icon

Čím to je, že někdo otěhotní hned?

mmichaella
14. zář 2019

Ahojky vsem,
ted jsem cetla nejakou diskusi, ve ktere holciny psaly, ze napr. 3x po sobe otehotnely hned napoprve/napodruhe... JAAAAAAK to je mozne? Cim to je, ze jedni, co jsou zdravi to muzou zkouset roky, behem ovu a nic a jini lusknou prsty a jsou v jinaci? Ja vim, ze na to ma asi vliv vice faktoru... ale i tak mi nekdy rozum stoji. Vsem to preju, to je jasny, ale kdyz ja chci uz taky 🙂))

Strana
z9
svntvt
15. zář 2019

@mmichaella A tak me napadlo, ze manzel vlastne po druhem potvrzeném tehotenstvi pronesl památnou větu, která by mohla být odpovědi na Tvou otázku: "Tyjo fakt nechápu, že zrovna takoví loseři, jako sme my dva, jsou tak plodní. Normálně bych dal ruku do ohně za to, že jsem neplodný jak poleno." 😂😂😂😂 Takže asi tak 😂 příroda si s náma hraje 😁

mmichaella
autor
15. zář 2019

@vercy88 :D to jsi me pobavila. Tak ten prvni pripad to jsem ted ja, tak si asi taky brzy naordinuju nejake parby. Ty blaho, tak to mas za chvili 🙂)) Preji at jde porod hladce a prcek at je mensi rostak, nez ten prvni 🙂) A ti chlapi jsou nekdy vtipalci :D Sama jsem stokrat promitala, jak bych to oznamila, a co on na to a blablabla... 🙂)ale tahle reakce by me dostala :D

mmichaella
autor
15. zář 2019

@svntvt :D se z neho pose*u 🤣🤣🤣 je bozii

lenysek1988
15. zář 2019

První se nám podařilo asi na třetí pokus. Antikoncepci jsem měla výřazenou asi 7m. A to jsem v práci tvrdila že to tak rychle nepůjde. Druhé bylo horší... nebyla předtím žádná antikoncepce, ale MS nepravidelná a kolikrát bez příznaků příchodu . Nakonec na vyšetření jsem dostala utrogestan na oddálení cyklu. A radu že mám zrovna plodné dny. Zadařila se dvojčata. Jinak sestřenice otěhotněla asi 4roky po svatbě (nervózní, napětí ze všech stran, sestra její otěhotněla během té doby hned po svatbě) a druhé se zadařilo 4mesice po porodu jak nic.

babanci
15. zář 2019

@mmichaella Naprosto v pohodě. Má 3 - letou dračici,z ní jí někdy cuká v oku. Je velmi temperamentní,ale šikovná a dokáže nás zaměstnat všechny. A nyní dvouměsíční,která je zatím zlatá,hodňoučká. Ale co není,může být. A ještě jednu holčičku by chtěli. Jen se neboj,ono to přijde ve správný čas. Moje dcera by bývala měla ráda děti dřív,ale neměla k tomu správného tatínka. Počkala si a dneska má toho nejlepšího.

ilema
15. zář 2019

@mmichaella na obě děti jsem si počkala, tedy druhé je teprve na cestě, a k oběma mi pomohla celkem jednoduchá věc, začala jsem docházet ke gynekologovi na folikulometrii, díky tomu jsem ovulaci jen netypovala a třeba to byla psychika, ale věděla jsem defacto přesně den D a vyšlo to dvakrát hned po určení dne ovulace lékařem, druhé tedy těhotenství tedy bylo ještě podpořené clostilbegytem, protože chtěl mít doktor v mém věku jistotu, že vajíčko dozraje a ovulace proběhne. Každopádně moc držím palce, jednou to určitě vyjde 😉

martiniquest
15. zář 2019

@mmichaella Mozna je odpovedi na tvou otazku celkove pochopeni zivota zde na Zemi. Protoze kdyz pochopis, jak to funguje, budes vedet, proc ma nekdo dite hned a jiny ne. Proste se veci deji presne tak, jak maji. Vsechno, co se nam deje, nam prinasi moznost naucit se neco noveho, novou zkusenost.

