icon

Jaký věk si představíte pod pojmem mladá maminka?

jokerka
11. pro 2014

ahoj nevím jestli tato diskuze patří zrovna jdeme na to tak se kdyžtak omouvám 🙂 Jaký věk si představíte pod pojmem mladá maminka? Podle mě tak 15- do těch skoro 18. Ale jde o to mě je 19 s přítelem plánujeme mimi brzy, Ale moje máma mě říká že bych byla hloupá kdybych měla dřív než tak ve 24 letech. Jak to vzaly u vás těhotenství (19-24 let)

Strana
z5
calabasa
14. pro 2014

Já cítím mladou maminku taky tak do těch 25, do 35 mi to přijde akorát a pak už je to starší maminka. Já jsem starší, rodila jsem 37 a 39l, otěhotněla jsem vždy na pár pokusů, ale partner je o 10 let mladší, tak si myslím, že to je tím.... do 32 let jsem studovala a tehdy jsem vyměnila partnera. Koukám, jak mladý lidi už mají svoje bydlení! Stavět začínáme 7 let po škole.

maki73
14. pro 2014

Přesně jak píší holky, já bych brala jako mladé maminky tak do 25let. Já sama jsem poprvé otěhotněla neplánovaně v 17 a malá se narodila, když mi bylo 18. klidně bych do toho šla znovu, bylo to v pohodě :D ale záleží na obou z páru, já měla kliku, můj tehdejší přítel je dnes po 5 letech mým manželem a čekáme druhé miminko, ovšem ne každému páru to takhle brzy vydrží, znám bohužel pár holek, které otěhotněly brzy a pak se ukázalo, že partner nebyl úplný ideál, nebo nejen to...takže za mě záleží, jak dlouho spolu jste a co jste spolu již prožili a pak taky dávka štěstí, aby vám to klapalo, protože miminko vztah vždycky změní, v jakémkoli věku 🙂. Ještě bych taky dodala, jak už se psalo výše, že doktor byl nadšený, že lepší dříve, nežli později a že je super, že jsme se rozhodli si miminko nechat, kolik ženských mu tam denně pláče, že nemůžou otěhotnět a u většiny je to i tím, že čekaly moc dlouho - tím rozhodně nechci říci, že je to tak vždy, znám spousty mladých holek, které se snaží i 2 a více let a zdaleka jim není ani 30, což je ale další důvod, který by mě vedl k tomu, mít dítě dříve, co když bych se rozhodla ve 27 a pak by to 3 roky nešlo? Už bych se cítila stará, já vysadila teď napodruhé antikoncepci v květnu 2013 a otěhotněla jsem až teď a to je mi 22 a v okolí pozoruji, že je to tak standart, snažit se pěkně dlouho, takže nač potom čekat že...

mamba4
16. pro 2014

Mě by zajímalo co si představujete pod pojmem stará maminka. 🙂))
😀

skavenka
22. pro 2014

ja jsem otehotnela ve 23 a poprve rodila ve 24 dle me je to jen o tom,ze si clovek musi uvedomit co miminko obnasi,ze najednou vas potrebuje 24 hodin denne, neni zivot jedna velka party a je tu nekdo kdo je na vas plne zavisli,vzit v podtaz to ,ze se mozna na zacatku moc nevypsite,zmenite se vy vase telo atd...ale jde to zvladnout my to neplanovali meli oba rozdelane studium, ja to nakonec vzdala s detma dva studujici proste nefungovali.Ted je mi 27 a příští rok čekáme třetího prcka a náš život je krasně bohaty plný lásky a radosti 🙂 muz dodelavap osledni rok inzenyrskeho studia,takze pokud chcete jdete do toho jen je treba zvazit vse kolem a zda uz je ta spravna doba

mafeska
22. pro 2014

mladou maminku vidím tak do 24 let, přes 24 mi to přijde ideál a pokud někde čtu že se dotyčná stane maminkou do 20 let tak před ní smekám 🙂

evaamy
22. pro 2014

Do 25 mladá. Do 30 relativně mlada😉

veeeraf
22. pro 2014

Mladá maminka 18-25 let 🙂

veeeraf
22. pro 2014

@mamba4 stará maminka 35-40 let :D

marketa233
22. pro 2014

Záleží na kraji. V Ústeckém je mladá maminka do 18 let. V Praze tak do 25.

