Jak v sobě udržet sperma?
Zdravim vsechny 🙂
Mam takove dilema. Snazili jsme se 4 roky a vyslo to, ale po 8 tydnech jsem potratila. Nechci aby to trvalo dalsi 4 roky a tak jsem se radila s doktorem jak tomu pomoci. Beru vitaminy, jim zdrave... a take mi poradil, že po sexu by sperma ve me melo zustat co nejdele. Ale moc dlouho se to neda. V noci chodim na WC a jakmile vztanu vsechno ze me vytece. Jak to resite vy?
Dekuju!
@dressage to se ti rozhodně nikdo neposmívá.věřím že to tak nikdo nemyslel..spíše mě osobně udivil přístup toho doktora...hele tak se nestresuj, říká se že po potratu je pohnojeno a pokud ma přítel sperma v pořádku můžete se milovat klidně každý den či obden..aspoň mě muj dr i v caru dr říkal že zdravý muž může pořád 😀 hlavně aby nás to bavilo...
@dressage Já myslím,že se ti tady nikdo nesměje a nikdo to nemyslí zle 🙂 Jen prostě, po 4 letech snažení radit vitamíny a tyhle věci, už je dost divné. Žena která neotěhotní do roka, už je z lékařského hlediska považována za neplodnou a doktoři už pak začínají řešit příčinu. Tím, že udělají vše potřebné vyšetření, tím že odešlou na specializované místo atd. To,že ti tvůj dr. udělal ultrazvuk, nic neznamená, z toho stejně většinu problémů nezjistí. Bud po něm chtěj vyšetření, hormonální profil a další, nebo ho vyměn. Jasně, když se vám zadařilo, zadaří se určitě znovu ale čekat zase dobu?
Spousta žen, ti chtěla en říct,že tvůj doktor jedná poněkud nestandartně. To je vše 🙂
v poradku, ja jsem vdecna za vase rady, to posmivani bylo mysleno pouze na komentar slecny "achjonetusim" ...vyplyva z toho vseho, ze si opravd najdu jineho gynekologa a sexovat budem kdy chceme... zjistim doufam tu ovulaci podle testu a pak uz to zas bude na prirode... popripade tedy toho noveho doktora 🙂
@dressage Nic si z toho nedělej,já jsem nikdy nevěděla,kdy mám ovulaci.Menstruaci jsem měla nepravidelnou,někdy i 2krát do měsíce.Tady mi gynekolog řekl,že asi ani děti mít nebudu.Pak jsem se odstěhovala do Španělska a mohla bych mít dětí jako smetí 😉
S první dcerou jsem otěhotněla 2dny po menstruaci,u druhé asi po 10měsících snažení a u třetí jsem vůbec nechápala,jak k tomu došlo,dodnes si dělám legraci,že to na mě skočilo z prostěradla 😀
Teď jsem se rozhodla ještě pro jedno mimi,v mém věku už je hodně nízká pravděpodobnost přirozeně otěhotnět,podpořila jsem to bylinkami,ale hlavně jsem věřila,že dítě ještě budu mít.Psychika je hooodně důležitá.
Po 4letech bych už ale taky pátrala a zjišťovala co a jak.Někteří doktoři jsou že staré školy,najdi si jiného,který začne s Tebou konečně vše řešit,i kdyby jsi jich měla ještě několik vystřídat
Držím pěsti 🙂
@dressage Prvně jsem pila kontryhelový čaj 2krát denně,otěhotněla jsem za 3měsíce,bohužel těhotenství skončilo revizí.
Tak mi bylinkář namíchal speciální čistící čaj-kontyhel,jeřáb ptačí,měsíček,řebříček a na tu poslední bylinku si nevzpomenu.Šestinedělí jsem dodržela a po dvou měsících jsme si řekli,že to zkusíme.Nechtěla jsem čekat půl roku,jak mi doporučil gynekolog.A hned se zadařilo.Čistící čaj jsem pila taky 2krát denně.
