INOFOLIC. Braly jste před otěhotněním?

klonkytka
6. srp 2019

Ahojte holky, beru Infolic rozpustné sášky dvakrát denně. Ale teď si nějak uvědomuju, že se to začíná jaksi prodražovat. Tudíš se ptám, pomohly některé z vás tyto vítamíny. Ano vím,že to otěhotnění neovlivní,tak mi to tu psát nemusíte. Vím, že to je jen doplněk stravy, ale někdo říkal, že to pak pomohlo při udržení plodu? co je na tom pravdy? je nějaká levnější varianta? už mi to příjde docela dost vyhazovat pomalu 900kč za měsíc. Zatím těhotná nejsem, tak nevím, zda to je k němu 😀 přítel bere Folandrol a ten se bere 1X denně, tam bych cenu neřešila. Možná mi tu některá z vás napíše, že to je jen reklamní tah a předražené vítaminy, proto se ptám, zda ano či ne? Děkujiii

pe_tu_ss_ka
6. srp 2019

@klonkytka já jsem je jeden čas brala.. A myslím, že to nijak nepomohlo.. Brala jsem pak čistě jen vitamíny, kde ta kyselina listová byla taky.. 🙂 mě spíš pomohlo uklidnit hlavu.. 🙂

ange_de_la_morte
6. srp 2019

Já brala 5 měsíců když jsme se snažili o miminko - neměla jsem pocit že to pomáhá, vysadila jsem a zkoušela Gynex ( 4 měsíce), nakonec jsme to s dr. řešili jinak ( můj problém byly extrémně dlouhé a anovulační cykly) .... asi 15 pytlíků mi zůstalo a ty jsem dobrala na začátku těhotenství když se to konečně podařilo

sudylichozrout
6. srp 2019

@klonkytka prijde mi to jako blbina. Poceti ditete nezavisi na tom, zda do sebe budes cpat predrazene vitaminy a jine doplnky stravy. Spis reste s partnerem pricinu nezdaru v CAR.

klonkytka
autor
6. srp 2019

@sudylichozrout to vím taky, že mi vítaminy nepomůžou, beru to doplněk stravy. Spíš mě zajímá pak když žena otěhotní, zda je to k něčemu dobré, doplňovat preventivně tyhle vítaminy. Na Car máme spoustu času myslím :D

hermij
6. srp 2019

Klidně zkus i nějaké levnější. Fertiprona, Superfolin apod. Anebo se na doplňky vyprdni a měj pořádně pestrou stravu, takovou, kde do sebe dostaneš dostatek listovky, vitaminů B, hořčíku, atd atd... a kyselinu listovou v doplňcích zařadíš ihned po pozitivním testu 🙂 Pro početí je superdůležité, abys byla zdravá, měla zdravý cyklus a zdravá vajíčka. K tomu jsou tyto doplňky určené, protože málokdo si hlídá stravování. Není tedy důležité mít drahé doplňky, ale získat živiny pro své tělo, aby dobře fungovalo. Teď se mi to nechce hledat, ale Inofolic je jen kyselina listová, ne? Jako methylfolát. To seženeš i v lacinějších doplňcích. Máš zjištěnou mutaci MTHFR? Pokud ne, tak ho už nekupuj ;)

klonkytka
autor
6. srp 2019

@ange_de_la_morte díky za názor. Já už beru dva měsíce a říkám si asi přejdu na něco levnějšího. Nevím no

janulitko
6. srp 2019

@klonkytka Ja jsem Inofolic brala pred prvnim tehotenstvim, doporucila mi to doktorka na upraveni cyklu, otehotnela jsem cca za 4 mesice, takze spokojenost. Ale pila jsem jen 1 sacek denne, jinak bych si to ani nemohla dovolit... ted podruhe jsem otehotnela i bez Inofolicu opet po 4 mesicich, takze nedokazu rict, jestli to predtim melo nejaky vliv 🙂 tenkrat jsem si o tom hledala ruzne zkusenosti a reakce byly casto pozitivni, tak jsem do toho sla. Ale celou vecnost bych to taky nebrala.

klonkytka
autor
6. srp 2019

@hermij mám akorát od doktora udělané vyšetření hormonální profil, jinak je brzy na všechny ty ostatní testy. Vajíčka jsou asi zdravá, těžko říct, na prohlídky chodím pravidelně. Můj doktor to zatím nechce řešit, protože to řeším moc brzy, než ostatní. Napsa mi prášky na podporu ovulace, já si je nekoupila, stačilo si přečíst vedlejší učinky 😀 nechám to na přírodě, pokud se to nepovede do konce roku, asi to začneme řešit.

klonkytka
autor
6. srp 2019

@janulitko celou věčnost ne, spíš teď dva měsíce se nesnažíme, protože chci jet v září na dovolenou a uvidíme, až co na podzim...

kiki1912
6. srp 2019

@klonkytka já brala před yarilo a pak pregnafolin a teď sem se vrátila k yarilu abych malýmu dodávala omega 3 a DHA protože nejím ryby. Tak doporučuji spíš Ty vitamíny jako Pregnafolin který vyjde na měsíc na 159,-

klonkytka
autor
6. srp 2019

@kiki1912 děkuji. Ještě těhotná teda nejsem, spíš to chci zatím jako doplněk pro sebe. Taky rybi nejím, jen na Vánoce 🙂

kiki1912
6. srp 2019

@klonkytka já ani na Ty Vánoce ne. Tudíž sem se vrátila k tomu Yarilu. Sice u doktorky vyjde na nějakých 410 Kč na měsíc ale pořád lepší než se strachovat že nedodávám malému vše

a_netk_a
6. srp 2019

@klonkytka brala jsem na doporučení doktorky. Pila jsem 1 sáček denně cca od března a srpnu jsem zjistila, že jsem těhotná.

hermij
7. srp 2019

Tak mi to trošku přijde jako zbytečné haló :D Zklidnit, nestresovat a věřit svému tělu. Pokud Ti přijdou doplňky drahé, tak nekupovat ;) Pokud jste otevřeni početí teprve krátce, tak tady diskuze na Koníkovi můžou být extra stresující, když tu je hromada párů, kterým se dlouhodobě nedaří. Takže se hlavně uklidni a nepřejímej si toto k sobě. Jistě se zadaří hned po dovči ;)

mapet85
7. srp 2019

Mně ho vyloženě doporučila gynekoložka na upravení cyklu a na správnou ovulaci. Pila jsem ho asi 3 měsíce a otěhotněla. Těžko říct jestli bych otěhotněla i bez něj .... teď jsem ho začala zase pít, protože po vysazení antikoncepce první cyklu trval tak 45 dní, tak jsem zvědavá jestli se podaří těhotenství zase cca do 3 měsíců.

vineta
7. srp 2019

@klonkytka Inofolic se doporučuje kvůli inositolu, který má skvělý účinky v případě nerovnováhy cyklu, PCO, MS žen s nadváhou atp. Mně pomohl vrátit cyklus do normálu po potratu. Kromě těch dražších přípravků ho obsahuje i GS Mimi star forte, kde mešíční dávka vyjde na 400 (90 tablet, berou se 3 denně).

lvl16
7. srp 2019

S manželem jsme začali na miminku pracovat v létě 2018, v prosinci jsem začala brát Inofolic (já brala Combi, protože jsem buřt) a na začátku února 2019 jsem otěhotněla 🙂. Balení jsem dobrala (cca 3 týdny), ale pak jsem přešla na Femibion a od 2. trimestru zobu Yarilo Einstein. Zatím mimís prospívá ukázkově. Nevím, jestli jsem otěhotněla díky Inofolicu, ale musím říct, že něco dělá určitě, protože od doby, co jsem ho začala brát, jsem na sobě velmi zřetelně přesně poznala ovulaci i bez ovulačního testu 🙂.

mapet85
7. srp 2019

@lvl16 Musím souhlasit, také jsem na sobě od té doby vždycky poznala ovulaci 🙂

klonkytka
autor
7. srp 2019

@hermij děkuji, třeba to fakt vyjde na dovolené. Už na to nemyslím, jak jsme se přestali snažit, kvůli odjezdu na dovolenou.

hanulkaha
7. srp 2019

Ja pred obema tehu zobala pouze kys.listovou a po otehotneni ji brala jeste cca 3-4 mesice... Obe deti pocaty na poprve, ms jsem mela +- pravidelnou, mam vyraznou hypofunkci štítné zlazy a jsem veeelice kypra ceska zena...😉 Takze za me bych doporucila levnou kys.listovou, jestli mi k tehu pomohla nebo ne netusim, ale rozhodne jsem neminila davat stovky penez za nejake vyzivove doplnky "podporujici otehotneni"

klonkytka
autor
7. srp 2019

@hanulkaha já to neberu tak jako že hned po to budu těhotná, to se musí jiné věci ze jo 😆 ale spíš jako doplněk a pak k udržení plodu.

akmeja
7. srp 2019

@klonkytka já sem brala sáček denně a díky Inofolicu sem zjistila, že mám ovulaci (předtím sem ji neměla),manžel bral Folandrol 1denně (měl horší spermiogram) a díky tomu sem otěhotněla. Takže za mě určitě doporučuji,k otěhotnění pomohl i víc mým kamarádkám.

klonkytka
autor
7. srp 2019

@akmeja děkuji aspoň někomu pomohl 😊

verumon
7. srp 2019

Nepomáhá, alespoň nám tedy ne,brala jsem to necelý rok a manžel bral ten Folandrol...
Podle mě, opravdu vyhozené peníze. Jak píšou ostatní kyselina listová a hotovo ☺️

klonkytka
autor
7. srp 2019

@verumon a nebo nebrat nic a počkat 😆

lvl16
7. srp 2019

@klonkytka Kyselinu listovou ber určitě. Stojí pár korun a nadělá spoustu užitku. Pokud je alespoň nějaký způsob jak snížit riziko vývojových vad, tak nevidím důvod, proč ho nevyužít 🙂.

nikinu
8. srp 2019

Ahoj já brala cca půl roku před tehu nosifol 60tabl. a pak ještě do třetího měsíce tehu a malej je v pořádku 😊 (teď začínám 6mes.)

verumon
8. srp 2019

@klonkytka tak to určitě né, kyselina listová je dobrá věc,tu ti doporučí i lékař 😄

nazka
8. srp 2019

@klonkytka já jsem to brala, dvě balení. A určitě to pomohlo. Mám i zbytek na prodej, kdybys chtěla nějak levněji 😊 jinak já to pila určitě jeden denně a občas dva.. Abych za to těch 900,- za měsíc úplně nedávala..

klonkytka
autor
9. srp 2019

@verumon tohle mi ale doporučil můj lékař. Myslím si, že když už to beru 3 měsíce, tak ještě měsíc vydržím.