Ovulační test, je pozitivní?
Holky, poradte je nebo neni 🙂?

@evzenie2016 no ,já hlen taky moc nepoznám a ovulační bolest jak kdy...ale zapisují teploty do prográmku Fertilityfriend.On pak krásně vypočítává i dopředu plodné dny,předvídá další ovulaci i mz.Navíc Ti sám program vyznačí ovulaci po 3 dnech zvýšených hodnot.Já si tam zapisují i výsledky ovu testů.Navíc program počítá i s časem,kdy měříš teplotu,když to tam zadáš 😊
@terka228 tak už jsem se zaregistrovala a uvidíme 🙂 Zatím se snažím zorientovat v možnostech. Prosím Te, co že za kolonku je výsledek tech ovu testů? Jen mi to počítá ovu nějak brzy. Vím, že to zatím závisí na zadane delce cyklu, ale třeba od te kalkulačky "výpočet plodných dnu" je to jine. Podle te to tak nějak sedlo. Ale snad to zpřesní teplota 🙂
@evzenie2016 Kolonka ovu testů je : OPK ( Když klikneš na TEST, tak tam je OPK, a tam si rozklikneš...) Jasně on to vypočítá pode délky cyklu někde v půlce, ale pak to stejně upravuje podle teploty a podle tvého zadání testu OPK. V dalších měsících to už počítá i ze statistiky a dále upravuje...
Mně to přijde takový pohodlný, že nemusím nic malovat a mám dopředu i zpětně přehled+ spousta dalších funkcí :D
@evzenie2016 Jinak já ještě od včera začala kapat kapičky Drmek a Jeřáb ptačí. Byla jsem u kamarádky bylinkářky, protože už se snažím dlouho a už bylo i dost portratů a taky jsem teprve před dvěma týdny přestala kojit a ona mi říkala , že to jojení vidí jako hlavní problém....a to i toho posledního nezdařeného cyklu...prý takové dlouhé kojejí pak sebou nese vysokou hladinu prolaktinu a to je téměř nemožné otěhotnět. Drmek to prý okamžitě napraví, když už jsem odstavila, tak hurá!!!!!
Davídek byl na prsou úplný závislák, ale byl nemocný a měl plnou pusu aftů a pít z nich už nemohl, a tak se mi to konečně povedlo, ho odstavit a vysvětlit mu to( budou mu 3 takže fakt bylo na čase 😀 )
@terka228 tak ted už se určitě zadaří! Je to jasne, ja vzorne teploměr a tabulky, Ty bylinky, takže tentokrát to vyjde! Tak 🙂 Už s tím rovnou počítej 🙂 Ráno jsem zapsala první teplotu, odpolko zadám test a uvidíme 🙂
Holky ale je mi od menzes pořád nějak divně, motá se mi hlava a jsem hrozně unavená...tak nevím, jestli je to tím, že jsem přestala s tím kojením nebo je to celkové oslabení nebo nevím....ale je to děs teda :(
@evzenie2016 no, já budu testovat až tak o víkendu.... mužkej už mi psal, že se ani tento týden nedostane domu, chudák, tak to bude příští týden natěšený 😀 , tak doufám, že sedobře strefíme a neodvolají ho do práce nevhod 🙂
@terka228 Tak to musí klapnout! Snad se nějak kolem ovulky domů procpe 🙂 Ale jinak doufám, že Ti bude brzy lépe! Já testuji bez ustání, ať mám přehled, jak mi ty testy vyhází. Ten minulý měsíc jsem z toho byla rozpačitá....
@evzenie2016 Jasně, aspoň uvidíš, co a jak a poznáš svůj cyklus 🙂 to jsem zvědavá, jestli nám ta ovulka vyjde podobně... 🙂 Dáme si vědět
@terka228 budu hlásit, jak to vypadá...nebo možná potřebovat radu 🙂 Jsem zvědava na tu teplotu...
@evzenie2016 jo, to já taky...já mám zatím klasicky nízkou 36.7
@terka228 Já mám překvapivě vůbec nízkou. 36,4 🙂 Zaznamenáno 🙂 Prosím Tě a jak je v programku značená ovulace, nejvhodnější den je myšlen někdy uprostřed? Ono to u me zatim nema data, takže ukazuje průměrný výpočet, ale porovnavam s tim, jak jsem koukala dřív na webovou kalkulačku, tak tam byly značenéplodne dny světlejší a tmavší zelenou, čím tmavší, tím lepší....
@evzenie2016 no,plodné dny jsou v kalendáři značeny zeleně tři plodné před ovulací, a pak je světle zeleně ovulační den.V grafu jsou předem značené plodné dny zeleným čtvereček v řádku nazvaném stats,ale to tam asi ještě při prvním cyklu nemàš...poslala bych Ti můj graf,ale nevím,jak to mám udělat z telefonu,mám v oprávně noťas
@terka228 Díky moc, Teri. Takhle mi to úplně stačí! Jen mě překvapilo, jak brzy mi to namalovalo "plodné dny". Byla jsem zvyklá, že ta kalkulačka malovala ovulaci cca uprostřed plodných dnů. Počítala i s možností "po" 🙂 Tak už se i celkem scházím, to je fajn. Ale to měření teploty je úplná kovbojka napínavá 🙂 Každý den čekat, jak dopadne měření :D
@evzenie2016 No, ona pak ovulace skutečná v grafu se Ti čarou vyznačí až třetí den zvýšených teplot po šesti nízkých teplotách 🙂 takže to je ještě napínavější 😀 a graf ji opravdu vyznačí až zpětně 😀 ale zase když používáš i testy, tak už je to pak jistotka a jen potvrzení 😀
@evzenie2016 jinak mně dnes došly testy, takže to asi taky nevydržím a začnu testovat už v pátek 😀 ono mi to 😀 aspoň rychleji uteče 😀
Jinak dnes je mi konečně o chlup lépe, teď odpoledne už aspoň nemám ty mžitky před očima...asi teď prostě ty dva týdny byly pro mě náročnější. Davídek nemocný, díky tomu jsem ho i konečně přestala kojit, takže možná i trochu změna hormonů...a do toho ten starší , Lukášek, musel být celou dobu s náma doma, nic mu nebylo , ale neměl ho kdo vozit do školy. Vozím ho 30km do jiného města do školy, kde mají auti třídy a skvěle se mu věnují( on trpí autismem, těžkou formou, nemluví, ale jinak je super, dá se to s ním 🙂 jen se chudák nudil, tak to bylo náročné 😒 Teď už je šťastný ve škole... a já se snad dám do kupy 😀
@terka228 Teda, tak to jsi si užila náročných dní! To se nedivím, že tělo stávkovalo. Ale snad už bude dobře a srovnáš se. Takže prosím Tě, po stopadesáté :D Test mi ukáže ovu cca 12-24 hodin před, teplota 3 po šesti, takže si spíš zpětně ověřim, kdy byla a nebo při nějakém výraznějším zvýšení, když to podpoří test, tak počítat, že proběhla, je to tak? Jsem napnutá jak kšandy, na kdy to vyjde 🙂 Ono asi lepší, když vyjde test, tak hned písknout tulení, když to jde, že?
@terka228 Jo vidíš a máš ty samé testy, co já? Mně to testování zkracuje čekání. Alespoň mám pocit, že se něco děje 🙂 Vtipné je, že nejlepší duchy jsem měla při MS. Teď jsou nejslabší, tak doufám, že se ovulace a jasného výsledku dočkám 🙂
@evzenie2016 Jasně, když vyjde test, tak je dobrý ten den a ještě den potom tulení 🙂 Pak stejně ještě budeš testovat a uvidíš, že test slábne, tím se přesvěčíš, že tulení proběhlo dobře. Pak jak proběhne ovulace, tak ráno naměříš zvýšenou teplotu, to znamená, že ovulace už proběhla. Jen ten graf Ti ji zaznamená až po třech zvýšených teplotách. To píšu proto, aby ses nelekla, že Ti jí hned nepotrvrdil po prvním dnu zvýšené teploty 🙂. Potvrdí ji prostě až třetí den zvýšené teploty 🙂 Ale jak Ti stoupne, tak Tobě už bude jasné, že ovulace proběhla....
To bude v poho... budem to probírat postupně 🙂 Jak budou na testu dálnice skočte na to 😀
@terka228 No, pokusím se 🙂 Znáš to, jak člověk plánuje a příroda a okolnosti se mi za zády smějí do očí :D A klasicky ve vhodném termínu tulení neklapne 🙂 Mně se zdá, že to mají ti chlapi nějaké lehčí...alespoň v tomto :D Jsem se v životě tak nepozorovala jako teď :D A díky moc za detailní a naprosto blbovzdorné vysvětlení. To čekání je dlouhéééééééé, alespoň, že utíká tím tlacháním 🙂
@evzenie2016 Pardón za to vysvětlenííííí 😀 😀 😀
jinak mám teď i ty stejné testy jako Ty 🙂 Tak schválně, jak nám to otestují 😀
@terka228 neeee, počkej, ja to asi napsala blbe, ale jsem rádaaaa. Konecne mám fakt pocit, že se orientuji! Takže teď už jen duchům zdar a dalnicim zvláště 🙂
@kalabnika kolikátý den cyklu jsi?
sipkovarose@ Teprve 12Dc a ovu vetsinou mivam az 17Dc. Takove divne 🙂

@terka228 taky si právě říkám, že nám to bude ve dvojici lépe utíkat 🙂 A prográmek...ja zatím myslela jen na papír resp. diář a tužku 🙂 Ovulační bolest nemivam, hlen nepoznám, tak jsem si říkala, že toho moc na zapsání nemam 😀 Nebo myslíš, že na to mám jít nějak lépe?