icon

Drmek. Pomohl Vám?

emmanessa
27. led 2020

Hezky den,

chtela bych si srovnat cyklus, stale jeste kojim pred spanim a v noci 2letou dceru.MS dorazila od porodu zatim 3x,poprve v rijnu,pak az v prosinci a posledne ted v lednu.Netusim ale,zda mam ovulaci.Miminku bych se nebranila.Piju druhy tyden 2x denne kontr.caj a chci zkusit i drmek.Pomohl Vam nekomu s otehotnenim?

anakolut
•
27. led 2020

@emmanessa Myslím si, že mi pomohl. Měla jsem po velkém zhubnutí hrozně rozházeny cyklus a chtěli jsme ještě jedno miminko. Užívala jsem tři měsíce a cyklus se srovnal okamžitě a po těch 3 cyklech jsem otěhotněla.

emmanessa
autor
•
27. led 2020

@anakolut dekuji.a brala jste jednu tabletku denne nonstop tri mesice?

anakolut
•
27. led 2020

@emmanessa Není zac. Ano, brala jsem non stop ty tři měsíce. Jen nevím, jestli 1 nebo 2 tablety. Jen vím, že to byl Drmek forte.

dat
•
27. led 2020

Nepomohl 🙂

emmanessa
autor
•
27. led 2020

@dat tak poprve nekdo i s opacnou zkusenosti,co tak jinde slysim...tezko rict,jak na koho zafunguje asi

dat
•
27. led 2020

@emmanessa tak urcite jak na koho 🙂 brala sem ho nejakou dobu, pila caj ludmily mojzisove atd.. Nakonec sem se na vse vybodla, jedla sem jen listovku...

lilian2111
•
27. led 2020

Mě pomohl. Brala jsem jeden cyklus jednu tabletu denně 🙂

emmanessa
autor
•
27. led 2020

@lilian2111 to hned po mesici brani jste otehotnela?

emmanessa
autor
•
27. led 2020

@dat a muzu se zeptat,jaky byl u vas problem?

lilian2111
•
27. led 2020

@emmanessa Ano, hned ten cyklus co jsem ho od 1dc nasadila.

dat
•
27. led 2020

@emmanessa asi psychika 🙂 natlak okoli byl hrozny, nosila jsem to v hlave den co den a po roce sem se na vse vykaslala, prestala sem vse brat (jen tunlistovku nechala), rekla ze si dodelam skolu, koupime auto vylety atd... A za pul roku najdem centrum kde nam pomuzou...A za 14 dni sem otehotnela... 🙂

emmanessa
autor
•
27. led 2020

@dat to je dobre🙂ja prave nejake “snazeni” ňani neznam,dcera je asi maly zazrak ne uplne planovany,ale ted s tim kojenim,to je podle me docela prekazka

emmanessa
autor
•
27. led 2020

@lilian2111 a muzu ho zacit brat treba hned zitra,kdyz budu 18DC...?ja vubec netusim kdy mi ms dorazi...

petulkadodo
•
28. led 2020

@emmanessa Mě nepomohl. Vždy jsem po něm akorát měla velmi bolestivou ovulaci. Nejlepší je nechat si zkontrolovat, zda ovulace probíhá, u lékaře ultrazvukem. Pomohlo nám až IUI, brala jsem v té době jen listovku a Utrogestan. Příčina, proč to nešlo, neznámá.

lilian2111
•
28. led 2020

@emmanessa Já osobně bych spis pockala na nový cyklus ale asi by to nemělo čemu vadit když bys nasadila teď ☺️

niki1107
•
28. led 2020

Mně pomohl. Měla jsem anovulační cykly po x létech ha a dva měsíce po brání drmku jsem otěhotněla. Brala jeden denně a začala jsem v den, kdy mi přišel z e-shopu, takže bych nasadila kdykoliv.

emmanessa
autor
•
28. led 2020

@lilian2111 abych se ho prave dockala🙂s tim mym kojenim

emmanessa
autor
•
28. led 2020

@niki1107 prave dorazil,tak asi zacnu

niki1107
•
28. led 2020

@emmanessa Není na co čekat, držím pěsti ✊❤️

aneritka
•
28. led 2020

DRMEK NENÍ VHODNÝ PRO KOJÍCÍ ŽENY !!!

aneritka
•
28. led 2020

A v případě aktivního snažení je dobré ho brát vždy jen do ovulace, pak počkat jestli se zadařilo (pak se totiž jeho účinek obrací a může způsobit až potrat). Já ho zatím beru bez "snažení", aby se mi srovnal cyklus, který je strašně dlouhý čili anovulační. Když zabere a cyklus se mi zkrátí (dávám tomu ty 3 měsíce = 1 balení) a bude ovulace, budu postupovat dle první věty.

martaskaaa
•
28. led 2020

Drmek při kojení ne-e. Jinak já ho kdysi brala v kapkách a k tomu kontryhel čajyl, trochu mi to cyklus srovnalo.
Mimochodem když kojis, cyklus je různý a asi bych se ho nesnažila nějak rovnat, hormony pracují pri kojení. Takže bych přestala kojit a pak řešit srovnání cyklu

emmanessa
autor
•
28. led 2020

@martaskaaa
@aneritka jezis jak to?muze skodit diteti nebo jde jen o to,ze snizuje laktaci?dcera ted mela dva roky,tak by to tolik nevadilo,odstav se zatim nepodaril.kojim hlavne v noci a pred odpolednim spankem.jinak ne.takze myslite nebrat radsi kvuli dceri??dnes jsem mela prvni tabletu

emmanessa
autor
•
28. led 2020

@aneritka a kdyz je dlouhy cyklus,je vzdy anovulacni?ja driv mela ms jednou za dva mesice

aneritka
•
28. led 2020

Je to pokyn výrobce uvedený na obalu, tím bych se předně řídila. Pak to, že to má stimulovat ovulaci je v rozporu s laktací, takže jí tím můžete třeba zastavit. A je to bylina, takže to přechází do mateřského mléka a pak do Vašeho dítěte. Pokud nechcete přestat kojit a kojíte už méně často, tak tomu nechte volný průběh nebo postupně odstavte. Já jsem s drmkem začala až po odstavení.

martaskaaa
•
28. led 2020

@emmanessa Snižuje hladinu prolaktinu, který je důležity pro kojení, tvorbě mléka. To snižuje třeba i šalvěj i máta. Dceři to neublíží.
Dlouhý cyklus nemusí být anovulační, ale většinou bývá. Já mela MS cykly různý 40-60dni klidně. Ale podařilo se mi nakonec i otěhotnět

aneritka
•
28. led 2020

@emmanessa Když píši dlouhý cyklus tak myslím 35-45 dní, a ano má Dr. mi řekla, že je vysoce pravděpodobné, že není ovulace. Myslím, že je tady na koníkovi i video o ovulaci, kde to pan doktor také zmiňuje. Samozřejmě je to individuální, takže se nedá říct, že vždy... a navíc někdy být musela, když už jsme mámy, že 😉