pampeklec
22. pro 2014

Mezi 20 - 25 mi přijde ideální věk na první miminko. Ale v porodnici i jinde na mě koukali jak na super mladou maminku. Což nechápu, protože už okolo 20 jsem fakt hodně toužila po dítěti... naštěstí mi naši pořídili dalšího bráchu, takže jsem v klidu dostudovala aspoň magistra 🙂

ludmilad
22. pro 2014

Podle mě mladá maminka do 25 let.
@mamba4 "stará maminka" nad 35 let.

suzief
22. pro 2014

to je relativní, mít dceru, tak je to pro mě asi věk do 20 a aspoň aby měla dodělanou střední, pak už je to v pořádku🙂 dle mého názoru. Mě je 30 a už teď si připadám stará na první dítě, každopádně jsem ráda, za vzdělání a i za letitou praxi v zaměstnání🙂

zulitvi
22. pro 2014

Mladá maminka tak do 25, pak je to prostě maminka a nějak po 35 se mi to láme na "starou" maminku - tím nechci urazit, jen je to pojmenování a hlavně záleží, jak se žena cítí. Některá už v těch 25 nemá dost elánu a jiná ve 40 je třeba naprostý opak. Jinak my jsme s manželem po 5 letech vztahu měli svatbu a 9 dní na to jsem otěhotněla. Rodila jsem v 21 letech a jen moje teta si neodpustila poznámku, že jsme si měli spíš užívat, ale jen poznámka, žádné rytí. Jinak se v rodině všichni na vnoucka těšili a přáli nám to. Spíš byli radši, že máme miminko takhle mladí, protože máme dost známých a ti se začali snažit až po 30 a nešlo to. A co, však Venda odroste a užívat si můžeme i v těch 40 letech 🙂

barinkas
22. pro 2014

pro mě je mladá tak kolem 20... těch 15-18 to je není mladá a sorry, trochu blbá 😀 Jelikož dítě nevychová jiné dítě... nedá mu žádné zázemí, neříkám, že to nemůže fungovat za pomoví rodiny, může, ale nechtěla bych dítě v tom věku ani za nic.

@suzief stará ve 30 určitě ne 🙂 záleží na jaký věk se cítíš..

mamba4
22. pro 2014

Děkuji za vyjádření... Já měla prvni dítě v 22 , druhé v 24 a podle okolí jsem byla moc mladá maminka. Dále mám třetí dítě ve věku 35 let a čtvrté ve 39 letech. Teď je nejmenší rok a půl a pro okolí jsem babička 🙂)). Hlavně mě tak oslovují když jdu s šestnactiletou dcerou kterou oslovují maminko ;))). Já osobně se cítím dobře. Věk je jen číslo. Všem krásné Vánoce. 😉

nikousek1
12. led 2015

Tak u mě to bylo tak, že já chtěla dítě už od 19 let. Ale nějak se nám to nedařilo a otěhotněla jsem ve 20. Ted je mi 21 takže si myslím, že tak mladá na dítě zase nejsem. Obdivuju ty mladý puberťačky, co mají v 15 dítě... Chudáci děťátka. Vždyť dítě má dítě, co to je ! Takže pro mě je MLADÁ (to je ještě hezké slovo)MAMINKA ve věku 15-18.

guinea
12. led 2015

@calabasa Už jsem sem jednou přispívala, ale nedá mi to nenapsat znovu. Já jsem poprvé těhotná ve svých 37 letech. Taky se podařilo po několika měsících, manžel je také mladší. Ale rozhodně bych se jako starší maminka neoznačila, i když mi to všude podsunují 😀 Připadám si věkově akorát. Vím, že je to paradox, ale ještě třeba v 35 bych na to neměla, stát se matkou.

guinea
12. led 2015

@mamba4 Tobě říkají BABIČKO, když je ti 40 let a máš roční dítě? :-O To by mě v životě nenapadlo...

marukm
12. led 2015

Do 25. Později bych 1. dítě mít nechtěla. Těšíme se, že budeme mladí prarodiče.😀

maxinkaa
12. led 2015

Já měla miminko ve 27,ale vypadám mladší 🙂 No a druhé bychom chtěli do mých 32let. Já to beru tak, že bych chtěla do 40let mít za sebou první třídy 🙂

bilkovalucie
12. led 2015

Já jsem měla prvního prcka v 18, plánovaně, dítě jsem chtěla už tak od 16let, ale věděla jsem, že by to nebylo ještě úplně dobré, hlavně skrz to, že by malé spadlo do péče rodičům. Druhé, taky plánované, čekáme teď a je mi 23.

