icon

Jonášova metoda, poradily byste mi?

bublinka20
24. říj 2015

Ahoj,je tu někdo,kdo by mi pomohl nebo poradil ohledně Jonášovy metody?

heluskal
•
25. říj 2015

@bublinka20 Ahoj nevím jestli poradím, ale zrovna po ní docela pátrám, dostala jsem na tuhle metodu tip a tak ji chci taky vyzkoušet, jestli nám pomůže, jinak teď jsme zkoumala tento odkaz, tam se dají polodné dny podle Jonáše spočítat, v podstatě je top o tom, že nejplodnější je žena v den měsíci, kdy je stejná "konstalace" měsíce a slunce, jako byla v den jejího narození, aspoň takhle jsme to pochopila a větší pravděpodobnost k otěhotnění dává i pokud se dny podle Jonáše a tvoje plodné dny sejdou.
přikládám odkaz http://astrologie.najdise.cz/plodne-dny/jonasov...

alkuska
•
25. říj 2015

Holky mě to vůbec nefungovalo. Měla jsem ovulaci a otěhotněla o celý týden jindy než prorokoval Jonáš.

heluskal
•
25. říj 2015

@alkuska No já se různě dočetla, že to fungovalo nebo nefungovalo, někomu vyšlo i pohlaví, které určil Jonáš, těžko říct, já se chystám vyzkoušet příští měsíc, tento jsme to prošvihly, tak uvidíme, tento měsíc jedem podle ovulky...

strawberr
•
25. říj 2015

Nefunguje 🙂

eviicka
•
25. říj 2015

@alkuska tak já jsem pochopila, že je větší pravděpodobnost, to znamená, že to jde i jindy - ale ty dny ještě trošku líp.

Dočetla jsem se, že to má dokonce patentováno, tak uvidím, teď mi to vychází k MS, takže to asi nevyzkouším 🙂

vendullkaa
•
26. říj 2015

Datum ovulky mi vyslo u prvniho prcka.. No a pohlavi u obou 🙂

mike2015
•
26. říj 2015

Tak jsem si zadala údaje a plodné dny mi vychází do 3. dne MS, tak to přeci nemůže vyjít , ne ? 🙂 Nevím, asi tomu moc nevěřím - opravdu se podle toho někdo řídil a vyšlo mu to ? I když ovulaci měla jindy ?

mike2015
•
26. říj 2015

Vlastně, když se dívám zpětně až do května. Vždy mi to vychází do dnu kdy mám MS 😒

heluskal
•
26. říj 2015

@mike2015 No ja patrala po ruznych diskuzich nejen tady na konikovi a to ze to fungovalo i mimo plodne dny jsem se dost docetla, ono tomu nahrava a nenahrava spoustu aspektu, jsou zeny, co otehotnely i postyku, co byl behem ms, jako ja jsem k temto vecem dost skepticka, ale po roce snazeni patram po ruznych moznostech jak tomu napomoct a tuhle metodu zkusim, pristi mesic by navic mela vyjit holcicka, takzejestli funguje se ukaze 😉...

eviicka
•
26. říj 2015

Jinak jsem se schválně dívala kdy měla plodné dny mamka u mě a sestra u synovců - sice jsem se jich nevím, který den se "zadařilo", ale pohlaví pro ten daný měsíc sedlo ve všech případech.

eorien
•
26. říj 2015

Tak nám se zadařilo zrovna ten měsíc, kdy bylo fakt po dlouhé době u Jonáše jen opravdu málo kolizí...ale, vím, kdy jsem měla ovulaci, bylo to tři dny od sebe a pěkně jsme se trefili, tak těžko soudit, zda Jonáš uspěl, nebo ne 🙂 Každopádně, pokud se narodí to, co se narodit podle UTZ má, tak to dle Jonáše na pohlaví nevyšlo (ale to nevyšlo ani z žádné jiné metody - krve, soda, atp...).

dankakotrbova
•
27. říj 2015

No já otěhotněla 24. 6., ovu jsem měla mít 30.6. Dle Jonáše 21.6. Takže za mě Jonáš ne. Ani u prvního

luca16
•
27. říj 2015

Nám u prvního dítěte sedlo více méně o pár dní datum početí a vyšlo i pohlaví.

