Nervy před MS, jestli se zadařilo nebo ne. Co vám pomohlo na to tolik nemyslet?

8. kvě 2021

S partnerem jsme se rozhodli, že bychom chtěli zkusit druhé miminko. To první k nám přišlo neplánovaně a samozřejmě v tu nejvíce nevhodnou dobu, ale jsem za to neskutečně ráda. Já mám za to, že ty neplánované děti jsou prostě lepší, protože vás to postaví před hotovou věc a už nemá člověk nad čím spekulovat. Teď co jsme se začali snažit, tak mi to ale přijde jako neskutečné nervy. Ta doba mezi ovulací a MS je prostě nekonečná a já vlastně ani nevím, jestli budu ráda, že to přijde nebo nepřijde. Pořád se mi honí hlavou milion otázek a říkám si jestli je na mimi vůbec vhodná doba a jak budu dělat všechny ty věci se 2 dětmi, co s malou, když budu v porodnici, nedej bože, abych tam musela být dlouho s předčasně narozeným miminkem. Já celkem dost přemýšlím nad vším, i nad každou pitomostí a tohle je dost vážné rozhodnutí... Jsem vlastně hrozně nervní, že nevím, co z toho bude a zároveň vím, že budu zklamaná, když MS dostanu. Připadám si jako totální blázen. Měl to někdo taky tak? Popřípadě jak si zaměstnáváte mysl, aby jste pořád nemysleli na to, kdy si udělat těhotenský test?

biciklissie
8. kvě 2021

No, měla jsem to podobne. S tím rozdílem, že u prvního byl trochu s tehu problém, tak o to víc jsem se bála, jak to bude s druhým. Oprávněně, ale teď jsem tehu, tak snad to bude ok. Já myslím, že na každého zabira něco jiného. Někdo si třeba najde koníček, naplánuje akce, které moc v tehu nejdou. Nebo třeba to nechá volne a až se zadaří, tak se zadaří. To není pro mě, já jsem plánovač, mozek nevypnu, i kdybych se na hlavu stavěla. Mě právě pomáhá se soustředit, plánovat, ovulacni testy, atd. Samozřejmě je to dlouhé, pak do možnosti udělat test. Nějak jsem to i rozplánovala, jak to řešit, kdyby to do nějaké doby nevyšlo, tedy kdy k dr a tak. Co se týká těch obav z druhého, to je normalni. Já se soustředila na to početí a zbytek už prostě nějak musí jít, když už je to druhé na cestě🙂. Plánovat v tomhle ohledu moc smysl nemá, je tam hodně neznámých, jaké bude miminko, jak člověku bude, atd.

autor
8. kvě 2021

@biciklissie já už teďka třetím dnem špiním a bolí mě podbřišek, ale MS má dojít až úterý, středa. Tak nevím co si o tom myslet. Špinění před MS není u mě nic divného, ale nikdy ne takhle brzo a že by mě to bolelo. Spíš si ale myslím, že to nevyšlo, u prvního to takhle rozhodně neprobíhalo, ale deptá mě, že pocitově pořád doufám, že to vyšlo a logicky se snažím přesvědčovat, že to nevadí. Vždycky jsem si říkala, jak ty prdlé ženské pořád otravují s tím jestli jo nebo ne a loví duchy, teď už tomu docela rozumím 🙈

klokanka31
8. kvě 2021

Já to měla těžší v tom, že já neměla skoro vůbec ms, takže jsem ani nevěděla kdy mám ovulaci. Takže jsem byla v napětí skoro nonstop ☺ a jak píšeš že vlastně nevíš jestli chceš aby to vyšlo, tak takhle jsem to měla po mimoděložním. Bála jsem se aby se to neopakovalo, takže jsem si pak vlastně vždycky oddechla při negativním testu.

biciklissie
8. kvě 2021

U mě to někdy bylo tak, že jsem spinila a když už jsem myslela, že přijde MS, tak najednou nic a byla jsem těhotná. Ale vůbec bych se na to neupinala, v těle se děje lecos a taky psychika dělá své. Myslím, že je to fakt normální, po ovulaci jsem čím dál víc doufala, až byla naděje úplně na vrcholu a pak zase propad a pořád tak dokola. Takže poradit neumím, mě přijde, že to k tomu patří. Ale spousta žen nebude souhlasit a poradi myslet na něco jineho.

autor
9. kvě 2021

@biciklissie no nevím, u první jsem měla takový zvláštní pocit, i okolí mi říkalo, že vypadám nějak jinak a nemohla jsem se toho pocitu zbavit a pak nedorazila MS a 2 čárky na testu. Teď si těhotně nijak nepřipadám. Takže se na to nijak neupínám. Nezbývá než čekat do toho úterý.
@klokanka31 Rozhodla jsem se, že si ani nebudu dělat testy. První test až ve středu pokud by bylo co testovat... Zatím se snažím zabavit na zahradě, to je velká výhoda. Tam dokáže člověk vypnout. Vzhledem k tomu, že se bojím obouch výsledků, budu radši žít v nejistotě a budu okopávát záhonky o sto šest 😆

biciklissie
9. kvě 2021

Tak moc drzim pěsti.