icon

Když je partner proti IVF

kazitka
23. kvě 2018
Strana
z4
ruzicka06
29. kvě 2018

@journals Aha, to se omlouvám, já si myslela, že to bylo ke mě. Někdy je těžký se tady v tom vyznat :- )Jinak co teď píšeš, tak to dávám za pravdu Tobě!

journals
29. kvě 2018

@ruzicka06 vim, napsala jsem to blbe. Na tebe to nebylo 😉

xxx3d
29. kvě 2018

@journals ahoj, já do toho lehce vstoupím, z mého pohledu a zkušenosti si myslím, že je dobrý jít třeba po roce snažení na kliniku, kvůli všem vyšetřením.
Neříkám hned na umělé oplodnění, ale kvůli všem vyšetřením, která tam dělají. Finální rozhodnutí už je potom na každé jednotlivé.
Protože názor, že díky potratu se ví, že otěhotnět žena může... je sice jakýmsi faktem, nicméně potrat není porod. A příčinou proč jsou potraty může být celá řada od prkotin, po vážnou překážku, kterou na gyndě nezjistí, protože prostě ani ta vyšetření nedělají.
Já být o 15 let mladší a vědět co vím teď, neváhám a jdu na kliniku.

kristyn.g
29. kvě 2018

@biedronca myslím že to moc hrotíte.... my začali zkoušet clostil až po roce a půl v listopadu a nedařilo se, v lednu jsem šla na zákrok protože mi zjistili malý polyp v děloze a v březnu po necelých dvou letech se zadařilo... a to dokonce i bez clostilbegytu a bez jiné podpory... chápu že je to na bednu ale otěhotnět vám jde... máš to alespoň vyzkoušené, tak bych to tak netlačila, neni ti čtyřicet.

ruzicka06
29. kvě 2018

@journals V pohodě, hlavně že se domluvíme 🙂

journals
29. kvě 2018

@xxx3d vsak ja taky netvrdim nic jineho. Testy urcite na miste jsou. Ale premyslet o nejake forme asistovane reprodukce po ctvrt roce je myslim dost ujete, aspon pro me. Takovy doktor by me vic vydesil, nez si ziskal moji duveru. Ale je to jen muj pohled...

xxx3d
29. kvě 2018

@journals jo tak to je, souhlas. Promiň, já jsem to pochopila jinak, tak jsem reagovala.

journals
29. kvě 2018

@xxx3d v pohode, ja urcite pro testovani jsem, sama mam za sebou kolecko. Jen me zarazi ten dalsi postup

vineta
29. kvě 2018

@journals Na druhou stranu po třicítce šance z IVF rapidně klesají, takže chápu, že chce na eventuální problém přijít co nejdřív. Ale taky mi to přijde brzy. Jinak repro kliniky jsou skvělej kšeft, no.. tak dělaj, co jim nejvíc sype, holt privatizace zdravotnictví nese tyhle rizika.
Já chci teď - 5 měsíců po potratu- se aspoň poradit k dr., jestli neudělat nějaký základní vyšetření, a hlavně aby teda kouknul, zda probíhá ovulace. Nechci ve svým věku se snažit třeba další rok a pak teprve zjistit, že byl třeba nějakej snadno řešitelnej problém... ale jinak to chci nechat na přirozeným, pokud to půjde, protože ta úspěšnost IVF po 34 roku mě stejně moc nepřesvědčuje 😐
Bohužel to, že člověk otěhotněl jednou, zase tolik nevypovídá o tom, že se to stane i po druhý.

biedronca
29. kvě 2018

My se snazime rok a něco, po 8 mes se zadarilo, ale samovolny potrat.Az po roce jsme sli do Caru, ale jen proto aby se udelali zakladni vyšetření tj spermiogram (dopadl výborné), hormonální profil ( nic moc) a teď folikulometrie, ktera snad vyusti v Iui.
Ale takto to chceme, zakladni vyšetření, pak 3 cykly IUI, a kdyz nic, tak necháme to volně, třeba rok, dva klidně, Ivf nechceme urcite, to je pro zacatek nás plan.Co je na tom špatne?

biedronca
29. kvě 2018

@journals po roce snažení, první zkouska Iui je opravdu brzo?

biedronca
29. kvě 2018

@xxx3d presne kvuli tomu základnímu vyšetření jsme v Car. Moje gyn, opravdu, pri preventivce neudela ani ultrazvuk pomalu...
Uvidíme.. IUI vyjde jen 1 paru z 10 , takze kdyz to nevyjde, necháme to volně plynout, bez zasahu, třeba rok, dva...

xxx3d
29. kvě 2018

@biedronca přeju vám, aby to vyšlo. Půjde na víc cyklů, nebo jen na jeden? Ber to tak, že jste ten jeden pár z deseti. 🙂

journals
29. kvě 2018

@biedronca za me, znovu - nejde o rok snazeni, ted to jsou 3,4 mesice. Ano, ze me to brzo je. Velmi

journals
29. kvě 2018

@biedronca a podle zdejsich prispevku ostatnich si to nemyslim jen ja...

veronicka89
29. kvě 2018

Myslim si ze je rok kratka doba ... Telo neni stroj ... Ne vzdy se trefi do plodnych dnu ...ne vzdy jsou kvalitni spermie ... Atd atd ...

