Kdy dělat ovu testy

gruliska
7. únor 2019

Děvčata jsem 6 den cyklu kdy začít dělat ovu testy a v kterou denní dobu je to lepší? Děkuji

sudylichozrout
7. únor 2019

@gruliska zalezi na tom, jak mas dlouhe cykly. Vzdy od koncove delky cyklu odecti 10-16 dnu, orotoze poovulacni faze ma tuto delku. Cili pri cyklu 35 dnu bude ovulace v rozmezi 19-25 DC. Pri cyklu 28 dnu bude ovulace v rozmezi 12-18 DC. Pokud mas cyklus nepravidelny, vem si za posledni pul rok vsechny, spocitej si to a ber v uvahu ten nejkratsi. Zacni testovat treba tri dny predem, at to vidis dobre.
Ja mam cyklus 31-32 dnu, poovulacni fazi 10 dnu. Ovulace peichazi 20-22 DC.

gruliska
autor
7. únor 2019

@sudylichozrout tento měsíc jsem měla 27 dní cyklus teď se mi to srovnalo pěkně jsem po operaci na průchodnost vaječníku, já jenom ať vím kdy mám asi začít testovat tak klidně můžu od zítra?

sudylichozrout
7. únor 2019

@gruliska Jestli máš cyklus 27 dnů, bude ovulace 11-17 DC, pokud jsi jinak zdravá a nemáš nějaké hormonální problémy. Takže klidně od zítra, tj. cca ty 3 dny před prvním možným termínem.

gruliska
autor
7. únor 2019

@sudylichozrout právě jsem měla dost nepravidelna ms teď jsem po té operaci ráda že se to zlepšilo i podle dr po té operaci je to i vevnitř lepší to na co byla operace se neprokazalo takže jsem ráda , četla jsem že nejlepší doba je kolem 10-20 hodiny a hodku předtím nepit? Ještě jsem četla že se má moc nechat odstát 5minut

sudylichozrout
7. únor 2019

@gruliska Ano, nejlepší je testovat odpoledne či večer, já se s pitím vůbec nežinýruju, piju normálně. Odstávat se nemusí.

gruliska
autor
7. únor 2019

@sudylichozrout děkuji od zítra skusim testovat někdy kolem té 10h

mialagia
7. únor 2019

@gruliska já po svojí zkušenosti doporučuji testovat až odpoledne v ostatním souhlasím..jinak můžeš prošvihnout, resp. zjistit až po..např.já jsem si dělala test dopoledne a nic, druhý den ráno se mi podařilo vzpomenout náhodou a změřit bazální teplotu páč to byl 16.den,což jsem věděla že mívám ovu, a byla zvýšená, takže už nějak v noci nebo k ránu musela proběhnout a pak teprv dopoledne ten druhý den byl test už pozitivní..bylo štěstí a zase náhoda, že byl manžel doma a po obědě, když dcera usnula jsme na to šli, takže se to stihlo😊

gruliska
autor
8. únor 2019

@mialagia děkuji zkouším už ode dneška abych nic neprosvihla v 10 jsem to nestihla tak to mám nastavené kolem 13h

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru