Ovulace dle BT a hlenu proběhla, doktorka ji vyvrátila
Dobrý den. ráda bych se zeptala, jestli někdo máte podobnou zkušenost. Měla jsem dost nepravidelné cykly, začala jsem tedy užívat Inofolic a bylinkový ženský čaj s kontryhelem a maliníkem, Pravidelnost mi opravdu srovnaly, jsem teď někde 30 dní +-, druhý měsíc měřím bazální teplotu. Teď jsem 5 dní DPO (domnělé DPO)- měla jsem bolesti, vodový hlen, teplota BT ukázkově vzrostla a drží se. Přesto mi včera 4 DPO gynekoložka řekla, že ovulace neproběhla, ani se nechystá., folikuly tam byly, ale asi žádný prasklý. BT je podle ní nespolehlivý údaj. Podotýkám, že mudr je odbornice, velmi pečlivá a příjemná. Tak jsem z toho jelen, myslela jsem, že měření BT je velmi spolehlivý údaj. Stalo se Vám něco podobného? Jak je možné, že BT ukazuje dvojfázovou křivku, když ovulace údajně určitě neproběhla? Děkuji.
@dzogobela Ty testy jsou podle mě doplňková metoda, když chceš vědět, kdy máš v rámci dnů/hodin ovulaci očekávat. Ale ani pozitivní ovulační test nezaručí, že ovulace proběhne. To potvrdí až teplota. Ten rozptyl LH v době ovulace je tak široký, že testy, které mají citlivost 20 IU/ml nemůžou sednout každému. Pro mě je nejlepší kombinace BT a testů. Ale mám už vyzkoušenou citlivost, která mi sedí.

@dzogobela Ano, a jestli Tě to potěší,, neměla jsem ani hlen- bílkový nikdy a tento měsíc ani vodový (ten jsem jindy mívala v pohodě). Ale BT křivka pěkná, to zas jo. Duch 13 DPO, cykly dlouhé různě, kolem 32 dnů cca.