Ovulační test, je pozitivní?
Holky, poradte je nebo neni 🙂?

@katmir
@llenka_li
@dasa.77
Ahoj, tak uz jsem snad za tim. Jeste mam tedy na pet dni antibiotika a ted se bojim ze se zo bude opakovat, prasklou cystu jsem uz mela pred 5ti mesici, jen to nebylo tak vazne jako ted. Nevite jak se jim da predchazet? 21 dni uz nespinim nekrvacim, pred tim jsem 6 dni spinila, pred tim dva dny ne a pred tim 14 dni spineni a silne krvaceni. Ani nevim v jake fazy cyklu ted jsem. Aspon ze to nejhorsi mam za sebou, bolesti byli strasne
@llenka_li
@katmir
@dasa.77
A pit se ma furt nebo delat pauzu? Gynex mi docela i pomohl, srovnal cykly a slabsi ms, ale to jsem se pak docetla ze slabsi ms muze znamenat cystu. Rozhodne uz se k nemu nevratim. Zatim piju kontryhel asi tyden, kdyz nepomuze zkusim ten co jste psali. Nerikejte ze se tomu nesa predejit, ja uz tohle nechci. Takovehle bolesti jsem nikdy nemela a atb celkem tri tydny
@toryt jak jsem mela bolesti,tak i kdyz se nakonec delala laparka uplne se na pricinu neprislo krom malych srustu a krec.zil,ale pomohlo. I atb se zkousely jako zan.delohy,ale nic.
Prevence u zanetu tak obecne neprochladnout,ale co a jak by ti mel rict gyndar. Urcite by jsi mela mit konztrolu a pri nejakych pochybnostech jit hned za nim.
U cyst doopravdy zadna prevence neni. Nebo ja alespon o ni nevim.
@toryt Pije se bez přestávky, doporučuje se aspoň tři měsíce. A jak psala @katmir, je dobré začít od 1.DC
@katmir Ano,leze to do peněz. A taky si myslím,že pokud bereš i listovku,která je v Inofolicu obsažena, je zbytečné pít dva sáčky denně a brát ještě tu listovku, protože nadbytek tělo stejně nevyužije,jen to vyčůráš 😉
@katmir no ze to mam podruhe behem pul roku a horsi tak se bojim ze ano. Ze se bude opakovat. Prave ted jsem z toho mela zanet pobrisnice a cipku. Tak mi to tedy rekla dr. Na kontrolu jdu zacatkem rijna, pri obtizich mam prijit hned. Rozhodne dekuji za rady a kdyby nekdo vedel jk predejit cystam hned sem s tim 🙂
@toryt Já jsem zkoušela kde co 😝 Chvilku i ten kontryhel (nepravidelně) a jen do ovulace,ta ovšem chodila jak se jí chtělo. Takže jsem většinou skončila v době, kdy jsem si říkala,že už by mohla přijít. Ale u něj jsem před pár lety měla špatnou zkušenost jako špinění mimo cyklus a bolesti v podbřišku. TEĎ NIC. Tak 3 roky zpátky cca mi na nepravidelný cyklus pomohl pupálkový olej. (tuším lžička ráno,lžička večer a brala jsem ho v době před začátkem MS až do konce) Ale když jsem se k němu vrátila asi před rokem,už nefungoval. Pak přišla na řadu Maca. Tam jsem vůbec nezaznamenala žádné změny. Mateří kašička.... krom toho,že to bylo hnusné jsem měla pocit,že mám víc energie. Nic víc.Dále zmiňovaný Gynex- za mě nebrat,ale co nefunguje u mě,může fungovat u druhých. A mezi posledníma ten Inofolic - 1 denně.
Osobně si myslím,co mi nejvíc pomohlo? Hodit se trošku do klidu a netlačit tolik na pilu. Zaměstnat hlavu jinak 😉
@dasa.77
to sice ano,ale tam je jen 200. A ma se brat 800-1000. Ja mam jeste mutaci MTHFR a tam se taky doporucuje zvyseny prijem kys.list.
Ale souhlasim,hlavne byt v klidu 🙂
@toryt pokud se ti to opakuje,tak to vazne je v rukach gynekologa. Rada poradim,ale tohle je uz na me mnohem vyssi level. Ja kdyz nevim,tak prvni clovek kteremu volam je svagrova
@katmir Příjem který uvádíš je malinko nadsazený (pro "zdravého člověka)
a hlavně je to hodnota,která se má brát v těhotenství. Před plánovaným otěhotněním je dávka pro tělo daleko nižší. A jak už jsem psala,i tak si z toho tělo vezme jen část co je schopno vstřebat a zbytek vyloučí. Poznáš to třeba podle zbarvení moči.
@toryt V tomto spojení bych slovo LÉČÍ raději vynechala 😀 Nevím,zda je povoleno tady vkládat odkazy na jiné stránky, aby to nebrali jako reklamu. A tak Ti pošlu,co jsem teď našla. Být Tebou, tak antikoncepci se vyhnu. Protože můžeš ji brát jen krátce,ale zase po vysazení,než tělo samo najede na pravidelný cyklus.... podle mě je tohle jen začarovaný kruh 😉
Máš SZ
@toryt a ještě něco jsem našla :
Konstituční homeopatická léčba:
Pokud cysty nejsou příliš veliké nebo vícečetné často při konstituční homeopatické léčbě “vyschnou“.
Dokud není nalezen konstituční lék může se vyzkoušet užívání následných homeopatik 4x denně po dobu maximálně 14 dnů:
Lachesis C6 - postižení levého vaječníku, místní bolestivost, která je největší ráno a během menstruace se zmírní.
Jodum C6 - bolest v podbřišku jakoby byl mezi vaječník a dělohu zastrčen klín.
Apis C6 - postižen pravý vaječník. Místní píchavá bolest, bolestivé menstruační krvácení a na pohmat citlivý podbřišek.
Colocynthis C6 - malé kulaté cysty, bolest prochází podbřiškem, zmírní se při předklonu nebo při přitisknutí rukou na podbřišek.
Klasická léčba
Hormonální antikoncepce - někdy však mohou antikoncepční pilulky naopak zvýšit výskyt cyst.

Ahoj holky, myslite ze je pozitivni?? Ted uz zase carka slabne... mozna jsem jen nechytla tu nejvyssi hladinu lh??;) diik