Graf BT - prosím o radu ohledně ovulace
Krásné rano, měřím první měsíc takže budu ráda za názory a rady.
Měla jsem za to, že OVU byla 6.8. (asi dva dny předem pozitivni testy, hlen a trochu bolest bricha). 7.8. teplota vyletěla, následující den také a teď trochu spadla, ale stále se drží výš. Je to špatně nebo se ovu ještě může potvrdit toho 6.8. na základě dalších teplot? Moc děkuju ❤️
Měřím v ústech.

@clo1
@levandulka_fialova
Vsechny osmicky musi ven, tri sedmicky a jedna sestka. Po urazu patere se mi zacaly ty zuby vzadu uplne drolit a uz se na ne neda nic pridelat, tak musi ven. Budu tam davat implantaty kam bude potreba. 🙈
@nicoltom Osmičky jsem si nechala taky vytrhnout, neměly ani místo, ale vždy jen jednu a za měsíc další...
Ahoj ženy, manželovi nevyšel úplně dobrý spermiogram. Jaké máte zkušenosti s vitamíny pro dobrou tvorbu spermií? Ma nižší hodnoty množství a morfologie než by měl mít. Užívá selzink a folandrol, ale že by to nějak pomáhalo, to se říct nedá... A v kombinaci s mojí problémovou ovulací, je to na houby.
@katmo22 Změna je vidět nejdřív za 3 měsíce. Selzink je základ. Jaká vyšla pohyblivost?
@katmo22 ten můj užívá fertilan, taky to měl špatné, po 5 měsících jsem pak ale otěhotněla(i když to nedopadlo), bohužel ale nebyl na kontrolním spermiogramu, tak nevíme jestli vitamíny zabraly. Teď se snažíme 2.cyklus po revizi a říkali jsme si že tomu dáme tak ten půl rok, jinak by si zašel na další spermio.
Jinak morfologie se vitamínama zlepšit nedá, to pouze ta pohyblivost. A taky jsou prý dobré studené sprchy tam dolů 🤣
Dneska jsem zkoušela test a negativní. Jsem 27dc, takže ms dorazí každým dnem. Akorát mě od rána intenzivně bodá/píchá v pravém vaječníku. Už jsem se bála cysty, ale teď na večer to už ustalo, už to jen mírně pobolívá, tak nevím co to bylo.😕
@levandulka_fialova pohyblivost má dobrou. Špatný je množství a morfologie. Selzink žere už od listopadu, stejně tak i folandrol. Studenou sprchu prý užívá jen když mám ovulaci. A prý to není nic příjemného. :D
@clo1 celkový počet spermií byl 19 mil/ml a má být nad 45 mil/ml. Morfologie taky špatná, 2,5 a má být nad 4. Pohyblivost vyšla dobře 59%,má být nad 49%. Když jsem tam byla na kontrole byla jsem 14DC, folikul skoro před prasknutím. Manžel byl na odběru, ale i přes to jsme se měli druhý den ráno snazit. A z tohohle chabého pokusu je toto, viz foto. Nemůže to byl clostilbegytem? Injekci s ovetrile mi nedali, prý bylo pozdě a stejně měli lékárny výpadek. Nějak se mi tomu nechce věřit. Jsem 30 DC a za tři dny čekám MS.
@katmo22 Perfektní! To vypadá moc dobře! Clostylbegit to být nemůže! Držím pěsti.
@clo1
@levandulka_fialova tyjo holky nedělejte si prdel. Nevěřím tomu... Po předchozí zkušenosti, kdy jsem o to přišla v 7tydnu už ničemu nevěřím. Třeba to je jen biochemické, to jsem ještě neměla, tak nevím jak se to projevuje. Počkám ještě do začátku MŠ, udělám si ještě jeden test a uvidím. Mám pak nějak volat do CARu a oni mě zase nějak vyšetří? Nebo už mám jít jen k mojí gyndarce? A vyprdla jsem se tento cyklus na utrogestan, mám ho začít brat? Pomůžu něčemu? Jsem z toho nějaká nesvá. :D
@katmo22 Do CARu bych zavolala třeba za týden a Utrogestan bych nasadila (ale já jsem posera, preventivně a pro klid duše). A nebo do CARu zavolej hned a na ten Utrogestan se jich zeptej, že bys jej chtěla pro jistotu, určitě ti bez problémů napíší další balení.
@clo1 dobře, gyndarka mě stejně objedná až za několik týdnů, aby tam něco viděla. Utroš mi zachvilku dojde a v CARu jsou mi schopný dat recept.
Díky holky za rady. Budu se snažit zůstat v klidu a nepanikařit. 😃 Chcete nějak průběžně informovat nebo vás tím budu akorát provokovat? 🙂
@clo1
@katmo22 No tady si dovolím oponovat. Někdy o tom ten Utrogestan rozhoduje. Pokud prostě žluté tělísko nebude fungovat správně, bez Utrogestanu není šance. A to prostě předem nikdo neví... Takže za mě, když vím, že je velmi těžké přirozeně otěhotnět, je lepší eliminovat všechny možné negativní faktory.
@levandulka_fialova to ano, pokud je kràtká LF nebo při špinění může pomoci, ale pokud v tomhle není problém, tak je pak asi zbytečný. Proto jsem se ptala proč ho předtím brala. Jinak pokud se spojí špatná spermie se špatným vajíčkem, tak prostě těhotenství zamlkne a nepomůže tomu žádný utrogestan ani nic jiného
@clo1 To máš samozřejmě pravdu.
@clo1 díky za tipy, utros radši tedy brát budu. On mi úplně neublíží. 🙂 Nespinim, spíš je tu asi problém s udržením plodů. Sliznici jsem měla vždycky vysokou a v pohodě. Ale kvůli něčemu jsem zamlkle těhotenství měla, zřejmě se málo tvořil progesteron a na to ten utros pomáhá. No uvidíme, díky za rady holky. 🙂
@katmo22 já měla taky zamlklé a dr.mi řekla pravě, že se nejspíš spojila špatná spermie s vajíčkem nebo naopak. Prostě by mimčo nebylo zdravé, tak zamlklo, vzdalo to samo. Někdy se to stane. A utrogestan by tomu nepomohl. Určitě ti neublíží. Jen pokud s ním už začneš nech si napsat i další balení, protože se vysazuje až nejdřív ve 12.týdnu

@nicoltom 8? Najednou? Tvl 😱😱😱 Držím pěsti. Snad ten Metformin zabere.