😁😂 tak tady máte ten můj pupek 😂
Dneska jsem byla na kontrole a je samozřejmě cca o týden starší a váží lehce přes 1 kg

anpineapple
autor
22. lis 2021

@misule777 juuu mas krásný bříško!🥰 a malej teda poradne roste 😁 to je dobre, ze se mu daří 😊 další kontrolu mas za mesic nebo jak často chodíš?
Ja jdu na kontrolu zitra, jsem zase z toho nervózní, aby bylo všechno v poradku 🤦🏼‍♀️ A asi uz musim začít řešit materskou pomalu 😳

misule777
22. lis 2021

@anpineapple malej roste pěkně teda 😂 ale na mě dneska sestra koukala, že jsem nic nepřibrala 😀 chodím po 4 tydnech, teď jsem výjimečně šla už po 3 😁 na příští kontrolu jdu 22.12. 😀 buď v klidu, všechno bude v pořádku ❤
No ty už máš mateřskou za chvilku 😁 mě dneska sestra říkala že mám nástup ma mateřskou buď 31.12 nebo 14.1

anpineapple
autor
22. lis 2021

@misule777 tyjo tak to se mas, ja jdu po 2 týdnech a s kilem navíc 😂😂 ale co, na tom nezáleží, hlavní aby mrnous byl v pohode 😁 tak to budes mít předvánoční kontrolu 😁 me uz si asi bude zvat po těch dvou týdnech az do konce, ale aspoň jsem pak klidnější, ze se mi to nezhorsuje 😊
Tak to ja budu mít od tebe přesně o 3 týdny dřív 😁 ale jeste jsme to neresily, tak se zitra zeptám 😊

misule777
22. lis 2021

@anpineapple No já teda přibrala jen 3 kg, ale za ten týden na dietě mám kilo dole. Na jednu stranu jsem ráda, protože to vypadá, že půjdu z porodnice s nižší váhou než před těhotenstvím, ale na druhou stranu si to teď snažím hlídat v tabulkách, abych jedla dost a nehubla nějak moc, protože se bojím, aby to neublížilo malému. Stejně je to takovej paradox. Celý roky bojuju s váhou, projdu kolem lednice a mám x kg navíc, držím jídelníčky, cvičím a dole skoro nic a pak otěhotním a bojím se, abych moc nehubla 😂 ale je fakt, že jak jsem buřt celou dobu, tak má moje tělo hodně tukových zásob, ze kterých může brát 😂
Ty častější kontroly mají tu výhodu, že fakt víš, že je to v pohodě 😁
To se určitě zeptej, možná ti to už sama i řekne 😁 my to prý příště dořešíme, mám si prý rozmyslet, kdy chci nástup

anpineapple
autor
22. lis 2021

@misule777 tak ono je “fajn”, ze proste ted jíš zdrave a nemůžeš si dávat žádné takové ty dobrutky 😁😊 ale myslim, ze ani to, ze hubnes nevadí… ja tohle řešila na zacatku a prej si to mimco i tak z tebe vezme co potřebuje, takže by to mělo byt v pohode 😊 u me je největší problém, jak mam klidový režim a nesmím tedy skoro žádnou fyzickou aktivitu delat 🙄 zaprve uplne cítím jak me všechno bolí, jak to tělo chátrá a zadruhé mam porad hlad, ale vydej skoro žádný 😂

misule777
22. lis 2021

@anpineapple To je pravda, jím teď dost zdravě, tak aspoň má Vojtík to nejlepší 😁 Jako když jsem si projížděla ty diskuze ohledně cukrovky, tak tam hodně ženských psalo, že z porodnice šli třeba o 6 nebo i 10 kg hubenější než před těhotenstvím 😀 a moje váha je fakt hrozně vysoká, takže si myslím, že to bude fakt snad v pohodě 😁 hlavně když opravdu jím.
Jo úplně přesně vím, jak se cítíš 😀 mám to stejně, moc pohybu nemám a všechno mě pěkně bolí 😀 a když už ten pohyb mám, tak hsem za chvilku úplně zmlácená 😀
Ale ono to je jedno, hlavně odpočívej, však nejdůležitější je, aby byla malá i ty v pohodě ❤ tělo pak rozhýbeš po porodu 😀

kikika87
22. lis 2021

@misule777 No to je moc pěkný bříško, sluší ti to 😍 až uvidíte moje, jenže to druhý prostě asi bude vylezlejsi jak je to povolené. Ty boraxove globule od doktorky zabrali hned první noc a mám klid. Fakt to byl ten utrogestan a dělalo to neplechu.
@anpineapple Já zatím nepribrala nic. A nástup na mateřskou doporučuju těch 6tydnu před, je zbytečné nastupovat už osm když máte stejně neschopenku.
Já nam poprvé v životě koupila domů nutellu...obávám se, že to bude rychlý proces. Ráno už byly palačinky 😋😂
Ty si ještě nebyla na 3. Screeningu ?

