icon

Čím to je, že někdo otěhotní hned?

mmichaella
14. zář 2019

Ahojky vsem,
ted jsem cetla nejakou diskusi, ve ktere holciny psaly, ze napr. 3x po sobe otehotnely hned napoprve/napodruhe... JAAAAAAK to je mozne? Cim to je, ze jedni, co jsou zdravi to muzou zkouset roky, behem ovu a nic a jini lusknou prsty a jsou v jinaci? Ja vim, ze na to ma asi vliv vice faktoru... ale i tak mi nekdy rozum stoji. Vsem to preju, to je jasny, ale kdyz ja chci uz taky 🙂))

Strana
z9
kaja2016
17. zář 2019

@vladienka Ja treba na vliv psychiky verim, jakoze ve smyslu byt ve spravny cas na spravnem miste, ale to je jednak nejaky vyladeni a jednak nahoda, osud, Buh, kazdej tomu rika jinak. Jinak proste nektery zensky jsou zdravejsi a jiny min. Druha vec je vek, proste vajicka vekem starnou a jsou mene kvalitni a u nekoho to nadtupuje drive a u nekoho pozdeji. No a kdyz ses v teto oblasti mene az vubec zdrava, tak uz nadeje spociva jen ve vyse zminenem. Takze jako psychika/nahoda ano, ale davat si za vinu, ze se nedokazu dobre vyladit, prestat na mimco z a nechat to nahode, jako sousedka Lenka, ktera to neresi a ma uz 4 deti, tak to je akorat tak na to dostat se do totalni deprese....A co me osobne mrzi je takovyto sebepoplacavani si po rameni nekterych zen, ktere si mysli, ze maji navod na otehotneni a i si nejak na tom, ze tehotnet umi jakoby zakladaji a davaji ho druhym. Je to blbost.

dofi86
17. zář 2019

Náš případ :D tři děti, všechny napoprvé (poslední napodruhe teda 🙂) ....Podle mne je to o nějaký.kompatibilite partnerů :D a pak samozřejmě no stress...nikdy jsem neřešila ovulaci a podobně :D další faktory jsou pak věk a zdraví...jo a taky jsem měla asi 6let od posledního braní HA, ta taky podle.me hraje roli. Bude toho víc a když se to sejde 🙂

vineta
17. zář 2019

Asi takhle- my se snažíme o dítě cca 2 a půl roku a můžu s klidným svědomím říct, že jsem vyzkoušela už takřka všechno- myslet na to, nemyslet na to, jet na tucet dovolenejch, vypínat, inseminaci, sledování ovulace, probrečenej sex, sex v alkoholovým opojení s totálně prázdnou hlavou, práce na fyzický kondici, i na tý psychický, a opět nemyslet na to, plánovat budoucnost jinou cestou... Za tu dobu jsem byla těhotná dvakrát a s klidným svědomím můžu říct, že je to náhoda. Otěhotněla jsem jednou ani nevím jak a podruhé ve chvíli, kdy mi doktorka odmítla udělat inseminaci, že neovuluju, tak jsem se naštvala a řekla jsem si, že si to zařídím sama. Takže jednou jsem na to nemyslela vůbec a podruhý jsem si řekla, že prostě otěhotním bez pomoci nějaký doktorky a hotovo. Výsledek je teda nula dětí a vědomí, že ty vzorce se neopakujou a že to je prostě zázrak přírody. Teď se jen modlím, aby se to povedlo znovu a až do konce.

pathan
17. zář 2019

@dofi86 Myslím, že první měsíc snažení neřeší ovulaci snad nikdo. Po půl roce bys to začala řešit i ty.

V mém okolí se vyskytuje hodně žen s povoláním s velkou zodpovědností, kdy si ty starosti z práce nelze nevzít domů a tam pokud nějaká otěhotní do půl roku, tak je to fakt rychle. U těch, co mají prostě padla, se to většinou povede skoro hned. Takže stres celkově určitě roli hraje, ale pokud člověk nechce dát výpověď a jít dělat něco jiného, tak prostě musí počkat.
Jinak já jsem pokaždé otěhotněla po nějaké viróze. Bohužel ale nemocná nebývám tak často. 🙂

dofi86
17. zář 2019

@pathan no právě že dnes řeší, pze spoustu lidí je vystrašených už dopředu, ať z okolí, kvůli věku, kvůli nemoci (třeba celiakie), takže už jsou nakažení tím, že to nebude jednoduché 🙂

mmichaella
autor
17. zář 2019

@ivuska1986 Moc dekuji, jsi zlata! Hlavni je, ze si k vam i druhy prcek nasel cestu 😍a 10 mesicu se jeste da 🙂 Treti neplanujete?

