icon

Graf BT - prosím o radu ohledně ovulace

9. srp 2020

Krásné rano, měřím první měsíc takže budu ráda za názory a rady.
Měla jsem za to, že OVU byla 6.8. (asi dva dny předem pozitivni testy, hlen a trochu bolest bricha). 7.8. teplota vyletěla, následující den také a teď trochu spadla, ale stále se drží výš. Je to špatně nebo se ovu ještě může potvrdit toho 6.8. na základě dalších teplot? Moc děkuju ❤️
Měřím v ústech.

Graf BT - prosím o radu ohledně ovulace
katmo22
7. dub 2021

@levandulka_fialova
@clo1
Když ono se to vždycky tváří jako ovulace a pak je z toho prd. Jako vždycky. Ani ovitrelle mi už nechtěli píchnout. Že je ovulace rozjetá a nemá to smysl... No uvidíme co z toho bude, tuším že velký prd! 😀

clo1
7. dub 2021

@katmo22 neměříš bt? To bys poznala jestli ovulace proběhla 🙂

levandulka_fialova
Autor odpověď smazal
levandulka_fialova
7. dub 2021

Kdo četl, beru příspěvek zpět 🙈, teď jsem dočetla, že tam měla překlep 😉

clo1
8. dub 2021

@levandulka_fialova o co šlo? Nestihla jsem to přečíst 😅

clo1
8. dub 2021

@katmo22 tak bud praskne a je z toho ovulace nebo nepraskne a roste dál a je z něj cysta. Doufám, že to máte pojištěno. 😉
Já jsem taky 16dc, takže ms někdy za 12-14 dnů, teď jsem to nehlídala a nevím kdy přesně byla. Snad už je po.

gracelove
8. dub 2021

Ahoj všem, začetla jsem se do vaší diskuze... To s těmi folikuly, jak tu psala myslím @levandulka_fialova - to byl můj případ. Bohužel. Vše se zdá ok, ale až teprve po odsátí folikulů přijde na lámání chleba a ukáže se, které folikuly jsou ok a které ne.
Jinak tento měsíc zkouším drmek, nezkoušela jste některá také? Máte nějaké zkušenosti? Děkuji 🌷

clo1
8. dub 2021

@gracelove já jsem drmek brala, ale už je to asi rok, možná víc a prodloužil mi o pár dní cyklus, takže jsem ho pak vysadila raději. Hned po vysazení se mi zase cyklus srovnal.

gracelove
8. dub 2021

@clo1 Já bych prodloužení cyklu moc ráda, co já bych za to dala... ale tedy ne tak, že mi zmizí ovulace a já ten cyklus sice budu mít delší, ale neplodný 🙂 Tak stále nevím, co dělat, zda teď vysadit a čekat, jestli ovulace bude nebo teda dobrat drmek...achjo, to mi byl čert dlužen....

nicoltom
8. dub 2021

@gracelove a co mas konkretne ty za problem? Ovulaci nemas nasledkem ceho?

levandulka_fialova
8. dub 2021

@clo1 O tom, kdy po pozitivním testu nastává ovulace.. Platí to, co máme nastudované 😂 24-48 hodin, výjimečně 12 hodin.

levandulka_fialova
8. dub 2021

@gracelove Já ho brala taky cca 4 měsíce a ovulace po něm probíhala (dle ovu testů i teploty), teď jsem 2 měsíce zkoušela Gynex a ovulace taky. Jiný účinek to u mě nemělo, nebo jsem si nevšimla. Vrátím se zase k drmku, nějak víc mi to vyhovuje.

levandulka_fialova
8. dub 2021

@gracelove My se teď doma dohodli, že bychom přece jen MOŽNÁ (já ještě přemýšlím) zkusili IVF, ale upřímně řečeno se mi nechce, co jsem si spočítala, dát 60000 za pokus, kdy ze mě vydolují 2 folikuly a v nich třeba nic nebo špatnou kvalitu....

clo1
8. dub 2021

@levandulka_fialova za pokus to stojí, pokud jsi ochotná do toho jít, tak bych ty peníze neřešila. Aspoň nebudeš později litovat, že jste to nezkusili. A třeba to zrovna vyjde 😉

clo1
8. dub 2021

@levandulka_fialova škoda, že jsi to smazala. Co tam bylo? Jsem zvědavka🤣🤣

clo1
8. dub 2021

@gracelove jak dlouhé máš cykly?

