icon

Jak poznám, že rodím?

lucaaaaaaqa
9. srp 2017

Ahoooj chci se zeptat jak poznám ze rodim ? Proste hodně moc velke bolesti jako při menstruaci ? Hrozné se bojím ze to nepoznám i když to asi musím 🤔😁

Strana
z3
lucaaaaaaqa
autor
10. srp 2017

@jipe jsem na to zvědavá musím :D no tak to bejva

biedronka10
10. srp 2017

@jipe no me chvilku trvalo, nez jsem pochopila jak spravne dychat. Nahnala jsem si tlak do hlavy a zkolabovala, tak to bylo vesele. Mala mela zkalenou vodu a spatne ozvy. Ztratila jsem u porodu hodne krve, davali mi infuzi 2dny, ale i tak budu porod rada vzpominat

lucaaaaaaqa
autor
11. srp 2017

@biedronka10 pane Boze tak to je pěkný teda

blahova_andrea
11. srp 2017

@lucaaaaaaqa já mívala bolesti u ms taky velké. třeba dva dny jsem ani nešla do školy. dost pomohla antikoncepce. a po dětech už se to teda vydržet dá. člověk asi posunul práh bolesti 😀 občas dám jeden den ibalgin, ale spíš, že mě táhnou žíly v nohách než přímo na břicho a křeče. nevydržím stát ani chodit. jinak u prvního mi voda praskla, ale odtíkala tak pomaličku, že jsem to vlastně ani nepoznala a u druhé mi ji píchali. fakt je to nevyzpytatelné 😀

liliana2016
11. srp 2017

@lucaaaaaaqa : Hele, jak mívala taky dost bolestivý stavy při mensesu, kolabovala jsem... Počáteční kontrakce ale pro mě byly několikanásobně horší, abych byla upřímná. Byla jsem na 3cm otevřená a už to nedávala, epidural jsem původně nechtěla, ale v tu chvíli jsem brala jakékoli drogy. A zabral bezvadně, o kontrakcich jsem skoro nevěděla dokud jsem nebyla na 9cm. Stále jsem necítila nutkání na tlačení. To už mi dali do kapačky oxytocin a to teprve byla jízda. Myslela jsem, že umřu, protože ty kontrakce nepřestávaly a bylo to něco, co jsem si dřív fakt neuměla představit... S tou vodou. Myslím, že je lepší, když ji máš co nejdýl, přeci jen dokud tam je, bolesti nejsou až tak intenzivní. Mně ji píchali až když jsem byla na 8cm a pak už mi ani ten epidural moc nepomahal...
Možná to zní hrozně, ale já na porod hrozně ráda vzpomínám. Ale dělal to taky hodně personál, v nemocnici byli všichni, co kolem mě skákali, naprosto úžasní...
Tak hlavu vzhůru a neboj se toho.

Jo, ještě mě napadlo, často odchází těsně před porodem hlenova zátka. Mně odchazela po kouskach večer před porodem, kdy už jsme měla slabé kontrakce. Neboj, opravdu to poznáš. 🙂

lucaaaaaaqa
autor
11. srp 2017

@liliana2016 dekuju moc to doufám no podle toho co mi každý říká to zní jako nejhorší bolest na světě sem na to zvědavá protože jsem silena hysterka na bolest hi hi :p

lucaaaaaaqa
autor
11. srp 2017

@blahova_andrea šílený .D doufám ze ji po porodu budu mít lepší než predtim mamce to trochu zmírnilo bolesti Tak uvidíme :D

blahova_andrea
11. srp 2017

@lucaaaaaaqa u mě to po prvním porodu byla taky pohoda. zase se to pak změnilo a zvrtlo po druhém porodu 😀

liliana2016
11. srp 2017

@lucaaaaaaqa : Hlavně každý to má jinak. Ale na konci se tomu budeš smát. Je fajn si to zažít. Chlap u porodu pro mě byl taky úžasná pomoc, takže si ho tam určitě vem, pokud není zarytě proti. 😉
Já ho chtěla jen na první dobu porodní jako podporu, ale nakonec zůstal i na druhou, stál mi za hlavou... A jak je to takovej tvrďák, tak se rozbrečel, když malyho viděl. 😉

