Jak si naplánovat početí? 🙂

6. únor 2023

Holky taková otázka, na kterou je mi jasné, že mi nikdo nedá správnou odpověď, spíš jak byste uvažovali vy.... Jsem rozvedená, mám nového přítele, oba máme svoje děti a rádi bychom ještě společné. Ale teď ještě není úplně vhodná konstelace z mnoha důvodů. Kdyby si to člověk mohl naplánovat, ideální by bylo počít ke konci tohoto roku 🙂 Jenže... Už nejsme nejmladší, mě bude 36, jemu je 44 let. Já jsem otěhotněla bez problémů na první dobrou, jenže před 10-ti lety. On měl v 35-ti dítě také bez komplikací. Ale když chtěl druhé, už to nešlo, ani přes opakované IVF a žádný konkrétní problém nebyl. Teď jsme během dvou ovulací úplně neřešili ochranu a nic se nestalo.... A teď mi jdou myšlenky těmito směry.... Teď jsem ještě několik měsíců, rok, otěhotnět nechtěla. Jenže se bojím, že to postupem času bude větší a větší problém a nerada bych se nakonec dostala do fáze, kdy budem úplně zoufale řešit jen otěhotnění. Tak si říkám, jestli by nebylo lepší tomu teď nechat volný průběh a doufat, že otěhotním v pravý čas 🙂 Na druhou stranu, kdybych otěhotněla třeba hned příští měsíc, byl by to docela problém. Ne neřešitelný, ale dost věcí by se zkomplikovalo.... Partner je otevřený všemu, takže to rozhodnutí je jen na mně..... Fuuu, jak byste se rozhodovaly Vy? Je pro vás ten správný timing důležitý?

klokanka31
6. únor 2023

Pokud nejde o život, tak tomu nechte volný průběh, ne vždy se to hned povede jak člověk chce. A přece jen věk už máte, tak radši nečekat.

andelka
6. únor 2023

No...nám se povedlo dřív než jsme čekali. Hodně rychle se pak musely dát věci do pohybu ( najít větší bydlení, přestěhování, svatba..). A bylo to dobře. Nebýt toho, rozhoupavali bychom se asi déle. Kvůli věku bych asi moc nečekala. Já teda i po 35 otěhotněla vždy ihned, ale není to pravidlo. Teď mi bude 40, malému jsou 4 a je to tak akorát. Taky jsme ještě chtěli společné. Ale těch 36 jsme měli jako strop.

konidana
6. únor 2023

nooo chtěla jsem otěhotnět(tedy spíš jít na mateřskou) až po prodloužení smlouvy v práci, ale už 9m před koncem smlouvy jsem si řekla, že to určitě nevyjde hned a nebudem to tedy už řešit. No a co? vyšlo to hned😂 (ale rok po svatbě jsme se drželi)

Ono se všechno dá vyřešit za pochodu, až když to nastane, takže bych tomu asi spíš nechala volný průběh hned, zejména kvůli vašemu vyššímu věku.

gruyerre
6. únor 2023

Nevíme, jak moc závažné ty důvody, proč není vhodný čas teď, jsou. Ale v tomhle věku (tvém i partnerově) mně nepřijde vhodné to odkládat ani o několik měsíců.

ellyem
6. únor 2023

Já otěhotněla v posledním ročníku na výšce, byli jsme spolu s přítelem 9 měsíců, bydleli na spolubydlení, neměli ani jeden stálý příjem a pak dokonce všechno skrz covid zavřeli. Malý má teď rok a půl, byl to nejlepší rozhodnutí! Pokud máš těžší situaci, sem s ní 😀.

autor
6. únor 2023

@ellyem 😀 Nemám ještě úplně dořešený rozvod, resp. vypořádání majetku, protože se nám nedaří najít s ex nejvhodnější řešení. Jeho dcera ještě není se situací úplně v pohodě, jako jedináček těžce snáší přítomnost dalších třech lidí, takže se snažíme spíš míjet. Dáváme jí čas. Chtěla jsem ten krok udělat až bude všechno vyřešené, vyklidněné, čisté. Jenže jsou to záležitosti, které mohou a budou trvat nejspíše ještě mnoho měsíců.

krisstina93
6. únor 2023

Mě teda každé další těhotenství trvalo dyl a dyl, do 25 sem vždy otěhotněla na jeden stouch a pak už to trvalo třeba půl roku. U tebe bych tomu nechala volný průběh, i kvůli věku už bych nečekala dlouho.

zet83
Autor odpověď smazal
Zobraz
daasqua
6. únor 2023

Já chtěla, aby se první narodilo jaro-leto, hned jsem otěhotněla, odešlo v 6tt, a opět na první pokus, takže se narodilo v tom létě. Druhé jsem chtěla s rozmezím 2,5-3 roky, vyšlo na druhý pokus, takže máme rozdíl 2 roky a 7 měsíců. Bylo mi 30 a 32, ovu jako hodinky, manžel podle spermiogramu megaplodny, že by oplodnil i přes zeď do vedlejší místnosti 😀

vikinkav
6. únor 2023

Kdyz jsme chteli detatko, tak jsme tomu davali vzdy volny prubeh uz od zacatku (a to nam obema bylo pod 30), kdyby to nahodou neslo hned. Jednou nam tehotestvi padlo do velkych planu, ktere jsme museli rusit, ale o nic zavazneho neslo. Jsem rada, ze jsme to takhle udelali.

lvl16
6. únor 2023

Nechala bych tomu volný průběh už teď.

