Podařilo sa Vám otěhotnět, i když jste na to neustále myslely?
Ahoj. Podarilo sa vám niektorej otehotnieť aj keď ste na to nevedeli prestať myslieť. Nech sa snažím akokoľvek neviem to z hlavy dostať von. Skúšali sme dovolenky, máme psa,zariaďujeme novostavbu atď. Ale ja stále myslím len na to dieťa. Už je to skoro 4 roky snaženia. Bolo aj obdobie,že som to nechala tak a povedala si,že bude ako bude. Ale boli to asi len pol roka,čo sa mi na to podarilo nesústrediť.
@zarych nad fertipronou taky přemýšlím,taky mi ji doktorka doporučila 🙂 díky ní jsi začala ovulovat? Ty jo super. Taky mám prý ty hormony co spouští ovulaci nic moc no.
@gbp díky moc. Určitě pak ráda napíšu 🙂
@dendasubaristka Jeste k te fertiprone. me dala doktorka asi 6 letacku a ja si vzala ten inofolic, ale rikala, ze nejdulezitejsi na tom je ten inositol, ktery to obsahuje. fertiprona ho ma v sobe taky. a je fakt, ze za celou dobu snazeni sem proste nikde o tom inositolu neslysela a v beznych tehotenskych vitaminech neni.
Tak já bych zase doporučila, pořádně se v sobě pohrabat a najít důvod toho, proč potom miminku toužíš tak palčivě. Jasně, že ten největší důvod je, že prostě chceš miminko, a je to taky na druhý a na 3. pohled, ale třeba v sobě objevíš něco, co chceš vlastně tím dîtětem Zalepit. Opravdu upřímě bych sama sebe ještě znova zeptala, proč mi život bez dítěte připadá tak zoufalý. Protože pokud je tam něco, cokoli, od čeho by se vnitřně chtěla utéct, nebo jsi tím dítětem nahradit a zalepit, může to být ten důvod, proč ta dušička otálí, protože takové věci děti cítí a nechtějí přicházet na svět, když mají mít naloženo vyřešit nám nějaký problém. Toť můj ezo názor, Vůbec tě samozřejmě neznám a důvod může být jiný, ale je to diskuse, kdy ti píše mnoho lidí, a věřím, že Si sama najdeš ty odpovědi, které cítíš, že s tebou souvisí😊
Ano, podarilo, po 2 letech od posledniho sp, je to takova babska rada, ze jako nemyslet na to pomuze a ze se to stane az to bude nejmene cekat. Samozrejme je to blbost. Nekdo otehotbi kdyz to nefeka a nekdo, kdyz to ceka. Jakoze by probehl nejaky vyzkum na to, to fakt ne. Pak se netehotnici maminka jeste stresuje, ze to je tim, ze na to porad mysli.
@holka_zelenooka Vetsina zen touzi po diteti, protoze jsme proste naprogramovane. Zivot bez ditete je opravdu ochuzeny. Tam nejde jen o nejake zalepovani jinych problemu.
Na nejakem vysetreni jste byli? Jsou ruzne moznosti, jak tomu pomoct mimo zdravotnictvi, ale chce to vedet diagnozu - pokud tam nejaka je, aby se to zamerilo prino na to. Pokud se nic nenajde, spis byvh vsadila na fyzioterapii - ev.Mojzisovou a podobne. Ozkousela jsem toho hodne, rada poradim.
@gbp no já právě gyndarce říkala o tom inofolicu že mi ho manželka od bratrance doporučila a ona mi řekla že to stejné je fertiprona a ta má dokonce tu listovku štěpenou a je levnější. Takže si koupím tu 🙂
Nejde přestat myslet uplne, kor cíleně ... Já mam ráda když věci sedí do.planu to věc ztezuje...ale je pravda že obě těhotenství klaply sice s aktivním měřením STM a fytohormony ale opravdu az v době kdy jsem už neměla početí jako prioritu.
3 roky snažení, postoupeny 3 IVF, v listopadu poslední KET s tím, že když to nevyjde, tak prostě mít miminko nebudeme. Nevyšlo to, tak jsem to prostě přepla v hlavě, dala jsem výpověď, věci na mimi, co jsem měla doma začala odvazet do kontejneru pro klokanek, začala jsem cvičit, když nechodím do prace, posilovala jsem hlavně břicho, minulý týden vozila kolečka se dřevem. Pila jsem na každé návštěvě, protože před tím jsem se alkoholu vyhýbala úplně. Jak jsem byla v prosinci smutná, že jsem to po tom KET dostala, tak jsem si ani nenapsala, kdy jsem to dostala. A v sobotu jsme měli návštěvu a plánovali jsme se pěkně opít... dopoledne si rikam, že jsem to dlouho nedostala, že je to divný, dojeli jsme pro test a dvě čárky... po těch letech snažení asi fakt bylo důležité to přepnout v hlavě. Teď jsem na pracaku, takže nedostanu ani mateřskou, věci jsem vycházela, ale stejně jsme rádi. Zkus se na to prostě vykašlat, třeba se dohodnete, že to o rok odlozite, venuj se sobě a třeba to pujde. Drzim palce 🍀🍀🍀
@mia171717 krásný zářný případ toho že to je opravdu v hlavě :*. My se snazime 3 roky a zatím se mi nepodařilo to úplně vypustit no. Jako nejsem na to úplně upla,ale stejně na to myslím v době plodných dní.
@mia171717 a měli jste nějakou diagnózu proč to nejde?
@dendasubaristka všechny testy byly v normě, jen nám letos bude 40, tak jsem to přicitala věku a taky moje váha není nic moc a ty hormony tomu taky nepomohly. Budu se teď muset hlídat. Kdybych měla o 20 kg min, bylo by to lepší no...
@mia171717 ale i tak vidíš 🙂 moc gratuluji :*
@mia171717 takové příběhy dávají naději těm které se snaží dlouho a hlavně i pro hnací pohon a uvědomění aby jsme fakt přestali to řešit a uvědomili si že ta psychická pohoda je důležitá 🙂
Holky já jsem prostě nemožná :( úplně prostě jsem si řekla prdim na to tento rok se zaměřím na cvičení, užívání výletu atd. A víte co vidím tažný hlen a už plánuju jak by dnes nebyl marný sex. Už mě to sere. Jak s toho ven. Sex byl přitom v sobotu večer,tam by stačilo třeba zítra,ale já to zas hrotim :( štve mě to.
@zarych A myslíte že je to vhodné pít v kuse i během ovulace?🙂
@dendasubaristka nevyčítej si to, podle mě ma to nejde nemyslet... zkus se prostě spíše přijmout, že jsi taková, že to neumíš vypustit jak ostatní, každý jsme jiný... nemusíš na to nemyslet, mám v okolí spoustu žen, které to hrotily a normálně otěhotněly... A já taky... jenom se nestresuj tím, že to řešíš... je to v pořádku, jsi žena, máš touhy a emoce... tak to má být... nejsi z kamene, abys mohla nemít emoce. 😘
@dekubo no takže spíše vypustit ten stres no. Což teď v něm jsem no.
@dekubo ahoj přesně nejsi jediná mám úplně stejný problém jako ty co bych dala za to nemyslet na to ale nejde to ono i s věkem se člověk boji aby ještě vůbec měl děti já jsem po mimodeloznim tehu a ne jenom že mám strach jestli někdy budu matkou ale taky se mi málo podaří se zabývat jinýma věcma
Prostě si zkus dovolit, že můžeš na to myslet a i rak se to povede... zkus na to myslet s pozitivními pocity a nebuď na sebe tvrdá... ono to přijde... věř tomu 😊
Ne, nepovedlo. Myslela jsem na to porad a vyresilo se to az umelym oplodnenim (trvalo nam to sest let od rozhodnuti, ze chceme dite do narozeni syna). Ja se v materske roli nasla a vnitrne se vyklidnila a byla spokojena. V synoych dvou letech se nam necekane podarilo na prvni pokud pocit dceru. A ja jsem presvedcena, ze se to povedlo jen diky nasemu rozpolozeni, ze jsme to v ti chvili vubec neresii a neslo o sex kvuli plozeni deti. A s manzelem jsme se shodli, ze i jeho psychika ma to mohla mit vliv - i on byl z toho na nervy, ze to nejde.
Ale bohuzel nemam zadnou radu, ja si sama v te dobe taky nedokazala nijak pomoct.
@dekubo Presne tak, naprosty souhlas. Zadna statistika, co by rekla, ze kdyz se vyklidnis, tak otehotnis, fakt neni. Ono spis, statisticky vzato, bych rekla, ze nekdy zeny fakt otehotni az po xy letech, kdy uz to nezavisle na tom otehotneni proste vzdaji. Clovek se s tin proste prirozene casem zacne smirovat. No a pak treba tehotni uz bez prpblemu, protoze to tehotenstvi samo o sobe nastartuje spravne hormony - toho se treba vyuziva u endometriozy, druhe dite se doporucuje pocit do roka po porodu, aby se nemusela davat zase hormonalni lecba, popr.i operace.
@marta_kovar já se snažila to pít většinu cyklu. Ptž jsem nevěděla, kdy bude ovulace a zda probíhá. Napište mi klidně sz, povím vám víc 🙂
Jinak kamarádka to pila v kuse 2m a byla těhu. A dalších jejich známých a kamarádek taky.
No tak my se snažíme už skoro 2 roky moje veškeré vyšetření včetně hormonů mám za sebou a vše je v pořádku a to že mi je 43 let doktor řekl že hormony mám vcelku v pořádku piju kontryhel a beru femibion hlídám si i ovulaci
NE. Až když jsme se objednali na reprodukční kliniku a přestali na to myslet a užívali si spolu, jen tak, pak se teprve podařilo...dovolená nepomohla, stavění domu taky ne...až ta klinika a myšlenka, že to prostě nějak dopadne a vyřeší to oni

Já na to myslela taky pořád. Je fakt, že jsem taky začala cvičit, ale nějak jsem to nehrotila. Tenkrát jsem nasadila FERTIPRONU. Neovulovala jsem, a díky těmto doplňkům (poradila mi doktorka) jsem byla třetí měsíc už těhotná. Celkem se nám zadařilo po 10m. A dnes mám 1,5letou holčičku 🙂
Co jsem teď dost slyšela, že pomáhá(i dost ženám, které se snaží několik let, a tohle jim pomůže skoro hned) je pití čaje: Kontryhel a Maliník. Každý den oba čaje.Ta to zkuste. Budete vědět, že pro to děláte zase něco dalšího a věřte, ono se zadaří 🙂