Graf BT - prosím o radu ohledně ovulace
Krásné rano, měřím první měsíc takže budu ráda za názory a rady.
Měla jsem za to, že OVU byla 6.8. (asi dva dny předem pozitivni testy, hlen a trochu bolest bricha). 7.8. teplota vyletěla, následující den také a teď trochu spadla, ale stále se drží výš. Je to špatně nebo se ovu ještě může potvrdit toho 6.8. na základě dalších teplot? Moc děkuju ❤️
Měřím v ústech.

@katmo22 Mně ji píchnul chlap 😄, sama bych to nedala.
@levandulka_fialova ten má problém jít i se zvířetem na veterinu, natož píchat do lidí injekce :D ještě by mi to píchl do oka :D
@katmo22 😂
@clo1 Tak já takto, ale aplikace mi píše, že dle hlenu si není jistá a já myslím, že ovulace byla 10.DC. Ten 13.DC jsem fakt špatně spala, takže teplota mohla být vyšší a 6.DPO u mě nastává druhý vzestup nástupem estrogenu. Takže tento měsíc nic, protože sex nebyl tak brzy.
Ahoj holky, já se jdu vypovídat.... jsem nějaká rozhozená... přítel byl na spermiu, a výsledky jsou špatné... tak nějak jsem si myslela, že problém bude jen ve mě...ale evidentně není...nějak nevím jak dál...a moje tělo si opět dělá co chce... dnes jsem 46DC, 15 DPO a teplota 37...kdyby vyšlo to spermio dobře, tak bych i doufala, že jsem těhotná - na TT mám pidi ducha - takový ten, kdy ho vidíte pro to, že ho chcete vidět 🙂 ale myslím, ze je to vadný test a MS dorazí .... i když extra "příznaky" přicházející MS nemám....Ach jo...
@levandulka_fialova a nemohla být ovulace až včera? Tak zkus tu teplotu 13dc vymazat, co udělá graf?
Na testu bohužel nic nevidím ☹
Žádná hrůza to není. My měli mnohem horší a otěhotněla jsem. Bohužel z toho bylo zamlklé těhotenství. Teď to zkoušíme znovu.
Má 40% pomalých spermií a to je dost. Nasaďte vitamíny a bude to ok. Počet máte taky ok, co ok takový se jen tak nevidí 👍🏻
Jediný problém bude ta porucha zkapalnění. To se nějak řeší??
@leeela Doporučuji kombinaci Folandrolu a Selzimku, manželovi se spermio o trochu zlepšil.
@levandulka_fialova No nic, přišli výsledky z CARu, po telefonu mě uklidňovali, že mám jen snížený Vitamín D, tak mi na to stačí nějaké kapičky (na recept). Ale podle těch výsledků co poslali, tak LH hormon v normě není, je moc vysoký- skoro 150U/l, ale jinak vše mám v normě. V normě je i FSH. Takže mám podezření na PCOS, ale to mi ještě nikdo oficiálně neřekl.. Sakra proč musí všichni mlžit? Ať mi to prostě řeknou a jdeme to řešit, a ne takový soucitný uklidňování, abych nebyla vyplašená.
@clo1 Zkusila a ovulaci nevyznačí žádnou 🤔
@leeela Nám se před lety i se špatnou progres. pohyblivostí jen 5% zadařilo! Mimochodem jsem si šla tehdy pro výsledek, dr. nás chtěl rovnou objednat, že s tímhle se to prostě nepovede, a já už byla těhotná, jen o tom nevěděla! Tak třeba to teď je i u tebe!!! Držím pěsti. A pokud to zkapalnění znamená velkou hustotu, na to se doporučuje brát ACC, naředí všechny hleny v těle, tedy i sperma 😉
@katmo22 PCOS je těžké diagnostikovat, navíc je hodně typů podle příčiny... S tou hodnotou nevím, jaká je norma. A jdeš teda na kliniku to nějak konzultovat?
@clo1 Tak vitamín D je v pohodě. Ideálně má být 100-150 a já mám 95,7, takže jen trošku zvýším dávku. Horší je také v normě.
Nechala jsem si teď poslat výsledky AMH před rokem, protože mi teď v laboratoři řekli 2 hodnoty v různých jednotkách, a já nevěděla, v jakých jednotkách to tehdy bylo... Takže před rokem 0,2 a teď 0,614!!!! Četla jsem, že se to může zlepšit stravou, vitamíny apod., ne samozřejmě o moc, ale i tak je to dobrý.