edeltraut
12. led 2015

Já měla první v 21, druhé ve 23...a to považuji za věk mladé maminky.... 🙂. Můj muž byl zase extrémně mladý tatínek (22 a 24) 😀. Naši zrovna radostí neskákali - měla jsem rozdělanou VŠ, ale nakonec to přijali docela dobře. Tchánovci to přijali o poznání lépe 🙂. S mužem jsem v té době chodila 4 roky, takže to nebyl žádný unáhlený krok... třetí jsme si pořídili po třicítce - takového našeho benjamínka 🙂. Nemyslím si, že až tak záleží na věku, spíš na vyzrálosti rodičů.... 🙂. Znám holky, které měly děti v 18 a jsou perfektní maminy 🙂

maki73
16. led 2015

@edeltraut No to se mi právě taky zdá super, že si můžeme ještě klidně za 10 let pořídit další, protože spousta mých známých v okolí má děti kolem 10 let a říkají si, že by ještě jedno zvládli, ale už jsou staří (respektive muži od kamarádek už nechtějí), kamarádka je s manželem o 10 let a přeci jen, jí je 30, ale on už se na další děti necítí, to já si za 10 let ještě budu pískat, s manželem 33, to tedy starý vážně nebude :D.

michaela_2
16. led 2015

@mamba4 Jéé to máme stejně 🙂 ve 22 letech se nám narodila dcera, ve 24 letech syn.............Z okolí žádnou maminku v podobném věku neznám. Vtipná byla první třídní schůzka ve školce u dcery. Věkový průměr maminek je tam tak 35, prostě to tak v dnešní době je 🙂
Moje stejně staré kamarádky teprve teď začínají být těhotné ( je nám 25) a to tedy zdaleka ne všechny.

werunqa
16. led 2015

No pro mě jsou mladé maminky holky kolem 20 let 🙂

Já sama otěhotněla ve 24 letech a pár dnů na to jsem slavila své 25.narozeniny.A přijde mi to tak akorát kolem těch 25 let zakládat rodinu 😎

tarra27
16. led 2015

při spojení mladá maminka mi přijde na mysl do 24let včetně 😉

sangita
16. led 2015

Záleží, v jaké zemi 🙂 V Anglii do 30 (možná i trochu víc..), v ČR tak do 25..

mamba4
16. led 2015

@guinea jo je to tak "babičko" poprvé jsem to uslyšela když bylo malé půl roku překvapivě v Praze. Jela jsem s dcerou ( v té době 15 let) do Prahy pro taneční boty (chystala se do tanečních) a v tramvaji ji pomáhali pánové s kočárem slovy "maminko počkejte ... Já byla mírně řečeno v šoku a začaly jsme se smàt. Podruhé jsem dotaz na téma "to je Vaše nebo dcery" dostala u nàs v okolí bydliště
kde jsem to nečekala, protože jsem si myslela že mě lidé vidí s pupkem ... přesto ty dotazy... Teď už jen kroutim hlavou a myslim si svoje.

mamba4
16. led 2015

@michaela_2
Gratuluji 🙂

ingrid1450
17. led 2015

Pro mě je mladá tak do 22 let. Já měla dceru v 25. Kdybych nestudovala, šla bych do toho i o 2 roky dřív, už tehdy jsem si přišla věkově akorát. Je fakt, že mezi kamarádkami a známými jsem první (až na 2 výjimky, které jak přiznaly otěhotněly neplánovaně), žádná z nich ani dítě v nejbližších letech neplánuje. Občas si postesknu, když mi některá pošle fotku z party apod. a já si zrovna sedla po celodenním mateřském maratonu, ale neměnila bych ani za nic. Teď, když mám dceru a vidím, jak je úžasná, litovala bych každého dne, kdy jsem s ní nebyla a místo toho si "užívala" (pod tím si asi lidi představují flákat se, utrácet peníze za hlouposti a chlastat). Vše ostatní totiž můžu dělat i tak 😀

Strana
z5