icon

Plánovaly jste, kdy otěhotníte?

lobella
12. únor 2018

Ahoj vsem snazilkam, tehulkam i maminkam... Chci se zeptat, planovali jste, kdy otehotnite? S manzelem se snazime o prcka a jak se bavime treba o jmenech, nechceme, aby decko pak slavilo svatek a narozeniny treba tyden po sobe. A ted k veci, snazime se pres pul roku a zatim nic... Premyslela jsem, zda se snazit i v nadchazejicim mesici, kdy by porod teoreticky vychazel na obdobi vanoc, coz se mi moc nelibi...chceme prcka a moc, ale pripada mi sobecke, zrovna to vyjde a bude mit narozky na vanoce...nas je v rodine hodne a tak se ruzne oslavy spojuji.. Manzel ma narozky a svatek v jednom tydnu a vsichni mu preji jen jednou, proste to spoji... Mam takto vic zkusenosti a ti lide i ted v dospelosti rikajiproc, ze se citi osizeni... Jaky je vas nazor? Na jednu stranu si to moc prejemeale na druhou, az se decka dockame bude nam mesic navic prioadat jako nic... Premyslela nektera z vas i takto pokud jste tedy planovali?

Strana
z4
lobella
autor
12. únor 2018

@mili_ilim_ilmi nejlepsi darek pro nas rodice a rodinu okolo... Dite jako darek pod stromecek, to mi pripada sobecke a povrchni... Myslim na sebe, abych ja mela o vanocich darek, to po cem touzim, pripadne porodila rodine vnouce atd... Ale ne na dite, kteremu seberu jedno prekvapeni kazdy rok...

kockakacka
12. únor 2018

Vubec, byli jsme radi, ze se konečně povedlo a jmena jeste vybrána nemáme 🙂

vendelinka08
12. únor 2018

@lobella tak ja jsem nechtela aby se mi mimco narodilo v rijnu nebo listopadu. Ne kvuli jmenu nebo tak...ale protoze tyto mesice nemam rada. A bylo vyslyseno. Vanoce miluji a narodil se nam druhy syn 18.12. Tech narozenin v prosinci je u nas dost. Je to narocnejsi co se tyce darku...ale nic co by se nedalo resit. Rozhodne ho nesidime. Mozna ze to prave moc resis a proto k vam mimco zatim neprichazi. Bud to vypust a nebo si prej byt tehotna v kvetnu....😊

zutinka
12. únor 2018

Ja si myslim,ze je jedno kdy se ditko narodi.Zda na Vanoce ci Velikoce nebo v lete.Hlavni je aby bylo zdrave!!!.Kazdopadne kdyz budes mit termin na Vanoce tak budes hledat jmeno v jiny mesic..Ja mam ditko pred Vanocema.

berenika39
12. únor 2018

@lobella jen aby ten jeden měsíc , který vynecháte, aby se vám datum hodilo, nebyl ten jediný, kdy vajíčko potká spermii .....aby to nebyl ten jediný výherní..

oveckaluky
12. únor 2018

Omlouvám se, jestli tím někoho naštvu, ale vzhledem k tomu, že jsme se po potratu snažili sedm měsíců, a jsou tu holky, co se snaží mnohem, mnohem déle, mi tohle přijde jako rouhání...je přece úplně jedno, kdy se miminko narodí, hlavně aby bylo zdravé, ne? Takové to "teď se to nehodí"...no nevím...

vendelinka08
12. únor 2018

Ano..to je pravda. Ne kazdemu se dari otehotnet. Kazda to mame jinak....a tim ze s otehotnenim jsem tenkrat nemela problem..jsem to tak proste rekla. Neplanovala jsem mimco nikdy...jen jsem to tak citila vnitrne. Tehotenstvi neplanuji...prijde ve spravnou chvili.

ttm
Autor odpověď smazal
misak48
12. únor 2018

@lobella S moc pochopením ses tu nesetkala, ale já ti rozumím. Moje mamka je Eva (po babičce) narozená v půlce prosince... A špatně to nese dodnes a to je jí přes 40. Díky tomu nám pak vybírali jména z druhé poloviny roku než jsme narození. Chápu to, ale sama se tím řídit nebudu, hormony mi radí jinak... Jsem po potratu v 9 tt a příští měsíc se začínáme znovu snažit, vánoce nevánoce...

lobella
autor
12. únor 2018

@misak48 nechci pochopeni, jen nazory ostatnich... Jen mi tu trosku prijdw, ze pro jiny nazor se zacne utocit.... Ja svuj pohled mam... Resim jen dilema, zda pokouset stesti... Aby se prave neurodilo v ten mesic, co chceme vynechat....

