icon

Graf BT - prosím o radu ohledně ovulace

9. srp 2020

Krásné rano, měřím první měsíc takže budu ráda za názory a rady.
Měla jsem za to, že OVU byla 6.8. (asi dva dny předem pozitivni testy, hlen a trochu bolest bricha). 7.8. teplota vyletěla, následující den také a teď trochu spadla, ale stále se drží výš. Je to špatně nebo se ovu ještě může potvrdit toho 6.8. na základě dalších teplot? Moc děkuju ❤️
Měřím v ústech.

Graf BT - prosím o radu ohledně ovulace
clo1
12. dub 2021

@levandulka_fialova aby si jednou nelitovala, že si to nezkusila. Stát se může cokoliv, ale proč hned myslet na to, že zůstaneš s dvěma dětma sama? Pokud vám to s chlapem klape, tak bych do toho šla. Chápu to dobře, že první není jeho???

levandulka_fialova
12. dub 2021

@clo1 Je jeho. Můžu litovat, to ano, ale klape to teď, zítra už nemusí. Vztahy jsou tak strašně složité a chlapi ještě víc 😂

clo1
12. dub 2021

@levandulka_fialova no já myslela, že to první má jiného tatínka, tak to už jste spolu dlouho. A pokud to klape i po letech, tak bych vůbec neměla myšlenky na to, že by to nemuselo dopadnout.

levandulka_fialova
12. dub 2021

@clo1 Tatínek stejný, ani tehdy nám to nešlo, ale to pomohl hned 1. měsíc Clostylbegit. I spermiogram byl stejně špatný.

clo1
12. dub 2021

@levandulka_fialova a jak staré dítko máš? Proč jste se tedy nesnažili o druhé dříve? Já myslela, že máš nového chlapa, proto chcete společné miminko

levandulka_fialova
12. dub 2021

@clo1 No jo proč, pozdě bych honit 😉

pajasala
13. dub 2021

Ahoj zlatíčka moje dnes jsem byla na kontrole a odberech zatím je vše v pořádku. Doufám že i vy se co nevidět dočkáte. Moc vám to přeji.

levandulka_fialova
13. dub 2021

@pajasala Úžasný!!! 🥰

gracelove
13. dub 2021

Ahoj, teď tady čtu ještě o DHEA, ale nevím, no 🙂 Nezkusila jste některá z vás? Myslím, že se o tom psalo i v nějaké diskuzi o nízkém AMH, ale nevím, zda to konkrétně někomu pomohlo k miminku. Akorát si vzpomínám, že by to možná mohlo nějak souviset. Byla mi tato hodnota jako všechny možné nabírána imunologem, kde jsem se léčila s něčím jiným. A bylo to teda DHEAS. A bylo zvýšené permanentně, každou kontrolu. A to jsem mívala cykly normální, 27-32 dnů. A během pár let je DHEAS v normě, tedy ze své původní hodnoty se snížilo...a taky mám kratší cykly. A samozřejmě i AMH, ale to klesá věkem. Tak si tady říkám, zda nezkusit.

gracelove
13. dub 2021

@levandulka_fialova zkusím vložit graf z mobilu, snad to půjde :/
Může právě taky zablokovat ovulaci, já teď vůbec nevím, zda k tomu u mne došlo nebo ne. Teploty skákaly a teď se nějak drží nahoře. Nicméně ovulační testy všechny negativní, ani výraznější druhá čárka tam teda nebyla za celý cyklus, což mívám. Tak teď babo raď :/
Jinak rovnátka pro dítko chválím, já je nosím teď v dospělosti, mám také ty průhledné, je to fajn, že to existuje - akorát drahé. Ale já si to rozložila do několika splátek a dá se 😉

clo1
13. dub 2021

@pajasala super zprávy. 🥰 jen tak dál. A kdy jdeš na screening?

