icon

Čerstvě po revizi a nový začátek

saminomimino
15. čer 2018

Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......

pejskyne
26. srp 2018

Jinak já jdu ve středu k doktorce zjistit, jestli teda jsem těhotná, a umírám strachy už dneska. Zítra už se mnou zřejmě nebude vůbec řeč 🙂

elennka
26. srp 2018

@pejskyne ja jsem na uzv byla, sliznice 10mm, jsem.domluvena, ze pockame max.3 tydny..a potom se uvidi. Ja mam dlouhe cykly, takze to az takneresim. Nechci se ladavat hormony,, vyvolacka udela jen krvaceni ze spadu, cyklus nenahodi..

lazuli35
26. srp 2018

@pejskyne držím pěsti, aby bylo vše v pořádku 😉

saminomimino
autor
26. srp 2018

@lazuli35 ahojky,jak to vypadá?já už mám zasebou třetí porevizní MS,dnes jsme 8DC,mohu prohládit že šlo konečně o normální MS,jak jsem zvyklá,byla též bez PMS,ty došli v den kdy došla MS,i se ted cítím už víc jako já,protivná a náladová jak má být 😀,takže se regulerně vrháme do snažení,začla jsme měřit BT,abych věděla že se to po ovulce chová jak má,bo už ji mám bolestivou jak svina,ale lepší je i vědět,že proběhla,no mám nervy obavy,strach,těším se i děsím se toho že to ted nepůjde,když chci...

lazuli35
27. srp 2018

@saminomimino tak to je super, že se ti to vrací do starých kolejí 😊 cysta je pryč? Teď jsem udělala test před odchodem do práce a můžu říct, že tam byla nezkoumavym okem vidět slabá druhá čárka, ale přijde mi to dost pozdě, podle odhadu 16.den dpo, zkusím ve středu znovu. Kvůli práci jsem s Dr. domluvena, že to musíme podchytit co nejdřív. Nicméně uvidím tento týden, nechci to až tak uspěchat, ale práce mi to stejně neumožňuje jinak řešit.

rituska88
27. srp 2018

Ahoj holky. Zdravím po delší době. V práci se nám to začlo komplikovat, tak jsem se nakonec ze dne na den rozhodla, že zůstanu doma na PN než se nervovat...pořád někdo infekční, pořád mě přehazovali z jednoho místa na druhé a samé riziko, nikdo nebral ohledy... V pondělí mě vrchní poslala na gyndu, ať doktor rozhodne jestli můžu dál dělat nebo ne, aby věděli jak se v práci zařídit. Tak jsem tam šla a šok jak sviňa... Doktor nemohl najít srdíčko, už mluvil o revizi a a že to přece není možné, když mám jedno zdravé dítě, kdy bylo těhotenství naprosto bezproblémové...začal mluvit o genentice...a pak se podíval z jiného úhlu a zjistil, že srdíčko bije a vše je v pořádku, prcek velikostně odpovídá. No krve by se ve mně nedořezal. Nechtěla bych si tím vším zas procházet znovu.. Začal se mi omlouvat, že se špatně podíval...asi měl nějakej blbej den. Pak jsme se domluvili, že mě nechá doma na PN, tak už jsem to jenom šla do práce oznámit a už se ani nepřevlíkla zpátky do pracovního. Tak jsem doma, ale nervy mám pořád. Další kontrolu mám až 5.9., dnes jsem 9+2. Pořád se na to nějak neupínám, myslím, že dokud neucítím pohyby, tak budu pořád vynervovaná, že to skončí...náš malej to ještě ani neví, každej večer před spaním říká modlitbičku Andělíčku můj strážníčku a u toho vždycky dodává, že prosí andělíčka, aby nám přinesl miminko, strašně by si to přál, ale já mám pořád strach mu něco říkat, aby se netěšil zbytečně. V rodině to zatím ví jen moji a manželovi rodiče - tím že jsem zůstala na PN se to dá těžko utajit, jinak to zatím tajíme... Koukám po očku na přebalovací komody a další věci, ale zároveň si nechci připustit nějaké těšení...Minule už jsme se pomaličku bavili i o jménu, teď jsme si řekli, že to začneme řešit později, zatím je to ,,to" - zatím si ani nepřipouštím nějaké velké city k němu, mám strach...Uvidím na příští kontrole - když je vše OK, tak jsem vždycky tak 2 dny klidnější a pak zas začnu mít noční můry o potratu...