fandysek_1
15. zář 2019

@mmichaella manžel byl doma 3 měsíce a to byla skutečně pomoc. Teď pro změnu není skoro vůbec doma. Má sezónní práci. Domacnost jsem přestala zvládat, takže jsem si pořídila uklizecku. Teď je to dobrý. Stíhám vařit a další věci. Přemýšlíme nad třetím 🤣

mmichaella
autor
15. zář 2019

@lenysek1988 Ono kdyz se to neplanuje, tak to je kolikrat raz dva a vubec se sestrence nedivim, ze z toho byla uz celkem v haji... hlavne, ze se ji pak zadarilo a hned 2x 🙂 Každopádně... dvojčatka jsou bozi, taky bych si je prala, a to i presto, ze verim, ze to musi byt joo narocne. 2x krmeni, 2x prebalovani, 2x uspavani.... clovek ma kolikrat dost tohle dělat 1x 🙂 Jsi dobra!

mmichaella
autor
15. zář 2019

@babanci 🙂) takze same holcicky. To bude mit tatka prace je v puberte ohlidat pred napadniky 🙂)) No, rikam si ze alespon toho praveho uz mam.. nedovedu si predstavit resit jeste tohle 🙂 Jsi moc hodna, dekuji za povzbuzeni. Tak at vnoučatka delaji jen radost 🙂)

mmichaella
autor
15. zář 2019

@ilema no jasne, kdo je pripraven neni prekvapen. A jak jsi mela dlouhou treba lutealni fazi? Ja myslim, ze u me muze byt problem i v tom docela... mam cca 9-10 dni a to taky pry neni moc dobre. V kazdem pripade se zkusom s dr. taky domluvit, jestli by me taly par mesicu nehlidal. Ja si sice jedu ovu testy, ale to je takove... no ne idealni si myslim. A uz jen ten pocit, ze jsem po odbornym dohledem by mi mohl pomoct. Dekuji za tip!

mmichaella
autor
15. zář 2019

@martiniquest Naprosto souhlasim. Souhlasim s tim, ze vse se deje z nejakeho důvodu... Ale verit se mi chce i v to, ze to nejak ocuram a zadari se drive, nez je v planu 🙂

mmichaella
autor
15. zář 2019

@fandysek_1 Jo pani na uklid je spasa 🙂 kor se dvemi detmi. Treti prcek bude super, pokud to jde, sla bych taky do toho. Hlavne cas desive leti a az budou vetsi, bude to skvele. My jsme se segrou byly jen dve a vzdycky jsem si rikala, ze by to bylo super mit jeste jednoho sourozence 🙂

kaja2016
15. zář 2019

@mmichaella Ono po nejake delce snazeni, kdy si holka sahne emocne na dno ( a ta hloubka smutku a i delka casova je individualni) se clovek proste smiri se situaci ( nebo sahne po adopci a podobne) a sex se zacne vnimat zase normalne.... Je to tezkej proces, ale ve vysledku to cloveka obohati. Nadruhou stranu pak se zase musis smirovat a najit si svuj vlastni postoj k naivite a takove jakoby az hlouposti nekterych ( opravdu jen nekterych) zen, ktery neco takoveho nezazily. Ale takovy je holt zivota. Ja si rikam, ze jsem rada, ze jsem poznala jake to je, kdyz si pro dite nejdes jako do kramu pro rohliky a jsem za to rada....

klea81
15. zář 2019

@mmichaella tak já ještě přidám, že sice od svatby 13 let, ale spolu jsme 22,5 a chemie je stále velmi intenzivní a vlastně neznám jiný takový stále zamilovaný pár jako náš. Občas je mi i trapně, ale nemůžu si pomoct 😁

yildiz
16. zář 2019

@mmichaella prvni ve 20, a pak postupne 35, 37, 39, 40..

