icon

Grafy BT. Vložte své taky

ljd
11. črc 2007

Zakládám toto téma, aby si sem snažilky vložily své grafy...vím, že už jedno podobné téma existuje, ale kočky asi nepochopily o co tam přesně jde.
Proto vás všechny MOOOOC PROSÍM aby jste sem vkládáli POUZE své grafy pro zajímavost 😉 🙂
A ještě jedna poznámka: GRAFY SE V ODKAZECH KTERÉ SEM DÁTE SAMI AKTUALIZUJÍ A PROTO JE SEM U6 NEMUSÍTE VKLÁDAT ZNOVU !!!
Jedna snažilka = jeden odkaz ( v přadě dvou programů i dva odkazy)

Diskuse prosím rozvíjejte na: Měření bázální teploty od Len nebo na Snažilky - grafy od Lauritky

Moc vám všem předem děkuji
🙂 😉

janickazabicka
21. srp 2019

@meliname 😁😁😁 v pohodě to se stane 😁 to jsou ty mobily 😁😉

petula.bir
22. srp 2019

Ahojky, tak ovulace určitě ještě opravdu nebyla dnes 36.2 😳 ale možná to bylo, ze jsem spala odkrytá a byla mi zima.
@meliname
Ahoj, já spinim i dneska - víc než včera. Udělám ovulační testy. Tohle spineni jsem neměla nikdy - akorát když jsem byla těhotná ☺️
Ale u tebe to vypadla na výtězný graf 😂🥰

@hermij
Ahoj, já mě měřila pouze 2 mesice - po prvé v roce 2008 - a rovnou jsem v tom cyklu otěhotněla 😂 a pak až teď respektivě začala jsem par dnů přes menstruaci. A máš pravdu, ovulace u mě ještě nebyla 🙈
Dnes udělám schválně test, když jsem je včera koupila 😂

meliname
22. srp 2019

@petula.bir no kéž bys měla pravdu. Ale dnes mi trošku začala klesat teplota z 36,9 na 36,8 😥 a zítra určitě budu špinit, dnes jen takový slabý béžový nadech 😥 a to bych MS měla mít tak za 6 dnů! Chjo a navíc mě hrozně bolí bedra, snad se ještě ke všemu někde neprochladla 🙈🙈

petula.bir
22. srp 2019

Doufám, ze to sem nedám 1000x 😂 když den to nějak seká

petula.bir
22. srp 2019

@meliname
Já měla 36.8 a byla jsem těhotná 🥰
Nechápu, nikdy jsem nešpinila během plodných dnů 😔
Já mám pořad negativní 😔
Ale udělala jsem si ze srandy těhotenský a je tam nebo není - zase falešný 😂 ale už i max? 😂😂😂

petula.bir
22. srp 2019
meliname
22. srp 2019

@petula.bir já jsem dříve taky nešpinila během plodných dnů, ale poslední 2 cykly, co beru drmek, tak ano 😏 a nemohla jsi mít ovulaci dříve? A třeba to je teď uhnizďovani?

petula.bir
22. srp 2019
hermij
22. srp 2019

@meliname Peťa není po ovulaci a neuhnizďuje, tečka 😅😂🙈 Zbytečně nepanikařit a nemást. Jak ten drmek bereš? Měl by se užívat až po ovulaci. Pak špinit nebudeš...

@petula.bir Kde a jak a čím měříš, prosim tě? (Snad jsem se už neptala... 🙄 ) Pokud znovu s měřením začínáš (po těch letech), tak můžou být teploty zcela jiné. Jsou závislé i od dutiny, kde se měří.

meliname
22. srp 2019

@hermij no brala jsem ji od 5dc, někde jsem to četla. I když teď když nad tím přemýšlím, tak by bylo asi lepší ho brát az v druhé fázi.😏 Co už no. Tak asi příští cyklus 😞 pokud to bude bez očekávaného výsledku.