mmichaella
autor
17. zář 2019

@yildiz :D jj takova idealni kamaradka, ktera ma v 9. mesici vahu stejnou, jako ta, co tehu neni. Taky jsem to tak mela... ja byla na te druhe strane...tj. ta 🐷 s 62kg

mmichaella
autor
17. zář 2019

@ninive211 Pisu si na seznam a za 3 mesice se ozvu :D

mmichaella
autor
17. zář 2019

@blackhole Krasa! Kez by to bylo ve vsech pripadech tak jednoduche!😍🥰

mmichaella
autor
17. zář 2019

@plysacekhb 4x na prvni dobrou... to uz neni nahoda 🙂)) Je to super. jednak to, ze se to obeslo bez stresu, jednak to, ze 4 uz je krasny cislo 🥰 Ja bych chtela aspon 3... ale ted jsem ve stavu, ze za 1 bych dala vse co mam. A zvladate to doma? Jak jsou od sebe? A co do petice? 🙂))

mmichaella
autor
17. zář 2019

@palacinka_marmeladova Tak tomu verim. Clovek to ale kolikrat vidi az zpetne... coz je vlastne taky k zamysleni...

kaja2016
17. zář 2019

@eviks Jo presne. Me to taky stve. A dokonce to radi i nekteri gynekologove🙂 Tady je jasne videt, ze kdyz je veda v koncich, prebira vladu vira😀

mmichaella
autor
17. zář 2019

@kaja2016 souhlasim. Ono obecne machrovat je hnus... a taky dost pochybuju o tom, ze nekdo vylozene zna recept na otehotneni... na druhou stranu to vsem preju. Lepsi nez tyhle hromadky nestesti, co maji tendence si stezovat na cely svet... tim narazim na sve obcasne vylevy :D

kaja2016
17. zář 2019

@mmichaella Ja si nemyslim, ze to je vedome machrovani. Verim, ze je fajn otehotnet na prvni dobrou a clovek - zenska ma pak tendence sama sobe rict, to jsem ale sikulka, jak v tomto ohledu to bre funguje, to asi bude tim, ze nic nehrotim, popr.zdrave jim, popr.jaky mame hezky vztah s partnerem a dalsi ruzne duvody. A chapu, ze by se rady o to podelily a predaly to dal... To mas jako s porodem, kolik zenskych ma dojem, ze zklamaly, kdyz nakonec rodily cisarem nebo s epiduralem. Je to blbost. Ja si osobne tedy fakt nemyslim, ze by jsme tohle vsechno dokazaly nejak vyrazne ovlivnit. A to jsem mela porod paradni, nic jsem neresila, o nic jsem se nestrachovala, ale to nebylo vedome, delo se to tak samo, moje zasluha to nebyla.

eviicka
17. zář 2019

@kaja2016 ono to je tak vlastně úplně se vším, kdo má danou oblast v klidu (otěhotnění, porod, ale i třeba kojení, klidné - spící - jící - zdravé dítě...) má pak tendence si to dávat za zásluhy a radit ostatním, sama u sebe si to musím trochu hlídat a s pokorou si vzpomenout na oblasti, kde to tak hladce nejde.

normalnimatka
17. zář 2019

osud;) dítě chce a tak...

yildiz
18. zář 2019

@mmichaella prosím teeee 62kg? To je jeste ok ja nabrala v tehu 10kg na max 65kg ale je fakt ze jsem vzdy na sale nechala tech 10kg a domu jsem sla i ještě o par kg lehci 🙂 vahu mam ted pprad stejnou jako pred 20 let 54/55kg ale jsem prcek noo :D

lennora
18. zář 2019

@mmichaella taky patrim mezi ty co otehotneli rychlosti blesku (2xovereno). Mozna fraze, ale nikdy jsme se na to cilene s manzelem nesoustredili. Nicmene oba porody peklo na hrane pro me i pro deti. A dost casto jsem si rikala jak je to mozny, ze otehotnim razdva kdyz mam tak sileny porody s prenosenejma obr detma.Takze ne vsechno je ruzovy s litajicima slonama.

svntvt
18. zář 2019

Holky,kdyz se tu ta diskuze tak rozjela 😂 tak dam otazku. Co si myslite o vlivu orgasmu na otehotneni?? Ja kdysi kdesi dokonce cetla, ze orgasmus dokaze vyvolat ovulaci (pokud je žena ve spravne fazi cyklu samozrejme,ale dokaze to proste pry ,,spustit,,)... Myslite, ze to ma vliv, nebo jsou to bachorky? Ja si zas rikam, ze k cemu by jinak z hlediska evoluce ten orgasmus byl 😂 priroda tyto veci ma vzdycky nejak promyslene 🤔 hm??😂

normalnimatka
18. zář 2019

@svntvt vysvětlovalo by to, proč je kolem mě tolik "omylů" vyrobenejch inteligentníma zodpovědnejma rodičema :D já bych se taky bála metody výpočtu plodnejch a neplodnejch dnů, byť mi to zní logicky a údajně by to fakt mělo fungovat.....

