Genetika Plzeň. Máte zkušenosti?

11. led 2020

Ahoj holky,
přes rok snažení nás s partnerem moje doktorka odkázala na genetiku do Plzně - dala mi číslo a žádanku. Nějak jsem se jí v té rychlosti ani nestačila zeptat, co nás vlastně čeká? Nemáte někdo zkušenost, jak probíhá první návštěva atd? V pondělí tam budu volat.
Moc děkuju, omlouvám se za anonym, chodí sem příbuzná, znáte to...

adenka84
11. led 2020

Ahoj, vezmou Vám krev manželovi udělají spermiogram. Důležité pro ně bude tzv rodinný strom. Na co léčíte vy sami, jaké léky užíváte, jaké nemoci, jste prodělali, jaké operace. To samé budou chtít vědět o rodičích, sourozencích a prarodičích, sourozencích. U nás se ptali i na sourozence našich rodičů na co zemřeli popř s čím se léčí. Tohle je pro ně hodně důležité. To si doma zjistěte.
My jsme kromě genetiky byli ještě na imunologii.
O tom všem ti měl dopředu seznámit tvůj gynekolog.

cilkat
11. led 2020

Nemám osobní zkušenost - mám zkušenost přes manžela, který se zabývá vrozenými vadami... Zrovna na Genetiku Plzeň docela nadával, že u IVF u někoho neudělali předvýběr vajíček, i když se vědělo, že paní má chromozomovou vadu, a narodilo se z toho postižené miminko. Přitom ten výběr je technicky proveditelný... takže kdybyste měli podezření na genetický problém, ohlídejte si tohle, prosím...

adenka84
11. led 2020

@cilkat mluvíte o Genetice u Lošanů nebo o genetice na Borech?
Já byla u Lošanů min 7 - 8 a nikdy žádný problém nebyl. Našli nám také genetickou vadu. Též byl problém s chromozomy. Ale vše si tedy ohlídali. Byla jsem u obou dětí na amniocintéze. Chodila jsem častěji v těhotenství na velký UTZ. A vždy byli pečlivý. Ale ano jsou to jen lidi a nikdo z nás není neomylný a bohužel ani lékaři.

amazonkajanik
11. led 2020

Taky jsme byli u Lošanů. Velice příjemné prostředí, vše vysvětlili, chtěli rodinou anamnezu našich sourozenců,rodičů,prarodičů,strýců,tetiček. Při vyšetření se kladl důraz na vyloučení genetického onemocnění. Naštěstí ani já a ani přítel nejsme nosiči vadného genu (já mám uzavřený rozštěp patra a přítelův bratr má rozštěp páteře). Tudíž u druhého bychom byli již klidnější, ale musím zaklepat, nikdy nevíme,co se může posr ...

cilkat
11. led 2020

@adenka84 přiznávám, že nevím. Jsem ráda, že jsou tu naopak zkušenosti pozitivní a opravdu to mohlo být jednorázové selhání.

autor
12. led 2020

Ahoj holky, moc děkuju za reakce, pomohlo mi to, připravíme se trochu dopředu aspoň. Jak se to jmenuje nevim, říkala dr. že je to v Černicích...
A jak se pak postupuje dál? To nám řeknou, nebo nás jen s výsledky odešlou zas jinam? Děkuju 🙂

adenka84
12. led 2020

Ahoj tak to jdete na genetiku k Lošanům. Nám ten genetický rozbor dělala paní doktorka Štenglová, taková silnější moc příjemná paní. Budete čekat na výsledky. A po té se rozhodně co s Vámi dál. Někdy se posílá ještě na imunologii, která je též tam na genetice a zabývá se jí Profesorka Zdeňka Ulčová Gallová.
Nás na genetiku poslali z CAR po několika neúspěšných pokusech IUI a IVF.