Kdy plánovat druhé miminko? Zahlasujte a poraďte!
Ahoj maminky
Zajímalo by mě kdy jste plánovali druhé miminko? Já jsem 9 měsíců po porodu, a chtěla bych dvě děti, ne moc daleko od sebe. Děkuji za odpovědi 🌹
Partner si vydelava hezky, tim ze jsou obe holky, tak po sobe hodne veci dedi.. zakladni veci clovek jeste ma po starsi. Do toho tim, ze sem vlastne nedobrala cely rodicak a zbyvalo mi jeste pul roku, tak mi byl vyplacen (cca 60 tis). A pak pul rok zase materska od zamestnavatele, takze sem zvladla i davat stranou. Ted mam rodicak a myslim ze financne jsme v pohode uplne 🙂 Nebala bych se toho a uz vubec, pokud tatinek hezky vydelava ;)
Finančně záleží hrozně moc na tom, jaké máte bydlení, splátky. Když jsou 2 děti stejného pohlaví, je to za mě úplná pohoda. Všechno dědí po sobě, ať už oblečení nebo hračky. Holky mají v podstatě všechno společné. 🙂 Nejhorší jsou za mě až ty větší děti. Větší děti = větší výdaje. Kroužky, škola, dojíždění na tréninky, sportovní vybavení. Totéž platí i o ostatních kroužcích, ať už je to sport nebo hudebka, výtvarka, všude se dojíždí a solí peníze. Telefony, počítače ... I spotřeba jídla u puberťáka není zanedbatelná. Malé dítě je levné dítě, takže mě vychází i finančně lépe, mít děti po sobě, tohle období přežít skromněji a ty pravé výdaje už být plně nasazená v práci. 😀 Záleží i jaké máte ambice pro děti i pro sebe. Nároky na výlety. My třeba hodně sportujeme a kdybych měla starší dítě, které chce závodně sportovat v tom, co dělá teď, tak to z jednoho platu prostě nedáme. Buď 2 platy nebo žádné závody. Někomu tohle ale prioritní nepřijde. Někdo dojíždí z vesnice a bez 2 aut se neobejde, někdo ve městě nepotřebuje auto vůbec.
@95newmommy2020 Ono i záleží,jestli to auto je nutné ( my máme auta dvě,ale já už 6 let neřídím, není důvod, dříve byl kvůli práci a řídila jsem) a jestli člověk dítě chce nebo vlastně ani ne, protože by mu nabouralo navyklý systém fungování a života.
Ja mam deti 8 let a 6 let a financne jsme to zvladali a zvladame. Ocekavam,ze vydaje budou samozrejme stoupat jeste s vekem. Tim,ze byli 2,5 roku od sebe,tak druhe mimi me nestalo temer nic. Veskerou vybavicku jsem mela po synovi (kocarek,autosedacka,postylka atd..)Obleceni jsem akorat vymenila opravdu hodne klucici za holcici,neutralni jsem ponechala. Rodicak se ted da dovybrat,za me slo zrychlit cerpani. Po narozeni mladsi mi znovu nabehla materska. Pak rodicak. Nez jde dite do skolky,tak moc nestoji. Starsi je ve skole,mladsi ve skolce. Zacaly krouzky,ale ja uz jsem vlastne taky v praci,takze uz jsou na to dva platy. Ale kazdy si tohle musi poresit sam vzhledem k jeho vysi platu,nakladu atd...Male deti proste tak drahe nejsou jako pak treba pubertaci...
Já druhé vůbec nechtěla, ale mám dceru z prvního vztahu a přítel svoje děti nemá...jsme spolu 5 let a kdyby nebyl takovej jakej je, tak do druhého ani nejdu.Po 9 letech od první dcery jsem si řekla, že do toho půjdu.Mám u partnera jistotu, že by se o svoje dítě vždycky postaral a nezůstala bych na to sama jako u dcery, ale kdybych měla jen maličkou pochybnost, tak do toho nejdu.
Dcera má 3 roky a 3 měsíce, syn se narodí každým dnem 🙂

@andelka My máme aktuálně šrot, co mu smrdí spojka a při jízdě vrže.
Manžel má služební z práce, ale to může řídit jen on.
Já měla před rokem jiný šrot citroen saxo 2001 a ten umřel. Ale mám to dítě, se kterým jezdím na výlety, chci jet lyžovat. A nepojedu tam šrotem.
Proto je auto priorita. Ale kdybych měla mimino, tak na auto nemám. Kupuju kočárek a výbavu a plácáme se kolem baráku.