icon

Graf BT - prosím o radu ohledně ovulace

9. srp 2020

Krásné rano, měřím první měsíc takže budu ráda za názory a rady.
Měla jsem za to, že OVU byla 6.8. (asi dva dny předem pozitivni testy, hlen a trochu bolest bricha). 7.8. teplota vyletěla, následující den také a teď trochu spadla, ale stále se drží výš. Je to špatně nebo se ovu ještě může potvrdit toho 6.8. na základě dalších teplot? Moc děkuju ❤️
Měřím v ústech.

Graf BT - prosím o radu ohledně ovulace
levandulka_fialova
18. dub 2021

@nicoltom 8? Najednou? Tvl 😱😱😱 Držím pěsti. Snad ten Metformin zabere.

clo1
18. dub 2021

@nicoltom cooo? 8 zubů, proč? 😯

nicoltom
18. dub 2021

@clo1
@levandulka_fialova
Vsechny osmicky musi ven, tri sedmicky a jedna sestka. Po urazu patere se mi zacaly ty zuby vzadu uplne drolit a uz se na ne neda nic pridelat, tak musi ven. Budu tam davat implantaty kam bude potreba. 🙈

clo1
18. dub 2021

@nicoltom a to budou trhat vše najednou? Teda to by byl pro mě horor.

levandulka_fialova
18. dub 2021

@nicoltom Osmičky jsem si nechala taky vytrhnout, neměly ani místo, ale vždy jen jednu a za měsíc další...

katmo22
19. dub 2021

Ahoj ženy, manželovi nevyšel úplně dobrý spermiogram. Jaké máte zkušenosti s vitamíny pro dobrou tvorbu spermií? Ma nižší hodnoty množství a morfologie než by měl mít. Užívá selzink a folandrol, ale že by to nějak pomáhalo, to se říct nedá... A v kombinaci s mojí problémovou ovulací, je to na houby.

levandulka_fialova
19. dub 2021

@katmo22 Změna je vidět nejdřív za 3 měsíce. Selzink je základ. Jaká vyšla pohyblivost?

clo1
19. dub 2021

@katmo22 ten můj užívá fertilan, taky to měl špatné, po 5 měsících jsem pak ale otěhotněla(i když to nedopadlo), bohužel ale nebyl na kontrolním spermiogramu, tak nevíme jestli vitamíny zabraly. Teď se snažíme 2.cyklus po revizi a říkali jsme si že tomu dáme tak ten půl rok, jinak by si zašel na další spermio.
Jinak morfologie se vitamínama zlepšit nedá, to pouze ta pohyblivost. A taky jsou prý dobré studené sprchy tam dolů 🤣

clo1
19. dub 2021

Dneska jsem zkoušela test a negativní. Jsem 27dc, takže ms dorazí každým dnem. Akorát mě od rána intenzivně bodá/píchá v pravém vaječníku. Už jsem se bála cysty, ale teď na večer to už ustalo, už to jen mírně pobolívá, tak nevím co to bylo.😕

katmo22
19. dub 2021

@levandulka_fialova pohyblivost má dobrou. Špatný je množství a morfologie. Selzink žere už od listopadu, stejně tak i folandrol. Studenou sprchu prý užívá jen když mám ovulaci. A prý to není nic příjemného. :D

clo1
19. dub 2021

@katmo22 jaké má množství a kolik tu morfologii???Pokud jsou pohyblivé, tak to nemusí být úplně špatný výsledek. U nás zas byla špatná pohyblivost, ale množství a morfologie byla v pořádku

nicoltom
20. dub 2021

@clo1 ja mam takovou paniku ze zubare, ze vickrat bych na to trhani nesla, tak mi to udela naraz. 😂🙈

levandulka_fialova
21. dub 2021

Ach jo holky, jeden dnešní dotaz ve vedlejší skupince... Ze mě vydolují stěží 2 folikuly. To je na 2 věci...

katmo22
22. dub 2021

@clo1 celkový počet spermií byl 19 mil/ml a má být nad 45 mil/ml. Morfologie taky špatná, 2,5 a má být nad 4. Pohyblivost vyšla dobře 59%,má být nad 49%. Když jsem tam byla na kontrole byla jsem 14DC, folikul skoro před prasknutím. Manžel byl na odběru, ale i přes to jsme se měli druhý den ráno snazit. A z tohohle chabého pokusu je toto, viz foto. Nemůže to byl clostilbegytem? Injekci s ovetrile mi nedali, prý bylo pozdě a stejně měli lékárny výpadek. Nějak se mi tomu nechce věřit. Jsem 30 DC a za tři dny čekám MS.

clo1
22. dub 2021

@katmo22 gratulace 😀😀😀 jsi těhotná.
Nee z clostibegytu to fakt být nemůže 😅😅

Já čekám ms už každým dnem, ale myslím, že dorazí, už ji cítím, že je za dveřma 🙈🙉
Test jsem dělala v pondělí a byl negativní. Teď už žádný nemám, tak čekám.

levandulka_fialova
22. dub 2021

@katmo22 Perfektní! To vypadá moc dobře! Clostylbegit to být nemůže! Držím pěsti.