bublinka20
autor
•
27. říj 2015

@heluskal ahojky,přesně tohle jsem našla taky a chtěla bych to prvně vyzkoušet...mělo by to bejt v okolí ovulace,uvidíme podle ovu testu 🙂

zloba89
•
27. říj 2015

já bych metodu moc ráda vyzkoušela, akorát nemám jak zjistit v kolik hodin jsem se narodila... =(

bublinka20
autor
•
27. říj 2015

@zloba89 nemáš to v očkovacím průkaze? já to našla tam

zloba89
•
27. říj 2015

@bublinka20 nene, tam to nemám

bublinka20
autor
•
27. říj 2015

tak jedině se někoho optat,maminka,tatínek,babička....tohle se většinou nezapomíná

eviicka
•
27. říj 2015

@zloba89 no já se dívala, jaké jsou rozdíly podle hodiny narození, a všimla jsem se, že "plodné termíny" by se lišit neměly, jenom pohlaví a ty další aspekty.

Jestli to fakt nemáš jak zjistit, tak si zkus udělat výpočet třeba na půlnoc, poledne a jedenáct večer, a uvidíš, jestli to nebude podobné.

zandi
•
27. říj 2015

Tak me na cely zbytek roku vychazi jonas vzdy na 3 dny pred menses. Ovulaci mam sotva tyden po menses, takze u me jonas asi neklapne :-/

strawberr
•
28. říj 2015

Někde píší, že se mají sejít plodné a Jonášovy dny... jinde naopak. Psala jsem si s jednou Angličankou, která se tím zabývá. Ta dokonce napsala, že hormonální ovulace a Jonášova předpověď se nesmí potkat, jinak to nefunguje dle aspektů (povaha, zdraví, pohlaví dítěte). Navíc většina z těch pisálků o tom udává, že pohlaví prvního narozeného dítěte se nedá vybrat...
U mne to vůbec nefungovalo, podle čínského, Jonášova, keltského,... a několika dalších propočtů jsem měla mít holku, narodil se krásný chlapeček <3 .

Bohužel to spíš považuji za původce mnohých neúspěchů. Holky, těhotenství není plán. Nebuďte na to tak upnuté, nechejte to miminko, ať si najde správnou dobu, kdy přijde 🙂 . Chce to jen nesnažit se cíleně, ale prostě cítit lásku a radost 🙂

rousse
•
28. říj 2015

Já na tohle teda nevěřím, ale můj brácha je "vypočítaný" osobně panem Jonášem🙂 Máma tehdy moc chtěla páreček, když plánovali s tátou druhé mimčo a v rádiu byl v nějakém pořadu hostem a tak máma nelenila a hned mu napsala. Vypočítal, kdy mají počít, táta to málem nestihl - zdrhal z manévrů, nakonec se zadařilo a fakt se narodil kluk....ale podle mě je to věc náhody - je tam 50% možnost úspěchu....jsem prostě biolog a nevěřím, že když se počne dítě v pondělí, tak do vajíčka pronikne spermie, která nese chromozom X a když v úterý, tak to bude ta s Y 😀

monichka
•
19. srp 2016

@heluskal co vám nakonec pomohlo?ta Jonášovka?

heluskal
•
19. srp 2016

@monichka Pomohlo nam lepsi nacasovani.

melkata
•
16. zář 2020

@alkuska souhlasim, taky mi ani jednou nevyslo podle jonasovo metody

kinder26
•
9. kvě 2021

Zdravím, poradil by někdo ohledně Jonášovi metody? Nechala jsem si udělat výpočet a jde mi o pohlaví. V jeden měsíc mám napsanou holčičku, ale v závorce kluka. Takže tzn., že není jisté ani jedno, že stejně 50:50? Navíc třeba v červnu vychází holka, ale vychází v době menstruace, takže při ovulaci to bude také holka? Děkuji Vám za odpovědi

lachtanice86
•
9. kvě 2021

@kinder26 co vím tak u Jonáše se na ovulaci nehraje

klaari
•
9. kvě 2021

@mike2015 ano, mela jsem to stejne, jako vy.jednou se mi uplne necekane posunula ms o tyden a pak to klaplo, vyreseno.