pajasala
13. dub 2021

@clo1 moc děkuju. Jdu 28. 4

levandulka_fialova
13. dub 2021

@gracelove Já ta rovnátka pro sebe taky zvažuju 🙈, ale říkám si, že to už doklepu 😂
Mám taky krátké cykly, AMH před rokem 0,2 a teď 0,832. Vím, že se nemůže zlepšit, z toho jsem si vyvodila, že to závisí podle vaječníku, který je v tom cyklu aktivní 😂.
O DHEA jsem nic neslyšela....
Jinak ovulační testy nemusí zachytit ten vrchol, ale podle teploty by to fakt mělo jít poznat.

gracelove
13. dub 2021

@levandulka_fialova jo, já mám invisalign... Je teda pravda, že někdy mě štve, že je po každém vyndání musím teda umýt a po jídle vyčistit zuby a zas nandat 😁 Ale už budu snad na konci ortodontické léčby... hlavně to nebolí 🙂 Dá se zvyknout, syn bude mít jednou perfect smile jako v amerických filmech ;)
Jaj, zajímavé, mně taky AMH fluktuuje... Nejdřív 2,7 - to mi bylo o pár let míň, pak 1,27 za 3 roky. Pak za rok 1,8. Divné. Kolik mám teď po dalším roce se strašně bojím jít zjišťovat...
DHEA právě zkoušeli dát ženám s nízkým AMH a před stimulací na IVF, když minulé bylo neúspěšné a s málo vajíčky. A zaznamenali úspěch. Proto existuje pravděpodobnost, že prostě funguje i na přirozené početí 🙂 Ale vyzkoušeno nemám

gracelove
13. dub 2021

@levandulka_fialova jinak ten graf ten můj nynější cyklus je takovýto... Neměřila jsem teda od začátku. No a prostě mi appka ani neudělala tu čáru, která určuje ovulaci - což mi v minulých měsících ještě neudělala. Také jsem měla u teplot vždy nízké - pak vysoké. Tady to prostě kolísalo mezi tím 11.-18.dnem cyklu 😑 Tak mi to přijde prostě špatné...

levandulka_fialova
13. dub 2021

@gracelove Tak to si nastuduju o tom DHEA.

Teď teoretizuju, protože tam nejsou všechny teploty, ale mohla být ovulace okolo 8.DC, pak pomalý vzestup (taky mám), 6.DPO je vrchol po ovulaci, 16.DPO nidační pokles a pak zase vzestup, MS by měla přijít teď. Odpovídalo by to krátkým cyklům, které mám taky. Test jsi dnes nezkoušela?

gracelove
14. dub 2021

@levandulka_fialova mne to zaujalo s tím DHEA, ale je blbě k dostání teda. Navíc bych si teda u toho raději nechala kontrolovat hormony, aby to nějak nerozházelo :/

Popravdě tak brzo po MS dle mého ovulace nebyla, 36,5 - 36,6 mívám normální predovulační teploty, hlavně úplně tvrdý čípek tehdy, hlen žádný, ani jsem teda neměřila právě :/ Ale možné je asi úplně cokoli, tělo si s náma umí hrát... Test včera jak padlý sníh. Ovulační testy pořád dělám, mám jich strašně moc a prý by ukázaly i těhotenství, ale ta druhá čárka slábne už úplně do ztracena. K tomu normálně PMS, včera v celé své kráse, tak zřejmě ani na to drmek nepomohl :( Škoda. Tak čekám každým dnem, ale spíš doufám, že dorazí co nejpozději. Kdyby se tak povedlo drmkem prodloužit LF, to by bylo úžasné...

levandulka_fialova
14. dub 2021

@gracelove Však jo, bylo to jen hádání 😉.

Na LF beru tu B6 Pyridoxin. Ze začátku mi LF prodloužil na 13.-14. dní. Teď max 12...

gracelove
14. dub 2021

@levandulka_fialova člověk by se chytl už úplně všeho, jako třeba já ;)
Pyridoxin jsem brala několik měsíců předtím, s mou LF to bohužel ani nehlo. Tak pak už jedině u doktorky nějaký progesteron holt v tabletách, když žádný doplněk nezabírá, myslím Utrogestan dávají

clo1
14. dub 2021

@gracelove ovulace mohla být 16dc, ale je zvláštní ten graf, to je jen můj tip, tak kdo ví.
Já naštěstí s LF problém nemám. Mám ji 13dnů a 14den přichází ms.