bamak
12. únor 2018

@lobella je ti to jedno, nebo neni? Ask neni kdyz zakladas takovou diskusi. Pokud nechces rodit na Vanoce, tak se nesnaz.....me spis napadlo "Kdo moc vybira, prebere". Zalezi Jen na tobe jestli budes slavit vsechno, nebo ne. Tchyne je Eva, prejeme ji a davame dark na stedry den rano. Je to o lidech, ne o datech.

vendelinka08
12. únor 2018

Tak jedno ji to neni...kdyz nad tim verejne premysli...a neni nic spatneho na tom planovat tehotenstvi....i kdyz to neni uplne v jeji moci ten plan zrealizovat. Pokud to tak zakladatelkaciti...tak at to udela tak jak chce. Mam synovce co je narozen na Mikulase a svatek ma na Stedry den. Byly to vymodlene deti. Dvojcatka. Bereme to tak jak to je....hodne oslav v prosinci...myslim ze dnesni deti nejsou sizeni vubec behem celeho roku.

vineta
12. únor 2018

@lobella Ale mně se nezdá, že by tu někdo nějak útočil.. je to pro spoustu z nás citlivé téma, protože jsme poznaly, jak vrtkavé to je, a na základě toho poznání nám- pokud můžu mluvit za ty, co potratily- přijdou takové důvody malicherné.. ale nemyslím si o tobě nic špatného, jen mi přijde, že tohle prostě není třeba tak řešit, toť vše 😉.. a jediný, co z toho má vyplynout, je to, že člověk míní, život mění, a po svých zážitcích bych nikomu nedoporučila nějak kalkulovat s otěhotněním, pokud dítě chcete..

michalelka
12. únor 2018

@lobella já jsem plánovala, plánovala a na konec jsem na miminko čekala skoro čtyři roky.. za mě nečekat 🙂

lucastudena
12. únor 2018

Já zakladatelku chápu, jméno jsem vybírala tak, aby se narozeniny nekryly se svátkem. Syn je dubnový, svátek má v říjnu. Vánoce jsem řešit nemusela, ale nepřijde mi to jako žádné rouhání, vynechat kvůli tomu jeden měsíc snažení o miminko. Nemyslím si tedy, že by narozeniny o vánocích byla tragédie, ale řeči typu, že je to rouhání mi přijdou dost zcestné....

pavlinar
12. únor 2018

Já jsem plánovala jen rok početí 🙂 vůbec mě to nenapadlo plánovat s ohledem na termín porodu..akorát jsem si říkala, že by bylo fajn si užít "poslední" léto. Až když se zadařilo, tak jsem nad tím začla přemýšlet.. a nakonec to vyšlo skvěle, líp bych to asi nenaplánovala, nebo možná jen vidím pozitova na daném stavu 🙂 na svátek vybraného jména jsem se koukla teď na popud diskuse, nebylo to kriterium výběru.. a jako můžeš si to zkusit naplánovat, proč ne.. ale když neotěhotníš třeba další půlrok, věřím, že vám to už pak bude jedno... někomu to ale vyjde skvěle tyhle plány..
Jo a nemyslím si, že raný potrat bys nesla lépe, než když se nic neděje.. já jsem si to taky tak říkala.. až do té doby, než bylo na začátku podezření zamlklého těhotenství, a já to docela prožívala...

mariti
12. únor 2018

Asi tak - já jsem taky plánovací typ, takže Ti trochu rozumím. Na druhou stranu, taky už mám různé blbé zkušenosti jak už holky psaly a porod prostě opravdu nenaplánuješ. Teď jsem neskutečně šťastná za zdravé miminko. Jména jsme sice měli předvybrané, ale spíš aby se nám oběma líbily a hezky zněly než jak vychází svátek, stejně jsme nevěděli pohlaví. My tedy svátky vůbec moc neřešíme, je fakt, že starší děti je mají hodně blbě - mezi štědrým dnem a silvestrem. Ale nemyslím si, že jsou šizeni, většinou když má jeden narozeniny, něco dostane i ten druhý. A od babičky pořád něco. Jo, a kamarádka teď rodila na štědrý den. A musím přiznat, že mi to přijde fakt nic moc, i kvůli staršímu synovi, i kvůli vánocům, a to mrně si asi taky narozeniny až tak nebude užívat. Takže já bych asi klidně jeden měsíc snažení vynechala. Na závěr věta, která mi přijde hodně výstižná: "chceš-li boha rozesmát, řeknu mu o svých plánech."

