Jak prodloužím luteální fázi?

amona
17. dub 2012

Holky, máte některá nějaký léky nebo nějaký tip jak prodloužit luteální fázi. Podle OVU testů budu mít ovulku tak 24DC, ale MS čekám už tak 30DC.... Bojím e, že i kdyby se zadařilo, tak nebude čas na pořádné zahnízdění... ☹

irisi
17. dub 2012

Ahoj, doporučuju užívat pyridoxin (vitamín B6),ten ti posune ovulaci dopředu a tím se ti prodlouží luteální fáze... fakt to účinkuje 🙂

katyxq
17. dub 2012

@amona Pokuds brala HA, tak ta strašné likviduje kyselinu listovou a vit. B6 (pyridoxin), pokuds HA nebrala, tak ženy tak jako tak často nedostatkem béček trpí. Takže denně listovku plus jednu tabletu B-komplexu (kvůli dobrému vstřebávání pyridoxinu) plus 4 tablety pyridoxinu - doporučená maximální dávka je jen jedna tableta, ale vitamín je rozpustný ve vodě a vyloučí se močí, toxocké účinky mají ještě 10x vyšší dávky, takže neboj 😉.
Brát furt bez přestávky, každý cyklus mi to luteální fázi protáhlo o 1 den, z 9 až na 13 (možná 14, ale to jsem otěhotněla 🙂). Jo a ovulaci mi to taky trochu posunulo dopředu, ale já ji měla nepravidelně 14.-18. DC, otěhotněla jsem v cyklu s pro mě netypicky brzkou ovulací 11.DC.

katyxq
17. dub 2012

Listovka i pyridoxin mají navíc pozitivní vliv na kvalitu vajíček 😉, listovka je navíc prevencí rozštěpů.

amona
autor
17. dub 2012

@katyxq HA jsem nebrala... Září-leden jsem měla femibion a mácu, leden až doteď beru calibrum baby plan+ mácu a tento měíc jsem pila do ovulace hontryhelový čaj. Nevím, tento mešíc už asi ničím nezachráním, co?

leni_tom
17. zář 2012

@katyxq Ahoj, dočetla jsem se teď o pyridoxinu a jeho účinku na krátkou luteální fázi. Brala jsem 8 let HA, teď mi skončil třetí MS cyklus a ve všech třech jsem měla 10 dní LF, což myslím, že je málo. Na jednom fóru jsem se dočetla, že se má brát 40-50mg pyridoxinu, což vychází na dvě tablety po 20g denně. Mám doma Femibion, tak ho začnu zobat a B komplex myslíš, že je taky nutný?

katyxq
17. zář 2012

@leni_tom Já ten B-komplex a listovku brala kvůli tomu, aby se pyridoxin dobře vstřebával 😉 (já četla, že se ho má brát až 100mg denně, aby to mělo opravdu účinek, ale taky jsem začínala na cca 50mg, ale za dva cykly nic, tak jsme zkusila dávku zvýšit, předávkování hrozí až při dávkách nad 1000mg denně).

leni_tom
17. zář 2012

@katyxq Mají ten pyridoxin běžně v lékárně? Nebo radši zavolat a objednat?

katyxq
17. zář 2012

@leni_tom mají ho úplně běžně

leni_tom
17. zář 2012

@katyxq Tak díky, a bere se celý cyklus? Dnes jsem 1DC. Nebo až od ovulace?

katyxq
17. zář 2012

@leni_tom pořád, bez pauzy, jeen v případě těhotenství pomalu snížit dávku (prý je dobrý proti těhotenským nevolnostem).

leni_tom
17. zář 2012

@katyxq Díky moc za rady 🙂

leni_tom
17. zář 2012

@katyxq Prosímtě ještě jednou otravuju, který Pyridoxin jsi užívala? http://www.lekarna-druzstvo.cz/index.php - do vyhledávače pyridoxin...nejde dát odkaz přímo na stránku s pyridoxinama, jsou tam 4.

katyxq
17. zář 2012

@leni_tom v lékárně mi většinou dali ten od Léčivy, ale je to fuk.

