Ovulační test, je pozitivní?
Holky, poradte je nebo neni 🙂?
@simi1510 no tak asi se tělo ještě dává do kupy. Ja mam cipek prave hoodne nahore a nafoukly prsa...Mé fakt štve že to je furt něco jakoby nestačila samotná revize. Teď musíme řešit další problémy. :(
Tak nevím, ovu test ještě zeslábl, tak nevím jestli tento měsíc prostě jen nebude 😀 achjo...
@arielka222 to se nedivím, a nezbývá nám než čekat a doufat...
Ahoj holky,tak jsem byla u dpktorky .s tím,že už jsem 4DPO...udělala ultrazvuk a říkà,že ovu ještě nebyla,že vidí folikul 18mm,takže se máme snažit čtvrtek,pátek,sobota...nejlépe pátek večer....Tak jsem z toho jelen...testy i graf říkáněco jiného...😲 Dr.prý těm testům atd nevěří.A proto mám chodit na ten ultrazvuk k ní.
Jinak po snażení mám začít brát Gynprodyl až do případné MZ ,když MZ nepřijde,tak jít hned na krev.
Máte někdo zkušenost s tím Gynprodylem???????
@terka228 ahojky,kolikátý den cyklu Ti vychází ta ovulace? Myslím ta,která už jako proběhla? Míváš přece malinko kratší cykly. Mě spíš napadá,že to,co našla 18mm, může být naopak pozůstatek po ovu. Folikul,který nepraskl a prostě se zapouzdřil. Asi záleží,kde je.Mě se takto čas od času udělala cysta a odešla až s MS.Ale nejsem doktorka,snad měla pravdu.
Jinak ona rozhodně nemůže dle UTZ poznat (po 4 dnech),zda OVU proběhla. Volná tekutina už tam není,ta bývá několik hodin po ovu a určitě by se jí lépe odhadovalo,kdybys u ní byla i PŘED ovulací. Folikumetrie se dělá ob den,takže fáákt nevím nevím😉
@terka228 Ahooj, to jsou věci, pak čemu má člověk věřit, když tomu nevěří ani doktor :D ten můj proti tomu úplně není, jen se mu nelíbí měření teplot, kvůli tomu, že je tam spousta různých faktorů , které to můžou ovlivnit a my o nich vůbec nemusíme vědět (nějaký zánět atd)..ale to už je fakt asi lékař od lékaře =))
@dasa.77 zapouzdřený folikul je co prosím?🙂 a jinak souhlasím no, to už mi jednou taky dr. říkal, že po ovu už nepozná, zda proběhla...že musím chodit před. Ale jí ho tam našla, tak to třeba fakt teprv proběhne🙂 jen je "vtipné", že nevyšlo ani jedno z měření teda:/
@dasa.77 ovu mi vychází na 11DC.Jinak mi to ukazobala a bylo to jsko kulatá bunlina na utz. Já právě nevím,jestli uż ten lék nemám raději už brát,ale abych meuškodila,jestli ovu fakt nebyla...vůbec neví,co mám dělat...jako je fakt,že chuťe na sex mám a nějský vodnatý hlen taky...ale zase testy i teplota....ach jo,to abych raději i ten Drmek vydadila...
@vanea Tady jsem něco zkopírovala ..... ale jak jsem psala,může to být a nemusí 😉
Za normálních okolností uvnitř vaječníků dozrávají folikuly působením hormonů z hypofýzy, které je stimulují k růstu, stoupají k povrchu vaječníku, kde prasknou a uvolní vajíčko. Zbytky z roztrženého folikulu pak začnou produkovat progesteron, který působí na výstelku dělohy (endometrium), a tak ji připravuje na přijetí případně oplodněného vajíčka. Zvýšení produkce progesteronu je signálem pro hypofýzu k zastavení stimulace vývoje vajíček.
V případě, že se folikuly z vaječníku neuvolní, rostou pod povrchem vaječníku a jsou vytvářeny stále znovu, protože hypofýza neregistruje signál k zastavení jejich produkce.
Tak postupně vzniká cysta, může se tvořit víc cyst a vaječníky se mohou zvětšit. Současně také roste pouzdro vaječníku, aby obalilo vaječník..., až konečně dochází k tzv. polycystickému vaječníku (Syndrom polycystického vaječníku ) ................
😀
A minuly mesic jsem testovala testama z benu a teda carky vypadaly o dost lepe ☹

@jitulka89 já na cysty právě netrpím a ani sem je nikdy neměla. Kdo ví. Přesně jak popisuješ tak jsem ovu vždy měla tahle před revizí. No asi tomu dam ještě jeden cyklus a pak zajdu za dr. Je to fakt divný..už me to nebaví..