mariti
12. únor 2018

Ještě jsem si vzpomněla na maminku tady z MK, co chtěla děti v zimě. Tak první tak plánovali, a půl roku se nic nedělo, bylo v létě. Druhé tedy plánovali s půlročním předstihem a zadařilo se hned, takže taky v létě. Takže asi tak!

volfici
12. únor 2018

@kockakacka ahooooj, co to čtu na tvém profilu? Nakonec dvojky, to je boží ❤️

autora
12. únor 2018

@lobella ahoj, já už svůj názor napsala předtím jen to trošku víc rozvedu teď, napsala jsi v prvním příspěvku že se snažíte už půl roku. To samotné už ukazuje že to plánování není až tak růžové. Funguje možná tak zákon schválnosti, když nechceš tehdy se podaří a ve výsledku stejně za to budeš vděčná protože budeš těhotná. Pokud opravdu chceš být těhotná tak moje rada by byla vykašlat se na nějaké propočítávání. Zbytečně nezahazovat měsíc zkoušení pokud k tomu nemáš závažný důvod. Co se týče sobeckosti vůči dítěti. Kdyby jsi měla sex jednou ročně v době aby porod vycházel na vánoce. Kdyby jsi to tak dělala protože se ti nechci kupovat dárky tehdy by to sobecké bylo. Ale snažíš se už půl roku a pokud to tak vyjde je to osud a ne sobeckost. A nebo vynechej a možná se ti podaří příští měsíc. A možná se ti nepodaří další rok a budeš si triskat hlavu o zeď.

volfici
12. únor 2018

@lobella moc nechápu, co řešíš... Sama píšeš, že se snažíte už půl roku a nic. Jakou máš jistotu, že zrovna teď by se povedlo? Jako určitě je fajn na chvíli vypnout, když se nedaří, ale kvůli tomu, že by to vyšlo zrovna na vánoce.... Ne že bych ti to přála, ale klidně se můžete snažit několik dalších měsíců bez úspěchu. Nebyla bys první ani poslední. Ona opravdu nikdy není vhodná doba a ba lusknutí prstu to většinou nejde, jak sama vidíš. V každém případě držím palce ať to vyjde co nejdříve a všechno je v pořádku

eviicka
12. únor 2018

@lobella jestli to tak cítíš, tak to měsíc vynechte, stejně to prtě přijde až přijde jeho čas a třeba si ten měsíc i sex lépe užijete, protože nebude podle plánu.

Ale pokud dostává dítě dárky k narozeninám pod stromečkem, je to hloupost rodičů, ne chyba v datu narození. Já jsem Eva a vždycky se mi přálo extra i dárky, a naopak si lidi spíše vzpomenou. Mám kamarádku narozenou na vánoce a popřát ji nikdy nezapomenu 🙂

vineta
12. únor 2018

@eviicka Ano ☺️Děkuji, tohle je asi nejdůežitější. Nikdo nevidíme o budoucnosti ohledně početí, ale to, jestli by někdo trpěl narozeninami čím svátkem o Vánocích, je otázka přístupu blízkých ❤️

normalnimatka
12. únor 2018

Nojo, plánovali. jsem asi plánovací typ a taky mám trapný představy o tom, kdy rodit dítě. a debilní mi nepřijde jen prosinec, ale asi tak půl roku:D (podzim-jaro)
já sama mám narozky a svátek v jednom měsíci a je mi to úplně šumák. svátek stejně už neslavim a ani když jsem byla dítě, tak se to nehrotilo. narozky mám ale akorát od vánoc daleko;)
takže jméno jsme nevybírali a nebudeme vybírat podle toho, kdy má to jméno svátek.. tak kdyb ynám o to šlo, tak si řeknem, že to budem prostě slavit nevim...v červenci a nazdar, ale nám na tom asi nebude moc záležet, tak sme to nechali, i když svátek není datován nejideálnějc.
plánovat narození sme si tak nějak dovolili, protoe jsme prostě věřili (nějak sme o tom nedumali), že počnem v pohodě, a tak se dítě narodilo přesně v měsíci, kdy jsme si to vysnili. ale mohli jsme si to dovolit taky proto, že jsem relativně mladá atd.... ale stejně bych nad tím asi úplně rukou nemávla, kdyby to nevyšlo. příště zkusíme zase plánovat:D

pokud vás tlačí čas, enřešte to, prostě sexujte, a narodí se to, až se to bude mět narodit. a jesi se narodí v nevhodnej čas vzhledem k vánocům, tak proč byste nemohli vyhlásit oslavu vánoc a obdarovávání v červnu? dyk je to snad jedno, ne?

