Čerstvě po revizi a nový začátek
Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......
@snezenka123 Je zajímavé že to zmiňuješ a vlastně se mi stalo něco podobného,aji jsem to pak řešila že svojí kamarádkou/zaměstnavatelkou,která je velmi duchovně založená,v den kontroly,běžné,měla jem si jen jít pro průkazku,bylo to 6.6 takže i to datum je nezapomenutelné,od ráno jsme se cítila jaksi mimo,víš jak se člověk těší,i má obavy před kontrolou,bylo to od rána jiné,ještě jsme brala děti k zubaři a pak je nechával u prababičky a že jdu na kontrolu,najednou mě popadl pocit,slabost,únava jak před upadnutím do komatu,fyzicky jsem si i říkala že to nedám,dojet autem ty 2km do nemocnce na tu kontrolu,no dojela jsme v čekárně to opadlo a já se cítila jak kdybych tam neměla co dělat,žádné nervy ani radot,dokonce mi hlavou prolítlo co tam jako dělám,že miminko pryč,těžko se to vysvětluje ale kdo na tyhle věcí věří,mě zřejmě chápe,ne že ybch přímo čekala že mi řekne že mrtvé je,prostě jsme byla jak prázdná nádoba bez čehokoliv,pak vidím jak spadl doktorce úsměv dlouhé hledání a ticho,prostě něco co neznám a bylo jasno,pak už naskočili všechny emoce,šok,ale to předtím doted nechápu,došli jsme k závěru že asi v ten moment té slabosti,či jak to nazvat,ze mě odešla duše,dle utz odpovídalo malé na den přesně od ovulace tedy by i sedělo že umřelo ten den,ne li krátce před kontrolou,to že mě to zbavilo emocí byla zřejmě jakási obrana příprava na to co příjde,je fakt že být natěšená jak běžně,asi mě vezou nohama na před,celou dobu mi něco,někdo našeptával a připravoval mě,dotek smrti,možná,ale zároveň mi to i dává útěchu že to vše bylo naplánované,že to miminko si tohle mělo prožít,ta duše a někdo stál po mém boku abych to zvládla,to mě jen utvrdilo v tom že věřím ve správné věci a že to snad mělo vyšší důvod,obě naše duše si tohle musejí prožít,i když je to velmi bolestivé
@snezenka123 já mám jarní a letní miminka a jedinné prosincové,tohle dítko se mělo narodit na přelomu prosince a ledna,o tom víc se syn těšil že bude mít s kým slavit narozky,když zbytek sourozenců to slaví a květen a červenec,ale je fakt že vnitřně jsem se prala s tím že by to byl kozoroh,já ty znamení asi řeším až moc,ale mé děti jsou prostě ukázkové bytosti dle znamení,aspoň zatím.Každopádně doufám že se tu zdržíš a pochlubíš se krásným novým tvorečkem,protože tohle je cílem i této diskuze, ty nejlepší zprávy,občas mě mé vnitřní poctoy děsí,říkám si že jsme paranoidní,ale ono pak nakonec fakt je tak jak jsem cítila,takže ti rozumím,že i přes zlé si cítilia že to bude dobré a je to tak a bude to tak,jste už daleko,tak moc moc na vás myslím,já jsme teď ověšená kameny,tak jen poradím,že pro zdravoučké miminko a klidné těhu,je měsíční kámen,červený korál,růženín a amethyst a vše se dá posilnit přidáním křiťálu 🙂
Ahoj drahé spolubojovnice po revizi,co nového?Já mám po kontrole,respektive už včera byla,docela jsme měla strach,už i špinění skončilo 12 dnů po revizi,dnes jsem 17 den,ale i tak jsem se bála nějaké perličky,no nepřišla,dle všeho jsem v pořádku,děloha čistá,zahojená,no dohojit se ideálně do MS a pak klidně můžeme začít snahu o nové miminko
@saminomimino Super, gratuluju k úspěšné kontrole! To je super, že to jde hladce, za chvíli odmenstruuješ a budeš jako nová.
Mně pomalu končí první MS, ale HCG bohužel stále nemám na nule, takže podle doktorky by ještě nebylo dobré otěhotnět. Hodně váhám, jestli se ještě chránit nebo ne. Už mám HCG jen 7 (včera měřeno).
Ahoj!
