icon

Ovulační test, je pozitivní?

monikafrystakova
13. říj 2014

Holky, poradte je nebo neni 🙂?

Ovulační test, je pozitivní?Ovulační test, je pozitivní?Ovulační test, je pozitivní?
byra
4. dub 2016

@martinka1996 zkus ještě odpoledne nebo večer - tento mi přijde malilinko slabší než kontrolní

martinka1996
4. dub 2016

@byra super, díky moc za rychlou odpověď 🙂

michalelka
4. dub 2016

@martinka1996 ještě testuj, tento pozitivní ještě není.. během dne i vícekrát, ať se trefíš! 🙂

martinka1996
4. dub 2016

Jasně udělám odpoledne, když bude pozitivní, můžeme ae tulit dmea nebo až zítra? Blbý dotazy ale s ovu testama nemám zkušenosti :(

michalelka
4. dub 2016

@martinka1996 Dotaz to hloupý není, ale na internetu je spousta informací o fungování OVU testů i tady toho je mraky.
Pozitivní OVU test značí, že se ovulace blíží.. Ovulace po pozitivním testu je v průběhu 1-2 dnů. Nejvhodnější dobou pro provedení ovulačního testu je doba mezi 10. hodinou dopolední a 20. hodinou večer.
Dvě hodiny před provedením ovulačního testu se doporučuje snížit přísun tekutin, aby moč nebyla příliš zředěná. K dosažení co nejpřesnějšího výsledku je třeba provádět ovulační test každý den přibližně ve stejnou dobu.

martinka1996
4. dub 2016

@michalelka diky za odpověď 🙂

dasa.77
4. dub 2016

@martinka1996 Já bych řekla že je pozitivní.Pokud si uděláš ještě jeden pozdě večer,budeš mít jasno. Každopádně ze zítřejšího testu odečteš 100%ní výsledek 😀
Někdo tady píše,že testy je dobré dělat i několikrát za den. Taky jsem to prvně tak zkoušela,ale jen pár dní.Zjistila jsem,že je to zbytečné. Pokud se dělá test ve stejnou dobu(nejlépe večer),postačí jednou denně.Není šance to minout,protože ovulace nastane až PO POZITIVNÍM testu.

monichka
4. dub 2016

holky, může být ovulace při cyklu cca 30 - 33 dnů i po 21DC? Nebo je to už pozdě?

dasa.77
4. dub 2016

@monichka může

pisislatko
4. dub 2016

Ahoj holky, tyhle všechny testy jsou negativní? Děkuji 😉

michalelka
4. dub 2016

@pisislatko ano, ani jedna čárka se nepřiblížila pozitivnímu testu..musí být stejně silná, či silnější. Ale tohle je první týden cyklu? To ani nemohou být pozitivní, když druhá polovina cyklu je vždy stejná +/- 2 dny, testuješ brzy 🙂

pisislatko
4. dub 2016

Testuju poprvé 😉 Zatím se nezadařilo, tak zkoušíme, tomu jít trochu kupředu. Testuju od konce menstruace, hned po ní mám totiž "plodný hlen" a pak nic. Napadlo mě, zda nemám ovulku dřív? A my jí vždycky neprošvihnem.

michalelka
4. dub 2016

@pisislatko ovulace se muže stejně jako cyklus rozhodit (stres, nemoc, HA), taky může jít o anovulák.. ale jěstě jsem se nesetkala s tím, že by to bylo pravidlem.

pisislatko
4. dub 2016

@michalelka To je právě to. Mám to tak pravidelně. HA neberu už přes rok, nemocná jsem taky nebyla a výraznější stres také ne. Samotné mi to vrtá hlavou. Ale jinak cyklus mám pravidelný 28-30.

michalelka
4. dub 2016

@pisislatko pokud máš cyklus pravidelně jak hodinky, tak taky nemusíš vůbec ovulovat. Kamarádka se takto snažila dva roky. Tak se co nejdřív domluv na kontrolu na gynekologii s postupem co dál. Ideálně hormony pro podporu ovu a případné udržení.. jediné co, tak hodně gyndařů v mém okolí trvá prvně na vyšetření muže, protože je to mnohem méně nákladné.. a nebo je možnost, že testuješ "špatně", to je taky možnost..

vggzg
4. dub 2016

@pisislatko zàleží kdy tu ovulku máš,to testuješ první cyklus? Takovýhle testy sem měla půl roku byla sem z toho opravdu nešťastná až mi udělali hormonální profil a tam zjistili že mám anovulační cykly konkrétně hyperprolaktinémii...

marla86
4. dub 2016

@pisislatko pozitivni nejsou, ale jeste je brzo na zavery, pokud testujes poprve, testuj pro zkousku kazdy den az aspon do 20dc, treba se jeste testik vybarvi. Pak az bych si lamala hlavu s tim, jestli to nebyl anovulak atd... ;)

dasa.77
4. dub 2016

@pisislatko když máš cyklus 28-30 dní,stačí začít s testama 9.-10.DC a jak psala marla86 tak do toho 20.DC 😉

pisislatko
4. dub 2016

Diky holky. Budu testovat dal a uvidime. Testuju poprve, proto jsem zacala tak brzy.

leymea
4. dub 2016

@pisislatko jsem dneska taky 7DC, testovat zacnu ve stredu 🙂 minule jsem ji mela 17DC, ale co kdyby se posunula.🙂

monichka
5. dub 2016

tak je to tam, juž jsem myslela že tak silnou čárku ani mít nebudu.. 22DC

leymea
5. dub 2016

@monichka tak ta je nadherna 🙂 jak mas dlouhej cyklus, ze az 22DC?

monichka
5. dub 2016

@leymea 3O - 32

pisislatko
5. dub 2016

@leymea třeba to tenhle měsíc vyjde nám oběma :D

advera
5. dub 2016

Ahoj holky jsem tu nová a prosim hned o radu. Co si myslíte o těchto testech? Testuji první měsíc a jsem z toho trochu mimo ☹. Moc vám děkuji za názor.

dasa.77
5. dub 2016

@advera a z čeho přesně??? 😀

advera
5. dub 2016

@dasa.77 no jestli je některý pozitivní? 🙂

vggzg
5. dub 2016

@advera myslím si že ten první ze zdola😉😉

dasa.77
5. dub 2016

@advera tak hlavně testu vždy ve stejnou dobu 😉 spodnímu ještě malinko chybí

vggzg
5. dub 2016

@advera udělej ještě zítra dopo a uvidíš zda bude slábnout či bude ještě silnější to tě rozhodne,ale každopádně mazlit můžete dnes☺️

Strana