gracelove
14. dub 2021

@clo1 také se spíš přikláním k tomu 16 DC. Bohužel to už nezjistím...
Snad to tedy příští cyklus brz drmku bude zase normální :/
Tak 13-14 dnů LF je krásné 😉

clo1
14. dub 2021

@gracelove a dnes jsi jaký DC?

levandulka_fialova
14. dub 2021

@gracelove Utrogestan mám v šuplíku 3 krabičky 😂, ale šetřím si ho, kdyby se zadařilo, tak ho hned preventivně nasadím.

gracelove
14. dub 2021

@clo1 dnes jsem 24.den cyklu, ale to je vzhledem k ovulaci, pokud byla 16.dc, málo, potřebuju alespoň 28 dní a to myslím do té doby dostanu... Ale modlím se 🙏

gracelove
14. dub 2021

@levandulka_fialova tak to je super - já ho budu muset nejdřív dostat od gynekoložky 🙂 Pokud mi ho teda dá 😊

clo1
14. dub 2021

@gracelove já jsem 22dc, akorát jsem teď nesledovala ovulaci. Ale cykly mám 27-29dnů. Tak ms někdy příští týden. LF by měla být minimálně 10dnů, ale čím delší tím lépe. Test budeš zkoušet před ms nebo až když bude zpoždění?

gracelove
15. dub 2021

@clo1 to je suprová délka cyklu 🙂 taková pěkně ukázková ;)
Testila jsem myslím včera nebo předevčírem, sněhobílo, já jsem na tu samotnou jednu čárku už tak alergická... že mě strašně demotivuje testovat dál. Ale chtěla bych aspoň ducha, i kdyby to odešlo s MS, věděla bych, že se naše dvě buňky setkaly a že to prostě jde a jednou to vyjde, jenže tohle vypadá, že se nikdy nepotkaly nebo jim něco bránilo ve splynutí 😑
Spíš včera mě nadchnul ovu test, stejně je potřebuju vypotřebovat, tak udělám každý den dva, dokud je všechny nevypotřebuji, už mají datum spotřeby. A testovací čárka byla silnější než u ostatních. Tak jsem se trochu těšila, že dnes bude čárka sílit a udělám i těhotenský test, ale prdlajs. Dnes ráno zas téměř neviditelná testovací na ovu testu, tak buďto to byl včera výkyv nebo chyba testu, těhotenství bohužel ne :/

clo1
15. dub 2021

@gracelove to je zbytečné testování, pokud děláš takhle brzy těhotenské testy, do toho ovulační i po ovulaci, tak se z toho akorát zblázníš a miminko nepříjde. Musíš se hodit do klidu. Zahodit testy a vytáhnout je až okolo termínu ms. Nebo max.1-2dny před. Já vždy otěhotněla, až když jsem se na to těhotenství přestala tak upínat.

gracelove
16. dub 2021

@clo1 nevím, zajímá mě, jak to vypadá po ovulaci, stejně mají expiraci. Netestovala a nehrotila to celkem dlouho, tak myslím, že tím to nebude :/ Teď spíš skrze ten drmek, jestli to něco rozhodilo nebo líp, upravilo. Byla bych šťastná i za prodloužení LF, dnes to vypadá na 26 den cyklu, pokud nedorazí ms a to by úspěch byl. 11 dní luteální fáze by pro mne osobně bylo fajn 🙂 Jinak dnes už vlastně mám termín MS + 3-4 dny, když to beru, že často mám 22-denní cykly. Takže drmek možná příště až po ovulaci, jestli to teda bylo tím a bude to fungovat ☺️ A to bych moc ráda teda, byla jsem z toho drmku dost nešťastná...

nicoltom
18. dub 2021

Ja sem byla ve stredu na te endokrinologii a vyfasovala sem Metformin na tri mesice tak uvidim, snad to helpne aspon v nemem. 🙈 Ve ctvrtek jdu k zubari a budou mi trhat osm zubu tak s metforminem zacnu az se mi huba da trosku do kupy. 😂🙈

Strana