marta_kovar
16. zář 2019

Nám se zadařilo hned napoprvé. Možná je to věkem, možná tím, že je partner vysoce plodný.😀
Paní na spermiogramu z něho byla v šoku a říkala mu ať si dává veliký pozor.😝

mmichaella
autor
16. zář 2019

@kaja2016 no, je fakt, ze 2 roky mi prijde dost, ale v teto diskusi padala mnohem vyssi cisla a vzdy jsem si rikala, jak dane holky obdivuju, ze se z toho cekani nezblaznily a neztratily nadeji. V kazdem pripade je tvuj post k zamysleni...dekuji! At se dari :-*

mmichaella
autor
16. zář 2019

@klea81 takove maji vsichni " nejradsi" :D je to ale nadhera! Pri dnesni bilanci rozvodu a never je krasne videt, ze to jeste neni pravidlem. Tak preju spoustu dalsich takovych krasnych let 😍🥰

mmichaella
autor
16. zář 2019

@yildiz tak to od prvniho do druheho byla doba 🙂 a pak to slo raz dva 🙂)) a kdybys mela rict, kdy to bylo nejnarocnejsi? Fyzicky/psychicky?

mmichaella
autor
16. zář 2019

@marta_kovar 🤣🤣🤣😅 tak ten musel odchazet jako super macho z ty ordinace. To je snad nejlepsi kompliment pro chlapa. 😀

marta_kovar
16. zář 2019

@mmichaella No je to pár let zpět kdy mu to asi bylo ještě jedno. A já jsem ani nedoufala, že to půjdeš takhle rychle. A hlavně jsem byla moc ráda když se mi po 5 letech braní antiny ihned vrátil cyklus a mentruace. A když mi říkal, že "jeho hoši jedou na 200 %" tak jsem mu nevěřila.😂
Podle mě je super moc nehlídat cyklus. Já nevěděla kdy mám ovulaci (pouze podle aplikace na telefonu) a ten měsíc jsem měla předtím týden zpoždění, takže jsem ani nedoufala.🙂

yildiz
16. zář 2019

@mmichaella no prvni nejaka mladicka nerozvaznost? 🙂 ne stalo se v 19ti a nelituji a jsem rada a hrda.. To byla uplna prochazka ruzovym sadem az do jeji dospelosti... Ja byla dele bez staleho partnera takze jsem pak cekala a hledala az jsem nasla v tech 35 noo... A brali jsme se po pul roce znamosti diky tomu ze jsem byla tehu 🙂 vse ok pak po 22mes se narodila 3 dcerka a vse total na pohodu.. A pak po dalsi 22mes se narodil braska a vse ok taky.. Az do ted.. Nejakou keizi jsem fakt neměla nikdy ta mozba prijde? 🙂 ja mela tehu a porody za mega odmenu takze na to vse mooc rada vzpominam.. 🙂 deti hodne od narozeni všichni spaci.. Papaci, neznam boleni brisek, rust zubu a jine neduhy takze opravdu mateřská dovolenaaaaaaaaaaaaa 🙂

eviks
16. zář 2019

Ja myslim, ze je to hrozne jednoduchy vysvetleni. Proces otehotneni je tak neuveritelne slozity, ze kdyz si o tom zacnes cist a zjistovat, tak mas pocit, ze to vlastne snad ani nejde🙂 Je potreba, aby v tom procesu uplne vsechno klaplo...od dobre spermie, dobreho vajicka ktere se uvolni v ten spravny cas, musi byt pripravena sliznice, pruchodny vejcovod, embryo se musi dobre nadelit a dobre uhnizdit, a vznikne jen tehdy, kdyz se spermie dostanou skrz cipek a neni nejaka alergie na partnera. Vsechny hormony, ktere to telo pri tom procesu tvori musi fungovat v dobry cas a dobrych hodnotach, musis mit v poradku srazlivost a stitnou zlazu a mohla bych pokracovat do nekonecna. Evidentne je stale dost lidi, kde tohle vsechno zafunguje, ale pak jsou ti, kde staci jeden chybnej clanek v tom retezci a jde to do kelu🙂 Nastesti temer vetsina z tech vykyvu, prekazek se da nejak medicinsky vyresit. Verim, ze psychika muze hrat roli, ale urcite to, ze clovek neotehotni nesouvisi s tim, ze si to preje. Asi vetsina lidi, co se snazi o dite a nechrani se, tak si ho nejakym zpusobem at uz vedome nebo nevedome preje...