babanci
18. zář 2019

@kaja2016 Ono to, že ženská může raz dva otěhotnět, není zase až taková výhoda, jak se může někomu zdát. Já měla celý svůj plodný život nerva, že zase budu v tom. Otěhotněla jsem přes tělísko, i přes postinor, navzdory počítání plodných dnů, spermicidní krémy, pesar. Nemohla jsem si ani pořádně užívat, protože strach mě docela ochromoval. Bála jsem se, že otěhotním snad i když si sednu na stejnou židli po chlapovi. 😀 Děti jsem neplánovala, maximálně jedno a mám tři. 🙂 Uklidnila jsem se až po menopauze.

plysacekhb
18. zář 2019

mmichaella Těžko říct, jaké to bude se čtyřmi dětmi, ještě nejsme komplet, jsem v 17. týdnu s posledním🙂, ale nebojím se popravdě vůbec, pokud zvládnem těhotenství (u mě je to tradičně drasťárna, 9 měsíců nevolností a zvracení), tak pak zvládnem už všechno levou zadní, mám dokonalého partnera co automaticky každý den přebírá všechny děti i péči o domácnost jen co se vrátí z práce, takže já mám čas na sport, brigádu, dobrovolnickou práci etc. ve všem mě podporuje a funguje to skvěle, tak jsem si jistá, že to tak bude šlapat i s tím jedním kocourem navíc🙂. A páté určitě ne🙂, vždycky jsme říkali min. 3, max. 4 děti, takže až se tohle narodí, přítel půjde na vasektomii🙂. Jinak ale paradoxně stresu z otěhotnění tam bylo vždycky hodně, já k tomu mám sklony, jsem velkej stresař, vidím všechno černě, takže jak mi u prvního řekl doktor, že mám nevýhodu - tu zakloněnou dělohu, hrozně jsem se bála, že si na další děti hodně počkáme, nebo jsem si i omílala eď mj., že jsem měli třeba 3x štěstí, ale nemládnem nikdo a to čtvrté třeba ani nepřijde, přecjen už mi bylo 30, tím jsem se nechala trošku vypsychovat úplně zbytečně a přesto to klaplo... právě jsem si mockrát říkala, že bych byla hrozně zvědavá na to, jak bychom na tom byli oba s plodností třeba každý z jiným partnerem, nebo kdybychom neměli první dítě v mých 24, ale třeba o deset let později, jestli by nám to také šlo tak snadno a měli bychom i tak 4... ale zároveň jsem ráda, že se to snad nikdy nedozvím:D. A k věku - aktuálně bude nejstarší v říjnu 6, prostřední v listopadu 4 a nejmladší oslaví 2 roky v únoru🙂.
Moc držím palce ať to první brzy přijde a druhé a případně třetí na sebe nenechá dlouho čekat🙂.

mmichaella
autor
18. zář 2019

@dofi86 tak to jste museli mit sex fakt casto a pravidelne nebo to bylo fakt stesti, ze jsi otehotnela napoprve/napodruhe 🙂) ale v kazdem pripade to je super. Aspon jste si usetrili nervy se snazenim

mmichaella
autor
18. zář 2019

@vineta chjo, spoustu toho jsem zazila taky...a teda zatim nula otehotneni... u tebe je dobry, ze aspon vis, ze to jde. Ale verim, ze to muselo sakra bolet :((( Taky si myslim, ze toho je hrozne moc dohromady, co ma na otehotneni vliv. A jak dlouho se snazite od toho druheho tehotenstvi? Hrozne moc vam preju, aby to konecne vyslo od zacatku az do konce 🙂 Drzim pesti! ❤

mmichaella
autor
18. zář 2019

@kaja2016 Tak tvoje zasluha byla velika...postarat se o pohodicku prcka v brisku po dobu tehotenstvi a pak ho vyexpedovat na misto urceni 🙂)) Kus prace a zvladlas to! Ja myslim, ze epidural je uplne v klidu. Kdyz to jde... proc se dobrovolne mordovat

mmichaella
autor
18. zář 2019

@yildiz ja kdyz mi to kamoska rekla zhubla 7:D takze ted mam taky 55kg pri 161cm, ale rodit s 65kg mi prijde nadhera! 🙂))

mmichaella
autor
18. zář 2019

@lennora tak doufam, ze aspon nezlobi 🙂))) Je fakt, ze snadne otehotneni nutne neznamena snadny porod no... tak snad sis to peklo uz vybrala a bude jen lepe! 🙂 Drzim pesti

mmichaella
autor
18. zář 2019

@svntvt no ja slysela, ze orgasmus ma posoupnout tu spermii blize k cili... ale o spousteci ovu slysim prvne 😀

mmichaella
autor
18. zář 2019

@babanci Ty vado, to zni jako bys mela ovulaci cely mesic v kuse :D ale tak ted nelitujes ne? 🙂

svntvt
18. zář 2019

@mmichaella prostě orgasmus je boží 😂

Strana
z9