hermij
22. srp 2019

@meliname Není to pohroma, ale mohlo se stát, že je to právě tím drmkem. On podporuje funkci progesteronu, která převládá až po ovulaci. Mohlo se stát, že ovulaci dokonce trochu posunul na později v cyklu. Anebo vše proběhlo, jako jindy ;) Hodně zdaru 🙂

petula.bir
22. srp 2019

@hermij
Merim se každý den stejným teploměrem v 6.00-6.30 vaginálně

petula.bir
22. srp 2019

@hermij
Asi zítra dojdu koupit nový, taky se mi ta teplota nějak nezdá 😩

meliname
22. srp 2019

@hermij děkuji a hlavě i za užitečné informace 😊 ovulaci bych měla mít dle Dr v pořádku, takže podpora progesteronu a hlavně žlutého tělíska by byla pro mě žádoucí. Tak snad jsem si to nepokazila 🙈🙈

meliname
22. srp 2019

@hermij a to dávkování po ovulaci stačí 1tableta nebo je lepší 2?

hermij
22. srp 2019

@meliname Já znám drmek v čaji... v tabletách bych následovala doporučené dávkování na obalu, přece jenom výrobce ví nejlépe, jaké množství bylinky do tablet dal.

@petula.bir A jaký máš typ/značku? Přímo bazální digitál nebo obyčejný? Někdy stačí jen vyměnit baterii, měla by se měnit ihned po zakoupení (nevíš, jak dlouho ležel skladem) a pak vždy po roce. Nicméně tento cyklus by bylo lepší doměřit stejným... jiný teploměr by v křivce nadělal paseku. K technice měření - měří se cca. 2-3 minuty. Většina bazálních teploměrů třeba zapípá po 40 vteřinách, ale pak dál měří. Jiné ne. Takže tam se doporučuje "předehřát", tj. zasunout, vyčkat 1-1,5min a až pak zapnout. Ale neboj, ona ta ovulace dříve či později dorazí. Pokud je chuť, tak se hezky snažte, kdy to je možné, abyste nepromarnili plodné období před ovulací ;)

petula.bir
23. srp 2019

Ahojky holky, tak já tento mesic asi ovulaci ani neměla. Ovulační test úplně slabý, nejsilnější tam byla čárka včera a dneska teplota 36.2 - což asi vzhledem k teploměru neberu jako relevantní 😂😂😂
@hermij
Ahojky, mám thermoval a děkuji za radu jak poradně měřit 🥰 tak tento měsíc doklepu, v září svatba a pak už to půjde jedna radost 😂 miminko čeká na tu svatbu jak jsem říkala - miminko až po svatbě 😂😂😂🥰

hermij
23. srp 2019

@petula.bir Ono dorazilo nějaké krvácení, že hážeš flintu do žita? Ovulace nemusí přijít 14.DC. Ani 17.DC. Ani 20.DC, ale klidně 60.DC. Dva týdny po ovulaci dorazí menstruace. jak "ovulaci ani neměla"? Vždyť ona teprve holka dorazí. Nejsme roboti, abychom měly 28denní cykly s ovulací 14. DC. To opisují učebnice gynekologie již od roku XX... přitom existuje studie někdy z roku 1936 (kolem tohoto roku, musela bych dohledat), která tohle vyvrací. A oni troubové to furt opisují po staru. Novější studie prokázaly, že jen 30% žen má takové cykly. Zbytek je má kratší či delší. Takže klid 🙂 A pokud teď bude svatba, tak to je situace, při které se může stát kdeco. Stresy mohou ovulaci přiblížit, cyklus zkrátit, anebo natáhnout, ovulaci oddálit... stres je mocný pán.

janickazabicka
23. srp 2019

Ahojky holky jdu se také pochlubit. Dnes 9dpo a na Maxovi nikdy nic a dnes 🙏🙏🙏👶🍀 to už prostě nemůže být falešné 🍀💖

hermij
23. srp 2019

@janickazabicka 9.DPO nemůže být spolehlivě pozitivní. Přeju Ti to, moooooc, ale vydrž. Nejdříve 12.DPO může být již spolehlivě pozitivní test.