petaov
16. zář 2019

Že na to nemyslí, neřeší to, nesleduje ovulaci, neměří si teplotu... Prostě čistá a vyrovnaná mysl. U nás obě děti na poprvé a to mi vždycky doktoři říkali,že budu mít problém, protože mi nechodí MS.

aklin
16. zář 2019

Mam kamaradku, ktera nema problem z pocetim, byla 3x tehotna. Rika: "staci, aby se o me otrel muj chlap a uz jsem v tom". Jenze ono to ma i temnou stranku, "je spatny inkubator" (o sobe tak tvrdi). Bohuzel kazde pocate dite ma vyvojovou vadu. Prvni musela ukoncit kvuli chybejicim koncetinam. Druhe se narodilo s mensi vadou, ktera se dala vyresit a nyni je uplne zdravym klukem. Treti ma mensi kosmetickou vadu, ktera nejde videt.

mrnousek121
16. zář 2019

Já si nemyslím že to bude psychika na to svaluji doktoři kde co, já otěhotněla celkem 4x a taky vždy když jsem chtěla a po prvních dvou dětech odmlka 16let jiný partner ve 40letech a taky hned. O tom že jsem to moc moc chtěla mluvit nemusím a pri kazdem sexu jsem na to myslela. Nechvastam se beru to fakt jako dar a u každé ženy mě mrzí že jim to nejde, jenže pomoci neumím ale myslím si že je to fakt možný i ta alergie na sperma nebo bych vysetrila skupiny partnerů třeba miminko bylo ale odejde s MS že si nesedí tou krvi kdy partnerka má plus a partner minus samozřejmě za předpokladu že jsou oba zdraví. Mám dvě kamarádky, které chodí na ivf a jedné to už po druhé vyšlo hned a ta druhá i po 6 pokusech ani jednou ale každá chodí jinam a každé dělají vyšetření jinak. A další známá byla na přerušení vaječníků a teď ve 43 letech čeká po umělém cizích vajíček teda taky mimi ale pravda po moc pokusech a taky teda po moře vyšetření a léčení štítné žlázy. Prostě dneska je to fakt cokoliv ale spoléhat úplně na psychiku si myslím že nestačí

mnozimese
16. zář 2019

Těžko říct... První syn byl napoprvé, sourozenec na sebe nechával čekat a narodí se cca o 2,5roku později, než bylo v původním plánu 🤷🏻‍♀️

petula.bir
16. zář 2019

Ahoj, nečetla jsem všechny komentáře.
Já bych řekla, že je to psychika. Moc se sleduje proto to nejde.
Já to tak mám 😂🙈 ale asi s tím nic neudělám.
1. syn - snažení 11.mesiců
2. dcera - neplánovaná - brala jsem HA - možná sem tam 1.vynechala a na prohlídce mi doktor řekl 11.tt 🙈
3. těhotenství (exmanzel mě znásilnil) nemohla jsem si to miminko nechat, šla jsem na miniinterubci (7tt) - to jsem se jen modlila, ať těhotná nejsem. Nic jsem nesledovala.
4. těhotenství (nový přítel) povedlo se nečekaně. Bohužel v únoru 10tt revize.
Jinak již 2x s novým přítelem jsem měla ducha na testu ale pak ms přišla později.
Nyní se snažíme 7.měsic. Podle měření BT mám krátkou luteální fázi (8-12.dnů) taky mi není už 20 😂
Tak bych řekla, čím méně toho víš tím jednodušší to je, žádné sledování a bůh ví co. Vše hodit za hlavu a užívat si 🙂

dendasubaristka
16. zář 2019

@mmichaella ahoj my se snažíme 3 roky. V prosinci se zadařilo ale odešlo to od té doby nic. Ale schválně přečti si to tady většině se povede když to nejméně čekají 🙂 přestanou to řešit nebo to berou tak ze až to přijde,tak to přijde a mají hned. V tom bude podle mě to kouzlo 🙂

Strana
z9