Když je partner proti IVF
@rosalline Bazalní teplotu jsem neměrila,ani nebudu měřit, to je jediné k čemu jsem si nenašla cestu a nebaví mě to, nechci to dělat. Na gynde mi rekla, za ten rok at delam ovulační testy. Ale na UZ jsem nebyla nikdy, . Naopak po roce kdyz jsem šli do CARU, tak mi jako první rekl doktor, ze nikdy zadné ovulační testy nedelelat, to je to nejhorší, protože se začně vse sledovat, planovat styk, uvazovat je/není pozitivní atd... vzdy rovnou hned na ultrazvuk at je ovulace POTRZENA, to je taky jedina možnot jak to zjistit na 100%.
Dnes jsem šla na UZ 11 DC, ale ani vlevo ani vpravo, zadny dominantní folikul (ale mivala jsem ovu pozde až kolem 18DC). Přístí týden jdu znova na UZ a pak snad uz ta inseminace.
Přítel spermiogram uplně v poradku
@biedronca tak vpravdě teď před inseminací přesně zjistíte, zda ovuluješ , kdy ovuluješ... s těmi testy je to trochu schíza, to je pravda, ze sexu se stane rutina...ale na druhou stranu člověk si i řekne, že má něco pod kontrolou... ačkoli např. u mě to bylo rozčarování. Zjistili jsmedíky utz, že mně převážně každý měsíc pracuje jenom jeden vaječník a to zrovna na té straně, kde jsem měla neprůchozí vejcovod. Takže rozhodnutí padlo ihned. V tom má ten tvůj doktor v caru pravdu, utz je nejspolehlivější indikátor.
@rosalline no právě ! a kdyby ta moje klasicka gyn, mě par krat vzala na folikulometrii, treba by za měsíc - dva jsme vedeli na cem jsme, a nebo ze je vse v poradku. A tak jsem rok delala neco spatně, co mi v CARU hned smetli ze stolu a zakazali vlastne ....
my se snažíme o první mimi rok, 1x samovolny potrat bez revize. Nekuříme, nepijeme, oba mladí 28 let... a s timto člověk fatk nepočítá, že by vlastně vubec musel někdy jít do CARU.
@biedronca Nezlob se, že ti to píšu, sleduju tě už nějakou chvíli. Pokud si to dobře pamatuju, tak jsi otěhotněla po 3/4 roce, teď jsi cca 3 měsíce po potratu? Já bych tomu na tvém místě nechala trochu času. Souhlasím s tvým partnerem. Není to o tom, že nemůžeš otěhotnět, aspoň to tak zatím vypadá. Po tom potratu jsi to začala strašně řešit, možná by to chtělo trochu zvolnit. Opravdu jste mladí, není kam spěchat. Mě přijde, že to úplně extrémně řešíš. Na jednu stranu se nedivím a chápu, na druhou stranu... to nikdy nic dobrého nikomu nepřineslo
Ja to chápu, taky bych do ivf taky nešla, ale my se snažili jen tři roky a povedlo se prirozene, třeba bych po delší době změnila názor.
Holky ja sem z toho blazen. Podle me gyn me to facha jako z knizky, hafo hlenu, 13 den folikul 20 mm, sliznice krasnaa 9 mm, cyklus presne pravidelny 28 dni. Spermiogram super, a stejne od zari (SP) nic 🙂)
@biedronca Ahoj. Omlouvám se, že reaguji až teď. Nejsem na netu denně. Jen jsem Tě ještě jednou chtěla podpořit. Myslím, že to máš v hlavně dobře srovnané. Jen se zkus ještě o chlup víc uklidnit. Jste opravdu mladí a máte moře času. Vím, že to se lehce říká/píše, ale... Mít za sebou potrat není žádná veselá zkušenost, ale zase víš, že otěhotnět vám jde. Tudíž není otázka "jestli", ale kdy a za jakých okolností otěhotníte. A to si myslím, že už opravdu už je něco, co by člověka mohlo trochu uklidnit. Tak moc držím pěsti, jen si to ujasníte a vše bude ok.
@biciklissie Ano, děkuji. Jsme mladí, ja taky věřím,že potrat je vlastně ve výsledky dobrou zprávou,že otěhotnět jde. Jen je otázkou KDY....
My ted zkusíme 3 cykly IUI, a pak to necháváme volně přírodě, minimalně další rok a půl, do IVF nechceme, jo to by fatk už muselo být něco zavažného a dlouho se nedařit, abychom na IVF šli.