levandulka_fialova
8. dub 2021

@clo1 Tak tady to máš 😂 Je tam CHYBA, špatně označená správná odpověď a mě to nejdřív vyděsilo, že pokusy probíhaly vlastně pořád pozdě 😂😂😂

levandulka_fialova
8. dub 2021

@clo1 No musím to ještě promyslet. Mít a nemít 60000 je pro mě dost...

katmo22
9. dub 2021

@gracelove já brala drmek, cca 3 měsíce v kuse. Ze začátku mi srovnal cyklus a ovulovala jsem tak střídavě. Zkrátil mi cyklus, což je dobře, mám klasický cykly i 35 dní... Ale pak na mě drmek asi přestal působit. Takže teď si dávám od něj pauzu.

katmo22
9. dub 2021

@clo1 už 2 měsíc neměřim bt. Potřebuju pauzu od vstávání. :D

clo1
9. dub 2021

@levandulka_fialova co je pro tebe víc, mít a nemít 60000,- nebo mít a nemít miminko ???

nicoltom
10. dub 2021

@clo1 tak ona uz jedno dite ma, tak to neni tak nutne dulezity jako u bab ktery nemaji jeste zadny. 🤔

nicoltom
10. dub 2021

@clo1 jestli jsem teda nepopletla osoby zase... 😂🤭🙈

clo1
10. dub 2021

@nicoltom to sice jo, ale touha po dalším může být stejně silná jako touha po prvním.

levandulka_fialova
10. dub 2021

@clo1
@nicoltom Jo, jedno už mám. Je to těžký. Snažím se totiž hodně myslet na budoucnost, stát se může cokoli, a kdybych zůstala sama s 2 dětmi, tak mít takovou rezervu je fajn. Navíc na mateřské budu čerpat další peníze z úspor...

Dnes jsem 12.DPO, MS zatím nikde a test sněhobílý 😔

nicoltom
11. dub 2021

@clo1 samozrejme muze ale vetsinou neni, protoze penize hrajou velkou roli v dnesni dobe tak se vetsina ,,spokoji” s tim jednim a penize radsi usetri jinam. Ja to naprosto chapu.

nicoltom
11. dub 2021

@levandulka_fialova naprosto chapu a clovek ma byt pripraven na vsechno... V klidu, ja dostala MS pro zmenu 24dc a od 21dc spinim takze furt dokola. 😂

gracelove
11. dub 2021

@nicoltom ovulace aspoň dle teploty a sílících ovulačních testů do té doby byla vždy. Až teď s tím drmkem buďto hodně pozdě nebo nebyla vůbec, teploty jsou hodně divné...

gracelove
11. dub 2021

@levandulka_fialova tak super, že drmek fungoval ;) jinak IVF zkuste, ale asi bych si nejdřív zjistila, kde jaké používají třeba dávky hormonů, aby bylo co nejvíc vajíček... myslím, že mně nedali to nejlepší, možná to jen zkusili. A jistě se jim více vyplatí, když žena musí proces opakovat a platit, že ano. Když bude hodně vajíček a zmrazených emryí, výdělečně to přijde hůř... Aspoň tak to na mne působilo tam, kde jsem byla

levandulka_fialova
11. dub 2021

Dnes 1.DC.

@clo1 Ta touha je silná, i když cítím, že to hrotím hlavně kvůli věku, jakoby mi ujížděl vlak. Ale taky jsem si prošla už i špatnými životními chvílemi, a proto se ve mně bije i ten pocit, abych zabezpečila to jedno, co už mám. Jenom rovnátka budou minimálně za 30, nechci pro něj drátky, ale ty neviditelný a to bude za 50 😂

@nicoltom Tak nějak, jak jsi to napsala, že se spokojím s jedním. Vím, že když se to nepovede, určitě to obrečím i za pár let, ale nebudu se kvůli tomu hroutit.

Mně pomáhá si o tom tady jen tak pokecat, postěžovat si, podpořit, vyslechnout si i pohledy ostatních, takže jsem za to ráda, že každá vyjádříme svůj pohled na věc kolikrát to pomůže získat nadhled 😉

@gracelove Měla jsem od dnešního dne v plánu začít znovu s drmkem, ale dozvěděla jsem se, že u některých může drmek ovulaci zablokovat, možná se to stalo i u tebe. Vím, že mně to udělal kontryhel. U toho drmku si už jistá nejsem, už se v těch svých cyklech ztrácím, a tak tento měsíc nebudu brát nic kromě kyseliny listové a B6. Jestli chceš, ukaž nám svůj graf.

Strana