meliname
23. srp 2019

Tak já mám dnes od rána hnědé špinění a teď dokonce i jednorázově čerstvá jasně červená krev 😢 i když je teplota ještě nahoře, očekávám nejpozději do 5 dnů MS 😢 ach jooo, proč někomu to jde tak snadno a druhý musí tvořit pomalu projekt na to, aby se zadařilo

hermij
23. srp 2019

@meliname 😢😢 A míváš to takhle běžně? Mohlo by jít ještě o uhnizďování... ve chvíli, kdy se z toho špinění už stane červená, tak je to nástup MS (kdyby pokračovalo) a jsi teprve 9.DPO, to je malučko. Sleduješ se první cyklus nebo už dýl? Jak míváš dlouhou luteální (poovulační) fázi? Počítá se od prvního dne teplotního vzestupu do posledního dne před MS. Kdybys to takto mívala běžně, tak se můžete s Dr. pobavit o nasazení gestagenů (např. Utrogestan, Gynprodyl). Podpoří uhnízděný zárodek. Pokud je toto první cyklus, tak bych odsledovala ještě další.

meliname
23. srp 2019

@hermij právě, že tak to mám už dýl, tedy tak brzy už asi 3. cyklus, ale Dr říkala, že se tím nemám stresovat, že někdo to tak má. Pokud nemám problém s nepravidelností MS (což nemám) Že Hormonální profil by mi udělala až v prosinci. Proto jsem chtěla zkusit ten Drmek, jestli mi to zamezí špinění. Obavam se špatne funkce žlutého tělíska 😞Jinak luteální fázi mám 13 dní. MS 24-25 dnů Od ledna si měřím BT. Měla jsem špinění i jen 2 dny před MS. Ale většinou 3,4... teď dokonce 5 dnů!! 😞 Nevím jestli za to nemohl i ten drmek, že jsem ho oba cykly brala od 5DC a ne až po ovulaci🙈

petula.bir
25. srp 2019

Ahojky holky, jak jste na tom? Já ani nevím, teď jsme s přítelem měli víkend bez děti a bylo to fajn jen už nám chybí 😂🙈 cca týden mě strašně pálí žáha. Naštěstí pomůže vždy mléko.

@meliname
Ahojky, jak jsi na tom? 🙂

@hermij
Ahojky, přesně tak 🙂 Jen jsem byla trosku smutná z těch ovulacnich testů. Už je nebudu kupovat, budu měřit a to stačí. Teploměr mi přijde nejspis v pondělí, nikde v žádné lékárně nemají. Pouze na objednání 😳

meliname
27. srp 2019

@petula.bir já myslím, že zítra nebo nejpozději MS dorazí. Sice špinění pořád je, ale v daleko menší míře než dřív. Každopádně, si zajdu k Dr ať mi na to něco dá. Snad to pomůže.

petula.bir
27. srp 2019

@meliname
Ahoj, já včera měla pozitivní ovulační test 😂 tak mě se to posunulo 🙈
Proč myslíš, ze ms dorazí? Teplota klesla?
Mě se drží 36.3 dneska včera 36.4 tak myslím, ze dnes to vypukne 😂😂😂😂

petula.bir
27. srp 2019

Jinak holky rada 🤔
Dnes jsem 20DC mohu to brát ještě jako pozitivni? Děkuji

kocila
27. srp 2019

@petula.bir pozitivni je pouze 19DC (20DC uz ne), dnes nebo zitra ovulace, takze se snazte

petula.bir
27. srp 2019

@kocila
Ahoj, jasný 😂💪🏻 Včera právě nic nebylo protože přítel měl migrénu 😂🙈 a mě přišlo hnusné prostě teď musíme mám ovulaci 😂

kocila
27. srp 2019

@petula.bir v klidu dneska nebo zitra je taky dobre...holt nejsme roboti,takze nekdy se nezadari,kdyz potrebujeme...drzim palce

Strana