@saminomimino gratuluji k úspěšné kontrole 👍
Já jsem dnes 6. den po a poprvé celý den bez bolesti 😊 (zatím, ťuk ťuk) už to chtělo! V sobotu jedeme do Slovinska na dovču. Původně měla být hooodně adrenalinová, pak díky těhotenství spíš chodivá a válecí a teď asi něco mezi 😅
Chystáte se taky někam na dovolenou, holky tady? 😉
@pejskyne Děkuji,no já i ukázkově ovuluji,takže asi jsem naskočila jak se má,myslím že i mě by naměřili zbytkkvé hcg,jde o to že ženské tělo s nizkou hladinou ale normálně může fungovat už jen to,že ovuluješ menstruuješ je důkazem toho že tělo jede jak má,já bych se klidně v tomto cyklu po MS už snažila,mě hrozně mrzí že nemůžu už ted a hned 😀 děloha zahojená,vše jak má být,ovulace jak vyšitá,tak si říkám proč vlastně říkají neotěhotnět,mě tedy dr řekla že po první MS klidně můžeme začít snažení
@lazuli35 Super,to jsou dobré zprávy,po tom co máš za sebou už to teď bude jistě jen dobré a dny rychle budou utíkat,neboj,slovinsko v dobrém závidím,tam se taky chystáme,jednou až pořídáme nové auto,tím že jsme vázaní na 7 místné musíme pečlivě vybírat,máme ford galaxy ale je to dědeček a na nějaké delší cesty už to není,letos spíše objedeme něco po čr,ono když člověk chodí do práce a děti mají prázdniny tak už ani není síla na cestování 😀 syn si teda jede válet šunky k moořu,no mi max na den se tm vykoupat přes místní cestovku,taky proběhla i naše svatební cesta na den k moři bez dětí,kdo má děti,taky chápe jak významný den bez dětí to byl 😀 😀 😀
@saminomimino umím si to představit, mít čas jen pro sebe, to musela být nádhera 😊 však si to užijete i po čr, je tu spousta krásných míst 😉 no jo, taková velká rodina potřebuje pořádný bourák, to je jasné 😉 ti pak o Slovinsku povyprávím a doporučím.
Tyjo holky, vy tu vsechny pisete o bolestech a spineni. Ja krvacela jen v den revize, vecer to ustalo a dnes jsem 10 dni po a jeste jsem nekrvacela. Pokud nepocitam sem tam lehounce ruzovo na papire. Rikam si, jestli to neni spatne, kdyz se necistim. Dobiram teda antibiotika, protoze me dost bolelo vysetreni vnitrnim ultrazvukem tyden zpatky a to se mudre nelibilo, ze to asi pujde do zanetu. Ale jinak necitim prave zadne bolesti. No v pondeli a utery porevizni kontrola u og, tak jsem zvedava. Jen se teda bojim vrhnout se pak na snazeni...porad si rikam, jestli bych tohle cele pripadne zvladla znovu
Ahoj ženy,mě je dnes úplně hrozně,musím si poztěžovat,v práci na farmě jsme 3 ženský,jak jsem nečekaně otěhu,tak ze srandy říkám šup šup ať v tom nejsem sama,no kolegyňka kamarádka,má 23 let plánovali že už pořídí mimi,ale moc nespěchala,tak jsem ji tak nakopla že je těhotná,otěhu krátce po mě a miminko čeká jako jsem čekal já v lednu,jen asi 14 dní později,moc jí to přeji,ale úplně mi to otevřelo bolavou ránu,že já o malé přišla a uvidím ji jak by šlo těhu mě a pak miminko,které se narodí a bylo by jako to moje,denně jsme spolu v práci,je mi úplně hrozně ☹
@radullah jak to vypadá s tebou?vše v pořádku?já mám po ovulaci,tak snad brzy příjde MS,už jsme teda nevydrželi a vlítli na to 2x 😀 s gumou ale nám to sní prostě nejde a nedržela no 😀 nicméně přerušovná soulož,tak se děj vůle boží
@saminomimino Úplně Ti rozumím ☹ Včera jsem byla na kafi s kamarádkou, kterou jsem neviděla 3 roky...S manželem se několik let marně snažili o miminko, konečně se jim zadařilo, už má bříško...moc jí to přeju a mám radost s ní, zároveň to pro mě má takovou hořkou příchuť... A k tomu ještě v rodině dva páry - moje sestřenice, která 17 let nemohla otěhotnět...změnila partnera a najednou je těhu - Moje mamka měla takovou radost, když se to dozvěděla a říkala mi to s takovým nadšením...a já měla taky radost s ní, ale zároveň mi bylo tak smutno. A včera mi mamka oznámila, že jí volala teta, že její vnuk, který s přítelkyní taky nemohli mít dlouho děti, už čekají... Ach jo, všude kolem tolik miminek a my zatím stále nic. Já už bych to svoje měla, mělo se narodit začátkem června. Nevadí mi vidět těhotnou nebo kočárek s mimčem, ale to víš, že si vždycky vzpomenu, že já už bych taky vozila... Musíme věřit, že se nám brzy taky zadaří a tentokrát s dobrým koncem.
