Ovulace těsne před menstruací?

2910
1. pro 2008

Ahojda, mám na vás prosbu. Poctivě se snažím přečíst všechny vaše rady jak nejlépe na mimi. Snažila jsem si vypočítat ovulku, mám pravidelný C 30-31 dní. Všude se píše, že se to také pozná podle plodného hlenu. Tento měsíc v době vypočítané ovu nic, ale 24 DC se milostivě dostavil. Je to vůbec možné takhle před menzes? Prosím poraďte jstli máte některá stejnou zkušenost.

Děkuji

alcatko.j
1. pro 2008

Ahoj, je to mozne, menzes jsi jeste nedostala, takze se klidne muze stat, ze ovulace prisla tedy 24. DC a tim padem i menzes prijde pozdeji, treba az 35.DC 🙂

elana
1. pro 2008

Tak možné to je, spousta žen otěhotněla tzv. "před menstruací". Někdy se ovulace zpozdí a následně se potom adekvátně natáhne celý cyklus.

alcatko.j
1. pro 2008

Jo a driv nebyl?Mne se totiz docela casto stava, ze mam plodny hlen kolem te ovulace a pak klidne jeste i treba tri ctyri dny po ovulaci znova, je to neco s hormonama myslim...

elana
1. pro 2008

Jj, říká se tomu "druhá estrogenová fáze" a kdo měří BT, tak kolikrát je to provázeno i poklesem teploty, potom to zas vyskočí. Anebo se někdy objeví naopak krátce před menstruací, jak už je progesteron dole, tak zas převládnou estrogeny a hlen "zeslizovatí".

andelka
1. pro 2008

elana má pravdu, ono spoléhat se při určování plodných dnů a kór ovulace na hlen je dost zrádné. Teoreticky při cyklech 30-31 dní by ovu měla být 15-19DC, ale hlen, ten může být tažný, řídký delší dobu a začít ztrácet kvalitu a vysychat jak těsně před ovu tak i pár dní po ní. Kdo chce vědět, jestli a kdy měl ovulaci, radím měřit BT a hlen mít jako pomoc k tomu.