drozdicka
23. kvě 2014

@katyxq Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Můj již třetí cyklus po sobě má jen 24 dní. Ovu vychází na 18. den, takže i kdyby se zadařilo, tak se vajíčko nestihne uchytit. Snažíme se o druhého prcka. Stále trošku kojím (tak 2x až 3x za 24 hodin). Dnes doberu první "cyklus" gynexu, začala jsem zobat vit. B6, baštím listovku a chlorellu fresh. Myslím, že je potřeba pro lepší vstřebávání B6 ještě B-komplex?

katyxq
23. kvě 2014

@drozdicka můžeš zkusit (ale zas bacha, ať nemáš po béčkách moc chuť k jídlu 😉)

keny123
20. říj 2015

prosím poradí někdo??

keny123
23. lis 2015

halooo :(

klami
29. pro 2015

@katyxq myslis, ze se ten Pyridoxin muze brat soucasne s Femibionem? Nevim ted jak to nakombinovat. Mam krabicku Acidum folicum, co jsem dostala napsany od geneticky pred prvnim prckem a Femibion. Tak bud tu samotniu listovku a k tomu B6 + Bkomplex anebo Femibion a B6?

katyxq
29. pro 2015

@klami myslím, že by v kombinování neměl být problém (osobně jsem před posledním těhotenstvím a na jeho začátku brala jen listovku a b6)

klami
29. pro 2015

@katyxq uz vidim, resilas to pri prvni tehu..teda pred nim, vid? Ja se trochu bojim takovych experimentu, ale rada bych, aby se zadarilo co nejdriv.

katyxq
29. pro 2015

@klami jojo, před prvním dítkem ... ale před druhým jsem jela taky listovku a pyridoxin (zase kratší lf a špinění před ms - při kojení), pomohlo to, vynechala jsem b-komplex a bromelain. A jako bonus B6 funguje proti těhotenským nevolnostem 😉.

klami
29. pro 2015

@katyxq super. Ja pred prvnim mela problem se spinenim.. Vlastne uz behem brani HA, spinila jsem behem celyho cyklu. Pak se to "ustalilo" jen na dobu pred MS..vetsinou tyden. Trochu se to srovnalo az kdxz mi v Gennetu prisli na mirnou hypofunkci stitny a zacla jsem zobat Euthyrox..po par dnech byl na palube Kubula. Po porodu uz to neni tak hrozny, ale porad se to objvuje pred ms. Tak kdyby ta B6 zabrala aspon na to. Urcite to ma nejakou spojitost s tim, ze se to tehotenstvi nedari, myslim, ze jo.

klami
29. pro 2015

@katyxq jo a co se tehotenskych nvolnosti tyce, to nevim co je 😅

merope
29. pro 2015

Není to úplně 100%, protože MS může přijít i tak, ale mě to spolehlivě zablokuje braní Utrogestanu. Je sice na předpis, ale MUDr. říká, že to je takový gynekologický acylpyrin. Nicméně nevím, zda se může začít brát jen podle OVU testů nebo je tam potřeba i nějaký ultrazvuk, protože by mohl možná zablokovat i samotnou ovulaci (aspoň já ho vždy musím brát až den po OVU a beru ho po IUI, takže tam to sledování je). Nicméně za zeptání se u své gynekoložky nic nedáš a rozhodně pokud je ten cyklus tak krátký, že by se vajíčko nestihlo zahnízdit, stejně je potřeba najít nějaké vhodné řešení.

klami
29. pro 2015

@merope nevim, jestli to mela byt reakce na muj komentar, ale i tak... snazim se v prvni chvili najit alespon trochu prirodni reseni. Syntetika prijde na radu az bude nejhur. Ale jinak dekuju 🙂 brala jsem Utrogestan polovinu pvniho tehotenstvi

merope
29. pro 2015

@klami No, to byla reakce na zakladatelku, jsem si nevšimla, že to je skoro 3 roky staré 🙂.

miladaprokopova
Autor odpověď smazal
Zobraz