@rituska88 no kolem mě je toho taky více,ale když mám denně být v práci s kolegyňkou ☹ dnes jsme úplně mimo a do práce kerou mám moc ráda nemám absolutně chuť zítra jít ☹ muž mi říká ať nesmutním nebo si vyrobíme smutné miminko,ale je to těžké,kdyby měla jiný termín,ale je jak bych byla skoro i já a to je velmi těžké ☹
@saminomimino To věřím. My jsme se dneska nějak zapovídaly s mamkou...vyprávěla mi co si vytrpěla než otěhotněla se mnou a taky že sestřenice čeká první mimčo taky v 37 (tolik bylo tehdy i mojí mamce když se konečně zadařilo) a že se má narodit v listopadu - na zimu. Tak říkám, syn se narodil v květnu a bylo to super - bylo hezky teplo, chodili jsme hodně ven...a tak jsme měli naplánované i to druhé - mělo se narodit teď začátkem června a zase by to bylo tak fajn...ale plány ztroskotaly a já bych byla tak vděčná za mimčo i kdyby se mělo narodit v třeskutých mrazech. Prej na to nemám myslet...ale jde to vůbec nemyslet na to? I když nejsem taková, že bych si dělala ovulační testy, počítala plodné dny a uháněla manžela kvůli tomu, ani ten blbej kontryhel nejsem schopná donutit se pít tak jak má, prostě mi to nechutná...ale vždycky, když se blíží MS, tak nad tím přemýšlím, jestli přijde a doufám, že už třeba ne a pozoruju se...a když spolu spíme tak si v hlavě pak počítám kolikátej den cyklu to je a jestli je naděje... Nejde na to nemyslet, i když se snažím nehrotit to a nechat to plynout, ale přecejenom už je to v mém případě 8.měsíc od potratu a všude kolem tolik těhotných a miminek...
Můžu se k vám připojit? Jsem druhý den po revizi 😔. Čekali jsme druhé miminko o které jsme se snažili. Přestalo bít srdíčko. Je to hrozné radovat se jak roste a už mu bije srdíčko a pak najednou vidět že je zase vetsi,ale už mu na mě nic nebliká. A slyšet potom že to znamená to,co si myslím... Však vy to tu všechny chápete. Pere se teď ve mně pocit, že co nejdřív začít znova a na druhou stranu mam teď takový strach, že už snad nikdy nechci otěhotnět,aby se to zase nestalo. Ale nechceme aby byl syn jedináček.. Takže doufám,že se to brzo podaří znovu a už to vyjde! Že nám tohle mimčo pošle z hora nějakého božího parťáka nebo parťačku. Taky mám někdy myšlenky že jsem si to zavinila sama - nějak jsem se vnitřně nemohla smířit se zimním miminkem. 😑
@saminomimino
@rituska88 no holky, já když byla těhotná, kamarádka byla už měsíc napřed ode mě a jsme teď spolu ve Slovinsku na dovolené. Ona s bříškem, já ne. Je to na psychiku docela nápor, kamarádka se totiž těšila, že budeme vozit kočár spolu, no tak nebudeme. Moc jí to přeju, ale zároveň si říkám, proč zrovna já 😔 ale to je život, tak prostě naše dítko bude jednou o kousek mladší, snad. Je těžké tady vydržet rozhovory, kdy se jí ptají jak jí je a řeší se jméno atd.
@saminomimino teda uplne te chapu s tou kolegyni, to je jako by to bylo tvoje, takove ukradene tehotenstvi..achjo. Kolem me nastesti vsichni cerstve odrodili, rikam, ze si k nim chodim zahojit srdicko, kdyz ty maly bobanky chovam. Zaroven mi to rozptylilo myslenky na to, nechat dcerku jedinackem. Jeste to zkusime.