snezenka123
27. srp 2018

@rituska88 ahoj, já si myslím, ž eje dobře, že jdi na PN, aspo=n budeš mít o trochu více klidu, že nechytíš v práci nějaký moribundus....
ohledně tvého strachu tě naprosto chápu, taky jsem se po otěhotnění po potratu(povedlo se hned po první popotratové ms)nedokázala jakoby na miminko "naladit".
Jako bych se bála se na to těhu upínat, abych si zase neprošla tou strašnou bolestí, kdyby to nevyšlo..a i tak to bylo těžký, všechny svoje tři už živé a běhající děti po světě jsem prostě přijala od dvou čárek na testu, ale tohle 4., po potratu mi trvalo, než jsem to přijala, jako že to je skutečně tak a vše je v pořádku.
A strach tam byl a je, já hlavně na začátku těhu dost krvácela, i špinila, brala hormony a tak mi to moc psychicky nedodalo..ještě i v 15tt jsem špinila tři dny☹
prostě jeden velký strach a nervy...nyní už jsem 29tt a stejně je tam strach, te´d zase z předčasného..jsem po konizaci a je to 4.těhu, tak mě tím straší, že spadám do rizikové skupiny:-/
Držím ti moc palečky, a snaž se na to moc nemysleta a nestresovat se..i když vím, že to jde těžko..
Já si pořídila poprvé Angel sounds, abych si mohla poslouchat od toho cca 11-12tt srdíčko a děsně mě to uklidnilo, než přišli první pohyby🙂
přeji krásný den a drž se, všechno bude ok❤

rituska88
27. srp 2018

@snezenka123 Děkuji. No, taky o Angel sounds uvažuji, i když na druhou stranu si říkám, že tím vlastně nic neovlivním a stejně kdyby něco mělo být špatně, tak to nezměním. Spíš tak pro klid do další kontroly, takhle se to totiž hrozně táhne... Já jsem zase po císařském řezu a po jedné revizi, tak mám strach z toho - i když to ještě není taková hrůza a jsou holky, které mají i po 3 císařích nebo více operacích na děloze...ale už je to prostě zvýšené riziko. Držím Ti pěsti, ať už to hezky doklepete do porodu bez potíží. Já se teď ani necítím moc těhotně, nevolnosti mám vždycky až večer a to jdu vždycky zaspat, přes den funguju úplně normálně, jen občas nižší tlak, ale jinak žádné příznaky, tak jsem pořád nervní. U předchozího těhotenství totiž jak příznaky vymizely, tak to bylo špatné znamení - tak se pořád sleduju a už z toho chvílemi blbnu...Prostě se nedokážu od toho oprostit a opravdu obdivuju holky, které si potratem prošly víckrát, já už jsem doktorovi říkala, že zažít si to ještě jednou, tak se asi raději smířím s tím, že mám jedináčka nebo si dítě adoptuji než do toho jít znovu a prožívat ty nervy...

snezenka123
27. srp 2018

@rituska88 JJ jsou to nervy, já měla také nevolnosti až spíše večer( a to jsem měla vždy u holek, a potvrdilo se mi to i teď, čekáme holčičku)
Já ten angel sounds původně taky nechtěla, ale nakonec jsem sehnala tady na bazárku za pár kaček a byla jsem za něj ráda🙂Moc mi pomohl se uklidnit
taky jsem se pozorovala, a díky tomu krvácení jsem byla i několikrát na pohotovosti a na wc pořád se strachem kontrolovala kalhotky:-/ bylo to psycho, ale už je to pryč, nerada však na to vzpomínám☹I já tobě držím palečky, aby všechno bylo ok. Švagrová je po císaři a rodila druhé v termínu a vše ok, jediné, co ji kontrolovali v těhu byla jizva, a splnilo se jí i rodit přirozeně, tak byla ráda🙂
Držím palečky🍀všechno bude ok😉

rituska88
27. srp 2018

@snezenka123 Já bych taky chtěla zkusit rodit přirozeně, pokud to půjde. I když manžel mi to rozmlouvá. Ale u nás je to asi v podstatě jedno, víc dětí už neplánujeme, takže nezáleží na tom, jestli budu mít jednoho nebo dva císaře. Syn byl koncem pánevním, takže jsme to nepokoušeli a císař byl v pohodě, byla jsem ve spinále a manžel u toho, takže si nestěžuju, žážitek skvělý a hojila jsem se hodně dobře. Ale nikdy jsem nezažila poslíčky ani porodní bolesti, tak mě to ,,láká" vyzkoušet 😀 (Blbá, já vím 😀 )

bamimi
27. srp 2018

Dobrý den,pokud to nevadí,přidala bych se do této diskuze.Jsem nyni na začátku 7tt, revize byla letos v dubnu.První kontrolu jsem měla mít až ve čtvrtek ale vzhledem k tomu že jsem ráno měla zbarvený výtok(světle hnědý a pouze ráno,moč i toaletní papir bez krve) tak mám přijít po 11hodině.Nevím zda si mám dělat ještě nějaké naděje, ten strach a nervy se ale popsat nedaji(ti co zažili vi),navic mám za sebou ještě dva potraty(porody) ve 22tt a 23tt.Nevím jak se mám naladit a věřit že to bude dobré,vím že to neovlivnim.Omlouvám se ale potřebovala jsem to zebe dostat.

