icon

Dítě bez svatby

donniedarko
24. srp 2015

Zdravím, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor. S přítelem jsme spolu deset let (oba 26let) a máme, řekla bych krásný vztah a jsme oba moc spokojení. Poslední rok jsem si moc přála, aby přišla žádost o ruku (řišila jsem s holkama na beremku), ale ta se nějak neudála. Resp.přítel naznačování nepochopil 😀 Ted poslední dva týdny zase naznačuje on, jakoby žádost nebyla daleko. Já jsem se však dostala do ještě podivnější fáze, a to je "chtění miminka". Příteli jsem to řekla, a ten to přijal kladně s tím, že musíme dozařídit pár věcí ohledně bydlení, a pak ano. Dítě je teď pro mě prioritou, svatba ustoupila do pozadí, byť vím, že by měla dítěti předcházet. Nelíbí se mi úplně představa toho, že budu vdávat těhotná a ostatní si budou šuškat, že se bereme, protože musíme, a taky svatba s malým prckem je určitě náročnější. O miminko bych se tak chtěla začít snažit co nejdříve, třeba již tuto zimu, ale svatba by tudíž skutečně nebyla. Nebo byla, ale až po narození miminka. Vím, že to není úplně ideální, žít spolu na hromádce a bez oddacího listu. Nevím ale proč, mám zkrátka pocit, že touha po dítěti je silnější. Bojím se však, co na to lidi okolo...

tulena
2. lis 2016

@sisstin Jojo. A myslis, ze je s takovym zivotem on spokojenej? Ze zije de facto sam a jen dre do umoru?

sisstin
2. lis 2016

@japona ja jsem se mu libila fyzicky, to bylo asi to hlavni. Mne se libilo, ze je hodnej, ze je s nim sranda atd. Zaprah zacal az spolecnym bydlenim a druhym ditetem. Do toho posledni rok skoly ted atd. Je toho dost, ja mam toho hodne i on.

sisstin
2. lis 2016

@tulena on ma kamose, chodi na akce a jezdi na zavody. Sam neni ;)

sisstin
2. lis 2016

@tulena patky chodi na puvo, kdyz je akce tady, tak jde plus zavody na jare a v lete. Ja nechodim nikam :D nikoho tu neznam a mala je na mne plne zavisla, ale mi to nevadi, me to s ni proste bavi.

sisstin
2. lis 2016

Syn uz je vetsi, ma tu kamose, chodi ven sam atd, ten me tak nepotrebuje uz. Navis vikendy jezdi on k nasim.

yenn
2. lis 2016

@sisstin Teri, ty ještě pořád odpovídáš? A v klidu? 🙂 Já bych vpěnila už před deseti stránkama 😀 To je masakr, některé ty názory tady

japona
2. lis 2016

@tulena Tak to každopádně🙂 Ale myslím, že je to i o tom, co mu sisstin dovoli. Manžel mel kdysi velmi dávno taky takový nápad, že by koupil byt a protože brzo jiste půjdu na materskou, bude ho platit on a psany na něj. Řekla jsem, ok, uděláme to presne tak, ale na te materske budeš ty, byt budu platit ja a bude muj. Rychle se vyléčil🙂 Nemyslel to zle, chtěl, ať nemam dluhy, když budu bez příjmu a nedomyslel to..

sisstin
2. lis 2016

@yenn tak mne to zas dava treba jinej nahled na vec no. Kazdej jsme jinej. Ja jsem ted fakt spokojena, tak je to diskuze od nezainteresovanych lidi bez emoci.

blahova_andrea
2. lis 2016

@kajalka tak já to být na koni nemyslela ve smyslu, že jeden druhému finančně velí, případně utahuje kohoutky. spíš, kdo v tu dobu zrovna drží kasu a stará se víc o toho druhého a věci okolo 😉 kdo má prostě větší příjem a vše tak nějak na krku. nejde o to, že bych měla víc a jemu odmítla na něco dát nebo mu vyčítala zaplacený nájem a hnala ho rychle ke sporáku, aby mi to vynahradil 😀 být na koni byl možná špatně zvolený výraz 😉 také mi ve vztahu nestačí nebije mě, nechlastá a jsem o dost náročnější 🙂
@sisstin nejde o to se hádat x hodin. jde o to sdělit svůj názor, podat jasné argumenty a stát si za tím. chlap taky nechápe, proč měl míša zimní boty skoro za dvojku. protože s ním nechodí po doktorech ani nechodí do obuví. pak netuší. já se s ním o tom nehodlám hádat. prostě mu sdělím jaká je situace, jaké jsou možnosti a jaká jsou možná řešení a které jsem vybrala. ne vždy se shodneme, to je jasný. ale je důležitý si to prostě říct!

