Co pomáhá k otěhotnění?
Ahoj všem, holky, máte někdo rady, bylinky a nápady, které vám pomohly k otěhotnění? Něco, co třeba nastartovalo podle vás cyklus, ovulaci a pomohlo k miminku? Už druhý měsíc kapu jeřáb, 4 měsíce beru kyselinu listovou, 14 dní inofolic a druhý měsíc duphaston, rozepsaný každých 10 dní v cyklu. Kdybyste měli někdo nějakou radu, co vám pomohlo, byla bych moc ráda. Děkuji 🙂
@bela504 Ahoj, ne Utrogestan jsem neměla. Můj gynekolog mi nedal nic, jen mi řekl, že jsem obézní a hnal mě na IVF - 2x neúspěšně. Taky mám štítnou žlázu, beru Letrox 150..
Myslím, že mi bylinky dost pomohly, taky možná, že jsme s manželem začali řešit adopci.. Při prvním UTZ se doktor málem vyvrátil, jak si vzpomněl, že mi říkal, jaký jsem beznadějný případ a potvrzoval u toho adopční papíry.. 😀 Po porodu jsem si našla jiného lékaře. Zato teď se opět nedaří, PCOS se ozvalo opravdu v celé své kráse a mě se ztratila perioda. Cykly se mi začaly po novém roce natahovat z 28 až na 39 dnů a teď už nic.. Tak už jsem objednaná na gyndu a možná mi něco napíše. Jsem z toho otrávená.. 😒
já nedám dopustit na gynex;)
ale myslím, že to nejzásadnější dělá psychika;)
@gariena Děkuji za odpověď... my se snažíme 3 roky o mimi ale taky nic, menstruace ta je jako když není ☹.Mě taky řekli OBEZiTA MAXIMUS tak jsem bulela jako tele... skoro každý má nadváhu sakra. Znám hrozně moc holek co jsou kulaťoučký a mají děti. Teď chodíme do centra prof. Zacha a tam mi řekly hned na první kontrole jste moc tlustá musíte zhubnout pak to snad půjde, doktorka se u toho tvářila jako kdybych byla jediná na světě... tak mě naštvala, ale předepsala mi ten utrogestan a prý uvidíme co dál, ale že nemám jezdit dokud nezhubnu, a já pohubla 3kg a to je vše... tak jsem zvědavá co bude dál. Začínám se smiřovat s tím, že miminko mít nikdy nebudeme ☹
@bela504 No já jsem ještě absolvovala drilling ovárií . To se naruší povrch vaječníků, vlastně se navrtají do nich dírky, ať můžou vajíčka ven a říká se že do 3 měsíců by se mělo vše dát do normálu. Ale u mě to trvalo 2,5 roku než došla perioda a po 3 cyklu jsem otěhotněla. Tak těžko říct, jestli to bylo to nejdůležitější v našich pokusech o mimi..
Ahoj chtěla bych poradit jak otěhotnět chceme druhý poraďte prosím co pomůže
Vždycky nám sperma vytece nebo zůstává vevnitr
@misatuskova12 Dobrý den, toto je přirozené. Říká se, že šance se zvýší pokud si žena po styku dá nohy do vyvýšené polohy (podložit si pánev a vyložit si nohy nahoru). Může to částečně pomoci, ale jinak spermie (pokud jsou zdravé, tedy je jich dostatek a jsou pohyblivé i morfologicky v pořádku), tak se o toto postarají samy. Samozřejmě předpokladem je i hormonální rovnováha u ženy a vhodné prostředí v pochvě, absence alergie na spermie atd.
Jak dlouho se o miminko snažíte? A jsou nějaké zdravotní potíže nebo nějaké psychické vypětí?
@misatuskova12 však je jasný že sperma vytece. Jedno dítě mate, tak víte jak se dělá. Nechápu co chcete radit?
@bachovy_esence_poradna to s nohama nahoru říkal muj gynekolog ze je zbytečné
@lachtanice86 Ano, také jsem se s tím názorem setkala. Ono tam se využívá působení gravitace, ale upřímně si myslím, že to je zbytečné, i kdyby to fungovalo. Zdravá spermie "ví" co dělat.
Tedy je právě dost otázka jak dlouho se pár snaží. Pokud delší dobu, tak by bylo dobré podívat se na to jestli je vše v pořádku (u obou). Pokud je to pár měsíců, tak je lépe nechat to přirozeně běžet, ono pravděpodobnost otěhotnění není zas tak vysoká, za jeden měsíc to je i u naprosto zdravého páru zhruba 15 - 20 % (podle věku a zdravotního stavu)
@bachovy_esence_poradna ano, je tu par otázek na které zakladatelka neodpověděla
@misatuskova12 je to blbá rada vím, ale jedině vypnout myšlení, že chceš otěhotnět... My se snažili o druhé 2 roky, po zoufalství, že to nejde jsme se rozhodli, že podstoupime umělý, a ejhle po první konzultaci v poradně, kdy jsem se prostě upnula na to, že jinal než uměle to nepůjde, jsem přirozeně otěhotněla... Takze jsme ani nepodstoupili další konzultace....
Ahoj holki mám.prosbu chceme miminko nemyslíme nato co pomáhá abych sme mohli mít druhý a když máme popophlavnim styku vše vytece
@misatuskova12 prosím poraďte
@misatuskova12 víš co je gravitace? Vzdy to vytece

@gariena Ahoj... četla jsem Váš příspěvek a mám to samé a ještě k tomu poruchu štítné žlázy ☹... chci se zeptat jestli jste měla od gynekologa UTROGESTAN... já ho teď beru a zatím nic. Zkusím taky nějaké bylinky. Děkuji za odpověď.