Vcera jsem byla na porevizni kontrole u og, vse zahojeno, hcg mam jeste kolem stovky presto uz se to tam chysta k ovulaci, vsude hromada zrajicich folikulku. Tak cekam kdy dorazi porevizni ms. A jeste nemam vysledky z hystologie, meli totiz nejdriv podezreni na molarni tehotenstvi, az pak pred revizi jini doktori rikali, ze jim to spis pripada na dvojcatko. Tak hold musim pockat, jestli se vubec budeme moct snazit. Moje plany jak odrodim druhe hned po tricitce jsou v tahu
@chique Jako bys mi mluvila z duse, taky jsem se nejdriv nejak nemohla smirit se zimnim miminkem, mam trochu dojem, ze jsem jim tim vlastne rekla, ze nemaji byt a kazdy den bych si za to nafackovala
Ahoj holky, sleduji tuto skupinu už nějakou dobu, tak taky přispěji - i když nejsem po revizi, ale "jen" po spontánním potratu v 6+4. Doma máme skoro ročního syna, který se nám povedl hned napoprvé no a teď to opět tak vyšlo. Asi jsem měla přemrštěné sebevědomí a automaticky počítala s tím, že budeme mít další miminko a pochlubila jsem se pozitivním testem několika lidem kromě přítele - i tady na Koníkovi. V prvním těhotenství jsem byla do 1. screeningu mnohem opatrnější. Rozhodla jsem se, že o případném dalším těhotenství bude v prvním trimestru vědět pouze přítel, protože to následné vysvětlování mě fakt nebaví. Samotný potrat proběhl v podstatě jako silnější menstruace a hCG rychle kleslo, takže jsem měla štěstí v neštěstí. K doktorovi na první kontrolu jsem byla objednaná až v týdnu po potratu, takže nevím, zdali už bilo srdíčko a tím pádem je pro mě o něco lehčí se s tím vyrovnat. Lidi, kteří se o dítě snaží delší dobu, si to těhotenství asi váží mnohem víc než já. Příroda mi dala ťafku, abych si nemyslela, že všechno půjde tak, jak zrovna chci. A místo "já chci miminko" si teď říkám "já bych si ho přála".
@saminomimino hlavu vzhuru. S tehulama se ted roztrhl pytel. Kamaradka zkoncila v nemocnici pro silne krvaceni na zacatku tehu a miminko ji zachranili. A me v tu chvili napadlo, jak je to nefer. Ona byla uz dvakrat na umelem preruseni a ted ji mimino zachrani... Aj jsem se za sebe stydela. Ale preju ji to. Jen se mi s ni nechce teda moc vydat. Ale snad to casem prejde.
@rituska88 to máš aspoň super že máma to s tebou řeší,mě vyslechne,ale nebere to jako tragedii,spíše reší svý trable,taky kdysi šla na potrat,v tom si moc nerozumíme a je to mezi náma spíše napjaté.Hele jak jednou dítě chceš nejde na to nemyslet,já normálně mývám cyklus který ani nemusím sledovat,tělo mi přesně dává signály co bude,vše jak hodinky,takže si vše snadno dopočítám,i když nechci,ještě jsme před tím neplánovaným těhu hlásila,sakra že já nechci otěhotnět,takový cykly takový ovulace jak ve 20ti 😀 no a taky jsem pěkně zakřikla,otěhotněla jsem pouze z"kapiček" lásky,při přerušované souloži,kterou bezpečně praktikujeme 10 let,takže ploní jsme asi stále oba super,ale ta obava že se mi tohle s miminkem stane znovu je děsivá,tím že to bylo poprvé a dřív v žádném těhu ani náznak problému,je o to více děsivý,honí se mi v hlavě co když jě špatně něco ve mě,ne že by malé mělo vadu,prostě mám pocit že mi rupne hlava.Já mám děti květnové a červencové jen syn je prosincový,docela jsem se těšila na lednové mimčo ☹
@chique Ahoj a vítej,jsi ted v nejhorším období a bude jen lépe,já jsem po revizi skoro 4 týdny,chuť do toho jít je pořád stejná obavy že by se to opakovalo jsou hrozné a stále velmi silné,ale není jiné cesty,musí se to zkusit.Já otěhotněla hodně nečekaně,doslova nechtěné dítě(myšlenky i na potrat,ale nedokázala bych to),navíc se mi měl narodit kozoroh a nedejbože holka,jo tohle byli mé úvahy,nedivím se zpětně že umřelo,sice v době kdy už bylo přijaté a těšila jsme se na něj strašně moc i děti,vybíralo se jméno,no a tak to mám,amozřejmě že výčitky jsou veliké,obavy že je problém ve mě a že bylo jinak zdravé jsou velké,podotýkám že mám za sebou těhu a děti,vždy bez komplikací,o to větší šok tohle pro mě byl,každopádně doufám že tu zůstaneš a dotáhneme to nejlépe do zdárného konce!je to už jiné pokoušet se o dítě po tomto zážitku kdo nezažil nepochopí.Kdy ti malé umřelo?já byla 10tt odpovídalo 10tt,zemřelo zřjmě ten den ráno před kontrolou a co je na tom nejhorší,ten den bylo něco jinak,něco špatně a před kontrolou se mi udělalo strašně zle a slabo,ne z nervů nebo kontroly,ale jako by ze mě někdo něco vytáhl,kamarádka říká že jsem určitě zažila opuštění duše,
@lazuli35 vím úplně přesně jak ti je,drž se holka,jsou to hnusné zkoušky,nevím proč si tím procházíme,ale budeme potom silnější,já to zažívám denně a budu zažívat stále,moje kamarádka,je má zaměstnavatelka,je to peklo
@radullah proč molární?že nemáš kleslé hcg?vy mě tu holky děsíte,mě hcg nikdo nestudoval,ovulace přišla a po MS se můžeme snažit,ale co když se něco stane,jak se pozná nebo čím se určuje to molární těhu ?Jen podle hcg?