katmo22
22. dub 2021

@clo1
@levandulka_fialova tyjo holky nedělejte si prdel. Nevěřím tomu... Po předchozí zkušenosti, kdy jsem o to přišla v 7tydnu už ničemu nevěřím. Třeba to je jen biochemické, to jsem ještě neměla, tak nevím jak se to projevuje. Počkám ještě do začátku MŠ, udělám si ještě jeden test a uvidím. Mám pak nějak volat do CARu a oni mě zase nějak vyšetří? Nebo už mám jít jen k mojí gyndarce? A vyprdla jsem se tento cyklus na utrogestan, mám ho začít brat? Pomůžu něčemu? Jsem z toho nějaká nesvá. :D

clo1
22. dub 2021

@katmo22 klidně můžeš jít už ke své doktorce. Počkej až budeš mít pár dnů zpoždění a objednej se. Já tě chápu, po potratu už spíše převládá strach než radost. Ale jsi těhotná. Žádné biochemko to nebude, bude to sílit 😊😊😊👍🏻

levandulka_fialova
22. dub 2021

@katmo22 Do CARu bych zavolala třeba za týden a Utrogestan bych nasadila (ale já jsem posera, preventivně a pro klid duše). A nebo do CARu zavolej hned a na ten Utrogestan se jich zeptej, že bys jej chtěla pro jistotu, určitě ti bez problémů napíší další balení.

katmo22
22. dub 2021

@clo1 dobře, gyndarka mě stejně objedná až za několik týdnů, aby tam něco viděla. Utroš mi zachvilku dojde a v CARu jsou mi schopný dat recept.

Díky holky za rady. Budu se snažit zůstat v klidu a nepanikařit. 😃 Chcete nějak průběžně informovat nebo vás tím budu akorát provokovat? 🙂

clo1
22. dub 2021

@katmo22 klidně informuj jak to probíhá dál. Mě tím určitě nebudeš provokovat 😀. Tak jestli jsi ten utroš brala, tak ho klidně zase nasaď.

katmo22
22. dub 2021

@clo1 jo brala jsem ho předminulý měsíc. Vždycky mi oddálil MS, tak teď jsem si říkala, že po ovulaci ho nebudu dávat že mi akorát posune zase cyklus. Tak ho začnu brát až od dnes. Třeba tím nějak pomůžu... 🙂

clo1
22. dub 2021

@katmo22 nebo si zavolej do caru a zeptej se jestli ho nasadit. Z jakého důvodu jsi ho předtím brala? Kvůli krátké LF?

katmo22
22. dub 2021

@clo1 na podporu případného těhotenství. Brala jsem ho pár dní po ovulaci cca 10 dní a pak čekala jestli přijde MS. A MS se mi vždy oddálila třeba i o týden. Ted jsem zkusila test jen co kdyby náhodou, jestli má cenu ten utros vůbec dobrat.

clo1
22. dub 2021

@katmo22 a otěhotněla jsi nakonec až bez něj 😀Jestli nemáš žádný problém a brala jsi ho jen tak, tak je možná i zbytečné ho nasazovat, ale to je na tobě. Určitě neublíží. Ale jestli se mimčo udrží nebo neudrží, stejně nerozhoduje utrogestan. Držím palce, ať je vše ok

levandulka_fialova
22. dub 2021

@clo1
@katmo22 No tady si dovolím oponovat. Někdy o tom ten Utrogestan rozhoduje. Pokud prostě žluté tělísko nebude fungovat správně, bez Utrogestanu není šance. A to prostě předem nikdo neví... Takže za mě, když vím, že je velmi těžké přirozeně otěhotnět, je lepší eliminovat všechny možné negativní faktory.

clo1
22. dub 2021

@levandulka_fialova to ano, pokud je kràtká LF nebo při špinění může pomoci, ale pokud v tomhle není problém, tak je pak asi zbytečný. Proto jsem se ptala proč ho předtím brala. Jinak pokud se spojí špatná spermie se špatným vajíčkem, tak prostě těhotenství zamlkne a nepomůže tomu žádný utrogestan ani nic jiného

levandulka_fialova
22. dub 2021

@clo1 To máš samozřejmě pravdu.

katmo22
22. dub 2021

@clo1 díky za tipy, utros radši tedy brát budu. On mi úplně neublíží. 🙂 Nespinim, spíš je tu asi problém s udržením plodů. Sliznici jsem měla vždycky vysokou a v pohodě. Ale kvůli něčemu jsem zamlkle těhotenství měla, zřejmě se málo tvořil progesteron a na to ten utros pomáhá. No uvidíme, díky za rady holky. 🙂

clo1
22. dub 2021

@katmo22 já měla taky zamlklé a dr.mi řekla pravě, že se nejspíš spojila špatná spermie s vajíčkem nebo naopak. Prostě by mimčo nebylo zdravé, tak zamlklo, vzdalo to samo. Někdy se to stane. A utrogestan by tomu nepomohl. Určitě ti neublíží. Jen pokud s ním už začneš nech si napsat i další balení, protože se vysazuje až nejdřív ve 12.týdnu

Strana