saminomimino
autor
27. srp 2018

@lazuli35 cysta nevím zda je pryč,ale po každí ms byla menší,tudíž počítám že je menší zase,už o ni nevím,kontrolu mám až v říjnu.Nechci to brát iluze,i když ti to moc přeji,ale minulý měsíc jsme měli sex v den ovulace ms přišla o den později,tak jsem den před testovala a na dvou testech slabý duch,bohužel tohle se stává i před MS kdy též stoupá velmi mírně hcg vlivem hormonů,ale držím palce aby to bylo jinak!!

saminomimino
autor
27. srp 2018

@bamimi vítej,neumím si představit jak si to přežila ve 23tt moc mě to mrzí,co s stalo?Stím výtokem je to těžké,já u čtvrtého dítka v 6tt špinila asi dva dny občas a úplně mírně a malý byl v pořádku a dnes má 4 roky,u dítka o které jsme přišla bylo to samé,nárazové zašpinění kolem 7tt a v 10tt už nebylo srdíčko,takže vážně nevím zda to vždy znamená problém,tak nevěš hlavu,držím moc palce

pejskyne
27. srp 2018

@lazuli35 Děkuju moc. Ty budeš asi testovat zítra zase, ne? Tak pak určitě napiš. Třeba byla ta ovulace přece jenom později, než myslíš.

@rituska88 To tvoje miminko ti teda dává, takhle se schovávat při každé kontrole. Asi chce pořádně odolnou matku nebo co 🙂. O Angelsounds taky uvažuju. Zeptám se ještě doktorky, co si o tom myslí, ale asi pokud dostanu ve středu na kontrole dobré zprávy, pořídím to. Ne že by to něčemu mělo zabránit, ale člověk by třeba nemusel hysterčit hned jak mu začne připadat, že ho trochu míň bolí prsa nebo něco. Já bych to chtěla i proto, že jsme minule zjistili ZT až po měsíci a to bych opravdu už znovu nerada. Jinak špatně je mi taky hlavně večer.

@snezenka123 No vida, tak ty už jsi v 29 tt, to už je krásný týden a držíte se dobře, ještě jich pár dáte a bude dobře.

@bamimi Teď už máš asi po kontrole, tak doufám, žes dostala dobré zprávy. Těžko si vůbec představit, co už jsi prožila. Budeme ti tady myslím všechny držet palců, co jen máme

bamimi
27. srp 2018

Ano kontrola dopadla dobře, už bylo vidět i srdíčko,jinak důvod špinění nevíme,doktor mi popřál pevné nervy a hlavně pozitivní myšlení tak se toho budu držet a myslet jen na to že už vše dobře dopadne.U prvního porodu ve 22tt bylo těhotenství ukončeno kvůli VVV plodu,pak jsme měli štěstí a já otěhotněla znovu a narodila se nám zdravá dcera, vloni v říjnu jsem ve 23tt porodila protože mi odtékala plodovka a miminku přestalo bít srdíčko, letos v dubnu kvůli velkému šíjovému projasnění mi odebrali vzorky z palcenty a proběhla revize(mezitím jsme ještě podstoupili genetická vyšetření a ty jsou v pořádku).
Takže teď už jen pozitivní mysl a věřit že vše dobře dopadne.

lazuli35
27. srp 2018

@rituska88 pěkně doma odpočívej, určitě ti bude lépe, než se nervovat, jestli v práci něco nechytneš
@bamimi zatím to vypadá dobře! Po tom, co sis vše prožila... Vůbec si to neumím představit, musíš být hodně silná. Snad už bude vše dobré, moc ti držím pěsti, aby bylo 🍀
@saminomimino pokud ti chodí ms a vždy se cysta zmenšovala, tak by to tak mohlo pokračovat. To je fajn, a jednou ms už nepřijde 😉
Já už mám 7. den zpoždění a ovulaci jen myslím kdy jsem měla, netestovala jsem ji, takže je možné, že byla opravdu později a hcg se začne teprve zvyšovat. Já si nedělám plané naděje, beru to tak, že co se má stát se stane, jen mě toto teď trochu překvapuje. Nemám ani žádné příznaky, ale prý je každé těhotenství jiné, takže kdo ví.
@pejskyne testovat budu až ve středu, chtěla bych ob den, aby byl vidět případný posun. Dám vědět.