@obyvatelka Zvednuté nohy o zeď, to znám z filmů, to mě pobavilo! 😀
@dressage Spermie vydrží v rodidlech až pět dní, tak klid. 😉 Rozhodně s tím nemusíš být celou noc, chvíli si polež a až se ti holt bude chtít čůrat, tak jdi. Nemá cenu se stresovat.
Moje babička říkala, že k sousedce šly dát jen pánské trenky a byla těhotná. 😀 Není potřeba dělat takové caviky, příroda ví, jak na to, stáčí sexovat, toť vše. 😉 Držím palce!
Já jsem z Jihlavy.Většinou zkouším, pokud to jde, přírodně.U nás je obchod Mandragora a 2krát týdně tam funguje i léčitel.Nikdy jsem přímo u něj nebyla,ale po revizi jsem si řekla,že zkusím jeho.Do obchodu si jinak občas zajdu pro bylinky a mýdla.Velice příjemný pánj,menuje se Ladislav Kovář,tak asi do 60let.Prohlédl mě a řekl mi,že jsem v pořádku,ale že podpoříme to čištění po revizi.
http://www.serafinbyliny.cz/provozovny/mandrago...
Mě říkala doktorka v CAR tuším 10 nebo 20 minut, že se rozpustí ta tekutina kolem spermií a to že chce počkat. Zvednuté hony nahoru jsem našla docela regulérně v diskusi tuším tady na koníku - v situacích, kdy se muž z jakéhokoli důvodu "neudělá" do ženy, tak se takto dá otěhotnět (a dodneška jsem naštvaná na sexuoložku, že kdyby místo blbých keců poradila tohle, mohla jsem otěhotnět už někdy před 4 roky). Orgasmus na "nasátí" taky může docela fungovat. Čekat do rána mi už přijde trošku moc.
Jinak pokud opravdu otěhotnět chceš a přitom se nedaří a nevadí ti vyšetření u doktorky, doporučuji zkusit nějaké CAR - jednak ti udělají všechna vyšetření, zda je vše ok (např. hormonální profil) a taky existuje metoda IUI (inseminace), která je s minimem hormonů (máš-li vlastní) a pouze dostaneš jednu injekci na přesnou ovulaci (pícháš buď sama, partner nebo sestřičky v CAR). A co hlavní - je to (nebo by to mělo být - ptej se v příslušném CAR) 6x do roka zcela zdarma na pojišťovnu. Je to trošku umělé, ale jenom minimálně a může to v cestě k dítěti dost pomoci.
Ve vsem souhlasim s @merope, urcite bych nelezela celou noc s plnym mocovym mechyrem, z toho bych si akorat uhnala zanet mocovych cest 😀 orgasmus pomaha, pokud je to s partnerem problem, tak ho posli do sprchy a spachej to mezitim sama 🙂
Jinak ja osobne bych ti doporucila vykaslat se na gynekologa a zajit rovnou do nejakeho centra asistovane reprodukce - a nemam na mysli hned IUI, ale v podstate jim jen vylicit problem a aby vas vysetrili. Tak dlouho se snazit o dite bez dalsich vysetreni mi neprijde v poradku, gynekolog musi byt pekne jojo. Muze to byt nejaka hormonalni nesrovnalost ci imunologicka zalezitost, ktera mohla zpusobit i ten potrat. Vim, ze 1. potrat se neresi, ale v kombinaci se 4-letym snazenim bych se ja osobne urcite zacala pidit po pricinach.
A misto ovulacnich testu doporucuji zacit merit bazalni teplotu... ja treba nikdy ovulacnim testum poradne nerozumela, resp. mi ukazovaly nesmysly a navic v nich nechas pekny majlant 😒
@legionella Jo, ještě jsem chtěla napsat k ovulačním testům - mě zůstaly utajeny až do 39 let věku. Pak jsem jich pár koupila a zkoušela pečlivě měřit. Tak jsem nejspíše spolehlivě minula všechny ovulace, co jsem měla (není možné, abych všechny měsíce s IUI měla vždy ovulaci a přesně ty, co jsem nemohla na IUI a zkoušela testy, ji naopak neměla). A nakonec jsem zjistila, že někdy prostě ovulační testy nefungují. To, že a zda a kdy je ovulace stejně nejlíp zjistí gynekolog přes ultrazvuk. Takže je dobré to minimálně ověřit, že je vše ok.