ruzicka06
29. kvě 2018

@biedronca Já myslím, že jako Tvůj plán zkusit IUI po roce snažení není vyloženě špatně. Je to prostě věc názoru. Já bych asi ale třeba popravdě po roce na IUI nešla. Jak sama píšeš, je stejně hodně malinká šance, že to vyjde...jak se píše už výše, nejde o to, jak dlouho se snažíš celkově, ale spíš o to, že už tělo dokázalo otěhotnět. Já jsem také 3 měsíce po potratu a jen dodám, že celkově to už byly 3 roky co se snažíme....☹

biedronca
29. kvě 2018

@ruzicka06
@veronicka89
@journals Právě jsem přišla z CARU, kde zjistili že i pres Clostylbegyt, nemám ovulaci. Zvýšenou štítnou zlázu a náběh na polycystické vaječníky - hodnoty velmi zvýšené. ... Takže se IUI odkládá..

ruzicka06
29. kvě 2018

@biedronca Mohu se jen zeptat, v tý CAR dělali vám krom spermia i genetický testy? Možná jsi to psala, už nevím ☹ Tak alespoň teď víš, kde je chyba a snad Ti na to něco dají, aby jsi byla v pořádku.

biedronca
29. kvě 2018

@ruzicka06 Zatim jsme v tom caru necely měsíc. Zatím proběhl spermiogram, několik odběrů krve, hormonální profil a ted folikulometrie.
Mohla jsem si pichat nějaké injekce ted na ovulaci, aby to vyvolalo a pak jít na planované IUI.Ale nechtěla jsem ,zatím vše volně, uvidíme co přístí cyklus..

ruzicka06
29. kvě 2018

@biedronca Tak jestli mohu doporučit, tak by bylo vhodné si tam nechat udělat genetický testy, určitě před IUI!!!!!!!! To si myslím, že by mohlo také ledacos ukázat.

rosalline
29. kvě 2018

@biedronca tak to vidíš, že jste dobře udělali. Pcos se dá hezky ovlivnit ..

biedronca
29. kvě 2018

@ruzicka06 k cemu je to pred iui dobre, prosim???

ruzicka06
29. kvě 2018

@biedronca Tak testy genetický dokáží odhalit příp. chromozomální či trombofilní mutaci a další věci (to už si ale nepamatuju, testovali nám více věcí) nejen u Tebe, ale i u chlapa. Jen jsem tím chtěla říct, že já bych třeba nejprve si nechala udělat toto zákl. vyšetření po potratu (který může odhalit nějakou vadu) a pak bych třeba zkusila IUI. Tobě sice třeba zjistili anovulační cyklus, chlap má třeba spermiogram ok, ale může být i něco dalšího u něho. A testy nejsou náročný nijak, jen vám vezmou krev a pak si třeba pár týdnů počkáte na výsledky. Za to IUI to už máš zásah do těla včetně nějakých hormonů či co se to při tom podává a hodně malý % že to vyjde. Ale možná je to asi i o tom, kolik potratů máš za sebou. Nás na geneticky testy poslala po druhým potratu. Vy máte za sebou jeden jestli se nepletu že...? Možná třeba proto Ti nenabídli ještě genetický testy, ale tím pádem si říkám, že po prvním potratu jít do IUI jestli to není brzo. Nevím, fakt je to věc názoru a prosím nezlob se na mě jako za to nějak, nemyslím to opravdu nějak zle ☹

ruzicka06
Autor odpověď smazal
ruzicka06
29. kvě 2018

@biedronca Je to i o dr. - co dr. to jiný názor. Jeden řekne - dělej ovu testy, druhej dr. - nedělej ovu testy. Jeden řekne po prvním potratu - zkoušejte to normálně dál, jinej Tě pošle už do CAR třeba na spermiogram. Někdy ti geneticky testy doporučí dr. po prvním, někdy až po druhém potratu. Je to těžký, ne vždy a za každé situace je to stejný 😞

jednaholkaa
29. kvě 2018

@biedronca Takze jeste ze jsi to resila. Ja jsem taky nabehla do CAR po roce snazeni ale nic nezjistli. Moje gyn tvrdi ze je to jenom nahoda, ze mam vsechno v poradku a at pockam. V CAR se tvarili ze uz mam vek takze asi by to spis resili. Jeste pockam na IVF zatim stejne nechci..

biedronca
30. kvě 2018

@ruzicka06 Ja se na nikoho ani na tebe vubec nezlobím, je naopak dobré vedet i "druhý naprosto odlišný názor", trošku mi to i otevrelo oči. Proto jsme chtěli zkusti v tom caru jen 3 cykly IUI a pak už to nechat volně třeba par let... a vubec nějaké IVF nerešit.
Potrat mam za sebou jen jeden ,v lednu letoška. Netuším, jestli by tu genetiku udělali ...
spíše myslím,že ten další cyklus se bude rešit ta ovulace, hlavně.

biedronca
30. kvě 2018

@jednaholkaa Jen div, že mě tady neukamenujou,že tam jdu tak brzo... a ted kukam,že je dobre ze jsem šla.Ten učel, ze jsme tam šla, pro to základní vysetrení a uvidíme co dál, to presně splnilo.
A nezlobím se na nikoho, kazdopádně ja jsem ráda , ze vim, kde je zakopany pes. protože jsem si jista, ze moje gyn, by zadny z testů (folikulometrie, krev, horm. profil) v zadném případě neudělala. A to bych mohla čekat "zbytečně"(kdyz není ovulace) třeba další rok.

vineta
30. kvě 2018

@biedronca Tak vysledovat ovulaci a udělat nějaký testy tu přišlo asi každý v pohodě, jen na to IUI se zdálo dost brzo..

Strana
z4