ALE taky myslím, a veřím!! že to je jen otázkou času........
@biedronca Myslím, že to máte vymyšlené dobře, na IVF máte mooooře času. Jo, kdyby byl někde problém a otěhotnět krajně nepravděpodobné, tak proč čekat, ale teď je to jasné, IVF mi v této fázi přijde zbytečné. A já bych neházela flintu do žita ani s těmi IUI. I kdyby byla šance 1:100 nebo 1:1000, tak jako někdo to být musí, ne? Ale fakt klídeček, máte našlápnuto výborně.
@biciklissie no rekli nam , že pouze 1 paru z 10 se podaří otěhotnět z Iui, primo nas postavili v Caru pred realitu.Ale tak proč to nezkusit 😉
@biedronca Jj, já to od Tebe četla, ale tak co... Je fajn, že pak člověk nemá přehnané naděje, ale tak proč Ty bys nemohla být tak jedna z deseti. Nebo sto nebo tisíce. Jako někdo to být musí. Tak držím pěsti.
@biciklissie Dekuji ... neverim, tomu , ze bychom měli takové štěstí, takový zázrak.Ale co, nebudu rikat, ze mam naději a "těším se". Zítra se dle UZ dozvím,kdy na to první IUI jdeme.
Ale ja jsem se vnitrne uklidnila, ted jedeme 3 cykly to IUI, a pak to nechavame volne. Fatk zadné ovulační testy, zadné čajíčky, vitamíny .. NIC. a tak snad mi to presvedceni vydrzí 🙂
@biedronca ale rozhodujici neni uplne celkova doba, ale spis po jake dobe jsi otehotnela (do roka ok) a jak dlouho se snazite ted, druhe kolo. Proto ti vsichni pisou to, co pisou. Ctyri mesice od potratu bych to rozhodne prirozene nevzdavala. To je nic 😉 vim ze je to tezke, lehce se to rika, ale po ctyrech mesicich bych do CARu nechodila. Ale kazdopadne drzim palce!
@journals Ano souhlasím s Tebou. My se snažíme třeba už 3 roky, 2x zamlklé těhu bylo. Testy na genetice ok. První těhu bylo po roce a půl snažení, druhé přesně za rok na to. Teď jsem 3 měsíce po potratu a zkoušíme to dál. Do konce roku to budeme zkoušet normálně, pak bych příp. řešila další nějaká vyšetření. O IUI jsem také uvažovala, ale jak říkám, to až třeba po novém roce.
Me bylo receno ze je to celkova doba..kdy se nedari, potraty se nepocitaji. V CARu potraty nikoho moc nezajimali, proste jak dlouho to je co se snazite..
@jednaholkaa tak s timhle nazorem jsem se nesetkala. Naopak to, ze zena otehotnela hralo velkou roli. Naopak nikoho moc nezajimalo jak dlouha je doba celkove, ale jak dlouho je to od potratu. Ono by to ani nedavalo smysl... ano, dava smysl v pripade opakujicich se potratu resit s CAR kde je pricina, proc se to deje, ale kdyz je zena schopna otehotnet, tak se primarne neresi to, ze nejde otehotnet, ale proc tehotenstvi neprosperuje.
@journals Taky jsem se divila, myslela jsem ze je to naopak. Mozna je to mym vekem, ze jsem starsi. Zajimal je total cas neuspesne snahy o dite.
@journals
@jednaholkaa Mě v CARU rekli, že žena by měla otěhotnět přirozeně při nechráněném sexu do 4 měsíců. Po roce (ikdyz tam byly potrat) kdyz se nedaří, by se měly udělat vyšetrení a pátrat kde je chyba. A taky říkal, že žena, která se snaží otěhotnět si NEMÁ DĚLAT OVULAČNÍ TESTY (toto mi naopak radila,že mam dělat moje gyn). Testy nic nereknou, vzdy rovnou na Ultrazvuk at je ovulace POTRZENA. Z toho důvudu, může žena i více jak rok se snažit přirozené a až po 2 letech (kdyz to začně řešit) např zjistí,že ovulace není,nebo je špatna štítna žláza atd. Takže vše zbytečně.. Ikdyz je cyklus pravidelny, nebolestivý, zadné mimo krvácení atd.. prostě vše šlape. A i tak se nedaří, protože na něco mohou přijít jen oni.