misule777
23. lis 2021

@kikika87 děkuju 😘 to hsem zvědavá, jakej pupek budu mít za 3 měsíce 😂 tak u druhého prý bříško vyleze dřív 😁
To je dobře, že ti to pomohlo. Teď už to bude dobrý určitě ❤
Jinak mateřskou plánuju až 6 týdnů před termínem. Je to lepší a hlavně s tou mojí prací ty dva týdny nic nejsou 😁

anpineapple
autor
23. lis 2021

@kikika87
@misule777
Jo Dr mi říkala, ze z neschopenky se stejne chodí 6 tydnu před, takže to vyřešíme az příště 😁 screening mam za dva týdny spolu s posledními odběry 😊 a naštěstí dnešní kontrola dopadla dobre 🙏🏻 Jsem vždycky tak nervózní 😳
Tyjo palačinky bych si taky mega dala 😂😂😂❤️❤️❤️
Ja predevcirem pekla brownies dort a naštěstí hned zmizel, ze jsem poradne ani nestihla ochutnat 😅

kikika87
23. lis 2021

@misule777
@anpineapple Je to určitě lepší 6tydnu před. Tak já už sedím v čekárně, tak snad vše bude dobrý. Pak dám vědět 👍
Až za dva týdny? Já myslela, že už ses ve 30.týdnu? Hlavně, ze je vše v pořádku. Nic jiného jsem ani nečekala ❤

anpineapple
autor
23. lis 2021

@kikika87 jsem 29+4, pak budu 31+4, takze myslim, ze akorát 😁
Určitě bude, taky u tebe nic jiného necekam ❤️❤️😊

kikika87
24. lis 2021

@anpineapple Tak vše je v naprostém pořádku❤
Slyšeli jste jak mi spadl kámen ze srdce ?😁
Teď ještě nějak zbavit rýmy to starší dítě, protože ty noci jsou jak trénink na toho prcka 🥵
Pohlaví nevíme.

anpineapple
autor
24. lis 2021

@kikika87 jeee tak to je moc dobre!🥰🥰 a pohlaví se za par tydnu taky dozvíte 😊 ja bych tomu stejne takhle brzy jeste uplne nevěřila 😅 tak aspoň uz můžeš byt zase o neco klidnější ❤️ Ja jsem po včerejšku taky jak vyměněna zase, takže jsem doobjednala zbytek věci a radši ani nechci počítat kolik uz mě to celkem stalo 😅

misule777
24. lis 2021

@kikika87
@anpineapple Jeee tak to jsem ráda, že je u vás obou vše v pořádku 😁❤
Pohlaví vám určitě brzy řeknou, hlavní je, že je vše jak má být 😊 i když teda taky jsem byla strašně zvědavá 😂

kikika87
24. lis 2021

@anpineapple Nepočítej 😁
@misule777 Holky díky! Mě to pohlaví až tak netrápí, to spíš okoli otravuje 😂 další utz bude stejně až 2.screening😊
Spíš jméno bude ještě náročné 🤦‍♀️

misule777
25. lis 2021

@kikika87 u nás nikdo moc neotravoval, všichni si byli jistí, že to bude kluk 😂 prý to na mě jde poznat 😂 jen brácha trochu prudil, strašně si přál, aby to byl kluk 😂
Jak to? Nemůžete se s manželem shodnout? 😀

kikika87
25. lis 2021

@misule777 Jak jste to poznali?😁 Já jako netuším co v tom břiše je, stejně jako u prvního. Manžel teda tvrdí, že je to kluk a u dcery se nemilil. Ale podle mě je to spíš jeho zbožné přání 😁
No zatím nikdo nepřišel s ničím co by se chytlo a já mám tendence vymyslet pořád další a další jmena i když už je třeba vybráno👍😂

misule777
25. lis 2021

@kikika87 Tak já jsem měla prostě takový pocit, že tam je prostě kluk 😀 manžel si to myslel taky, prý všichni z okolí mají kluky, tak my určitě taky 😀 a zbytek mi to říkal kvůli tomu, že prý vypadám jinak, prý jsem hezčí 😂😂😂 a kolegyně říkala, že jsem rozzářená 😂
Jooo to chápu, my už máme jasně dané jméno dlouho a stejně jsem to ještě párkrát zkusila s jiným jménem 😀
A máte nějaké favority? 😁

Strana