sorboni30
6. únor 2023

Jsem na tom byla jako ty 😉 Rozvedená, přítel..přítel chtěl moc miminko, já se držela zpátky. Brala jsem antikoncepci. Pak jsem si tak řekla na jaře, že si vyčistím tělo od sraček, přestala jsem kouřit, začala jsem od známé s bylinkami na vyčištění těla.. pak postupně vyčištění bylinkami dělohu, posílení atd.. Mě bylo 38let. Začala jsem cvičit, zdravě jíst.. a pak prostě jednou jsme spolu týden a půl nespali, já si vzala že srandy sexy kostýmek 🤣 Skočili jsme na to a ono se to v srpnu samo povedlo. Ani jsme neplánovali, tak nějak jsem řešila sebe.. Udělej to stejně. První se soustřed na sebe, plánuj pomalu vše postupně.. a ono to přijde prostě samo v nejlepší čas. Miminko ví kdy má přijít. ta dušička ví kdy nastal čas 😉 a věř, že díky lásce kterou mezi sebou máte přijde. Bude snazší když se na to připravíš pomalu.. než když si řekneš, tak a teď to chci a budeme to dělat na povel. Doma mám 8 lete kluky dvojčata a roční holčičku 😉 Je to krásné..užívám si to. Kdyby mi příští rok nebylo 40 let, šla bych ještě do jednoho 😃🙏 Užívej života a užívejte si spolu.. jak se miminko narodí, už nebude tolik času na společné večerní chvilky.. my to tam teď máme
Dřív lezení u tv večer, kluci spali a my se tulili, hladkali u tv..teď jeden uspává a vytuhne v posteli a je už k.o dojít za druhým se ještě tulit 🤣 Obzvlášť když teď malé lezou zuby a ve dne spí po pár minutách.. Jsme si říkali, ty brdo už ať jsou zuby venku, budeme mít zase tulici večery u tv 😃
Jinak si dej ale pozor pokud nemáš dořešeny rozvod. Když se narodila moje dcera, matrikarka mi řekla..že po rozvodu plyne nějaký čas tak aby dcera nebyla ještě příjmením po ex kvůli času soudním 🤣 Naštěstí to vyšlo o týden. Tak to si dej pozor..dítě by bylo brane jako ex ne nynějšího partnera, pokud byste se teda nevzali. 😉

marcicek84
6. únor 2023

Tak ja bych do toho pri nevyresenem rozvodu nesla tz duvodu otcovstvi ditete a taky,protoze jedno nevo dite s tebou neni srovnano,natoz kdyvys otehotbela a cac dalsi segra a bracha,to mi.prijdd sobecke,pockala a od ledna pristiho roku tomu dala volny prubeh....ve 36,5 jsem otehotnela na 1.dobrou

veruuu_kubesovic
6. únor 2023

Nikdy nic neplanuj...
To platí u mě jinak se to zaručeně pose*e 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Já poprvé otěhotněla sotva jsem vysadila antikoncepci, bylo v plánu odcestovat pryč, najít si práci a žít mimo CR...
Nooo plán to byl sice hezky, před 10lety, proto dcera v létě oslaví 9let 🍀

autor
6. únor 2023

@marcicek84 ano, to je to, co me prave brzdi. Ze kdyby se to nahodou povedlo hned, zpusobi to spoustu komplikaci, kterym jsem mohla zabranit. Na druhou stranu se ale bojim toho, ze az prijde ten pravy cas, nepujde to a treba uz se ani nedockame, protoze rodit ve 40-ti opravdu nechci. A znam pary, ktere se snazi roky a dost to jejich vzajemny vztah poznamenalo. Mozna tomu dam alespon par mesicu….

andelka
6. únor 2023

Rozvedení už jste ne? Jedná se už jen o vyřešení majetku? Po rozvodu je lhůta 300 dní, kdy je dítě automaticky exmanžela a musí se to pak řešit. Nebo se ještě před porodem znovu vdát.
Ideální doba není nikdy.
U nás byla nejstarší dcera 12 let jedináček. Pak přišla během 2 let ke čtyřem bratrům ( dva polorodi,dva nevlastní). Život někdy přináší zajímavé zvraty.

jjasmina
6. únor 2023

Hele to je zakon schválnosti, já bych nečekala, my se snažili v mych 36 a 8 mes to trvalo než se podařilo no

jahodi
6. únor 2023

já se snažila roky před třicítkou a hrabalo mi pak už regulérně. Teď mi bude za chvilku 37 a našla jsem konečně toho pravého ♥ jen chci napsat k tomu jak píšeš, "treba uz se ani nedockame, protoze rodit ve 40-ti opravdu nechci. A znam pary, ktere se snazi roky a dost to jejich vzajemny vztah poznamenalo" - já si teda říkám, dceru už mám, i když bych moc nechtěla jen jedno dítko (a snoubenec nemá žádné) tak za žádnou cenu nechci znova spadnout do toho, že se upnu na snažení a bude mi hrabat. Máme i teď krásný život. Dcera je teda v první třídě už asi v pubertě, ale jinak už samozřejmě by s mimčem nebyla taková samostatnost. Nebylo by třeba tolik výletů, co si dopřáváme - i když i v tomhle směru vím, že se dá zůstat akční, i když už jinak než bez mimina. Tak jen jsem to chtěla napsat, že když jestli dobře chápu nějaká dítka máte, tak hlavně nespadnout do toho, že byste z případnýho snažení byli na budku... ♥ My se začneme snažit v létě...

callipsa
8. únor 2023

Všechno se holt naplánovat nedá . Mě je 35 zatím ještě ,prášky jsem vysadila po 14 letech v lednu ,od února sme se snažili a otěhotněla jsem v září . Nikdo Vám neřekne jak dlouho Vám to bude trvat . Ale já bych se radši snažila už teď ,abych si pak nevyčítala,kdyby to nešlo,že jsem čekala ...