lucaaaaaaqa
autor
11. srp 2017

@liliana2016 on chce pravé hrozné jít tak sem na nej zvědavá no :0
Je to je krásný to nevím jestli se ten můj rozbreci to spis ne 😂🤔 ale uvidíme

blahova_andrea
11. srp 2017

@lucaaaaaaqa můj je drsňák a řezník, takže dojetí ano, ale brečení ne. u druhého mi dokonce držel kyslík. ale u obou jsem byla ráda, že tam je. podle mě by tam muži být měli. i když ne u všech je to možné a ne u všech to má pozitivní dopad ☹

ivisek80
11. srp 2017

U meho porodu chlap nebyl ani nikdo blizky nebyl nemela jsem koho vzit...tatinka jsme ztratili uz v pocatku tehotenstvi protoze i ve svych 35 letech nebyl pripraven na rodinu ale o rodine jsme spolu mluvili...takze ten chlap jako o opora a podpora mi opravdu schazela a chybela...byla jsem tam sama a jen se sebou a doktori...kterí se ptali asi 10 x jestli bude tatinek u porodu...Kazdopadne Vam to holky preji ze mate oporu v chlapech ktere mate za partnery a priznam se ze Vam trochu i zavidim ja totiz byla v tom minulem vztahu na vsechno sama i na me dite ktere jsem nakonec chtela jen ja...

liliana2016
11. srp 2017

@lucaaaaaaqa
@blahova_andrea :
To souhlasím, ne každý chlap to zvládne. Proto jsem chtěla muže jen na první dobu porodní, nechtěla jsem, aby viděl všechno. 😀 Ale viděl i napichování epiduralu i pichnuti vody a každou chvíli jak mě chodili vyšetřovat, plus jsem musela čůrat do nočníku. A on měl zrovna křesílko v takovým debilním úhlu 😀 Takže pak už mi to bylo jedno. Navíc mi pak řekl, že chce zůstat i na tlačení, já řekla, že jo, ale bude stát u hlavy. A jsem ráda, že zůstal, přestřihl pěkně šňůru a já si mohla užít bonding... Pak už mi malého ani nechtěl dát pochovat 😀

evee24
11. srp 2017

Já byla teda taky ráda za manžela. Dali mi kapacku s necim od bolesti a priblblo me to natolik ze mi pak pomáhal v bolestech do vany a oblikat. Už jen ta přítomnost, že nejsem sama me uklidňovala. Já mela krizove kontrakce a škoda že sme nestihly epidural. Asi by hodně ulevil.

lucaaaaaaqa
autor
11. srp 2017

@ivisek80 to mě hrozné mrzí :/ ale aspoň dítě
Vidí ze maminka je statecna a všechno zvládá ! I bez nej :p no jsem na nej zvědavá jestli to vydrží nebo odpadne

liliana2016
11. srp 2017

@ivisek80 : Tak to mě mrzí.☹ Strašný s chlapama, který nevědí, co chtějí.
Já si sice nemůžu chlapa u porodu vynachválit, ale není moc doma. A když už je, tak přijde tak unavenej, že jde hned spát. Sice mi s malým pomůže, miluje ho, to je hlavní, ale vůbec si ho neužijeme. Nějaký víkendový společný procházky nehrozí. Takže je fajn, že sice člověk v noci neusíná sám, ale to je tak vše. 😒

ivisek80
11. srp 2017

To chapu,asi Vas jako rodinu chce co nejvice zabezpecit aby jste co nejlepe fugovali ale samozrejme clovekovi je dost casto smutno a take znam chlapi co jsou v praci od rana do vecera a maji toho jeste malo a berou si toho jeste vice...ale u tveho si myslím je to ze by se pro rodinu rozdal a takových je malo...vaz si takoveho chlapa.😉

blahova_andrea
11. srp 2017

@liliana2016 já myslím, že to tak má hodně žen. že se bojíme, co chlap uvidí a co to s ním udělá, ale když už tam jsou a my jsme v určité fázi, tak už je nám všechno jedno, hlavně, ať je tam s námi, je jedno jestli drží kyslík, drží ženu za ruku nebo za nohu nebo si prostě jen nechá nadávat. je jedno, co vše vidí. je fakt, že já sama jsem měla odvahu se podívat na porod na videu z přímého úhlu až jsem měla děti odrozené 😀

ivisek80
11. srp 2017

No nevím ja bych asi nemela odvahu se podivat na video...ani potom kdybych mela už odrozene...i tak by bych asi litovala ty zeny a tu bolest co musí zazit...a kdybych se na to ted podivala...tak bych si asi hned druhe dite a druhy porod rozmyslela...