@merope ono se totiz doporucuje testovat i nekolikrat denne aby se to podchytilo... presne uz si nepamatuji ten princip, na kterem to funguje, ale zhruba jde o vzestup nejakeho hormonu, no a ten muze nabehnout a zase spadnou vcelku rychle 😒 takze takhle testovat x- mesicu, to uz teda vazne musi lezt do penez, grrr.
@merope Já zkoušela ovu testy jen abych zjistila, jestli u mě ovulace vůbec probíhá. Měřila jsem celý cyklus 2x denně ráno a večer a ovulaci jsem vychytala. Jde jen třeba o den, dva (u někoho) a pak už je zase ten hormon pryč a na testu nic nevidíš.
Jinak já si kupovala ovulační testy po 3 kusech, jedno balení stálo asi 39,-. Účel to splnilo 🙂
@dressage mně doktor na správnou ovulaci doporučil inofolic(volně prodejný v lékárně) a po sexu chvíli ležet na břiše s vypodloženým zadkem. Mám zakloněnou dělohu, jinak se má ležet na zádech a povedlo se hned. Rozhodně nemá smysl sexovat jen na noc a pak celou noc nejít ani na wc. Stačí 10minut ležet. Držím palce a přemýšlej o tom inofolicu, mně fakt pomohl 🙂
moc vam dekuju za rady! 🙂
Inofolic prave beru 🙂 a az doberu tak mi doporucil femibion... ja si je zatim delam kazdy den tak snad to staci... sehnala jsem pres ebay 100 testu a 20 tehotenskych za cca 700...
se citim ted pitome, ze jsem se snazila sexovat jen v noci a jeste zadrzovat curani :D
az zmenim doktora tak uvidime co mi rekne... doufam, ze mi to pomuze
jeste jednou dekuju 🙂
Ležet celou noc je fakt zbytečné, stačí tak do půl hodiny. Já jsem dávala nohy nahoru (do svíčky) u obou početí 😉 navíc je někdy důležitá i poloha, já mám např. obráceně děložní čípek a otěhotním jen "ze zadu" 😉 a pak nohy nahoru. A 4 roky neřešit neplodnost je fakt už dost přes čáru, radím co nejdříve změnit gynekologa. Jinak sex co 4-5 dní, to je dost dlouhá doba, ideálně je ob den max. ob dva dny. Se sexem co 5 dní se může stát, že jste prostě jen celou dobu míjeli ovulaci (a tomu odpovídá i to, že se jednou zadařilo). Spermiogram měl přítel mít už dávno! Stačí, aby byli spermie línější.... Jinak i partner by měl zobat nějaké vitamíny, nejen ty. Ráda bych tu napsala, že důležité je si sex užívat, ale chápu, že po 4 letech už to snad ani nejde. Na otěhotnění jsou nejlepší spontánní akce ideálně přes den 😉 když člověk ten sex chce právě pro to potěšení a ne pro oplodnění 😉 Přeji hodně štěstí a ať se brzo zadaří.
@dressage Neposmívá se ti tu nikdo ani slečna achjonetusim, sama jsi zodpovědná za to jak si vyložíš dvě psaný věty 🙄 Nevidím v nich jedinej náznak posměchu, vidím v nich udivení. Dál už tě ani tohle téma nebudu komentovat.