@levandulka_fialova ty jo, já právě četla, že amh se zlepšit nedá. Je to přece zásoba vajíček a ta nemůže růst, tak je to zvláštní. Nebo se to může měnit v různé fázi cyklu?
Takže s výsledky jsi spokojená? Mě právě dr.taky doporučovala vitamín D po tom potratu, hlavně přes zimu, tak ho taky beru. Mám ho sice i ve vitamínech co mám, ale je ho tam málo, tak jsem ještě ob den přidala zvlášť Déčko.
@clo1 Beru D denně 2500 jednotek už pár měsíců. Zvednu to na 3000, ať se dostanu přes tu 100,v této době se to hodí tak jako tak podpořit imunitu. Při tom odběru mi říkala, že se nejde předávkovat.
Dřív jsem taky četla, že to nejde změnit, ale ta lektorka STM to několikrát zmiňovala, že to zlepšit lze, tak nevím... Každopádně to tak musí být, když jsou ty hodnoty teď lepší. Jsem ráda, že to nekleslo skoro k nule, to jsem se bála.
@clo1 vstupim do diskuze..Me kdyz delali HP tak mi gynekolog rekl ze hormon AMH zbusobuje dozravani vajicek...takze si nejsem jista zda to presne znamena tu zasobu..🤔🤔🤔rekl mi ze ovarialni rezervu mam hodne vysokou a ten hormon AMH zpusobuje ze mi dozravaji vsechny vajicka napul a ani nedno neni schopne dozrat do stadia kdy je schopne oplozeni...mela sem ho naopak hodne vysoky..Takze si myslim ze u levandulky bude spis opacny problem...kdyz ovulace normalne probiha,a nizke AMH ji prave brani k tomu aby ji vajicko dozralo...Tudiz si myslim ze treba ovulace probiha ale s nedozralym vajickem a nebo praska prazdny folikul..Ale tot jen muj nazor z toho co jsem tady vypozorovala a ze sve zkusenosti s PCOS udajne...samozrejme se muzu plest a je to vsechno jinak..ovarialni rezerva samozrejme s vekem klesa...
@nagojka Zní to logicky. Bohužel jinak než IVF není šance zjistit, jestli ve folikulu vajíčko je nebo není...
@levandulka_fialova tak to kazdopadne...a proto se porad nasazuje clostyl..jenze clostyl nastartuje ovulace a tvori folikuly, ovsem jestli podporuje i dozravani vajicek to uz nevim...Chtelo by to neco,co ti proste zaruci hormolani rovnovahu...Beres toho dle me hrozne moc,ale nic z toho ti nepomuze k tomu dozravani vajicek..Delas vse proto aby si mela ovulaci coz ocividne mas temer pokazde...Ale bohuzel asi bez vajicka,protoze termin ovulace znamena prasknuti folikulu a ne uvolneni vajicka...dost sem si o tom nacetla,nechci delat chytrou fakt ne...jsou to proste jen me vlastni osobni zkusenosti...tak se na me nezlob ze to takhle vsechno uprimne povidam...Ale jsou zenske ktere otehotni skoro v 50,takze dle me mas treba vajicek dost ale...ale to ja nemuzu soudit nejsem lekar,neznam tve vysetreni atd...budu drzet palce at to das vsechno brzo dohromady a zadari se🍀👍uz bych ti to z celeho srdce moc prala...Znova,opet,a porad budu prosazovat Fertilup👍👍👍ja na to proste nedam dopustit...
@nagojka Napsala jsi to přesně. Je to tak, jak píšeš. I dr. mi tehdy před rokem řekl, že klidně za rok nebo 2 můžu spontánně zaovulovat, že nízké AMH neznamená, že je to pasé, ovšem ve spojení se špatným spermiogram je to prostě komplikovanější. Teď už beru jen ten Gynex + vitamíny (kyselina listová, B6 a D), jinak nic.
@katmo22 @katmo22 jooo holka pco je pekna kokotina a preju pevny nervy! 🤦♀️ Zvyseny LH a zbytek v norme bude pco jak vysity a ty ted budes muset hledat sama proc... 🙈 Pocitujes na sobe nejaky priznaky pco? Mne vypadaly vlasy, rostou fousy a neovuluju. MS teda ac nepravidelnou ale mam. Ovulacni testy mam porad takovy.. 😂

@katmo22 tak to jsme se hezky sešly. To máš ovulaci asi dnes? Tuším 36hod po injekci nastává ovulace. 🙂
Tak hodně štěstí nám všem 🤣