sisstin
2. lis 2016

@blahova_andrea on ze svyho nazoru nikdy neustoupi, nejen jako mne, ale proste nikomu ;)

blahova_andrea
2. lis 2016

@sisstin my jsme oba ze skromných poměrů a žijeme skoro z ruky do huby, ale jít jednou za rok na večeři oslavit něčí narozeniny nebo společné výročí nebo třeba jednou za dva roky si zajet na dovolenou nebo snad jen víkend...to přece nejsou rozmary. ano...nemusím mít každý měsíc nové boty, nemusím dostávat každé vánoce nový šperk...ale mít ten společný čas, zážitky...to je to, co je pro mě k nezaplacení a důležité a je mi jedno, z jaké jsme rodiny, že tam se to nepraktikovalo a nechápou to. ty ale nemáš ani společné zážitky ani dárky, natož drahé a luxusní...mít domov bez hádek není všechno, za jakou cenu? to jsi skromná až moc 😔 můj chlap taky nevěděl, co je to dovolená. ukázala jsem mu to a teď kdyby byla jiná situace, jezdili bychom i 2x ročně a nemusí to být exotika u moře 😉

blahova_andrea
2. lis 2016

@japona no ale jak prokáže kolik tam toho vložila, že? 😝 mě přijde normální, že pokud se vezmeme a budeme v domě vychovávat společné děti a splácet výdaje společně, že tedy i dům se přepíše z půlky na mě. ne, že kdyby náhodou, že tedy budu prokazovat něco u soudu. možná jsou na to taky tabulky, netuším 😀 nebo je to zas výhoda pro ženu, že pokud se rozvedou, tak ona nemá s domem nic společného a dluh je vlastně jen jeho apod.? 😕 no i tak...představu mám o budoucnosti jinou

sisstin
2. lis 2016

@blahova_andrea my na to nemame penize, chlap ma vidinu toho sveho domu, to je pro nej alfa a omega. A ja mam milion jinych veci na splaceni, nez je dovolena.

sisstin
2. lis 2016

@blahova_andrea navic treba v lete nemel letos zadnou dovolenou, tedy mel tyden, ale to jel na Apaluchu s mym synem, ja byla s malou doma. Dalsi dovcu uz nemel.

sisstin
2. lis 2016

@blahova_andrea a bylo by lepsi byt v jednom pokoji se synem v byte mych rodicu? Nemyslim si ;)

sisstin
2. lis 2016

Syn je tady spokojenej, ma super skolu, spoustu kamaradu a to je pro me celkem hlavni momentalne.

blahova_andrea
2. lis 2016

@sisstin no vidíš a já raději koupím to mlíko za osm a bundu za stovku místo nové za pět a pak vezmu děti na pořádný výlet, dovču nebo si s mužem zajdu na večeři. je to o prioritách, no.
@japona no když vezmu, jak se mám doma s dětmi a jak jsem se měla, psychicky tedy, když to budeme brát takto, když jsem pracovala...ne, neměnila bych. do práce půjdu, to je jasné, ale mateřskou si užívám a budu se hlavně snažit nevracet se do původní práce 😅
@sisstin my stavíme dům. přítel ho taky staví prakticky sám, po práci, do večera, víkendy... začali jsme v červnu, stěhování do něj plánujeme nejpozději příští prázdniny. pokud děláte na domě jen reko, tak to přece nemůže být neobyvatelné roky. nebo ty se chceš nastěhovat až to bude pintlich? a bude to vůbec podle tvých představ, když jemu nic nevadí, nic neřeší a ty máš ráda nové a čisté? a ty se mu do toho vlastně nepleteš, do ničeho nekecáš, dělá si to sám, je to jen jeho, takže pak budeš léta vařit v kuchyni, která ti vůbec nevyhovuje? např.?
já se teda stěhuju hned jak budou podlahy, jedna koupelna a kuchyně, vše ostatní může být za pochodu 😀

sisstin
2. lis 2016

@blahova_andrea barak byl totalne na rozpadnuti, dela se nove uplne vse a v jednom pri nedostatku financi to je na roky ;) vse bude dle nej, ja do toho neivestuju nic vubec, takze do toho nekecam.

babanci
2. lis 2016

@blahova_andrea Jak se předpokládá, že je v kuchyni ženská. 😀 Já tam třeba skoro vůbec nechodím. U nás vaří muž a kuchyň si zařizoval podle svého, myslím dispozičně a vybíral si spotřebiče, já kecala akorát do barvy.

sisstin
2. lis 2016

@babanci u nas vse delam jen ja, on obcas teda udela pytle s odpadkama, to totiz nesnasim.

babanci
2. lis 2016

@sisstin My to máme rozdělené takto, muž dělá peníze a nakupuje a vaří, já byla s dětmi doma hodně dlouho, s každou 5 let a poté poloviční úvazek a výchova dětí, převážně na mě, úklid, praní, žehlení. Dohodli jsem se tak na tom. Můj chlap je šťastný, že toho má mnohem míň. 😀 Ve skutečnosti bych řekla, že toho má víc.