lazuli35
29. srp 2018

Holky, ovulace byla fakt asi až později 😊 kéž by! Jednoznačně silnější čárka, než minule, tak budu doufat, že už bude jen sílit a bude vše v pořádku. V pátek další kolo 😁

pejskyne
29. srp 2018

@lazuli35 Ha, je to tam! Tohle už je dost pěkná čárka, řekla bych 👍

lazuli35
29. srp 2018

@pejskyne děkuju za názor, taky bych řekla, ale jsem dost zaujatá 😁 navíc na fotce je o dost slabší než ve skutečnosti. kéž by to vyšlo a bylo vše v pořádku až do konce 😊 já nemám vůbec žádné příznaky, jen mě občas pobolívá podbřišek a mám žravku. Minule jsem to měla přesně naopak, vůbec jsem nejedla večeře, tak to třeba bude teď dobré znamení. Musím jít něco dělat, jinak na to budu pořád myslet 😁

saminomimino
autor
29. srp 2018

@lazuli35 myslím že mohu gratulovat 🙂

lazuli35
30. srp 2018

@saminomimino děkuju 😊 ještě je brzy, snad to vydrží.

elennka
30. srp 2018

@lazuli35 taktéž gratuluji, u mě ještě stále neproběhla porezivní MS, jinak v úterý si jdu vyzvednout konečně výsledky genetiky z krve.. na jedné straně zvědavost a na druhé straně strach, co tam bude.. a 17.9. kontrola na hematologii a imunologii... tak trochem stresuju..

lazuli35
30. srp 2018

@elennka děkuji, budu testovat ještě zítra, pořád jsem dost skeptická.
Ty už čekáš dlouho, 8 týdnů nebo jak? Nepamatuji si přesně... Co ti na to řekl dr.? Zkoušela jsi zařadit nějaké bylinky - kontryhel třeba? Možná by to mohlo pomoct. Držím moc palce, aby byly výsledky ok, určitě budou, neboj! Dej pak vědět.

elennka
30. srp 2018

@lazuli35 cca 9 týdnů, sliznice byla ok, že počkáme do půlky září a dál se uvidí...

elennka
30. srp 2018

@lazuli35 a na výsledky genetiky se čeká od 18.7...

lazuli35
30. srp 2018

@elennka to trvá tak dlouho? 🙄
Zkus ten kontryhel, já když vysadila HA, měla jsem delší cykly a kontryhel mi pomohl ze začátku vše srovnat. Toto je sice trochu jiná situace, ale za zkoušku nic nedáš, čaj je i dost pitelný. Ale zase když už se mi cyklus srovnal a začali jsme se snažit o mimčo, tak jsem chtěla kontryhelem snažení podpořit a prodlužoval mi cykly, úplně zbytečně, měla jsem normálně 28, 29 dní. A hlavně jsem měla hodně silnou a bolestivou menzes. Takže jsem s ním přestala. Na každého působí jinak, nezbývá než vyzkoušet, tady by to pomoct mohlo, aspoň k nastartování 😉

pejskyne
30. srp 2018

Holky, tak jsem včera byla u doktorky, byla jsem strachy bez sebe, ale ťuk ťuk, zatím super! Jsem 9+4, srdíčko bije, dostala jsem fotku, kde už je rozeznatelná hlavička, ručičky... Je to nádherný. Miminko je jedno, to je dobře, dvojčata se minule neosvědčila, a vzhledem k tomu, že jsem obě své děti rodila předčasně, mám pochybnosti, jestli bych vůbec dokázala dvojčata donosit

@elennka Držím palce s tou genetikou, každopádně je fajn něco se dozvědět.

lazuli35
30. srp 2018

@pejskyne to je super zpráva! Jen tak dál 😉 Doufám, že časem sem takové zprávy přidáme všechny 😊

elennka
30. srp 2018

@lazuli35 kdybych se objednávala do fakultky apod, tak i tři měsíce, měla jsem to přes centrum asistované reprodukce , tak to bylo rychleji (v centru jen to gen.vyšetření).. prozatím pokud to nebude nutné, vzhledem k výsledkům podnikat nechceme

elennka
1. zář 2018

pěkný den holky, od čt umírám.. ne křížovky jak blázen, včera jsem to dostala v plné síle..(64Dc), v podstatě za stejnou dobu- jak dlouhé bylo těhu.. dostala jsem MS bez léků atd, jen tělo asi potřebovalo delší dobu na regeneraci..

Strana