Gynekologická prohlídka a sex. Je vhodné ho mít před prohlídkou?
Ahoj. Jsem objednaná na preventivní prohlídku ke své gynekoložce. Už víc jak rok jsem tam nebyla. Má pořád plno a je těžké u ní sehnat volné místo. A zrovna na termín prohlídky mi vycházejí plodné dny. Ovulační testy sílí a my se snažíme o miminko.
A tak se ptám, zda-li je vhodné či nevhodné mít pohlavní styk den/dva před prohlídkou? A nebo mám prohlídku přesunout na jindy? Jenže na nový termín budu muset zase čekat hrozně dlouho...
Já to tedy neřeším, měla jsem i sex v době prohlídky a nikdo nikdy nic neřekl. A to jsme s doktorem už fakt kamarádi a řešíme hodně osobní věci a jsme k sobě naprosto otevření a nikdy neřekl ani a.... U druhého dítěte jsem musela otěhotnět v den prohlídky (sex den předtím), ta "cysta" 24mm byl folikul před prasknutím 😀
Ohledně cytologie se přiznávám, že to slyším prvně. Ale kdyby byl problém, myslím, že by mi to bylo řečeno.
@blondynka400 přesně, taky myslím že pokud by to mělo vadit tak by upozornili třeba při objednání se. Já chodím přes 5 let na krev že jsem hlídaná, a i když už dávno vím co a jak, stejně mě vždy upozorňují ať přijdu hlavně na lačno. Takže to samé by upozornili na gyndě pokud by byl sex takový problém si myslím. A fakt to čtu prvně až tady.
ahoj sperma z tebe určite neteče dva dny 🙂 to by tvuj pritel mel neskutečnou nálož .-) a hlavne s davkovačem...ale pravda že kdysi jsem si to taky zamenila se spermatem vzdy jsem nadavala, že to ze me dva dny teče a jeste to smrdi po rybine jako jeho sperma...ale ono to nebylo sperma pouze muj spodek reagoval na prival brutalne zasaditeho spermatu, ktery v e vagine i deloze narusuje prirozene ph...a telo pak reaguje tou nerovnovahou tim výtokem...upravilo se to vzdy do dvou dnu do normalu...ale sperma to fakt nebylo 🙂a nedelao se to pokazde...zalezi i na imunite obranyschopnosti vaginy atd....takže pokud ti ma delat pravidelnou rocni kontrolu z cipku tak se muze stat ze testy budou neprukazne zbytečné...bus to odloz nebo to neres..pokud tedy nemas neake zmeny na čipku ktere se musi hlidat atd
V tvém případě, kdy se už rok snažíte o dítě, bych to fakt neřešila. Já osobně sex před prohlídkou nemám, není mi příjemné, aby lékař věděl, že jsem zrovna před pár hodinami měla pohlavní styk 😁. Ale jak píšu, pokud bych se snažila rok a věděla bych jistě, že mám plodné dny, vůbec bych neřešila, co si myslí druhý. Když budou výsledky kvůli tomu zkreslené, přijdeš ještě jednou. Nic horšího se nemůže stát 😉. Nemůžeme přeci pořád žít s pocitem, co si o tom pomyslí ti další..
Tak tohle jsem nikdy neřešila a ani mě o tom žádný gynekolog nepoučil. Kdyby to pro něj bylo důležité, tak by mi nejspíš sdělili. Já se neomezuji 🙂
Pokud jsi mela sex behem prohlidky,tak se nedivim,ze mu to nevadilo 😀😀😀😀
Tak jsem se rozhodla - poslední snažení bude dva dny před prohlídkou 😎 A pak až po.
S těmi nepravidelnými cykly mě to ale štve. Kdoví, kdy bude zase další 🤯 Ale třeba se mi ovulace ještě posune. Testy sice začínají sílit, ale předminule jsem měla silnější testy asi 10 dní v řadě než proběhla ovulace.... Testy používám digitální - když se zmiňuji, že testy sílí, tak tím mám na mysli, že digitální testy ukazují “vysokou pravděpodobnost” 🙂
@astyna88 😅😅 teď koukám, jak jsem to blbě napsala a že se to dalo vyložit úplně jinak 😀 😀 Tak takto to opravdu nebylo. Stihla jsem to ráno doma 😀
@astyna88 však ok, tvůj názor ale nevím proč označuješ jen mě, když podobný názor tu má lidí víc. Nevim co na fanatického na tom souložit kdy chci proboha. Jak jsem psala už víckrát, nikdy s tím žádný doktor problém neměl, ldyby to vadilo tak moc jak tu někteří píší, určitě bych na to byla upozorněna.
Jo a ohledně kojení bys mě asi nepřežila 😂
To jsem se zas zasmála :D Pokud byste měla sex hodinu před vyšetřením - to jsem si první myslela podle nadpisu problému, tak by to bylo dost blbé, ale pokud jste měla sex noc předtím, tak na děložním čípku - vstupu do dělohy - už žádné spermie z předchozího večerního sexu nebudou - ty schopné jsou právě ve vaječnících a oplodňují/čekají na vajíčko a ty neschopné se smísili s vaším přirozeným výtokem, který opouští dělohu po celý váš život...
@terezka345 Nemas pravdu. Ted jsem videla prednasku z Karlovy univerzity, a vyucujici hovoril o tom, ze po dobu az 6 dni se spermie dostavaji do pripadneho mista oplodneni postupne - urcite se tam nenavali vsechny najednou. Kdyz se tam nektera dostane a vajicko tam neni, okamzite zanika, a jeji misto nahrazuji dalsi, atd atd atd. Nektere jsou rychleji a nektere pomalejsi, takze pokud se tam postupne dostavaji az 6 dni, urcite nektere z nich treba po 12hod od styku muzou jeste byt na a v cipku 😉

já teda jednou od mě bývalé gynekoložky dostala vynadáno, že minimálně den před prohlídkou bych sex mit nemela. Kvuli cytologii. Takže asi ano, pokud je sex bez ochrany poznat to jde. Od teď už si na to dávám bacha.