icon

Graf BT - prosím o radu ohledně ovulace

9. srp 2020

Krásné rano, měřím první měsíc takže budu ráda za názory a rady.
Měla jsem za to, že OVU byla 6.8. (asi dva dny předem pozitivni testy, hlen a trochu bolest bricha). 7.8. teplota vyletěla, následující den také a teď trochu spadla, ale stále se drží výš. Je to špatně nebo se ovu ještě může potvrdit toho 6.8. na základě dalších teplot? Moc děkuju ❤️
Měřím v ústech.

Graf BT - prosím o radu ohledně ovulace
levandulka_fialova
10. bře 2021

@clo1 Myslím (teoretizuju), že se asi ten folikul vlivem LH? prostě vytváří a když je zásoba vajíček malá, tak tam vajíčko není...? No nevím. Je to složitý jak žebřík 😂

levandulka_fialova
10. bře 2021

A teď jsem našla - AMH neboli antimülleriánský hormon je u žen produkován granulózovými buňkami vaječníků. Řídí proces dozrávání vajíček. Jeho hladina přímo souvisí s počtem vajíček.

Takže nejenom že značí množství, ale řídí i ten proces dozrávání, a když je nízká hladina, tak to vajíčko nedozraje prostě...

clo1
10. bře 2021

@levandulka_fialova ale když nedozraje vajíčko může folikul prasknout? Takže jestli to dobře chápu, tak pokud je nízké amh, tak může být ovulace každý měsíc, ale ve folikulu je vajíčko jen každý třetí cyklus? Třeba?

nagojka
10. bře 2021

@clo1 ja sem prece nenapsala ze to tak je ale ze to tak muze byt...🙂duvodu muze byt spoustu...jen sem napsala to co me rekl gynekolog nic vic...jestli muze AMH rust to zas nevim ja...ja resila opacny problem...

levandulka_fialova
10. bře 2021

@clo1 Řekla bych, že ano. I co jsem četla od holek, co byly na IVF, tak měly TŘEBA 20 folikulů a z toho jen 13 vajíček, z těch 13 bylo 7 špatné kvality, z posledních 6 se 2 přestaly po oplození vyvíjet.... No šance jsou u mě malé. Pomalu se s tím smiřuju, to roční "trápení" bylo na prd.

levandulka_fialova
10. bře 2021

@clo1 @nagojka A teď jsem četla, že mohou být hodnoty různé, podle toho, který vaječník je v ten cyklus "aktivní", že v 1 může být méně a v druhém víc (proto menší odchylka).

clo1
10. bře 2021

@levandulka_fialova a to ivf jsi nezvažovala? Nebo aspoň to IUI? Kdyby tě nastimulovali, mohly by být třeba 2-3 folikuly, tím pádem šance větší.

levandulka_fialova
11. bře 2021

@clo1 IVF nechci. Kdybych už dítě doma neměla, tak asi ano, ale takto ne. Pravděpodobně bych musela mít vyšší dávky, aby byly aspoň ty 3 folikuly, a to nechci. Navíc ta pravděpodobnost úspěchu je malá v porovnání s cenou. Měla jsem Clostylbegit a vždy jen 1 folikul, takže ani tak se "nepovedlo" mít aspoň 2. To IUI doma "řešíme", tak uvidíme.

clo1
11. bře 2021

@levandulka_fialova jasně, chápu, já bych do ivf taky nešla, hlavně teď když vím, že otěhotnět mi jde.
Co dnešní bt? Já dnes 1dpo

pajasala
11. bře 2021

Ahojky holky moje moc na vás myslím a držím palecky.

levandulka_fialova
11. bře 2021

@clo1 Je pořád nahoře 36,8, no uvidím podle LF, kdy vlastně ovulace byla 😂. A navíc - kartářka mi před asi 4 lety řekla, že druhé dítě budu mít až ve 42 😂😂, jestli se nesekla, tak mě klepne 😂😂😂

katmo22
11. bře 2021

@nicoltom ovulační testy mám pozitivní opravdu jen při ovulaci, teda když je :D jiné příznaky na sobě nepociťuji, nemám nadváhu, vlasy mi padají už od základní školy a nějaké mužské rysy na sobě taky nepozoruji. :D proto mě doktor v CARu furt při schůzce narážel na moji váhu, že jsem stihla (dle mě moc ne, mohlo by to být lepší :D ) a jestli nepribiram nebo jestli nedrzim nějakou drastickou dietu. Docvaklo mi to, když jsem četla příznaky PCOS.

levandulka_fialova
13. bře 2021

Jak jsme tu před časem řešily folikuly, vajíčka apod., tak kopíruji z jedné diskuze...

