Je pozitivní ovulační test?

jirikmaminka
1. kvě 2019

Holky chci se jen zeptat kdyz si delate ovu test mela jsem jedu hodne a druha jako vyc viditelny duch stejne silny ale myslela jsem ze kdyz udelate za 2 dny treba znovu ze by mela silit je to tak? Nebo ro muze ukazovat i neco jineho protozw me na ovu testu kdyz delam dalsi dny tak nesili

jirikmaminka
autor
1. kvě 2019
danca2719
1. kvě 2019

@jirikmaminka Když jsem si nebyla jistá kdy mám Ovulaci, zacala jsem testovat vždy už od 11DC a testovala jsem zhruba 6 dni a dva testy za den, vždy ze začátku slabé čárky v den kdy probíhala ovulace jsem měla obě čárky stejně zbarvené. Po ovu čárka zeslábla. Někdo píše, že ovu testy nejsou spolehlivé, za mě jsou 100% vždy mi ukázal test kdy mám ovu a potvrzeno i dle UTZ.

jirikmaminka
autor
1. kvě 2019

Ja zacla testovat uz vcera protoze nevwrim aplikaci podle aplikace na menstruaci by mela zacit ovu zitra a trvat do 8.5 a nej ovu den s vajickem mi to ukazuje 7.5 tak je mi divne ze uz dnes a vcera bych tam mela takhle druhou slabou carku mam tedy testovat i nasledujici dny

sudylichozrout
1. kvě 2019

@jirikmaminka ja se omlouvam, moc rada bych ti nejak poradila, ale lustit ty tvoje silene odstavce bez interpunkce mi fakt bere hrozne moc casu. Takze jen ve zkratce. Aplikace nikdy nebude presna, protoze nezohlednuje tvuj fyziologicky cyklus. Ovulacni testy jsou pozitivni jen kratce a po pozitivnim testu nastava ovulace do 42 hodin, ale i to je individualni. Nekomu do peti hodin, nekomu az za ty dva dny. Zalezi na tvem organismu a na tom, v jake fazi zvyseneho LH testujes. Ovulace netrva 6 dnu, to trva plodne obdobi, tedy obdobi, kdy zenske telo vytvari nejlepsi podminky pro nekolikadenni preziti spermii. Ovulace je zalezitosti minut, jde o uvolneni zraleho vajicka, jehoz zivotnost je pak cca 16 hodin. Udava se nekdy az 24, ale spise tech 16.

danca2719
1. kvě 2019

@jirikmaminka Určitě testuj dal,až když budeš mít na testu dvě stejně silné čárky , pak tedy budeš mít ovulaci. Pokud si nejsi jista zda ovulaci vůbec mas, tak navštív svého Dr, který pomoci UTZ a hormonalniho profilu ti odpoví zda ovulaci máš, občas se stává že má žena i anovulacni cykly, s tím jsem se bohužel nesetkala, takže ti moc k tomu nenapisu. Ale určitě podle kalkulacky bych se neridila , protože to rozhodne 100% procentní není, ne každá žena má ovulaci přesně v polovině cyklu, já ji třeba ze začátku měla až někdy 17-18 DC teď už ji mám přesně 14DC, ale jak už jsem psala,klidně si k Dr zajdi a hlavně každá z Nás to muže mít úplně jinak , jsme každá z jiného těsta.