Jaké "psí kusy" jste dělaly při honbě za otěhotněním?
Ahoj holky, podělte se, co všechno jste vyváděly, když jste se snažily otěhotnět a nešlo to. Už si někdy připadám jako největší zoufalec, když přemýšlím, jak ještě by se dalo "zařídit" těhotenství. 😔
@jjasmina To je mi bohužel jasné. Dcera je z IVF, indikace neprůchodné vejcovody. A loni v listopadu jsem otěhotněla přirozeně, v lednu ZT. Od té doby se snažíme dál, ale teď jsem se na to upnula až příliš, cítím, že nás tlačí čas, bude mi 38, a že to už přirozeně nemusí znovu vyjít.
Ježíš, mohla bych vyprávět.Psí kusy…teď už se tomu směju :D Áe naprosto chápu, že vymýšlíš nemožné. Nám nakonec vyšlo IUI po 3 neuspesnych KET. Jinak manžel bral fertilman plus, já brala femibion, pila kontryhel. Následně jsme zkoumali ovulaci, teploměr, grafy, hlen, i ovulacni mikroskop. Manžel někde zjistil, že je potřeba mít sperma 3-4 dny odstaty. A sex podle rozvrhu byla rutina. U gynekologa mi řekli, ze moje deloha je zaklonena do zadu, a ze je potřeba to dělat ze zadu. Pak jsme se bali, ze poševní sekret zničí sperma, takže jsme to dělali tak, že se předdělal a až na konec ho dal do mě. A poslední fáze byla ze jsme sperma v ovulaci zavadeli inseminacni trubickou až k čípku. Samozřejmě sem po každém aktu měla nohy 20 minut na hoře. Šílený.
@95newmommy2020 No, tak koukám, že jsem tohi ještě řadu nevyzkoušela.😅 Ale vážně, dcera se možná nedařila i proto, že jsme spolu ještě v tu dobu nebydleli, takže to byl takový dojezdový sex. Teď už spolu žijeme, ale zase jsou jiné problémy, jako únava, nechuť a tak. Takže když pak dorazí další menzes, tak mi hlavou probleskne, co zase bude za veletoče další měsíc, což není asi právě ideální.
@garpova Je to možný, hodně lidem se to povedlo jen tak mimochodem. Jen já bych tomu nedokázala moc věřit, a čekat, a odprostit se od toho. Docela závidím těm, kteří to umí.
@95newmommy2020 Přesně. To druhé bylo, že jsem si říkala, že to budeme zkoušet a stejně to nepůjde. A když to vyšlo, dceři bylo 13 m, tak jsem najednou dostala šílený strach, jak to všechno zvládnu, a asi i to napomohlo tomu ZT v lednu a od té doby nic a mě začíná děsit, že už další mimino nebude.😔
Úplně na to přestat myslet , neřešit to hlavně . Nestresovat se prostě jako by nic ...
Ja jen zkoumala delozni hlen abych vedela, kdy je ovulace, ale docetla jsem se, ze neni na skodu, kdyz dosahne zena orgasmu. Kontrakce děložní dutiny totiž podporují přechod spermií přes dutinu. Sice se ph behem cyklu meni a behem ovulace by melo byt zasaditejsi, ale muzes zkusit i specipalni lubrikační gel.
@zrzeckas Jde spíš o to, vysledovat tu ovulaci. Jednu dobu jsem měřila i BT, ale to je celkem ovlivnitelné vnějšími okolnostmi, tak už neměřím. Podle hlenu jsem občas zmatená jako lesní včela, tělo není stroj a ne každý cyklus je stejný jako předešlý. Ale jak bylo psáno výše, asi nejvíce pracuje psychika. A taky mám obavu, že už zase můžou být vejcovody neprůchozí, dcera je kvůli tomu z IVF, a druhé by bývalo vyšlo samo. I když těžko říct, jestli i ta průchodnost není proměná v čase.
Jen stojky po sexu.
Nechat to tak holky nemyslet na to ... Já nemyslela a povedlo se to a teď jak na to myslím tak mi to nejde 😂😂😂😂😃😃😂
Pila jsem kontryhel z bylinkarstvi, mela sex ob den az ob dva dny, zbavila jsem telo ruznych zanetu atd.. A bylinkama pročistila.. Nonstop jsem myslela na dite😂 a po sexu jsem mela nohy nahoře 30 min a zadarilo se 1.mesic a za dva měsíce rodim 😊
U toho prvního jsem brala vitamíny Fertility Blend. A přítel vitamin E. A hned to šlo. A i druhého jsem začala pít čaj Kontrihel. A taky. Teď jsem ve 35 TT 🙂 tak držím palečky ať se i Vam zadari
@miszulicka Nad kontryhelem jsem také uvažovala, ale chápu ho spíše na úpravu cyklu, což úplně nepotřebuji. Cyklus mám 28 dní +/- 1den. Spíše vychytat ovulaci, aniž bych musela na gyn na utz.
No jéje, dneska se sama sobě směju, ale znáte to ,,tonoucí se..." 😀 Sledování ovulace, abstinence před, sex co dva dny, ovulační hlen, bylinky, čaje, doplňky stravy, gely a čípky na podporu otěhotnění, dovolená, nový pes atd 😆 Když jsme zjistili že je problém u manžela ( překvapivě, jelikož jedno dítě přirozeně a bez problémů už máme) tak jsem začala ,,terorizovat" jeho různýma doplňkama, čaji a odvary 🤦 následovaly dvě neúspěšné IUI a pak úspěšné ivf (jsem 34tt) myslím že manželovi se dost ulevilo😂
Tak to jo holky já se nechci cpat praskama 😔 počkám do konce roka a uvidím co a jak 😔😔 já brala depo pověru injekce a nějak to nejde otěhotnět 😔doktorka že to bude trvat .. lituji toho že jsem je brala 😔😔
@ankaa25 Aha. Mně tenkrát gyn doporučila měřit BT, takže jsem půl roku měřila, pak jí to ukázala. Žádné prášky mi na tu dobu nedala. A ještě mi nechala udělat hemo vyšetření, kdyby byly problémy tady. A když jsem stejně neotěhotněla, tak mi rovnou vypsala žádanku do CAR. Tak třeba zkus taky měření BT, aspoň něco by jsi každý měsíc viděla/zjistila, že ovulace probíhá.
Já se prolévala kontryhelem, ten myslím pomohl nejvíc. U první dcery hned, u druhého syna jsem se napřed "jen" dva měsíce nechránila a nic, tak jsem opět nasadila kontryhel a bylo to hned. Plus jsem kontrolovala ovulku, abych měla vůbec přehled.
Já nic moc- jen kontryhel na srovnání cyklu a Femibion. 🙂

@garpova za mě nejvíc pomohlo dát psychiku do kupy a přestat se neustále snažit a mít to stále v hlavě