hojda
2. lis 2016

@sisstin To vypadá, že jsou ostatní nespokojené místo tebe 😀 . Já to vidím tak, že vám ten model vyhovuje oběma. A jestli oba spokojení, tak za mě ok, ne? Někdy není tolik podstatné, kdo co platí, ale zda jsou oba spokojení. Někomu by tento model nevyhovoval, to chápu.

sisstin
2. lis 2016

@hojda no jak jsem psala, vse je relativni. Co je pro jednoho norma, pro druhy je neakceptovatelny... kazdy ma jine moznosti, finance, cile atd.

blahova_andrea
2. lis 2016

@sisstin takže jako v manželství by ti to vadilo, ale v "partnerství" ti to nevadí? 😨 😕 mě nejde jen o to, že bych musela za chlapa něco splácet. to by byla trága, to je jasný. ale už ten pocit, že taková rozhodnutí dělá beze mě, za mými zády vlastně, že mi to ani neoznámí...
já dárky dětem taky kupuju sama. dokonce vždy koupím nějaký dárek i sama sobě 😀 a nekonzultuju to s ním, nechci po něm na to peníze. ale to proto, že já teď prakticky nic neplatím, jen ty výdaje kolem dětí a sebe, takže prostě luxus a mám i z čeho ušetřit na horší časy. on platí náš současný život a buduje nám zároveň ten budoucí. a já to beru tak, že každý obstarává něco pro společnou lepší budoucnost. na domě se podílím tak, jak jako žena zvládám. a to, co šetřím...? ano...zadní vrátka. v případě, že se něco stane...jedna varianta je vážná nemoc či úraz...z něčeho holt člověk musí žít než naskočí plnění z pojistek a nebo kdybych tedy na děti zůstala sama a musela jinam...taky potřebuji z něčeho chvíli vyžít než mi třeba pomůže stát nějakou dávkou, které se všechny platí zpětně. i tak se to dá použít. ale beru to spíš jako naši společnou rezervu. až začneme tu hypo splácet, budeme asi dost na knop a já si z domu nevydělám, nic neumím, extra plat mít taky nikdy nebudu...takže to klidně může posloužit na dorovnání rozpočtu než se s tím naučíme pracovat, nebo na tu rodinnou dovolenou nebo dětem na školu v přírodě, rovnátka či brýle...prostě neočekávané větší výdaje. člověk nikdy neví. jsem spořivá, ale ráda si i jednou za čas dopřeju. nejsem robot ani otrok 😉

sisstin
2. lis 2016

@blahova_andrea jo, to by mi vadilo, protoze nehodlam pak splacet jeho dluhy. Takhle jeho boj, me se to nijak nedotkne. A prece mu nebudu kecat do toho, co dela se svymi penezmi. Pokud tam budu chtit bydlet, tak se prizpusobim, pokud ne, nikdo me nenuti tam zit. Muzu zustat v tomhle bytu a platit ho dal.

blahova_andrea
2. lis 2016

@babanci já jsem pro budování vztahu i s mužem, ale dítě je pro mě za mnoha okolností prostě víc! jako dítě odejde do svého života, ale pořád to bude moje dítě. naproti tomu, když chlap chytne další mízu a odejde za mladší, tak už můj nikdy nebude. zůstanou mi jen ty děti, ač už budou bydlet jinde. přesně...kdyby se topili, kdyby sis prostě musela vybrat koho obětuješ...žena, která by zachránila chlapa podle mě prostě není normální a mateřství nějak nemá spuštěné správně 😅 nechápu ani ženy, které ví, že její chlap dítě týrá, zneužívá apod. a přesto s ním jsou, zavírají před tím oči, omlouvají chlapa, nevěří dítěti...jako, aby si udrželi chlapa, tak obětují dítě?! 😨 😠

blahova_andrea
2. lis 2016

@sisstin ty jo, tak my se taky skoro nevidíme a máme na krku malé děti a to bydlíme teď u jeho rodičů, takže ani soukromí, ale mít to jednou za tři týdny, to by hrabalo i mě, natož jemu! 😅 sice je to taky jen honem honem než něco nebo ať můžeme jít spát. pořádně je to fakt vzácnost, ale být to prostě musí 😀 můj je taky strahanej jak pes. práci má manuální, mají dlouhodobě i přesčasy, dojde a jde rovnou na stavbu, večer doleze sotva do sprchy, ale kdyby měl u sexu naposledy vydechnout, tak na ten se energie a čas prostě najít musí 😀 chlap, no.

sisstin
2. lis 2016

@blahova_andrea mne je sex uplne ukradenej, bejt na mne, tak ho nemam vubec ;)

tulena
2. lis 2016

@blahova_andrea I kdyby měl u sexu naposledy vydechnout 😀 😀 😀

sisstin
2. lis 2016

@blahova_andrea jo, to jsem prave rada, ze pritel to taky neresi. Ex byl v tomhle desnej a nutil me, se mi zhnusil uplne.

Strana