Jak vypočítat pohlaví miminka?
Dobrý den maminky.
Potřebovala bych radu. Máme doma kluka a teď by jsme si moc přáli holčičku, tak jsem si říkala, že bych si to vypočítala podle čínského kalendáře. Jen jsem nepochopila ten přepočet na jejich lunární věk mohla by jste mi některá porsdit, když jsem se narodila 27.8.1996 kolik mám let čínských lunárních?
Předem děkuji za radu Manka 🙂
http://www.pohlaviditete.cz/…endar-poceti
Hele, v dnešní době je to skoro jedno, stejně, pokud se dotyčnému pohlaví nebude líbit, může se nechat předělat🙂
Přítel chtěl mít hrozně moc holčičku, tak jsme zkusili se řídit dle rady, že sex tak ty cca 3 dny před ovulací - holka, v den ovulace - kluk. A čekáme holčičku. 🙂
@jakreb co bylo recene kamaradce to presne nevim, rekla me to uz davno a jen toto a dalcjsme se nestihli pobavit, pak jsem to ani nrjak neresila... Co se segry tyce tak jeji chlap umi delat jen holky... Mysleno tak, ze muzska spermie by byla u nich zazrak.... Ze kdyby sli do dalsiho tak maji pocitat s dalsi holkou
@neuspech segra mi k vasemu věku napsala toto: Mimochodem zrovna u nich je to skoro půl na půl. Zrovna u nich bych za výpočet ruku do ohně nedala. Spis holka ale je to tak 60:40. Je to hrozně těsné. 😃
I kdybych vedela přesně všechny údaje tak to nebude moc přesně. Je tam rozdíl jen roku.
Kdybych to celé ty roky brala podle čínského kalendáře, Jonáše, krve, hvězd, vesmíru ,horoskopu, stravy, poloh, podle počtů listů na stromě a cihel na domě tak mám min. 3kluky a 3holky... teď jsem na začátku těhu po ivf a modlím se ať to dobře dopadne i kdyby to měl být Pokémon. Jo a jednoho syna přirozeně už mám, takže chápu, taky jsem samozřejmě chtěla další holčičku než jsem přešla do fáze ,,je mi to šumák, hlavně něco" 😉
...ještě že není víc pohlaví viď? jako by v roce 2021 nestačilo jediné = otěhotnět a mít zdravé dítě, ať už holku nebo kluka...
kdybys měla dalšího syna tak co? necháš ho v porodnici, protože jsi chtěla holku?
Nic nefunguje už se tím holky smiřte proste když to někomu vyjde tak je to náhoda
@nazka normálně, poprvé jsem ani o tom nevěděla, až pak, když jsem otěhotněla (2.cyklus po vysazení HA), kdy mi gynekolog říkal, že mám spát na břichu, aby vše bylo ok, když poroste děloha (občas jsou komplikace, když se pak děloha dobře nenasměruje). Takže jsem byla ráda, že jsem nad tím nepřemýšlela. A Dr.tehda jen pod nosem řekl něco ve stylu "a potom, že to nejde hned...". A určitě že zadu to nebylo to nebylo. U druhého jsem to sice věděla, ale neřešila. Cesta k druhátku trvala rok, ale myslím, že to nebylo dělohou, hrozně mi dalo co proto kojení staršího (zhubla jsem při 170 cm na 48kg kvůli držení diety kvůli alergenům dítka). Každopádně druhátko počato bylo taky polohou, která nebyla zezadu 😉 Teď jsme chtěli třeťátko, 3x po sobě jsem bez problémů otěhotněla, ale pak 3x SP. Nemyslím si, že to bylo zakloněnou dělohou do zadu, spíše mi chyběly živiny a tělo se zachovalo sobecky, což já ho i docela chápu... Takže teď mám v plánu nabrat živiny, dát se do hromady, pořešit svoje zdraví, zejména zuby, najít si práci a pak zase možná dáme zelenou miminku. Ale možná dám na Tvojí radu a půjdeme na to zezadu, třeba se povede holčička 😂
Nečetla jsem ostatní komentáře, ale na čínský kalendář nevěřím (nevyšel mi). Co u nás fungovalo, bylo:
- sledování ovulace (dcera byla počata 2-3 dny před, syn v den ovulace)
- strava matky (dcera při hodně vápníku a hořčíku, lehká zdravá jídla, málo masa; syn při sodíku a draslíku, více jídla, hodně masa)
To jsou teda problémy... 😉
@neuspech podle čínského kluk 🙂 ale vážně bych se na to moc neupínala, jak jsem psala, myslím si, že je to spíš dílem náhody, ale zkusit se má vše 😉 jen teda těm kalendářům, výpočtům podle stáří krve atd. moc nevěřím.. podle ovulace a stravy je to aspoň trochu podložené..
@jako_mala_holka jako malé holky viď 🙂
@linda_22 👍😉
Čínský kalendář je podle mě blbost. Podle nej jsem chlap, můj syn je dcera a dcera kolegyně syn. 😁 Říká se ze trochu vyšší šance je před ovulaci. Otázka je, jestli se tak povede otěhotnět. Pak “relativně” fungující je dieta. Podle statistik se víc holčiček rodilo v době chudoby. V minulosti šlo hlvne o výživu. Takže když budeš jist stravu kde není moc masa, není zrovna bohatá kaloricky a sacharidove měla by se povest holcicka. Údajně žensky plod je silnější a vytrvalejsi a tudíž nepotřebuje takovou “kalorickou péči” jako kluk. Za sebe musim říct ze jsem jedla velmi velmi kaloricky a kluk to je. 😁😁
Kamoska co jedla proti mě velmi málo má holčičku a zároveň byla v silném stresu.
@95newmommy2020 je měla velký stres(stěhování, nová práce, řešení minulosti), jedla 2x denně a mám kluka ;)
@95newmommy2020 No len detail. Pohlavie plodu nesie muzska spermia. Cize co jes je irelevantné. 😀😉

@neuspech dělala jsem si ovulční testy (ale dlouhodobě abych vysedovala jak mi to vychází) - styk dva dny před ovulací - a holčička vyšla.. ale jak říkám mohla to být i náhoda, příroda je nevypočitatelná 🙂 ale když se ti narodí kluk, určitě také litovat nebudeš, ne? ❤ joo - a nějakej čas jsem držela dietu na holku - omezit sůl a jíst potraviny, případně doplňky stravy s vápníkem a hořčíkem..