icon

Nedaří se třetí prcek. Někdo nějakou radu či zkušenost?

18. únor 2021

Holky,

moc prosim o nazor ci uklidneni. Vim, ze nejste lekarky, ale treba si nekdo prosel necim podobnym...

Radi bychom tretiho potomka, ale nedari se. Prvni tehotenstvi se podarilo na 1. pokus v 34 letech, vse v poradku, jen tehotenska cukrovka. Porod byl v roce 2017 akutni sekci. Druhe tehotenstvi se podarilo na 2. pokus v 36 letech, vse ok, jen opet tehotenska cukrovka. Porod 2019 planovanou sekci. U prvi sekce mi rikali, ze jsem mela pomerne dost srustu na pobrisnici (v detstvi jsem prodelala gyn. operaci, brali mi vajecnik, byla na nem velika cysta). U druheho cisare rikali, ze na prave strane byly opet rozsahle srusty. Odstranili, co se dalo, jen pry jeden srust vedouci pres delohu nechali, protoze po jeho odstraneni by mi pry deloha klesla niz do male panve. Nyni mi je 38 let, cyklus mam 28 -31 dni, vetsinou tedy 31 dni. Na kontrole u gynekologa jsem byla nedavno, vse se jevi v poradku, folikul na vajecniku rostl, cytologie v poradku, jizva i deloha ok.

Nicmene uz 4 mesice se snazime a nic. Manzelovi je 44 let, je kurak, ja mam nadvahu (ale hubnu). Uzivam kyselinu listovou, zelezo (od porodu mam nizsi hladinu zeleza v krvi), vitamin C. Alkohol nepiji, kavu 3 salky denne.

Muzete poradit, co dal? Je treba podstoupit nejaka vysetreni? Mohou hrat roly srusty? Nebo se mam hodit do klidu?

Predem dekuji moc!

Strana
z2
tiki
26. únor 2021

Tak my cekali na 3. dite 5 let. Zadne duvody doktori nenasli, proste to neslo, uz jsem svuj sen o velke rodine temer zazdila, ale v 35 letech se zadarilo. A dalsi tehotenstvi sly uz samy - mezi 3. a 4. ditkem mam 2 roky rozestup a ted cekame 5., taky bude po 2 letech. Takze nejake 4 mesice je uplne v pohode...

tlustakarkulka
26. únor 2021

Poznalo se to, až když otevřeli dutinu břišní ...

autor
10. bře 2021

Holky, diky jeste jednou vsem za postrehy. Ja musim rict, ze ted vubec nevim, jak s tretim prckem. Vcera me totalne rozsekaly vecerni zpravy o tom, jak ted covid ohrozuje i tehotne, jak by se mely ockovat a celkove ta situace je ted tak na hovno. Jeden clovek z okoli, 48 let, zemrel, jiny bojuje s covid zapalem plic v nemocnici...proste to na me tak dolehlo a dostala jsem velky strach. Jak to mate vy?

tiki
10. bře 2021

Ale klid, na zpravy nekoukej. Porad si myslim, ze je v mem veku cca stejna pravdepodobnost, ze umru na covid jako ze mne cestou na kontrolu k doktorce srazi nejaky silenec v aute. Kazdym dnem budu rodit a jedine, co mne stresuje, je predstava porodu v respiratoru. Ale doufam, ze mne tam udusit nenechaji...

Strana
z2