Výtěžek žalostný, ze 14 folikulů vzali jen myslím 8, v nich bylo jen 7 vajíček a zralých bylo jen 5.

Takže opravdu folikul a proběhlá ovulace nemusí nic u mě znamenat. Bylinkami ovulaci nastartuji, ale jestli ve folikulu bude vajíčko a ještě zralé, těžko říct. Vzhledem k tomu AMH tam může být třeba jen jednou za půl roku nebo rok...

nicoltom
13. bře 2021

@levandulka_fialova to je masakr 🙈 snazis se jak blb a ve finale zjistis ze si to muzes jit tak max hodit... 😆🙈

nicoltom
13. bře 2021

@katmo22 to si stastna zena! 😆

katmo22
13. bře 2021

@nicoltom a jaké máš příznaky ty?

nicoltom
14. bře 2021

@katmo22 sem skoro plesata a fousata 🙈

clo1
14. bře 2021

Holky po ovulaci, jak jste na tom? Já 4dpo, co vy?

levandulka_fialova
14. bře 2021

@clo1 Já 7.DPO, teplotu neměřím, začnu až po MS.

katmo22
14. bře 2021

@clo1 Asi 5 DPO. Zatím beru 2x denně utrogestan. A při ovulaci mě pichli ovetrile. Budem si navzájem držet palce. 🙂

clo1
14. bře 2021

@katmo22 jasně, budeme 😀. Tak to ani nemůžeš brzy zkoušet test, když máš ovitrelle, ale aspoň tě to nebude lákat 🙂

levandulka_fialova
14. bře 2021

Holky s PCOS nebo co si myslíte, že ho máte, možná vás bude zajímat tahle informace....

levandulka_fialova
14. bře 2021

@clo1 Naopak, to je ještě u mě horší 😂 Po Ovitrelle testuju od 5.DPO, ať vím, jak klesá a když je test bílý, tak můžu klidně doufat a testovat stejně brzy 😂

clo1
14. bře 2021

@levandulka_fialova aha 😂
Tak to já zase takový testovací blázen nejsem. 😅

levandulka_fialova
14. bře 2021

@clo1 Já to dělala právě kvůli tomu, abych si třeba nedělala naděje, když by 10.DPO byl duch a on to byl ještě Ovitrelle.

nicoltom
15. bře 2021

@levandulka_fialova vsak proto rikam ze u me ovu testy nic... 😂🙈

clo1
15. bře 2021

@nicoltom já mívám úplně stejné čarky mimo cyklus jako ty. Jen těsně před ovulací zesílí.

nicoltom
15. bře 2021

@clo1 jj takto mi to ukazuje cely cyklus. Na ovulaci sem je nikdy nezkousela protoze nikdy nevim kdy prijde 🙈

levandulka_fialova
15. bře 2021

@nicoltom Musela bys vydržet prostě celý cyklus. Testovat ve stejnou dobu. Jak dlouhé máš cykly?

nicoltom
15. bře 2021

@levandulka_fialova cykly mam ruzne dlouhe. Ted ten posledni byl dlouhy 49.dni jinak jak kdy no 🙈 tech 33 a dyl. Hlavne nevim jestli vubec tu MS co mam se da povazovat za opravdovou MS 🤔 vetsina je takovych slabych a pak nekdy prijde silna a pak zade nekolik slabych... 🤷‍♀️ Ono kdybych tu ovulaci mela kazdy mesic aspon tak ok ale kdyz ze sesti mesicu probehla ovulace 2x, tak na to nemam nervy delat ovu testy 😂

Strana