icon

Moje zkušenost s testovaním, aneb rada do života pro ostatní snažilky

17. kvě 2021

Ahoj holky, chci se s vámi podělit o svou nedávnou zkušenost a varovat vás (jako to již dělaly mnohé a já je neposlechla) od šíleného testování a dělání předčasných a zbytečných závěrů, které vám přinesou tak akorát slzy, jako mně.
Abych vás uvedla do mojí situace: prodělala jsem velmi časný spontální potrat v 5.tt (cykly mám krátké, testovala jsem tehdy až při spoždění). Posléze jsem pro endometriozu musela podstoupit laparoskopii a na měsíc mi byl nasazen Visanne (lék na potlačení endometriozy a který funguje jako částečná, ale ne úplná antikoncepce). Inu, měsíc utekl a já čekala, kdy se dostaví menstruace. Ta nepřicházela a já brzy po vysazení začla mít typické příznaky těhotenství - časté bolesti v podbřišku, nevolnost až pocit na zvracení, únava, pocit zvýšené teploty. A jelikož Visanne není 100% antikoncepce a sex během léčby probíhal, a při otěhotnění během léčby je dle příbalové info vyšší riziko mimoděložního těhotenství, pro jistotu jsem zkusila test. (Ještě podotku, že kvůli riziku mimoděložního jsme raději měli sex přerušovaný - sečteno podtrženo, šance, že jsem otěhotněla během měsíce na léčbě Visannem a přerušovaným sexem je prakticky 0). Nicméné mi to nedalo a udělala jsem si test. A začla jsem si počínat jako pravá krotitelka duchů. Na prvním testu se mi něco trošku zdálo, a tak se spustilo testovací šílenství. A teď to nejpodstatnější - na většině testů byl pouhým okem sotva znatelný dušík, po zachnutí a proti světlu ovšem již opravdu dobře viditelný, žádné “možná tam něco je”, rozhodně nešlo o rysku, byl světle růžový a měla jsem porovnání s pozitivními testy z nevydařeného těhotenství. A dokonce mi přišlo, že to maličko sílí. Kvůli strachu z mimoděložního jsem se tedy po opravdu hodně takovýchto testů odhodlala a šla jako samoplátce na hCG. A výsledek? <2,50 IU/l. Jak je možné, že mi testy OAPKOVANĚ ukázaly růžové duchy, to opravdu nevím. Těhotná ale zcela zjevně nejsem, jsem z toho smutná a připadám si jako úplný idiot. Jediné, co v mé hlavě moje chování ospravedlňuje, je strach ze zvýšeného rizika mimoděložního.
Poučení z mého příběhu zní - NEMÁ cenu testovat dřív, než vám nedorazí MS a NEMÁ cenu naklápět testy u okna nebo je prosvěcovat lampičkou a hledat jakýkoli náznak ducha. Taky NEMÁ cenu každé pobolívání břicha a další “těhotenské příznaky” hned přisuzovat těhotenství. Vzbudí to ve vás akorát tak falešnou naději. Až těhotné budete, jistě to poznáte z opravdu pozitivních testů. A ušetřite si jak peníze za absolutně zbytečné testy (jako v mém případě) a zejména trápení z toho, že nemáte to, co jste ovšem nikdy neměla a jen si to vytvořila ve své hlavě na základě nějakých duchů na testu.
Mějte se a vemte si z mého příběhu ponaučení. Nebuďte bláznivé jako já❤️

Strana
z2
petulkadodo
18. kvě 2021

Ahoj, holky se tu do tebe pustily, ale nic si z toho nedělej, píchla jsi do vosího hnízda. Máš naprostou pravdu. Fotit negativy, hrát si s filtry a odečítat testy v rozporu s návodem až po zaschnutí je k ničemu. Jediné, co funguje, když si myslím, že vidím ducha, je udělat test za dva dny, jestli sílí. My, když jsme se snažili, tak jsem z fotek duchů před menstruací měla spíš divný pocit, že bych taky asi měla blbnout s testy týden po sexu, i když by mě samotnou nenapadlo testovat dřív, než v den ms. Lovení duchů určitě nikomu na psychice a klidu nepřidá. První, co se doporučuje v CAR, je zahodit testy a začít myslet i na něco jiného. Test nejdřív 14 dní po ovulaci.

adellia
27. kvě 2021

@izzylka jeee 🤗🤗🤗 gratuluji ❤️

Strana
z2