zuzankaaaaaaaa9999
12. únor 2018

Moje dcera se narodila 2.12 a 19.12 má rovnou i svátek. Vybrala si to sama, termín jsem měla 24.11. V březnu 2017 jsme se začali snažit o druhé miminko, povedlo se v srpnu ale v září jsem potratila. Do teď se nepodařilo otěhotnět znovu. Snažíme se pořád protože to miminko opravdu chceme.. Takže za mě je opravdu hloupé na jeden měsíc přestat když zrovna v tenhle měsíc se může podařit.

kockakacka
12. únor 2018

@volfici anoooo ❤️ Překvapeni a sok, ale jsme nadšeni ❤️ A prirozene..na další cyklus jsem mela napsaný clostik 😂

gabiste
12. únor 2018

Myslim, ze je uplne jedno, kdy se miminko narodi. Nejdůležitější preci je, aby bylo zdrave. My se o dite snazili rok a pul. Otehotnela jsem v breznu lonskeho roku. A to posledni, co jsme s manzelem resili, bylo ze bude mit narozeniny kolem Vanoc. Nejdrive jsem mela termin 7.12., po prvnim screeningu 14.12. Jelikoz se male nechtelo na svet, musela jsem jit na vyvolani. Nastup do porodnice 22.12., dcerka se narodila 23.12. a byl to ten nejkrasnejsi vanocni darek, jaky jsme si mohli prat! A rozhodne to byly nejlepsi Vanoce, jake jsem zazila. Štědrý večer jsme si udelali v klidu 21.12.

kaja2016
12. únor 2018

Když si tady čtu, jak někdo chce dvě čárky na testu oznamovat široké rodině a začne řešit jména, tak si ríkám, tak snad budou mít to štěstí a zůstanou takhle hezky naivní třeba i u druhého a u třetího dítěte. Ale když se takhle na férovku ptáš, tak ne, jméno jsme vybrali měsíc před porodem a jediné o co jsme se snažili, aby děťátko zdravé.

normalnimatka
12. únor 2018

tak koukám, že jsem tady skoro jediná rouhačka🙂))))
jako nebrala bych to tak tvrdě....když ti je proti srsti představa rodit v prosinci, tak sex na měsíc vynechte. nedeptala bych se pocitama, jak moc jsem sobecká nebo rouhačská, ani tím, jesi zrovna ten měsíc si v celým roce spermie neproklestí cestu k vajíčku. ono to prostě vyjde, až to bude mět vyjít. když to nevyjde, stejně ti žádný "co by kdyby" nepomůže. stejně tak si můžeš říkat, třeba bych otěhotněla hned, kdybych se snažila před 8 lety, nebo kdybych nikdy nekouřila/nepila/nebrala HA..... děláš to? nemá to cenu takhle uvažovat. kllidně si dej ten prosinec jako svatej měsíc, a že se může dítko stejně v prosinci narodit nedejbože třeba předčasně, to bude případnej boží výsměch do vaší rodiny, ale uvidíš, že vás to brzo přejde s tím uzlíčkem na světě.
ale za mě máš požehnání :D myslim, že se to fakt neposere;)

marketa11112
12. únor 2018

Ahoj, ja mela planu...no prestala jsem brat ha a rikala jsem si, tak kez bych do vanoc byla tehotna, byL by to hezky darek...bylo mi pres tricet a nepredpokladala jsem, ze otehotnim hned prvni mesic....1. Prosince zemrela ma milovana babicka. maly se mel narodit koncem unora a buch uz 8. Prosince jsem jela do porodnice rodit....po 12 dnech kontrakci, kapackach, injekcich, se tak stalo. Tedy 20. Prosince byl syn na svete . vanoce jsem prostala u inkubatoru nebo jsem travila cas odstrikavanim mlika...svatek ma syn v dubnu...ale je mnoho jineho...den deti, pak zase , az bude vetsi, tak vysvedceni. Mezi rim oslavi narozeniny dcerka , svatek, bude mikulas , maskarni , pout..

Proste deti neochudim. Narozeniny syna se snazim posunout vzdy dle manzelovo volna, alespon tyden pred stedry den...zatim v tom ma zmatek a je toho na nej moc....

Mikulas..besidka, pak doma, pak dve babickY, pak narozeniny, pak stedry den a dalsi dva dny darku u babicek....je toho na chudacka moc.....

Strana
z4