icon

Ovulace dle BT a hlenu proběhla, doktorka ji vyvrátila

uhz
7. říj 2015

Dobrý den. ráda bych se zeptala, jestli někdo máte podobnou zkušenost. Měla jsem dost nepravidelné cykly, začala jsem tedy užívat Inofolic a bylinkový ženský čaj s kontryhelem a maliníkem, Pravidelnost mi opravdu srovnaly, jsem teď někde 30 dní +-, druhý měsíc měřím bazální teplotu. Teď jsem 5 dní DPO (domnělé DPO)- měla jsem bolesti, vodový hlen, teplota BT ukázkově vzrostla a drží se. Přesto mi včera 4 DPO gynekoložka řekla, že ovulace neproběhla, ani se nechystá., folikuly tam byly, ale asi žádný prasklý. BT je podle ní nespolehlivý údaj. Podotýkám, že mudr je odbornice, velmi pečlivá a příjemná. Tak jsem z toho jelen, myslela jsem, že měření BT je velmi spolehlivý údaj. Stalo se Vám něco podobného? Jak je možné, že BT ukazuje dvojfázovou křivku, když ovulace údajně určitě neproběhla? Děkuji.

Strana
z3
uhz
autor
18. lis 2015

@dzogobela Ano, a jestli Tě to potěší,, neměla jsem ani hlen- bílkový nikdy a tento měsíc ani vodový (ten jsem jindy mívala v pohodě). Ale BT křivka pěkná, to zas jo. Duch 13 DPO, cykly dlouhé různě, kolem 32 dnů cca.

uhz
autor
18. lis 2015

@sicilka já jim nevěřím, někomu prostě nefungují

dzogobela
18. lis 2015

@uhz Děkuju a hodně štěstí 🙂

uhz
autor
18. lis 2015

@dzogobela Díky a Tobě a všem ostatním též! Co si budeme povídat, je ho taky potřeba.

werumka
18. lis 2015

@dzogobela Ty testy jsou podle mě doplňková metoda, když chceš vědět, kdy máš v rámci dnů/hodin ovulaci očekávat. Ale ani pozitivní ovulační test nezaručí, že ovulace proběhne. To potvrdí až teplota. Ten rozptyl LH v době ovulace je tak široký, že testy, které mají citlivost 20 IU/ml nemůžou sednout každému. Pro mě je nejlepší kombinace BT a testů. Ale mám už vyzkoušenou citlivost, která mi sedí.

dzogobela
18. lis 2015

@werumka Jojo, čekám až dorazí MS, pak budu měřit 🙂 děkuju

werumka
18. lis 2015

@dzogobela Hele, vím, že se z USA daly k nám kupovat ovulační testy s citlivostí 10. Ale nevím, jestli je ještě dělají.

Strana
z3