@ruzicka06 Moje dobrá známa, se snažila 6 let. Nakonec mají mimi z prvního IVF. Snažili se přirozeně volně rok....dva ..... tři... a pak šli do CARU. Tam udělali celkem 6x IUI. A pak přišli na to,že nemá průchozí vejcovody! Takže všechny ty roky uplně zbytečně čekani a snahy. Ted se bije do hlavy, ze po roce nešla hned, jedno vyšetrení za 1000 Kc a mohlo být jasno, jeste pred IUI, vše toto zbytečně a mimi mohla mít davno.
@biedronca Já myslím, že průchodnost vejcovodů ji tedy měli zjišťovat automaticky, když jim to nešlo nějakou dobu už. Já měla jít třeba po necelým roce a půl bezúspěšnýho snažení taky na laparoskopii, měli mi tam právě zjišťovat, jestli třeba taky nemám neprůchodné vejcovody, jestli to třeba není příčina, proč nám to nejde. Týden před operací jsem však operaci rušila, byla jsem těhu, akorát to těhu pak nedopadlo...pak mi moje dr. na gyndě řekla, že už na tuto operaci nemusím, že když jsem dokázala otěhotnět jednou, tak že ty vejcovody musí být průchodné. Takže už bych do sebe ani nenechala řezat. Jen jsem tím chtěla říci, že člověk by měl nejprve zjištovat postupně možné příčiny a nasazovat s pomocí lékařů třeba léčbu medikací. IUI a hlavně IVF je nebo by měla být až poslední řešení. Jako na jednu stranu asi po roce snažení když to nejde, bych na IUI nešla a na IVF už vůbec ne. Tím se na mě jako nezlob...na druhou stranu nechat to až moc náhodě ,,jestli se náhodou zadaří" jak tvoje kámoška, to je taky špatně. Do CAR bych šla tak po roce, ale ne hned na IUI. Ale na spermio, genetický testy třeba atd. Prostě prvně bych jako hledala třeba příčinu (i za cenu že pár měsíců si dáme oddych do snažení než se něco třeba zjistí), a pak až bych dělala radikálnější řešení.
@ruzicka06 souhlasim.
Doktor, ktery bude pacientce tvrdit, ze zdravy par by mel otehotnet do 4 mesicu je nanic, protoze akorat stresuje. To jsou jen 4 projete kratke okamziky, nemusi to znamenat vubec nic a uz vubec ne
problem s pocetim. Naopak me moje dr.uklidnovala ze i rok je dneska vicemene v poradku a nemusi to nic znamenat. Treba jen blbe nacasovani...
Nezlobte se holky na me, trosku mi ted prijde ze si tu v tom notujete.
@jednaholkaa nemohu s tvym a nazorem doktora souhlasit, protoze mam uplne opacnou zkusenost (a to ne jen u jednoho lekare). Ale byla bych dost opatrna na to, aby me lekar neposilal na vysetreni driv nez je nutne/zbytecne z nejakeho jemu prospesneho duvodu (pojistovny atd.). Takovy pristup doktora by se mi hodne nelibil 😔
@biedronca Také s Tebou souhlasím, že dělat ovu testy je blbost, v tom máme stejný názor i v tom, co píšeš, že Ti řekli v CAR - tím se zde nechci ale nějak dotknout těch, které je dělají a funguje jim to, pouze říkám svůj názor...). Naopak mi příjde divné, že v CAR Ti řeknou, že v dnešní době by měla žena otěhotnět při nechráněným sexu do 4 měsíců. To možná platilo dřív. Dnes s tím má problémy stále více lidí a čím dál tím víc se prodlužuje doba, kdy žena otěhotnění.
@ruzicka06 ty ne. Spis mi prijde ze se ted holky utvrzuji v tom, ze CAR po kratke dobe je dobre rozhodnuti. To me trochu zarazi. Ale nechci se tu nikoho dotknout, kazda to proziva jinak, jen se divim doktorum, nebo mozna spis jejich volbe. Dela to na me dojem, ze kdyz jde doktor do IUI po tak kratke dobe aniz by vedel proc, je to jen kvuli penezum. Snad to tak neni...

@biedronca My jsme na tom stejne, jeden rok snazeni, 1 samovolny potrat a vyborny spermiogram, vsechny testy v poradku, teda akorat ja uz mam vek. No taky nam nic jineho nez inseminaci nebo IVF nenabidli.. :/ moc me to nepresvedcilo.. Byt ve vasem veku bych tomu jeste cas dala 🙂