@dressage A to je právě ono, sexovat asi tak každé 2-3 dny, protože je to ideální, protože je šance že to vyjde, a měli by jsme protože...Víš co je nejhorší? Plánovat si sex. A úplně nejhorší je, mít plánovaný sex za účelem početí. Nehrot to proboha, nezkoumej kdy je to lepší. Prostě mějte sex když budete chtít. Ty změn doktora, nech se někam poslat, nech se vyšetřit a uvidíš, co se dozvíš a následně se zařídíš.
Přesně jak psala
@pkolin na otěhotnění jsou nejlepší spontánní akce. Ne nic plánovaného.
@achjonetusim nemusis 🙂 i tak ti dekuji za nazor
souhlasím a můžu potvrdit...díky zjištěné alergii na sperma byl nařízený kondomový styk a miminko jsme počali ze spontánní akce jedné jediné v měsíci bez kondomu....
@dressage neoslabuje, naopak, pomáhá k prokrvení sliznice, aby se pak když tak dobře uchytilo vajíčko. Netuším, kdy a v a jakém století tvůj gyndař studoval, ale určitě ho změn, takový přístup je naprd. Taky se zkus začít víc sama zajímat, jaká vyšetření můžeš podstoupit s partnerem a jakými nelékařskými metodami si můžeš pomoct k prckovi. A pak si jenom u doktora nadiktuj, co chceš podstoupit a je to 🙂
Základ je zjistit ovulku a asi bych změnila gynekologa, když s tebou 4 roky nic nedělal, to není normální. Co se týká udržení spermií tak jsem četla, že bys měla ležet cca 20 - 30 min ideálně s podloženým zadečkem. To mi bohužel nezabralo. Po inseminaci mi paní doktorka řekla, že mám ležet 5 min, ale to je asi něco jiného, protože spermie vkládají asi dál.
Hodně štěstí!
@mandlicka25 Při inseminaci dávají spermie přímo do dělohy a hlavně už jsou "předzpracované", tzn. tam právě už je rozpuštěné to okolo. Ono v podstatě by stačilo je nechat 15 minut "odstát" a potom vložit 🙂.
Ty ovu testy jsem holt používala podle návodu - tzn. 1x denně. Ale tak moc jsem je nezkoumala, nakonec jsme přešli na metodu mojí doktorky z CAR - 3x týdně 🙂. Rozhodně lepší než se nervovat a řešit, kdy přesně jo. Ač je to u nás složitější a dost odlišujeme "za účelem plození" a "pro radost".
Ty ovulační testy jsou pro mě záhadou. Chodím už několik měsíců na "hlídání" folikul, takže vím cca přesně, kdy ovulace je. Ale ještě snad nikdy jsem neměla opravdu pozitivní ovulační test podle návodu, vždy aspoň o trošku byla druhá čárka slabší a druhý den už slábla úplně. Nevím, kdybych zkusila třeba další test třeba za pár hodin, jestli by se něco změnilo, ale pořád jsem si k nim nenašla úplně důvěru.

@darinka84 ja moc dekuju vsem za rady 🙂 ...ale nepsala jsem sem pro to aby se mi tu nekdo "posmival", ze nevim kdy mam ovulaci a resim tohle... bylo mi 20 kdyz jsme se rozhodli mit mimco, ja vysadila antikoncepci, rok jsme se snazili a a ja vymnenila gynekologa... ten novi me vysetril, rikal ze je vse v poradku a ze si nemam na co stezovat, ze nektere pary se snazi i 10 let a ze mam vyuzit toho, ze jsem mlada, zdrava s pravidelnou menstruaci a at se snazime dal, ze si to priroda sama zaridi a po dalsim roce mi delal pravidelne ultrazvuk s tim, ze me nebude posilat na zbytecne stresujici vysetreni, kdyz nevidi jeden jediny duvod a az skoro po 4 letech si pozval pritele a rekl ze nema nosit boxerky, nema mit na kolenou notebook, a ze by mel jit na ten spermiogram...ale to uz se nam povedlo otehotnet... na modryhokonika jsem se prihlasila az ted abych se mohla poradit s ostatnima 🙂