liliana2016
11. srp 2017

@ivisek80 : To bych si taky ráda myslela... Jenže on je v práci od rána do večera, nevydělává tak špatně, že by musel jezdit ještě i po práci a po víkendech na fušky. Jenže ho to baví, všichni ví, že je šikovnej a on chce všem vyhovět. Pak má radost, že vydělal něco navíc, ale je nám to k ničemu, ty peníze navíc bysme raději vyměnili za to, aby byl doma.

ivisek80
11. srp 2017

Jojo to ti rozumím...vsude je neco nevyberes si ale i tak jsou chlapi jakomuj bejvalý který vsude delal dluhy...a pak je splacel a zil z ruky do huby...a hlavne ani korunu nepustil a predstavoval si model ze zenska ho ma zivit a ne on ji....

liliana2016
11. srp 2017

@ivisek80 : Chápu, to je jiný a daleko horší extrém. Já si toho svého vážím, jen ho fakt vidím hrozně málo. No, budeme si muset vážně promluvit 😀
Každopádně teda obdivuji, jak to vše zvládáš. Já vždy všechny rozchody špatně snášela, o to horší to musí být v těhotenství, zvlášť když jste rodinu plánovali. To máš na něj určitě vztek.

dzogobela
11. srp 2017

Ja byla na vyvolani, takze jsem se pozorovala vic nez doma. 🙂 Zacalo to bolesti zad, tu bych doma urcite neresila, pak me bolelo bricho, jak zarazeny prdy a z toho se pak rozjela velka bolest podbrisku... Ale nebyly to kontrakce, spis souvisla bolest. Tomu uz bych asi doma prikladala duraz 🙂 ale nevim, jestli bych jela. Pak mi praskla voda a pak se rozjely kontrakce, to uz bych jela a poznala bych to 😀 jen mala se narodila 2 hodiny po prasknuti vody, tak doufam, ze druhe dite nebude jeste rychlejsi, jak to tak byva 😀

ttm
Autor odpověď smazal
blahova_andrea
11. srp 2017

@ivisek80 ivi, já se na to taky koukla až po dvou porodech, kdy třetí neplánuju 😉 a ano, bolelo mě to za ty ženy a znovu jsem docela prožívala vlastní porody. ale ono stejně...ten výsledek na konci...ono to za to prostě stojí 🙂

ivisek80
11. srp 2017

@liliana2016 No ono se to tak nejak strida vztek beznadej a tak nejak ruzne hlavne je mi hodne smutno ikdyž dcera mi dny hodne naplnuje...ale ikdyž mam ted vztah a jsme spolu 7.mesicu stejne budu asi sama...kazdý si predstavujeme vztah nejak jinak...

ivisek80
11. srp 2017

@liliana2016 Jinak nekdy je to take naročne jak finacne tak ostatne byt sama na dite ale mam maminku a tatinka a deda i babi me Marinky hodne pomahaji...

biedronka10
12. srp 2017

@lucaaaaaaqa no bylo to drsny...nehlede na to ze doted nechapu, ze kdyz od 8:00 do 12:00 mela spatne ozvy a pichli mi plodovou vodu, proc nechali tak malou do 21:00. Cervene svetlo na monitorech, ktere mi natacely 3 hodiny v kuse s hodinovou pauzou..a to so takhle lezte na posteli v kontrakcich nehnute, to se nedalo, takze jsem byla chvilema za histerku

michaela6599
12. srp 2017

@verca156 přesně tohle jsem slyšela,když jsem vylitla na asistentku která mne poučovala ,a já v té bolesti už toho měla dost (měla jsem silné poslíčky křeče až do kolen).Asistentka se jen usmála a řekla nadšeně a už rodíme " 😁😊

ivisek80
12. srp 2017

@michaela6599 pani asistentka se asi minula povolaním a nemela k tomu asi vztah...coz je mi ji lito...a takový lidi by asi nemeli rodit deti a v techto chvilich pomahat je rodit...

Strana
z3