@radullah jinak si to přesně vystihla,ukradené těhotenství je pefektní termín ☹
@blackhole ahoj,díky za příspěvek,myslím že když se tu každá z nás zamylsíme,najdeme důvod toho všeho,nějaká lekce,nedostatek pokory?Možná,možná něco jiného ale určitě vyšší věc,já to tuším,co se týče astrálních příčin mám jasno,nedostatek pokory,sobeckost,hraní si na boha,jsme teď v mnoha směrech úplně jiná
@saminomimino ne ne, molární proto, že jim přišlo, že jsem měla v gestačním váčku krom plodu ještě něco. Mojí og to přišlo jako jako tzv. parciální mola, to je, když se placenta vyvýjí abnormálně, je tam nějaký jiný bujení, bývá u toho hodně vysoké hcg a velká krvácivost při revizi. Miminko nemá šanci na přežití. A nesmí se pak alespoň rok otěhotnět a průbězně se hlídá hcg. Ale v nemocnici jim to zas přišlo jako druhý plod, akorát se přestal vyvíjet dřív. Jenže zas ten druhý plod nebyl vidět při předchozím sonu na 8tt. Každopádně hcg jsem měla vyšší - 44,5tisíce v ukončeném 10tt. Normálně bývá kolem 20-25tis. Ale zas by to sedělo na ty dvojčátka. No, já se modlím, aby to ta mola nebyla, abychom se mohli snažit nejlíp hned po první ms. Když je všechno jinak v pořádku, tak hcg nesledují, jen když se jim něco nezdá, takže si můžeš oddechnout, že u tebe žádné komplikace nepředpokládají. 🙂
@radullah co já vím,tak mola je i defacto v plodových obalech nevyvíjející se plod,ale je nějaký útvar,nebo je to prázdné,já bych to u tebe typla na ty dvojčata,určitě!A hcg máš teď kolik a kolik dní po revizi?

@saminomimino také věřím na anděli a moc sem je prosila, jak aby tamto těhu dopadlo dobře, tak hlavně potom v tomto těhu, není den, abych nepoděkovala za ten velký dar, co pod srdcem mám..
Mě to také naučilo ohromné pokoře. Moje tři děti jsem vždy donosila bez problémů, nikdy jsem neměla žádné špinění apod. to až teď v tom minulém a i tomto...☹Ale víš co je zvláštní? V tom minulém jsem prostě nějak vnitřně cítila, že je něco špatně. Prostě jako bych to veděla, přesto jsem se potom modlila a věřila ve šťastný konec.
V tomto těhu byly komplikace skoro pořád a dlouho☹ ale vnitřně jsem věděla, cítila, že to bude ok. Jako by mi miminko říkalo, neboj, teď už tě neopustím...
Moc si přeju aby jsme to dotáhli do termínu porodu a všechno bylo ok.
Taky už nejsem nejmladší a jsem ráda, že všechny testy vyšli ok, a zatím to vypadá na holčičku, i když už mám dvě i kluka, tak pohlaví mi bylo úplně jedno, hlavně aby bylo miminko zdravé a u mě v bříšku spokojené..
Moc ti ze srdce přeji a věřím, že se i tobě zadaří a budeš mít toho svého beránka❤
já si říkala, kdysi, že už mi chybí jenom podzimní miminko...mám lednové, dubnové, červencové🙂a mým snem bylo mít ještě podzimní..říjen/ listopad❤a termín mám zatím 16.11:heart_eyes:
Věřím, že nic se neděje náhodou a právě i takové bolestivé věci se nám prostě někdy musí stát😢ale člověk si z toho musí vzít ponaučení, pokoru a jít dál.
Moc ti přeji hodně štětsíčka🍀❤